FNV Horeca gebruikt crowdsourcing

5 december 2011 |
FNV Horeca gebruikt crowdsourcing<

Het streven is om op 1 april 2012 voor alle horecawerknemers een nieuw CAO klaar te hebben. Vakbond FNV Horeca heeft een aantal voorstellen gedaan over aanpassingen van de CAO’s, maar wil daarbij tips en ideeën van iedereen uit de horeca om de voorstellen te onderbouwen. Zij start daarom
met crowdsourcing. Iedereen, horecamedewerkers, ondernemers en gasten, kan direct zijn mening over de Nederlandse horeca geven op deze link De CAO-voorstellen van FNV Horeca worden onderbouwd met deze tips en ideeën.
Kwaliteitsoffensief
FNV Horeca start met een kwaliteitsoffensief voor de Nederlandse horeca. FNV wil dat horecamedewerkers beloond worden voor de kwaliteit en service die zij leveren. Dit komt de hele horecabranche ten goede, vindt de vakbond. Nu verdienen horecamedewerkers minder dan mensen met vergelijkbare functies in andere sectoren en daar lijdt de Nederlandse horeca onder.

Bodemkwaliteit
“Als we horecamedewerkers bodemlonen geven, krijgen we ook bodemkwaliteit”, aldus Milen van Boldrik, sectorbestuurder van FNV Horeca. Met crowdsourcing hoopt de vakbond dit te veranderen door aan de slag te gaan met de informatie van medewerkers, ondernemers, en mensen die gebruik maken van de horeca.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: