U heeft gezocht op : verbouwd

13 juli 2020 Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

29 juni 2020 Opening Rotterdam
Humphrey’s Rotterdam verbouwd na brand

Lekker uit eten op de Kop van Zuid doe je vanaf 1 juli weer bij Humphrey’s. De Kop van Zuid is al jaren dé hotspot van Rotterdam. Op de Wilhelminapier kijk je je ogen uit door alle vernieuwende architectuur. Het restaurant bevindt zich op de begane grond van het gebouw Montevideo, &eacu...

8 april 2020 Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

21 maart 2020 Blog Coronacrisis
Fernando Jonker: Dagboek van een chef en ondernemer in crisistijd, deel 3

In crisistijd zoeken mensen elkaar op, en hoewel het nu lastig is om elkaar fysiek te spreken, proberen ondernemers elkaar te helpen, op welk gebied dan ook. Vanochtend, toen ik inkopen aan het doen was voor de tiramisu, kreeg een appje van een collega-ondernemer. We zitten met een select groepje ho...

11 maart 2020 Interieur
Spectaculaire interieurmetamorfose voor restaurant Con Fuego Breda

Restaurant Con Fuego in Breda heeft een spectaculair nieuw interieur gekregen. Het grillrestaurant, dat bekend staat om zijn hoogwaardige vlees- en visgerechten en de prijswinnende wijnkaart, heeft na een verbouwing van ruim drie weken op 8 maart 2020 de deuren weer geopend. Het interieur combineert...

6 februari 2020 Opening Rotterdam
Het iconische Zalmhuis heropent deuren aan de Rotterdamse Maas [FOTO'S]

Het gebeurt altijd net buiten het gewone. Mooie herinneringen maak je niet alleen in goed gezelschap, vooral op bijzondere plekken. Dit gedachtegoed vertaalt zich naar het interieur van het nieuwe Zalmhuis. Haar eigentijdse meubilair, de opvallende muurprints en authentieke details van het pand make...

4 februari 2020 Awards
Irodion is de 'Beste Griek' van 2020

Grieks specialiteitenrestaurant Irodion in Capelle aan den IJssel is uitgeroepen tot “Beste Griek 2020’ door Griekenland Magazine. Daarnaast won het restaurant van Kostas en Wicky Christodoulou een internationale Gold Award voor ‘Authentic Taste of Greece’ van de Griekse orga...

13 december 2019 Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

25 oktober 2019 Opening
Biefstukrestaurant Loetje opent 20ste vestiging

Biefstukrestaurant Loetje opent vandaag haar eerste vestiging in Brabant. Loetje Breda, gelegen aan de Dr. Batenburglaan, is gevestigd in een prachtig verbouwd pand met terras. Het is alweer het twintigste filiaal van het restaurant dat bekend staat om ‘de lekkerste biefstuk’. Gistere...

30 augustus 2019 Opening
Loetje nu ook in Den Haag

Het kon niet uitblijven. Ook Den Haag heeft nu haar eigen Loetje. Op een unieke plek in de hofstad is vandaag namelijk Loetje Den Haag geopend. Het restaurant, dat bekend staat om de lekkerste biefstuk, is gevestigd in de voor Hagenezen zo bekende Haagsche Bluf. Loetje vestigt zich als eerste res...

27 augustus 2019 Personalia
Felix Bekkers mede-eigenaar van House of Watt

Per 1 september 2019 wordt Felix Bekkers mede-eigenaar van House of Watt in Amsterdam. De 28-jarige Bekkers is al sinds de oprichting betrokken bij deze Amsterdamse evenmentenlocatie als Chef Kok. In zijn nieuwe rol als mede-eigenaar zal hij zich echter ook gaan richten op de “voorkant” ...

7 augustus 2019 Tech Branded Content
’t Vliegend paard kiest weer voor de kassa’s van Van Hessen

't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt vallen meteen twee grote muurschilderingen op van de Haagsche kunstschilder Geer Huybers. Achter het pand ligt een verrassend groot terras, mét ...

15 juli 2019 Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

2 juli 2019 Opening
Ter Marsch & Co verbouwd vanwege verbouwing NH Hotel

De afgelopen maanden heeft bar en grillrestaurant Ter Marsch & Co hard gewerkt aan de heropening van haar zaak aan de Amsterdamse Bloemenmarkt en het resultaat is spraak- en smaakmakend. Ter Marsch & Co creëerde samen met ontwerpbureau Dark&Stormy een spraakmakend interieur waar zij...

15 mei 2019 Michelin
Carelshaven Delden toegetreden tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de hotelkamers en recent de restyling van het restaurant is dit een nieuwe mijlpaal voor de 33-jarige ondernemers Alco en Evelyn van Berkel, die het bijn...

27 maart 2019 Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

20 maart 2019 F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

15 februari 2019 Opening
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

12 februari 2019 Opening
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco...

17 december 2018 Opening Culinair
Biefstukkenrestaurant Loetje opent Loetje Leeuwarden

Na maandenlang verbouwen heeft Loetje Leeuwarden afgelopen zaterdag haar deuren geopend. Dat was na een feestelijke openingsborrel, waar gasten hun ogen uitkeken in het prachtig verbouwde pand. Deze locatie, midden in het centrum van Leeuwarden, is het zestiende Loetje restaurant in Nederland. Vana...

7 december 2018 Opening Den Haag
Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof st...

30 oktober 2018 Interview Longread
Interview: Verhage worstelt met cafetariaverleden

Verhage heeft 39 vestigingen in Nederland, met name in de kleinere winkelcentra. Juist in die gebieden hebben traditionele lunchrooms het lastig, veel van die zaken zijn inmiddels verdwenen. Tegen de stroom in is Verhage juist op deze locaties aan het investeren en ontwikkelt zich tot lunchroom/rest...

30 oktober 2018 Opening Achtergronden
Verouderd pand Grote Markt Bergen op Zoom wordt horecahotspot

Op de website van BNDeStem lezen we dat het verpauperde pand aan de Grote Markt 16 in Bergen op Zoom binnenkort wordt verbouwd. Er komt een prachtige horecazaak met meerdere restaurants en een hippe cocktailbar. De eigenaresse heet Sebiha Cirikka (24 jaar oud). Vervallen pand De zaak krijgt d...

18 oktober 2018 Interview Longread
Interview Castell Zaandam: Bistro met een topchef achter de pannen

Op een prachtlocatie in Zaandam vind je restaurant Castell. Özgur zwaait samen met zijn partner Mascha de scepter over hun culinaire kasteel, dat bij velen te boek staat als het beste restaurant van Zaandam. Een greep uit de reviews: “Zonder meer het beste eten van Zaandam”, &ldq...

21 september 2018 Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

18 september 2018 Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

4 september 2018 Utrecht Vega
Komt er een vijfde vegan restaurant in Utrecht?

Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met een eigen hydrocultuur. In het restaurant komt immers de 'Herbivore Hydrogarden', waarin de eigen biologische groenten en kruiden op basis van ...

31 juli 2018 Michelin F&B Longread
Interview ML in Haarlem: "Opeens van tien naar zestig werknemers"

ML in Haarlem opende in het voorjaar haar deuren. Althans, op de nieuwe locatie aan het Klokhuisplein en met de voorzieningen die er nu zijn. Chef-kok en compagnon Kevin Kion leidt ons rond en vertelt over het concept, hotelkamers, de Michelinster en over de verbouwing. “Hiervoor zat het r...

5 juli 2018 Interview Longread
Interview: op bezoek bij een 100 procent vegan lunchroom

Vegan is helemaal ‘hot’, de klimaatproblematiek vindt deels zijn oorsprong op het bord. Het eetgedrag wordt daarom door velen al aangepast, de vleesvrije dagen zijn in menig gezin meer regel dan uitzondering. Wie een stapje verder wil gaan, gaat voor vegan. In dat geval gebruik je helema...

25 juni 2018 Michelin Bocuse d'Or
Lars Drost en de pijn van Turijn

Ruim een week geleden wurmde hij zijn witte koksmuts van zijn bezwete voorhoofd. Trots, voldaan en zelfverzekerd zocht hij een stoel op. De Europese finale van de Bocuse d'Or zat er op voor Lars Drost. De afgelopen vijf uur en vijfendertig minuten koken was een explosie van de energie die de afg...

12 juni 2018 Interview Longread
Interview Broodhuys, Leeuwarden: “De lunchpiek van vroeger is er niet meer"

Peter Procee zit al tientallen jaren in de horeca, en niet zonder succes. In Leeuwarden legde hij 24 jaar geleden de basis voor zijn lunchzaak zoals die nu is. Het Broodhuys is een jaar geleden grondig verbouwd, waarbij de originele details uit het monumentale pand bewaard zijn gebleven. We brachten...

15 mei 2018
Ratatouille volledig verbouwd

Veertien jaar geleden begonnen Meesterkok Wim Zwaart en zijn vrouw Tina, Vinologe, naast hun sterrenrestaurant Olivio op dezelfde Vischmarkt in Harderwijk met de laagdrempelige Bistro Ratatouille. Na de verkoop van Olivio hebben Wim en Tina de afgelopen jaren naast Ratatouille ook het Koetshuis in H...

24 april 2018
BACKYARD: plant based & vegan friendly restaurant in Rotterdam.

Yunlai Ye en Wiwi Cao trotse eigenaars van lunchroom The Tea Lab, openen begin mei 2018 hun eerste plant based & vegan friendly restaurant op de Korte Hoogstraat in Rotterdam. Bij BACKYARD, een groene oase in het hart van de stad, kun je op elk moment van de dag terecht voor verrassende, down to...

13 april 2018 Column David Bakker
Column: wat eet en drinkt de (on)bewuste Millennial?

De Millennial. De zelfbewuste, ongrijpbare, quinoa-kauwende dertiger. Of twintiger? Wat is het nou eigenlijk? De Millennial, ook wel generatie Y genoemd, is iemand geboren tussen 1980 en 1995. De consument anno nu, die graag buiten de deur eet. Maar wat dan? Als ondernemer wil je alles weten van deg...

6 april 2018 Awards Bier
De Leckere is beloond met de Gold Medal in de categorie pils

Afgelopen woensdag 4 april werd de 4e Dutch Beer Challenge gehouden en zijn 400 bieren beoordeeld in diverse categorieën door ruim 40 biersommeliers waarbij Brouwerij De Leckere de golden medal won.Directeur Eric Odenwald: "Wij vinden het grote een eer dat we deze erkenning krijgen van d...

16 maart 2018 Opening
Beachhouse Hotel Zandvoort opent Aquarama Beachclub

Vanaf vandaag is Zandvoort een nieuwe Beachclub rijker. In het Beachhouse Hotel, direct op de zeereep aan de noordelijke kust van Zandvoort, opent dit nieuwe boutique hotel een beachclub geheel in de stijl uit de tijd van Brigitte Bardot en Marilyn Monroe. Gisteren werd de beachclub tijdens een pre-...

19 januari 2018
Nieuwe general manager en chef-kok Hotel Arena

Özgür Eylen zal per 1 februari 2018 als general manager aan de slag gaan in het recent verbouwde en gerenoveerde Hotel Arena. In december 2017 is Sander Louwerens gestart als nieuwe chef-kok in het desbetreffende hotel café-restaurant PARK. Tot op heden is Özgür Eylen w...

3 januari 2018 Opening
Sterrenchef Marcel van der Kleijn opent tapas-restaurant in Den Haag

Binnenkort zal sterrenchef Marcel van der Kleijn een Spaans/Portugees restaurant openen aan de Kneuterdijk in Den Haag. Het restaurant krijgt de naamt Tapisco, een combinatie van de woorden tapas en petiscos. Dat zijn kleine hapjes in het Spanje in Portugal. Het idee van het concept is bij Marcel...

15 december 2017 Achtergronden Interview
Interview: Waarom je geen eurotekens op de menukaart moet plaatsen

Weet jij nog hoe je vanochtend je ontbijt hebt klaargemaakt? Of hoe je wegreed toen het stoplicht op groen sprong? Veel van onze dagelijkse bezigheden gebeuren op de automatische piloot. Als horecaondernemer kan je daar slim gebruik van maken. DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTK...

23 oktober 2017 Achtergronden
25 jaar Luigi's eten & drinken

Wanneer je in de binnenstad van Harderwijk over de Markt loopt, vind je in één van de mooiste historische panden 'Luigi’s eten & drinken'. Niet meer uit het straatbeeld weg te denken, want ze zijn daar al 25 jaar te vinden. "25 jaar! Wie haalt dat tegenwoordig no...

18 oktober 2017 Opening
Nieuw in Rotterdam: Restaurant Club Le Grand

Le Grand Restaurant & Club opent op donderdag 19 oktober feestelijk haar deuren in het hartje van Rotterdam. Fajah Lourens luister deze opening als dj op. Le Grand is gevestigd in het gelijknamige hotel dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert. De voormalige ontbijtzaal van het hotel is ver...

17 oktober 2017 Duurzaamheid
Eerste vertical farm in Nederland opent de deuren

Wethouder Abdeluheb Choho van Amsterdam opent op 1 november 2017 officieel de eerste vertical farm van Nederland. Oprichter Kimbal Musk van Square Roots (Elon Musk jongere broer en board member van Tesla, SpaceX & Chipotle) stuurt vice president of engineering Paul Berry om bij de opening van de...

27 september 2017 Achtergronden
Horeca Apeldoorn vreest oneerlijke concurrentie van gemeente

In het nieuwe Huis van de Stad in Apeldoorn kan de bezoeker tijdens het ophalen van een paspoort of rijbewijs na de renovatie een kopje koffie drinken. Niet uit de koffieautomaat, maar bij een soort outlet. De lokale horecaondernemers zien dit als oneerlijke concurrentie, zo lazen we in De Stentor. ...

6 september 2017 Opening
Sligro Almelo weer open na verbouwing

Maandag 18 september om 10.00 uur wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Almelo heropend. Martin Kruithof (restaurant De Lindenhof in Giethoorn), Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max) en Hugo de Leeuw (vestigingsdirecteur Sligro Almelo) zullen gezamenlijk de offi...

31 augustus 2017 Opening Mensen
Sligro in Tiel heropend

Donderdag 31 augustus is de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Tiel heropend. Jord Althuizen (auteur van de BBQ bestseller boeken ’Smokey Goodness’, Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max), Henk Schipper (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels) en Wim v...

21 augustus 2017 Bier
'Hoppy Hour' om nieuw speciaalbier te promoten

AB InBev onthult een van zijn best bewaarde geheimen: Goose Island. Na een soft launch in 2016 lanceert AB InBev het Amerikaanse speciaalbiermerk dit jaar groots met een activatiecampagne in Nederland. Vanaf vandaag maken bierliefhebbers kennis met het ambachtelijke craft beer van de brouwerij uit C...

12 juli 2017 Food Drinks Opening
Hanos opent vestiging in Maastricht

Internationale Horeca Groothandel HANOS breidt uit en opent haar zevenentwintigste locatie in Maastricht.Met deze uitbreiding gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. "De kracht van HANOS is dat we kort op de business zitten en dichtbij onze klanten kunnen staan. Wij geloven daarom nog ...

7 juli 2017 Achtergronden Interview
Interview: Vier seizoenen druk met 75 couverts en 160 terrasplaatsen

Het voorjaar is voor Restaurant De Vier Seizoenen het drukst. Gasten uit alle windstreken strijken er neer na een bezoek aan de Keukenhof, bestellen het bloemenmenu of blijven een nachtje in de bed & breakfast. Ligt het aan de lovende vermelding in de Lonely Planet? Eigenaars Ton en Ellen Freriks we...

3 juli 2017 Food Amsterdam
Eetwinkel maakt gezond eten bereikbaar voor iedereen

Op 8 juni 2017 opende Maass Meal Station de deuren van haar nieuwste eetwinkel in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West. Een winkel met ready to eat & go maaltijden die alle zintuigen prikkelt. Maass Meal Station biedt gemak en smaakvolle gerechten met verse, deels biologische en seizo...

20 juni 2017 Amsterdam Opening
Maass Meal Station Prikkelt de zintuigen

Op 8 juni 2017 opende Maass Meal Station de deuren van haar nieuwste eetwinkel in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West. Een winkel met ready to eat & go maaltijden die alle zintuigen prikkelt. Maass Meal Station biedt gemak en smaakvolle gerechten met verse, deels biologische en seizo...

16 juni 2017 Opening
Opening nieuwe Burgerz vestiging in Hofhouse

Op 12 juni 2017 opende Burgerz een nieuwe vestiging in Hofhouse naast het station Den Haag Centraal. Hofhouse biedt plek aan verschillende foodconcepten. Voor de burgerzaak van de zusjes Peerenboom is dit de vierde locatie. Burgerz heeft een locatie in Hofhouse waar iedereen welkom wordt geheten...

12 juni 2017 Opening
DeDAKKAS: start crowdfunding groen horecapaviljoen

Zaterdag 10 juni is de crowdfundingcampagne gestart voor de realisatie van DeDAKKAS; een groen horecapaviljoen op het dak van parkeergarage de Kamp in het centrum van Haarlem. DeDAKKAS is een project wat niet zonder slag of stoot van de grond is gekomen. Nadat Dennis de Waart begin 2014 op het id...

10 april 2017 Opening Culinair
Nieuw concept in Roermond strikt sterrenchef Ron Blaauw

Op maandag 24 april opent in Roermond Bistrobar XO onder toeziend oog van sterrenchef Ron Blaauw voor de eerste maal haar deuren. In de filosofie van het succesvolle Amsterdamse Gastrobar-concept (inmiddels heeft Blaauw vier zaken met deze formule) presenteert ondernemer Roy Janssens dezelfde kijk o...

11 januari 2017 Koffie & thee
Theemerk Dilmah groot succes op Horecava

Dilmah is niet zomaar een theemerk. Het is een merk dat haar kracht ontleent aan haar constante inzet voor kwaliteit en authenticiteit in thee. Thee is een geschenk van Moeder Natuur. Het is een drank die heelt, beschermt en verkwikt, en die bovendien door de subtiele verschillen in zonlicht, bodem,...

5 januari 2017 Opening
Loetje opent in Rotterdam

Loetje komt naar Rotterdam. In april opent op de Wilhelminapier de eerste vestiging van het familiebedrijf. Loetje vestigt zich onderin woontoren Montevideo. Het pand wordt de komende weken volledig gestript en verbouwd en ook het buitenterras wordt vernieuwd. Het biefstukkenrestaurant, dat veer...

2 januari 2017
GR8 Investments verkoopt AC Restaurants aan La Place

Investeringsmaatschappij GR8 Investments heeft met La Place definitief overeenstemming bereikt over de verkoop van de restaurants die vallen onder de AC-formule. In totaal gaat het om achttien restaurants van de AC-formule, die allemaal langs Nederlandse autosnelwegen zijn gelegen. Zeven hotels e...

19 december 2016 Interview
Interview: “Gasten krijgen een warm onthaal, al komen ze voor kibbeling”

Brasserie De Dagvisser is een begrip in de Scheveningse haven. ’s Zomers zit het terras vol, ’s winters brandt binnen de kachel voor een trouwe schare vaste gasten. Dankzij een ingrijpende verbouwing weten ook dertigers en veertigers de weg naar binnen te vinden. Een interview met Sjanet...

13 december 2016 Wijn
Wijn: eigentijdse Italiaanse wijnen met een goede marge

Italiaanse wijnen zijn in de mode. In hippe flessen met stijlvolle etiketten zijn de toegankelijke rode en witte wijnen al te vinden in mening eetcafé in de Randstad. Een Grillo uit Sicilië is al op veel plaatsen te bestellen. Ontdek het lekkers uit de laars. Italië staat bekend...

5 december 2016
De Limonadefabriek: 15 jaar in Streefkerk

Met een feestelijk jubileummenu viert het drijvende restaurant de Limonadefabriek aan de oever van de Lek in Streefkerk deze en komende maanden zijn derde lustrum. Het restaurant van chef-kok Erik Hermans bestaat op 7 december precies 15 jaar. Het succes begon rond de eeuwwisseling toen de eigena...

28 november 2016 Opening
Wiertz Company opent urban grand café in Kerkrade

De Limburgse organisatie Wiertz Company van ondernemersechtpaar Dionne Wiertz-Buck en Harm Wiertz opent in 2017 een urban grand café, Bites 'n Booze op de markt in Kerkrade. Voor dit doel verwierf het echtpaar onlangs het voormalige 'Navarro pand' aan de Markt 53. Dit pand kwam af...

22 november 2016 Opening
(H)eerlijk nieuwe brasserie in Hillegersberg

Waar in de omgeving van het Bergpolderplein kun je eens lekker neerstrijken voor een heerlijk ontbijtje, lunch, een goede bak koffie of diner? Eigenaar Lieven de Regt kwam steevast bedrogen uit en besloot daarom het heft in eigen handen te nemen. Na jarenlange ervaring in de horeca op te hebben geda...

26 oktober 2016 Opening
Restaurant 'De Beren' binnenkort in Arnhem

Horecaketen De Beren opent in november een restaurant naast megabioscoop Pathé. Het pand wordt de eerste drie weken van november verbouwd. De keten heeft 45 filialen door heel Nederland. De nieuwe vestiging wordt de eerste in Gelderland. Ad Schaap, eigenaar van De Beren restaurants, was al...

13 oktober 2016 Interview Utrecht
Interview: 'Meer zijn dan een trend is voor Kloek de grootste uitdaging'

Recht tegenover het nieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg ligt sinds begin vorig jaar restaurant Kloek. Gasten eten er een hele of een halve kip met een Utrechts speciaalbiertje erbij. Stroomde de zaak in het begin om acht uur weer leeg omdat het concert begon, tegenwoordig zit het er vaak twee keer...

13 oktober 2016 Achtergronden
Weetje: spruitjes zijn vitaminenbommen!

Wist je dat spruitjes drie keer meer vitamine C bevatten dan sinaasappelen? In spruiten zit vitamine A, B1, C, kalium, magnesium, fosfor en vezels. Per 100 gram spruitjes bevatten spruitjes 150 milligram vitamine C. Dat is zo’n twee tot drie keer zoveel als in hetzelfde gewicht aan sinaasappel...

13 oktober 2016 Opening
Nieuw belevingsrestaurant dankzij NL Investeert

Een hip restaurant dat streekproducten serveert en waar 'clockless eating' van 09.00 tot 22.00 uur mogelijk is: dat is de nieuwe horecagelegenheid BRO'od van de broers Tom en Roy Gieling, binnenkort in het centrum van Doetinchem. Via platform voor co-financiering NLInvesteert vonden d...

26 september 2016 Opening
Ciel Bleu heropent na metamorfose

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf ...

22 juli 2016 Amsterdam
Wolf Atelier lanceert TARTAR-IA

Naast de normale lunchkaart serveert Wolf Atelier nu ook verschillende vlees, vis of vegetarische tartaren in diverse formaten. Chef-kok Michael Wolf meldt op de website van het restaurant: 'In Lissabon kwam ik bij toeval bij een klein restaurantje dat geheel gewijd is aan diverse tartaar-bereid...

20 juli 2016 Opening
King Arthur na 35 jaar gesloten

Het bekende café en restaurant King Arthur aan de Oudegracht in Urecht is na 35 jaar gesloten. Eind augustus zal het weer openen onder een nieuwe naam: PK bar & kitchen. Momenteel wordt het oude hoekpand intensief verbouwd. Het is de bedoeling dat het eind augustus zijn deuren weer kan op...

19 juli 2016 Achtergronden
Tentoonstelling ‘Eten in oorlogstijd’ in Verzetsmuseum

Van 15 oktober 2016 t/m 31 mei 2017 presenteert het Verzetsmuseum Amsterdam de tentoonstelling Eten in Oorlogstijd. Vijf bekende Nederlandse topkoks zijn de uitdaging aangegaan om een gerecht te creëren met ingrediënten uit de bezettingsjaren. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Edwin Flor&...

18 juli 2016
Restaurant en congrescentrum in Infoversum

Bos & Bos Catering heeft het Groningense Infoversum aangekocht voor 4,5 ton. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het voormalige theater en de 3D-bioscoop worden omgebouwd tot restaurant en congrescentrum. Het Infoversum gaat verder onder een nieuwe naam, die nu nog niet bekend is. Al sne...

13 juli 2016 Achtergronden
De meest geteelde zomergroenten in Nederland

Welke zomergroenten zet jij op de kaart? Het CBS biedt uitkomst, want het instituut becijferde wat de meest geproduceerde zomergroenten zijn binnen Nederland. Lokale groenten doen het goed op de kaart, want de ecologische footprint is kleiner en ze zijn lekker vers. In 2015 is bijna 2 200...

29 juni 2016 Food Awards
Central in Peru wederom verkozen tot beste restaurant van Latijns-Amerika

Fijnproevers, recensenten en food bloggers zijn het er over eens: het beste restaurant van Latijns-Amerika staat in de Peruaanse hoofdstad Lima. Voor het derde jaar op rij werd Central door het toonaangevende magazine Restaurant uitgeroepen tot de absolute winnaar en werd het restaurant tevens gekro...

20 mei 2016
KEES eten & drinken opent in Poortugaal

MagnEETcafé in Poortugaal heeft plaats gemaakt voor KEES eten & drinken. Na ruim zes weken verbouwen heeft KEES eten & drinken zijn deuren geopend. KEES eten & drinken is mondiaal maar houdt vast aan zijn Rotterdamse roots. De koks van KEES werken met een Josper grill maar serveren ook graag e...

13 mei 2016
Boompjes heropent als eventlocatie

Na jaren van leegstand krijgt het horecapaviljoen aan de Boompjes in Rotterdam dit voorjaar een nieuwe bestemming. Het glazen gebouw kent een lange geschiedenis, architect Francine Houben, oprichter en creatief directeur van Mecanoo heeft het paviljoen ontworpen dat in 1989 werd opgeleverd onder de...

28 april 2016
Nieuwe bistro bij Landgoed Lauswolt

Bistro Nijeholt, de nieuwe bistro van Bilderberg Landgoed Lauswolt, is laagdrempelig en informeel van opzet en mikt nadrukkelijk naast de hotelgasten ook op de lokale markt. De naam verwijst naar de grondlegger van het landgoed, dat dateert uit 1867. Laagdrempelig Gasten van de nieuwe Bistro N...

19 april 2016
Nieuwe eigenaren voor Subway Hoenderstraat Maastricht

René Puts en Ralf Jansen van Horeca Groep Zuid Nederland BV nemen per 27 april 2016 de Subway aan de Hoenderstraat in Maastricht over. Met deze overname zijn beide Subway-vestigingen in Maastricht in handen van deze twee ondernemers. Groeiplannen De overname past in het plan van de heren Jans...

30 maart 2016
Restaurant De Tippe eert zieke eik

Op dinsdag 12 april om 19.30 uur opent restaurant De Tippe in Vledder officieel het terrasseizoen. Aanleiding voor de officiële opening is de renovatie van het dak en de nieuwe aankleding van het terras. Tijdens de opening wordt een groot kunstwerk van Jelmer Zwaan onthuld. De kunstenaar uit Nije...

17 maart 2016
De beste hotelbar van Amsterdam

Lotti's Bar, de hotelbar van The Hoxton, is door de site BestHotelBar.com uitgeroepen tot de beste hotelbar van Amsterdam. Dit heeft de jury van de Red & Grey Best Hotel Bar Award vandaag bekendgemaakt. De publieksprijs gaat naar SkyLounge Amsterdam. Ook worden prijzen voor de nieuwste, de beste k...

18 februari 2016
Makro gaat nieuwe koers varen

Makro vormt zich om tot een inspirerend platform voor zelfstandige ondernemers. Daarom worden de 17 bestaande vestigingen omgebouwd tot unieke marktplaatsen. Makro investeert meer dan 50 miljoen euro om haar vestigingen te vernieuwen. Thematische oplossingen In de vernieuwde vestigingen van M...

16 december 2015
Van loodgieter naar eigenaar restaurantketen

Claus van den Berg werkte zijn hele leven lang als loodgieter en verbouwde in die tijd een aantal ‘Peppermills’. In 2009 ging de keten failliet en besloot Van den Berg, die door een versleten rug niet meer als vakman aan de slag kon, The Peppermill in februari 2010 over te nemen. Toen telde de ...

10 november 2015
La Place presenteert nieuwe gerechten

La Place breidt het aankomende jaar haar assortiment uit met producten die gebaseerd zijn op de allernieuwste foodtrends. Tijdens een ontbijtsessie in de vestiging aan de Kalverstraat proefden culinair journalisten en foodbloggers suikervrije smoothies, een all-day breakfast, springrolls en yacon-q...

26 oktober 2015

Délifrance Nederland heeft aan de rijksweg A13 een restaurant en corner geopend in nieuwe stijl. De vestiging, die onder leiding staat van franchisenemer Jan van der Heijden, dient als pilot voor toekomstig te openen locaties in niet alleen Nederland, maar heel Europa. Tevens is het een voorbeel...

8 oktober 2015
Vernieuwde Makro's in Breda en Groningen

De Makro vestigingen in Breda en Groningen heropenen op 14 oktober met een volledig nieuw concept. Met de vernieuwing speelt Makro naar eigen zeggen in op de veranderende wensen en behoeften van ondernemers. Foto: Beleving staat bij Makro centraal, zoals bij de visafdeling in Vianen Beleving ...

5 oktober 2015
Franse wijn is minder populair

Franse wijnen zijn in Nederland minder in trek dan een jaar geleden. Nederland importeerde vorig jaar bijna 125 miljoen liter uit Frankrijk, wat 4,4 procent minder is dan een jaar eerder. Frankrijk is wijnland nummer één, maar het aandeel op de totale invoer is de afgelopen jaren sterk gedaald. ...

7 september 2015
Patissier Persoone op Folie Culinaire

De Belgische patissier en chocolade-innovator Dominique Persoone komt op dinsdag 6 oktober een demonstratie geven tijdens het vakevent Folie Culinaire in MECC Maastricht. Persoone is onder meer bekend van de chocoladesnuifmachine die hij ontwikkelde voor de verjaardag van Ron Wood van de Rolling S...

17 augustus 2015
Rotsoord Utrecht gaat op 1 oktober open

Het restaurant in de verbouwde watertoren van Rotsoord, Utrecht, opent vanaf 1 oktober zijn deuren. Het restaurant gaat ‘WT – Urban Cafe & Kitchen’ heten. De opening zal groots gevierd worden, maar het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies gaat gebeuren. Werkplekken en horeca In...

17 juli 2015
De Pier vanaf zaterdag open

De Pier in Scheveningen gaat zaterdag om 10:00 uur weer deels open voor het publiek. Het betreft het gerenoveerde bovendek, het pannenkoekenrestaurant, de toren en Bungyjump Holland. In deze fase is De Pier echter beperkt toegankelijk aangezien er nog steeds gebouwd wordt, hetgeen betekent dat er ...

29 mei 2015
Nog een crowdfunding succes

In juni is het zover en opent nieuwe horecagelegenheid Huis ter West de deuren op het meest centrale punt in Westervoort. En juist de gasten hebben een belangrijke invloed, aangezien zij via crowdfunding Huis ter West tot stand brengen. Andere tijd, andere aanpak Huis ter West is een initiati...

27 april 2015
Wijnbar in Montfoorts hotel

Vandaag, op Koningsdag, opent wijnbar ‘Wine & Bubbles’ in Hotel Montfoort. Wijnen en bubbels zijn trendy, en voor gasten is het een prachtige aanvulling op het verblijf. Spanje De eigenaren komen zelf vaak in Spanje en zien daar dat wijnbars zeer geliefd zijn. Wijnen en bites in de ontbijtru...

23 maart 2015
Hotel De Bilderberg verbouwt

Hotel De Bilderberg in Oosterbeek wordt verbouwd. In plaats van Restaurant De Mediteraan komt er een nieuw restaurant en ook de algemene ruimtes worden flink aangepakt en van een ander uiterlijk voorzien. Flinke operatie Directeur Janneke van Beuzekom geeft geen inzage in de kosten die met de ...

17 maart 2015
Nieuwe vestiging Humphrey's in Arnhem

Humphrey’s opende op 10 maart in het centrum van Arnhem een nieuw restaurant en aan de Rijnkade sloten de deuren van een andere vestiging van Humphrey's. Parijse sferen Het nieuwe restaurant wordt compleet verbouwd en er wordt voor gezorgd dat de huisstijl aansluit bij de identiteit van de ...

12 maart 2015
Superfood uit Peru

Superfoods zijn momenteel enorm populair in Nederland. Maar waar komen deze, meestal exotische, voedingsmiddelen eigenlijk vandaan? Peru is één van de grootse leveranciers van superfoods; de diverse landschappen en klimaten zijn de ideale voedingsbodem voor deze gezonde producten. Peru is niet al...

11 maart 2015
Omzetstijging McDonald's

McDonald’s Nederland heeft de omzet het afgelopen jaar met 1,1% zien toenemen naar € 651,8 miljoen. Het aantal gastbezoeken nam eveneens met 2,2% toe. Ook ligt McDonald’s Nederland op koers met het realiseren van 1.200 arbeidsplaatsen in drie jaar en verwacht eind dit jaar dit aantal te hebb...

25 februari 2015
Bungehuis wordt club met hotelkamers

Nu wordt duidelijk waarom de mobiele eenheid het Bungehuis in Amsterdam zo snel ontruimde. De protesterende studenten moesten plaats maken voor een chique sociëteit. Het Bungehuis in Amsterdam wordt een Britse sociëteit en er is zelfs al een voorlopig koopcontract getekend. Het pand van de Univer...

17 februari 2015
Nieuws, nieuws, nieuws

Heb je je restaurant net verbouwd, wil je een personeelslid in het zonnetje zetten of is er iets anders dat goed past in De RestaurantKrant of op derestaurantkrant.nl? laat het ons weten. Stuur je nieuws met foto naar "redactie@uitgeverijps.nl":mailto:redactie@uitgeverijps.nl en wie weet zie je jo...

19 januari 2015
De Wiemsel en De Wanne worden verbouwd

Met de komst van de nieuwe eigenaar zal Hotel De Wiemsel de komende maanden flink onder handen genomen worden. De nieuwe, Duitse, eigenaar Henning J. Claassen (70) uit Lüneburg, heeft grootse plannen met het hotel. Zo wordt het aantal kamers en suites uitgebreid van 48 naar 60. Verbouw De kam...

13 januari 2015
Nieuw hotel en restaurant in Anna Paulowna

Het pand van voorheen De Boemerang in Anna Paulowna krijgt een nieuwe bestemming. Yvonne van der Kroft en Taco Hietberg openen er een hotel en restaurant. Over het hotel en restaurant Hotel Hollands Kroon gaat zeven kamers en een appartement met twee slaapkamers tellen. Het restaurant, dat De K...

30 december 2014

Marc & Séverine van den Heuvel, de eigenaren van zowel Café Forum als Italiaans restaurant La Cucina aan het Stationsplein in Enschede, gaan hun zaak drastisch veranderen. De twee gelegenheden worden geïntegreerd in La Cucina Lunch, Lounge & Diner. Verbouwing Door de samenvoeging is Café Fo...

5 december 2014
Nieuwe look voor restaurant Jade Uithoorn

Afgelopen weken is specialiteitenrestaurant Jade in de Stationsstraat in Uithoorn verbouwd tot een stijlvol, eigentijds restaurant. Het all you can eat concept blijft bestaan, maar het wokken is verplaatst naar de keuken. Kleurwisselingen De verbouwing heeft vijf weken geduurd. Het interieur is...

3 december 2014
Nieuw Street Food Festival Den Haag

Bij december hoort lekker eten. Daar hoef je in Den Haag niet mee te wachten tot de feestdagen, want op 12, 13 en 14 december organiseert horecaconcept-to-be MaMaKelly op het terrein van de Caballero Fabriek in Den Haag een Street Food Festival. Denk: stoer, puur, family & friends, drinks & bites ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: