10 jaar De RestaurantKrant: De droom van Laura

13 april 2018 | David Bakker

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Laura de Weerdt, Talentvol Gastvrouw van het Jaar in 2012 en voormalig gastvrouw van Het Brouwerskolkje. Ze zag haar droom in duigen vallen. “Maar”, zegt ze vol energie “Ik heb nog steeds de ambitie om ooit terug te keren met mijn eigen sterrenzaak.”

Jarenlang stond haar leven in dienst van die ene droom: eigenaar van een restaurant met een Michelinster, samen met haar vriend en talentvol kok Danny Spoel. De fooi werd opzij gezet, het bedrijfsplan was al bijna geschreven, er werd zelfs al servies vanuit Oslo meegenomen. Het inrichten was begonnen. Alleen een pand nog. Maar toen kwam de klap.

“Mijn relatie liep stuk. Er was een hoop gebeurd en ik trok het niet meer.” Daarmee beëindigde ze ook haar droom en kreeg het leven een heel andere invulling. “Ik ben eerst eens even goed gaan nadenken wat er allemaal was gebeurd. Dat moest ik eerst even verwerken. Na een tijdje vroeg mijn zusje of ik niet een paar keer met haar wilden komen werken bij Douglas. Ik twijfelde, maar heb het uiteindelijk gedaan.”

Het beviel. Want ze kon de gastvrijheidskills die ze in de jaren daarvoor had opgedaan, kwijt in de wereld van de parfumerie. “De verschillen met de horeca zijn niet zo heel groot. Toen het management mijn cv zag, hebben ze mij een aantal trainingen aangeboden en binnen de kortste keren stond ik een winkel te runnen. Ik had ongeveer tien mensen onder mij, vergelijkbaar met wat ik in de restaurants onder mij had." Inmiddels heeft ze de overstap gemaakt naar concurrent Mac, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Want op de vraag of ze ooit nog terug wilt keren in de horeca antwoordt ze: "Ja, het blijft nog altijd mijn droom. De hectiek, de ambitie om gasten in volledige tevredenheid naar huis te laten gaan. Ik mis dat wel. Ik weet nu dat in het leven weinig dingen te plannen vallen, maar die ster, die wil ik nog altijd."

 

Lees hier het interview met Laura uit 2012.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: