Je hebt gezocht op: dessert

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees
1 september 2025Nieuws

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees

Van 22 tot en met 24 september 2025 vindt de 12e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Het is dé horecavakbeurs voor ambitieu...

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in Oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
28 augustus 2025Nieuws

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in Oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”

Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste loc...

"Als we de ketting van het terras halen, zitten we meteen vol”
18 augustus 2025Nieuws

"Als we de ketting van het terras halen, zitten we meteen vol”

Ondernemen op Texel… In het hart van De Koog runt Daniëlle Vilten (48), samen met haar man Arjen Langendam, al ruim zes jaar met hart en z...

Investeren in... verlichting
11 augustus 2025Nieuws

Investeren in... verlichting

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Deze dagen bieden jou in september extra omzetmomenten!
8 augustus 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou in september extra omzetmomenten!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Café-restaurant Kamer neemt iconische Bistrot Deux la Place Den Haag over
7 augustus 2025Nieuws

Café-restaurant Kamer neemt iconische Bistrot Deux la Place Den Haag over

Wouter von Asmuth heeft per 1 augustus 2025 de exploitatie van de iconische Haagse Bistrot Deux la Place overgenomen van de familie Cruellas. Chef-gas...

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
5 augustus 2025Nieuws

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen

In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Bier en desserts: Dé finale van het diner
29 juli 2025Nieuws

Bier en desserts: Dé finale van het diner

In de gastronomische wereld treedt bier als begeleider van gerechten steeds meer op de voorgrond. Als jij je dessertkaart wilt verrijken en je gasten...

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland
23 juli 2025Nieuws

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

Italiaans foodconcept Eataly maakt Nederlandse debuut
18 juli 2025Nieuws

Italiaans foodconcept Eataly maakt Nederlandse debuut

Schiphol verwelkomt met trots de eerste Nederlandse vestiging van het Italiaanse foodconcept Eataly. Reizigers kunnen vanaf nu genieten van authentiek...

Deze dagen bieden jou in juli extra omzetmomenten!
8 juni 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou in juli extra omzetmomenten!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Sterrenchef opent café en bakkerij in Rotterdam
9 april 2025Nieuws

Sterrenchef opent café en bakkerij in Rotterdam

In Rotterdam opent op 16 mei ‘O Anatolian cafe & bakery’. O is het museumcafé van Fenix, het nieuwe kunstmuseum over migratie....

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!
9 april 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Kleurrijk restaurant LYVA geopend in Amersfoort
8 april 2025Nieuws

Kleurrijk restaurant LYVA geopend in Amersfoort

LYVA in Amersfoort opende afgelopen maand haar deuren. De menukaart is gevuld met gerechten uit alle windstreken en op de drankenkaart staan unieke op...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
19 maart 2025Nieuws

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg

Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

De kracht van co-branding
27 februari 2025Nieuws

De kracht van co-branding

McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries
25 februari 2025Nieuws

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries

Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk heeft maandag 24 februari zijn nieuwe keukenbrigade voorgesteld. Tijdens een speciale lunch werden c...

Sterrenrestaurant Aan de Zweth overgenomen door Justin Koopman en Indy Chiron Akkermans
20 februari 2025Nieuws

Sterrenrestaurant Aan de Zweth overgenomen door Justin Koopman en Indy Chiron Akkermans

Na ruim tien jaar zal Joris Peters per 1 maart 2025 de exploitatie van restaurant Aan de Zweth in Schipluiden overdragen aan chef Justin Koopman en ga...

Geniet van alcoholvrije biermocktails tijdens de spotlightweken
19 februari 2025Nieuws

Geniet van alcoholvrije biermocktails tijdens de spotlightweken

Tijdens de wintermaanden draait alles om gezelligheid, samenzijn en genieten van verrassende smaken. Speciaal voor de spotlightweken over alcoholvrij...

Jonge ondernemers die ervoor gaan: Yolande Vesters bezocht restaurant De Koningin
14 februari 2025Nieuws

Jonge ondernemers die ervoor gaan: Yolande Vesters bezocht restaurant De Koningin

Steenoven De Olifant is een rijksmonument met een rijke historie. De oven waarin eens de befaamde IJsselstenen werden gebakken, is nu een voorhof wat...

Tien bekroonde chefs koken voor bezoekers Sterren Preuvenement
10 februari 2025Nieuws

Tien bekroonde chefs koken voor bezoekers Sterren Preuvenement

Op zondag 30 maart is het zover: een culinaire ervaring die je als ondernemer niet kan missen! Dit jaar heeft het Sterren Preuvenement een extra lange...

Alcoholvrije foodpairing: ontdek de beste combinaties en maak ze zelf
29 januari 2025Nieuws

Alcoholvrije foodpairing: ontdek de beste combinaties en maak ze zelf

Foodpairing, oftewel het combineren van gerechten met dranken, is iets wat vaak geassocieerd wordt met wijn en spijs. Maar een groeiende trend onder f...

Verrijk je kaart met kombucha, hét alcoholvrije alternatief
15 januari 2025Nieuws

Verrijk je kaart met kombucha, hét alcoholvrije alternatief

Kombucha is een gefermenteerde drank die de afgelopen jaren flink aan populariteit heeft gewonnen, zowel in de supermarkt als in de horeca. Deze bijzo...

Restaurant Merlet* wint Nederlands Kampioenschap Leermeester - Leerling
15 januari 2025Nieuws

Restaurant Merlet* wint Nederlands Kampioenschap Leermeester - Leerling

Op dinsdag 14 januari streden vijf teams om de titel Chaud Devant Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren op...

Heemelrijck viert 75 jaar familiegeschiedenis met nieuw restaurant en bakkerij met nieuw concept
8 januari 2025Nieuws

Heemelrijck viert 75 jaar familiegeschiedenis met nieuw restaurant en bakkerij met nieuw concept

Begin januari 2025 markeert een belangrijke mijlpaal in de rijke geschiedenis van het iconische Amsterdamse familierestaurant Heemelrijck. Met trots k...

Sidney Schutte (Spectrum**) pakt Michelinster in Maleisië
15 november 2024Nieuws

Sidney Schutte (Spectrum**) pakt Michelinster in Maleisië

"Slechts vijf maanden sinds het openen van de deuren in de bruisende stad Kuala Lumpur, heeft Restaurant Molina al een Michelinster verdiend!" Dit laa...

Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant
29 oktober 2024Nieuws

Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant

Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens hebben op 23 oktober 2024 Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant in Rotterdam geopend. Hie...

Pizza Profs organiseert tweede Pizza Inspiratie Event 2024
10 oktober 2024Nieuws

Pizza Profs organiseert tweede Pizza Inspiratie Event 2024

Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event...

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids
18 september 2024Nieuws

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...

Chefs moeten meer gaan koken met een boerenhart
17 september 2024Nieuws

Chefs moeten meer gaan koken met een boerenhart

Onlangs mocht ik weer een mooie podcast opnemen met producent/teler Gerjan Snippe van Biobrass in Zeewolde. Biobrass is een biologisch teelt- en hande...

Sommelier Sem Beks van De Librije*** over trends in bier foodpairing
6 augustus 2024Nieuws

Sommelier Sem Beks van De Librije*** over trends in bier foodpairing

De Librije*** in Zwolle was acht jaar geleden een van de eerste Nederlandse sterrenzaken met een eigen bierkaart. Hoe staat het daar nu mee? Food Insp...

Restaurant Ovum introduceert nieuwe chef-kok
2 augustus 2024Nieuws

Restaurant Ovum introduceert nieuwe chef-kok

Met trots kondigt restaurant Ovum in Grave de komst aan van de nieuwe chef-kok, Quintus te Duits. De 26-jarige chef heeft in juli de scepter van Sebas...

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024
26 juni 2024Nieuws

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor juni 2024 maar l...

Team Basiliek wint de Nederlandse Copa Jerez 2024
26 juni 2024Nieuws

Team Basiliek wint de Nederlandse Copa Jerez 2024

Op maandag 24 juni streden de drie geselecteerde teams Restaurant Puur Sanh, Restaurant Basiliek en Restaurant Zoldering op het podium van de Nederlan...

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”
6 juni 2024Nieuws

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Topchef Kees Meinderts opent uniek Fries kasrestaurant Mearkas
23 mei 2024Nieuws

Topchef Kees Meinderts opent uniek Fries kasrestaurant Mearkas

Samen met compagnon Christiaan Steijn heeft chef Kees Meinderts op 2 mei 2024 kasrestaurant Mearkas geopend. Het enige kasrestaurant van Friesland lig...

IJssel Restobar opent haar deuren in Pillows aan de IJssel
21 mei 2024Nieuws

IJssel Restobar opent haar deuren in Pillows aan de IJssel

Onlangs opende IJssel Restobar haar deuren in Pillows Hotel aan de IJssel. Het fine-dining restaurant IJssel in Pillows Hotel Deventer heeft plaatsgem...

Soulkitchen opent deuren in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club in één
16 mei 2024Nieuws

Soulkitchen opent deuren in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club in één

Vrijdag 17 mei opent Soulkitchen officieel de deuren. Gelegen in een historisch pand in het hart van Amsterdam is Soulkitchen meer dan alleen een rest...

Extra omzetmomenten voor restaurants in juli 2024
1 mei 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor restaurants in juli 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle...

Jaimie van Heije nieuwe signature chef van restaurant Next
24 april 2024Nieuws

Jaimie van Heije nieuwe signature chef van restaurant Next

In oktober 2022 brachten Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek met NEXT een nieuw verhaal naar de NDSM, op nog geen 300 meter van hun Pllek. Ze namen d...