Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
De duurzaamste hotels, restaurants en MICE-locaties uit de Benelux kunnen zich aanmelden voor de negende editie van de Gaia Green Awards. Deze awards...
Vegan Zeastar, het revolutionaire merk plantaardige visvervangers van Vegan Finest Foods, kondigt met trots de opening aan van haar allereerste pop-up...
De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024 zijn 5 februari 2024 bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nede...
Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...
Na meer dan een jaar perfectioneren en bijschaven, openen culinair ondernemers Peter en Marieke Lute de deuren van Green voor zowel lunch als diner. D...
De 23ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...
Nederlanders opnieuw laten kennismaken met de Mexicaanse keuken. Dat is het doel van de oprichters achter Salsa Shop. En het snelgroeiende aantal vest...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de Horecava de economische terugblik op het horecajaar 2023 en een vooruitblik op 2024. Hoe...
LEO’s International Flavors viert op vrijdag 26 januari 2024 haar tweede verjaardag. Ter gelegenheid van het tweejarig bestaan organiseert Leona...
Terwijl de feestdagen in aantocht zijn, deelt Thuisbezorgd.nl haar jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone en opvallendste bestellingen in N...
Marèl Disselhorst van restaurant Yano in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023. Deze prestigie...
Het Nijmeegse tweesterrenrestaurant is door We’re Smart World voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld. Na...
The Harbour Club kiest voor 'More joy, less damage'. In een tijd waarin marges onder druk staan door stijgende inkoopprijzen, personeelskosten en vera...
Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame re...
De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2 procent minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5 miljoen kilo verspilde de horeca in 2023 nog...
The Harbour Club, een Nederlands restaurantconcept, heeft een compleet nieuw managementteam aangesteld. De vernieuwing is een strategische zet om de b...
De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de finalisten per categorie aangewezen voor de achtste editie. De uitreiking vindt jaarlijks plaats op de ho...
Vanaf zaterdag 1 juli mogen ondernemers geen gratis wegwerpbekers en -bakjes die uit plastic bestaan meer aanbieden. Wie dan eten of drinken afhaalt o...
Tijdens een controle door de Nederlanse Arbeidsinspectie bij drie Indiase restaurants in Amsterdam, Den Haag en Almere zijn minimaal vijf medewerkers...
Afgelopen dinsdag, 20 juni 2023, streden vijf teams in restaurant Elea om de titel van Chefs & Shakers. Ieder team, bestaande uit éé...
Aroma Italian Fine Dining in Vaassen is maandagavond uitgeroepen tot Italiaans Restaurant van het Jaar. Voor de door Italië Magazine georganiseer...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Vanuit mboRijnland vertegenwoordigen maar liefst drie gouden medaillewinnaars Nederland tijdens EuroSkills Gdańsk 2023, de Europese Kampioenschappen v...
Verschillende restaurants merken dat het drukker wordt. Gasten lopen spontaan binnen, reserveren van tevoren of staan tegenwoordig veelal op de reserv...
Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...
Op woensdag 19 april 2023 vindt voor de negende keer de Dutch Beer Challenge plaats. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’, de wedstri...
In overleg met adviseurs, Christiaan Mensink, Jacobine van den Dolder en Pieter-Christiaan van Prooijen, heeft Wagamama gekozen voor een WHOA-procedur...
Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...
De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...
Afgelopen vrijdag 17 februari heeft restaurant Elea haar deuren opnieuw geopend. Het Grieks georiënteerde restaurant van chef-kok en eigenaar Tak...
Restaurantketen Takumi opent nog deze maand een vestiging in Eindhoven. Takumi is een Japans ramen restaurant, opgericht in 2007 door Mr. Saeki en Mr....
Vandaag is tijdens de feestelijke opening van Horecava 2023 bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Horecava Innovation Awards2023. Puck Wilbers, de...
Wegens faillissement heeft restaurant en cocktailbar Van de Leur in Den Haag definitief te deuren gesloten. Om deze reden wordt de volledige inboedel...
December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...
Het aantal koksstudenten bij de Horeca Academie in Amsterdam is afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid. Vooral de Engelstalige kokstudenten weten de Hore...
Na een succesvolle eerste locatie in Den Haag, doet restaurant Yuzu nu ook haar intrede in hartje Amsterdam. Dit najaar vestigt Yuzu Dining Bar zich i...
Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt Slot Zeist omgetoverd tot een waar sterrenpaleis. Tien bekroonde Michelinchefs en de Chef de Chateau geven ac...
Vandaag lanceert de gepassioneerde frietmaker Lamb Weston in samenwerking met Sergio Herman een nieuw aardappelproduct: Frites Atelier-Frites. Het aar...
Twee jaar geleden opende Mövenpick Hotel Den Haag restaurant by NOA aan de Paleisstraat. Een uniek concept in het hartje van de Hofstad. Nu gaat...