10 jaar De RestaurantKrant: De droom van Laura

13 april 2018 | David Bakker

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Laura de Weerdt, Talentvol Gastvrouw van het Jaar in 2012 en voormalig gastvrouw van Het Brouwerskolkje. Ze zag haar droom in duigen vallen. “Maar”, zegt ze vol energie “Ik heb nog steeds de ambitie om ooit terug te keren met mijn eigen sterrenzaak.”

Jarenlang stond haar leven in dienst van die ene droom: eigenaar van een restaurant met een Michelinster, samen met haar vriend en talentvol kok Danny Spoel. De fooi werd opzij gezet, het bedrijfsplan was al bijna geschreven, er werd zelfs al servies vanuit Oslo meegenomen. Het inrichten was begonnen. Alleen een pand nog. Maar toen kwam de klap.

“Mijn relatie liep stuk. Er was een hoop gebeurd en ik trok het niet meer.” Daarmee beëindigde ze ook haar droom en kreeg het leven een heel andere invulling. “Ik ben eerst eens even goed gaan nadenken wat er allemaal was gebeurd. Dat moest ik eerst even verwerken. Na een tijdje vroeg mijn zusje of ik niet een paar keer met haar wilden komen werken bij Douglas. Ik twijfelde, maar heb het uiteindelijk gedaan.”

Het beviel. Want ze kon de gastvrijheidskills die ze in de jaren daarvoor had opgedaan, kwijt in de wereld van de parfumerie. “De verschillen met de horeca zijn niet zo heel groot. Toen het management mijn cv zag, hebben ze mij een aantal trainingen aangeboden en binnen de kortste keren stond ik een winkel te runnen. Ik had ongeveer tien mensen onder mij, vergelijkbaar met wat ik in de restaurants onder mij had." Inmiddels heeft ze de overstap gemaakt naar concurrent Mac, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Want op de vraag of ze ooit nog terug wilt keren in de horeca antwoordt ze: "Ja, het blijft nog altijd mijn droom. De hectiek, de ambitie om gasten in volledige tevredenheid naar huis te laten gaan. Ik mis dat wel. Ik weet nu dat in het leven weinig dingen te plannen vallen, maar die ster, die wil ik nog altijd."

 

Lees hier het interview met Laura uit 2012.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: De visie van Jeroen Raes

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Jeroen Raes en Dennis van der Meer. Toen de trotse eigenar...

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: