Eerste vestiging Pret A Manger gaat open op Utrecht Centraal

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

De eerste Nederlandse vestiging van het succesvolle Britse sandwichconcern Pret A Manger opent maandag 19 maart zijn deuren op Utrecht Centraal. De keten, met wereldwijd 450 vestigingen, viert de opening met het ‘Het grootste ontbijt van Utrecht’.

Vierhonderd mensen kunnen vrijdag 16 maart tussen 7.30 en 9.30 uur aanschuiven voor een gratis kop biologische koffie en een vers gemaakte sandwich. Pret A Manger biedt verse, handgemaakte producten die dagelijks ter plekke bereid worden. De ingrediënten zijn waar mogelijk biologisch en zo veel mogelijk lokaal geproduceerd. Er is een brede selectie vegetarische en veganistische broodjes, salades en wraps, naast het aanbod van gerechten met onder andere Zweedse gehakballen, zalm en rivierkreeft. Jij bent ook van harte welkom om dan langs te komen. Meer info vind je op http://www.pretamanger.nl/gratisontbijt

450 winkels

Pret A Manger opende in 1986 voor het eerst de deuren in Londen. Momenteel heeft het wereldwijd ongeveer 450 winkels, onder andere in Singapore, de Verenigde Staten, China, Dubai en sinds vorige maand Denemarken. De winkels zitten zowel in steden als op stations en op vliegvelden.

Samenwerking

Pret A Manger is voor de komst naar Nederland en Denemarken een samenwerking aangegaan met HMSHost International, wereldleider in het creëren van winkel- en dinerervaringen op reislocaties. HMSHost zal de winkel in Utrecht exploiteren.

De keten streeft er naar zo min mogelijk afval te produceren door het hergebruik van materialen. Wie zijn eigen beker meeneemt krijgt 50 cent korting. Overal ter wereld worden niet verkochte producten aan het eind van de dag gedoneerd aan een goed doel. In Utrecht zal het Leger des Heils dagelijks deze producten mogen verdelen onder daklozen.

Ontmoetingsplekken

Walter Seib, CEO HMSHost International: “HMSHost International heeft als streven om overal ter wereld fijne ontmoetingsplekken te ontwikkelen door inspirerende winkels te openen. Pret A Manger en HMSHost International delen dezelfde visie op het gebied van duurzame aanpak, voedselkwaliteit, versheid en innovatie en we willen die graag delen met onze bezoekers in de nieuwe winkel in Utrecht.”

Michael Haley, partnerships director bij Pret A Manger: “We kijken erg uit naar de opening van onze eerste vestiging in Utrecht, op een van de drukste punten van Nederland. We hebben een ervaren team samengesteld dat hard gewerkt heeft om de beste lokale producten te selecteren voor onze gerechten. Het team heeft in Groot-Brittannië een speciale training gevolgd om zo de beste kwaliteit en service te kunnen bieden aan onze Nederlandse gasten.”

Over HMSHost

HMSHost is een wereldleider in het creëren van winkel- en dinerervaringen op reislocaties en is onderdeel van de Autogrill Group, ’s werelds leidende leverancier van voedsel-, drank- en winkeldiensten voor mensen die onderweg zijn. HMSHost bedient internationale merken en concepten op meer dan 100 vliegvelden over de hele wereld. Via de HMSHost International divisie heeft de onderneming eet- en drinkgelegenheden op meer dan 41 vliegvelden in Europa, het Midden Oosten, Azië en de Stille Oceaan (Pacific).

Over Pret A Manger

De eerste vestiging van Pret A Manger opende in 1986 de deuren. De sandwiches, salades en wraps worden dagelijks met de hand gemaakt in de winkel. De gerechten worden bereid met biologische, duurzame ingrediënten. De gerechten hebben geen uiterste houdbaarheidsdatum: aan het eind van iedere dag worden overgebleven gerechten gedoneerd aan een lokaal goed doel. Pret A Manger is een private onderneming met ongeveer 450 winkels in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Hong Kong, Frankrijk, Shanghai, Dubai, Singapore en Denemarken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: