10 jaar De RestaurantKrant: De droom van Laura

13 april 2018 | David Bakker

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Laura de Weerdt, Talentvol Gastvrouw van het Jaar in 2012 en voormalig gastvrouw van Het Brouwerskolkje. Ze zag haar droom in duigen vallen. “Maar”, zegt ze vol energie “Ik heb nog steeds de ambitie om ooit terug te keren met mijn eigen sterrenzaak.”

Jarenlang stond haar leven in dienst van die ene droom: eigenaar van een restaurant met een Michelinster, samen met haar vriend en talentvol kok Danny Spoel. De fooi werd opzij gezet, het bedrijfsplan was al bijna geschreven, er werd zelfs al servies vanuit Oslo meegenomen. Het inrichten was begonnen. Alleen een pand nog. Maar toen kwam de klap.

“Mijn relatie liep stuk. Er was een hoop gebeurd en ik trok het niet meer.” Daarmee beëindigde ze ook haar droom en kreeg het leven een heel andere invulling. “Ik ben eerst eens even goed gaan nadenken wat er allemaal was gebeurd. Dat moest ik eerst even verwerken. Na een tijdje vroeg mijn zusje of ik niet een paar keer met haar wilden komen werken bij Douglas. Ik twijfelde, maar heb het uiteindelijk gedaan.”

Het beviel. Want ze kon de gastvrijheidskills die ze in de jaren daarvoor had opgedaan, kwijt in de wereld van de parfumerie. “De verschillen met de horeca zijn niet zo heel groot. Toen het management mijn cv zag, hebben ze mij een aantal trainingen aangeboden en binnen de kortste keren stond ik een winkel te runnen. Ik had ongeveer tien mensen onder mij, vergelijkbaar met wat ik in de restaurants onder mij had." Inmiddels heeft ze de overstap gemaakt naar concurrent Mac, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Want op de vraag of ze ooit nog terug wilt keren in de horeca antwoordt ze: "Ja, het blijft nog altijd mijn droom. De hectiek, de ambitie om gasten in volledige tevredenheid naar huis te laten gaan. Ik mis dat wel. Ik weet nu dat in het leven weinig dingen te plannen vallen, maar die ster, die wil ik nog altijd."

 

Lees hier het interview met Laura uit 2012.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Opening Fastservice
SUGO Pizza Eindhoven feestelijk geopend

Op 12 december jongstleden openden horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hun vierde SUGO Pizza in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl' en heeft een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Als stunt werden tijdens ...

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: