De Leckere is beloond met de Gold Medal in de categorie pils

6 april 2018 | David Bakker

Afgelopen woensdag 4 april werd de 4e Dutch Beer Challenge gehouden en zijn 400 bieren beoordeeld in diverse categorieën door ruim 40 biersommeliers waarbij 
Brouwerij De Leckere de golden medal won.Directeur Eric Odenwald: "Wij vinden het grote een eer dat we deze erkenning krijgen van de Nederlandse en buitenlandse biersommeliers Het geeft veel vertrouwen voor de toekomst van ons merk, zeker nu we aan de vooravond staan van de grote verhuizing naar een nieuwe locatie waar we de capaciteit flink kunnen laten toenemen."


Ook de wedstrijddirecteur Luc de Raedemaeker (tevens directeur van de fameuze Brussels Beer Challenge) vond het pilsener van De Leckere de terechte winnaar en omschreef het bier als volgt: "Zeer zuiver met een mooie pareling carbonatie, prefecte niveau zwavel en heerlijk geïntegreerde hopbitterheid. Een oud Duits gezegde luidt: “brouwerijen worden gemeten aan hun pilsener bieren, wanneer dat goed is, is de rest ook goed."” 


Achtergrond informatie


Brouwerij De Leckere bestaat 21 jaar en brouwt als moderne brouwerij met passie biologische bieren voor de hedendaagse genieter. In 2018 verhuist de brouwerij naar een nieuwe locatie in volledig verbouwd industrieel erfgoed in Utrecht. Hierbij heeft de brouwerij de ambitie de groenste van Nederland te worden. Zo zal er onder andere een dak vol zonnepanelen komen, wordt er geen fossiele brandstof meer gebruikt en worden veel duurzame technieken toegepast voor hergebruik van warmte en koeling.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Opening Fastservice
SUGO Pizza Eindhoven feestelijk geopend

Op 12 december jongstleden openden horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hun vierde SUGO Pizza in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl' en heeft een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Als stunt werden tijdens ...

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: