10 jaar De RestaurantKrant: de lange weg van Roy de Gier

4 mei 2018 | David Bakker
10 jaar De RestaurantKrant: de lange weg van Roy de Gier

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview met Roy de Gier. Toen een talentvolle kok in de tweesterrenzaak van Nico Boreas. Nu de creatieve sous-chef bij het Brabantse Zout & Citroen. "Ik wilde niet meer 80 uur in de week gaan werken."

Want dat deed De Gier toen hij bij Boreas in de keuken stond. Het duurde niet heel lang na het interview in 20130 voordat hij Boreas vaarwel zei. "In september 2013 ben ik vertrokken. Ik ben bij Edwin Kats' restaurant Noble gaan werken in Den Bosch, dat toen nog geen ster had." Ook daar bleef de talentvolle kok niet lang en net nadat hij vertrokken was, ontving Noble zijn felbegeerde Michelinster. Daar heeft De Gier uiteraard wel aan meegewerkt. "Als je het zo bekijkt wel ja."

Na een uitstapje bij De Houtlooods in Tilburg, dat net na zijn vetrek een Bib Gourmand verwijzing kreeg, werd De Gier chef-kok bij Roots Foodbar in Hilvarenbeek. Het restaurant een treetje hoger krijgen qua culiniare uitspattingen, het was de ambitie van de chef bij zijn binnenkomst. Als hij er nu op terug kijkt vindt hij dat niet helemaal gelukt. 

Sinds vier weken werkt hij bij Zout & Citroen, als sous-chef. Tachtig uur werken, zoals bij Boreas, doet hij niet meer. "Nee ik heb een sterker privéleven op dit moment. Daar krijg je op een gegeven moment meer behoefte aan." Zijn ambities heeft het niet veranderd. "Want", zegt De Gier, "kwaliteit is altijd de ambitie. Alleen hoeft het van mijn niet meer in de vorm van die lange dagen. 

In 2013 gaf de Brabander aan dat hij ooit een eigen horecagelegenheid wilt bezitten. Dat is nog steeds niet veranderd. De vorm ligt echter nog in het midden: café, lunchroom of restaurant. "Zoalang het eten maar centraal staat", besluit De Gier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: