Halloweentips voor horecaondernemers

3 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Halloween is in Nederland inmiddels een bekende feestdag. Dat was enkele jaren geleden wel anders, maar de enorme populariteit van bijvoorbeeld de Fright Nights in pretpark Walibi toont aan dat er vraag is naar leuke - en spannende - activiteiten rondom deze feestdag.

Wat is Halloween?

De naam is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), dit is de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het nieuwe jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. 
In de Verenigde Staten werd het feest bekender in de tweede helft van de 19e eeuw, toen veel Ierse en Schotse immigranten het land binnenkwamen. Toen dook ook de welbekende 'jack-o'-lantern op', de uitgeholde pompoen die op een gezicht lijkt. 

Wat kun jij doen tijdens Halloween?

Voor de horeca is Halloween een mooi moment om de gasten te laten griezelen. Je kunt extra veel pompoen verwerken in het menu, Glühwein aanbieden aan de ouders van kinderen die de deuren rondgaan voor snoep (de kids krijgen warme chocomel), een griezelfilm vertonen of een zwarte griezelhamburger aanbieden.

Nooit meer een feestdag of evenement missen? Klik hier om de HorecaMarketingkalender gratis te downloaden!

We hebben hieronder een paar leuke voorbeelden voor je op een rijtje gezet:

View this post on Instagram

This was last night #halloween#eindhoven

A post shared by Jan Vanderhasselt (@moyo444) on

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: