Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

26 juni 2019 | Yonne van Geene

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een ‘gewone’ Bagels & Beans.

Pakhang Chau zal zich over de nieuwste Bagels & Beans en de allereerste aGoGo gaan ontfermen. Bagelfans kennen hem misschien van Bagels & Beans Hoofddorp, waar hij al jaren bagelbaas is. Pakhang heeft trouwens niet alleen een primeur met de eerste aGoGo van Nederland, hij heeft ook nog een ander nieuwtje.

Interview

aGoGo, wat moeten we ons daarbij voorstellen?

We hebben een opvallende vitrine, een beetje zoals bij een authentieke ijssalon, maar dan met creamcheeses, spreads en verse salades in verschillende smaken. Die worden iedere dag vers bereid en ter plekke op je warme bagel gesmeerd. Zo heb je razendsnel een belegde bagel. Een paar voorbeelden van de smaken waaruit je kunt kiezen: rookkip-avocado, witte chocolade met cranberry, zalm, biet-appel, truffel-bospaddenstoelen en Thaise curry. Daarnaast is er natuurlijk koffie, zijn er verschillende sappen, koude en warme dranken, zoetigheden en wisselende verse salades. Allemaal om meteen mee te nemen of onderweg op te eten.

Aan wat voor stijl moeten we denken?

Bagels & Beans heeft altijd al een eigen en eigenwijze stijl gehad. Bij Bagels & Beans aGoGo is dat niet anders. Denk sixties en seventies, met kurk en bamboe, paarse en oranje kleden, en van die typische vetplanten die in de jaren 70 op de vensterbank stonden. Muziek is ook heel belangrijk. Voor aGoGo hebben we de grote sterren uit de sixties en seventies gekozen: rock, soul en funkmuziek.

En daarnaast is er een ‘gewone’ Bagels & Beans?

Meteen ernaast. Het is een fijne lichte ruimte met grote ramen, precies zoals gasten van Bagels & Beans gewend zijn. Echt dat huiskamergevoel. We zitten aan het inpandige horecaplein De Stadskamer. Dat is een vijftien meter hoge transparante binnenruimte, het kloppend hart van het nieuwe Hoog Catharijne. Als je vanuit het station Hoog Catharijne binnenloopt, meteen naar links gaat en de weg volgt, kan je na een paar honderd meter met een trap omlaag. Daar vind je ons rechts op de hoek, niet te missen dus. Een fantastische plek om uitgebreid te genieten of even snel een belegde bagel mee te nemen bij aGoGo, want je loopt van hieruit meteen het centrum van Utrecht in.

Je hebt nog een nieuwtje, toch?

Ja, we krijgen een heel bijzonder espressoapparaat: de Slim Jim. De tweede in Nederland! Toen ik hoorde dat Bagels & Beans er eentje had besteld, ben ik er meteen bovenop gedoken. Voor een barista is de Slim Jim namelijk echt je van het. Industrieel ontwerper Kees van der Westen begon in de jaren 80 met de fabricage van maatwerk-espressomachines. Zijn apparaten hebben een enorme reputatie en ik ben er ontzettend trots op dat wij er eentje hebben staan. Wist je trouwens dat Slim Jim de drummer was van de Stray Cats? Een rockabilly band uit de jaren 80. 

Wat moeten gasten echt eens komen proeven?

Bij Bagels & Beans aGoGo hebben we nieuwe creamcheeses, spreads, salades, dranken en zoetigheden die je niet op de kaart van Bagels & Beans aantreft. Eigenlijk kan ik ze allemaal wel aanraden. Ik zou gaan voor de creamcheese Thai Curry, een verrukkullukke variant. Sowieso ben ik heel benieuwd naar de reacties op ons nieuwe concept. Het is echt nieuw en anders, maar toch ook weer helemaal vintage Bagels & Beans.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: