Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

26 juni 2019 | Yonne van Geene

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een ‘gewone’ Bagels & Beans.

Pakhang Chau zal zich over de nieuwste Bagels & Beans en de allereerste aGoGo gaan ontfermen. Bagelfans kennen hem misschien van Bagels & Beans Hoofddorp, waar hij al jaren bagelbaas is. Pakhang heeft trouwens niet alleen een primeur met de eerste aGoGo van Nederland, hij heeft ook nog een ander nieuwtje.

Interview

aGoGo, wat moeten we ons daarbij voorstellen?

We hebben een opvallende vitrine, een beetje zoals bij een authentieke ijssalon, maar dan met creamcheeses, spreads en verse salades in verschillende smaken. Die worden iedere dag vers bereid en ter plekke op je warme bagel gesmeerd. Zo heb je razendsnel een belegde bagel. Een paar voorbeelden van de smaken waaruit je kunt kiezen: rookkip-avocado, witte chocolade met cranberry, zalm, biet-appel, truffel-bospaddenstoelen en Thaise curry. Daarnaast is er natuurlijk koffie, zijn er verschillende sappen, koude en warme dranken, zoetigheden en wisselende verse salades. Allemaal om meteen mee te nemen of onderweg op te eten.

Aan wat voor stijl moeten we denken?

Bagels & Beans heeft altijd al een eigen en eigenwijze stijl gehad. Bij Bagels & Beans aGoGo is dat niet anders. Denk sixties en seventies, met kurk en bamboe, paarse en oranje kleden, en van die typische vetplanten die in de jaren 70 op de vensterbank stonden. Muziek is ook heel belangrijk. Voor aGoGo hebben we de grote sterren uit de sixties en seventies gekozen: rock, soul en funkmuziek.

En daarnaast is er een ‘gewone’ Bagels & Beans?

Meteen ernaast. Het is een fijne lichte ruimte met grote ramen, precies zoals gasten van Bagels & Beans gewend zijn. Echt dat huiskamergevoel. We zitten aan het inpandige horecaplein De Stadskamer. Dat is een vijftien meter hoge transparante binnenruimte, het kloppend hart van het nieuwe Hoog Catharijne. Als je vanuit het station Hoog Catharijne binnenloopt, meteen naar links gaat en de weg volgt, kan je na een paar honderd meter met een trap omlaag. Daar vind je ons rechts op de hoek, niet te missen dus. Een fantastische plek om uitgebreid te genieten of even snel een belegde bagel mee te nemen bij aGoGo, want je loopt van hieruit meteen het centrum van Utrecht in.

Je hebt nog een nieuwtje, toch?

Ja, we krijgen een heel bijzonder espressoapparaat: de Slim Jim. De tweede in Nederland! Toen ik hoorde dat Bagels & Beans er eentje had besteld, ben ik er meteen bovenop gedoken. Voor een barista is de Slim Jim namelijk echt je van het. Industrieel ontwerper Kees van der Westen begon in de jaren 80 met de fabricage van maatwerk-espressomachines. Zijn apparaten hebben een enorme reputatie en ik ben er ontzettend trots op dat wij er eentje hebben staan. Wist je trouwens dat Slim Jim de drummer was van de Stray Cats? Een rockabilly band uit de jaren 80. 

Wat moeten gasten echt eens komen proeven?

Bij Bagels & Beans aGoGo hebben we nieuwe creamcheeses, spreads, salades, dranken en zoetigheden die je niet op de kaart van Bagels & Beans aantreft. Eigenlijk kan ik ze allemaal wel aanraden. Ik zou gaan voor de creamcheese Thai Curry, een verrukkullukke variant. Sowieso ben ik heel benieuwd naar de reacties op ons nieuwe concept. Het is echt nieuw en anders, maar toch ook weer helemaal vintage Bagels & Beans.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: