10 jaar De RestaurantKrant: de lange weg van Roy de Gier

4 mei 2018 | David Bakker

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview met Roy de Gier. Toen een talentvolle kok in de tweesterrenzaak van Nico Boreas. Nu de creatieve sous-chef bij het Brabantse Zout & Citroen. "Ik wilde niet meer 80 uur in de week gaan werken."

Want dat deed De Gier toen hij bij Boreas in de keuken stond. Het duurde niet heel lang na het interview in 20130 voordat hij Boreas vaarwel zei. "In september 2013 ben ik vertrokken. Ik ben bij Edwin Kats' restaurant Noble gaan werken in Den Bosch, dat toen nog geen ster had." Ook daar bleef de talentvolle kok niet lang en net nadat hij vertrokken was, ontving Noble zijn felbegeerde Michelinster. Daar heeft De Gier uiteraard wel aan meegewerkt. "Als je het zo bekijkt wel ja."

Na een uitstapje bij De Houtlooods in Tilburg, dat net na zijn vetrek een Bib Gourmand verwijzing kreeg, werd De Gier chef-kok bij Roots Foodbar in Hilvarenbeek. Het restaurant een treetje hoger krijgen qua culiniare uitspattingen, het was de ambitie van de chef bij zijn binnenkomst. Als hij er nu op terug kijkt vindt hij dat niet helemaal gelukt. 

Sinds vier weken werkt hij bij Zout & Citroen, als sous-chef. Tachtig uur werken, zoals bij Boreas, doet hij niet meer. "Nee ik heb een sterker privéleven op dit moment. Daar krijg je op een gegeven moment meer behoefte aan." Zijn ambities heeft het niet veranderd. "Want", zegt De Gier, "kwaliteit is altijd de ambitie. Alleen hoeft het van mijn niet meer in de vorm van die lange dagen. 

In 2013 gaf de Brabander aan dat hij ooit een eigen horecagelegenheid wilt bezitten. Dat is nog steeds niet veranderd. De vorm ligt echter nog in het midden: café, lunchroom of restaurant. "Zoalang het eten maar centraal staat", besluit De Gier.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: