Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

26 juni 2019 | Yonne van Geene

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een ‘gewone’ Bagels & Beans.

Pakhang Chau zal zich over de nieuwste Bagels & Beans en de allereerste aGoGo gaan ontfermen. Bagelfans kennen hem misschien van Bagels & Beans Hoofddorp, waar hij al jaren bagelbaas is. Pakhang heeft trouwens niet alleen een primeur met de eerste aGoGo van Nederland, hij heeft ook nog een ander nieuwtje.

Interview

aGoGo, wat moeten we ons daarbij voorstellen?

We hebben een opvallende vitrine, een beetje zoals bij een authentieke ijssalon, maar dan met creamcheeses, spreads en verse salades in verschillende smaken. Die worden iedere dag vers bereid en ter plekke op je warme bagel gesmeerd. Zo heb je razendsnel een belegde bagel. Een paar voorbeelden van de smaken waaruit je kunt kiezen: rookkip-avocado, witte chocolade met cranberry, zalm, biet-appel, truffel-bospaddenstoelen en Thaise curry. Daarnaast is er natuurlijk koffie, zijn er verschillende sappen, koude en warme dranken, zoetigheden en wisselende verse salades. Allemaal om meteen mee te nemen of onderweg op te eten.

Aan wat voor stijl moeten we denken?

Bagels & Beans heeft altijd al een eigen en eigenwijze stijl gehad. Bij Bagels & Beans aGoGo is dat niet anders. Denk sixties en seventies, met kurk en bamboe, paarse en oranje kleden, en van die typische vetplanten die in de jaren 70 op de vensterbank stonden. Muziek is ook heel belangrijk. Voor aGoGo hebben we de grote sterren uit de sixties en seventies gekozen: rock, soul en funkmuziek.

En daarnaast is er een ‘gewone’ Bagels & Beans?

Meteen ernaast. Het is een fijne lichte ruimte met grote ramen, precies zoals gasten van Bagels & Beans gewend zijn. Echt dat huiskamergevoel. We zitten aan het inpandige horecaplein De Stadskamer. Dat is een vijftien meter hoge transparante binnenruimte, het kloppend hart van het nieuwe Hoog Catharijne. Als je vanuit het station Hoog Catharijne binnenloopt, meteen naar links gaat en de weg volgt, kan je na een paar honderd meter met een trap omlaag. Daar vind je ons rechts op de hoek, niet te missen dus. Een fantastische plek om uitgebreid te genieten of even snel een belegde bagel mee te nemen bij aGoGo, want je loopt van hieruit meteen het centrum van Utrecht in.

Je hebt nog een nieuwtje, toch?

Ja, we krijgen een heel bijzonder espressoapparaat: de Slim Jim. De tweede in Nederland! Toen ik hoorde dat Bagels & Beans er eentje had besteld, ben ik er meteen bovenop gedoken. Voor een barista is de Slim Jim namelijk echt je van het. Industrieel ontwerper Kees van der Westen begon in de jaren 80 met de fabricage van maatwerk-espressomachines. Zijn apparaten hebben een enorme reputatie en ik ben er ontzettend trots op dat wij er eentje hebben staan. Wist je trouwens dat Slim Jim de drummer was van de Stray Cats? Een rockabilly band uit de jaren 80. 

Wat moeten gasten echt eens komen proeven?

Bij Bagels & Beans aGoGo hebben we nieuwe creamcheeses, spreads, salades, dranken en zoetigheden die je niet op de kaart van Bagels & Beans aantreft. Eigenlijk kan ik ze allemaal wel aanraden. Ik zou gaan voor de creamcheese Thai Curry, een verrukkullukke variant. Sowieso ben ik heel benieuwd naar de reacties op ons nieuwe concept. Het is echt nieuw en anders, maar toch ook weer helemaal vintage Bagels & Beans.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: