Je hebt gezocht op: basiliek

Deze jonge talenten zijn gekroond als Talent van de Toekomst
16 april 2024Nieuws

Deze jonge talenten zijn gekroond als Talent van de Toekomst

Maandag zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019...

Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour*
19 maart 2024Nieuws

Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour*

Kenny Friederichs is gepromoveerd tot junior chef bij, het met een Michelinster en 16/20 in de Gault Millau bekroonde, Restaurant Latour in Noordwijk...

Michelinchefs en vooraanstaande professionals jureren vakwedstrijd Talent van de Toekomst
26 februari 2024Nieuws

Michelinchefs en vooraanstaande professionals jureren vakwedstrijd Talent van de Toekomst

Na jarenlang wachten staat de eerstvolgende editie van Talent van de Toekomst eindelijk weer op de planning. Op maandag 15 april 2024 strijden in Miel...

“Ik vind niet dat je met een sterrenzaak verder komt dan zonder ster”
7 februari 2024Nieuws

“Ik vind niet dat je met een sterrenzaak verder komt dan zonder ster”

Ondernemen in Harderwijk. Bij binnenkomst, op een woensdagmiddag om 14:00 uur, valt op dat het al druk is in de keuken van Ratatouille. Het Harderwijk...

Hotel-Restaurant ’t Lansink* wint Nederlands Kampioenschap Leermeester - Leerling
10 januari 2024Nieuws

Hotel-Restaurant ’t Lansink* wint Nederlands Kampioenschap Leermeester - Leerling

Op dinsdag 9 januari streden 6 teams om de titel Chaud Devant Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door h...

Michelin onthult vijftien goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland
9 januari 2024Nieuws

Michelin onthult vijftien goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland

Sterrenrestaurants hebben over het algemeen het imago duur te zijn. Om dit stereotype te ontkrachten heeft Michelin nu een overzicht gemaakt van de go...

Column Charlotte Mauritz: Een goed netwerk is van levensbelang
15 december 2023Nieuws

Column Charlotte Mauritz: Een goed netwerk is van levensbelang

Het grootste netwerkevent van het jaar, Horecava, staat alweer voor de deur. Van 8 tot en met 11 januari staat de RAI volledig in het teken van de hor...

Genomineerden voor JRE-Jeunes Restaurateurs Awards 2024 onthuld
21 november 2023Nieuws

Genomineerden voor JRE-Jeunes Restaurateurs Awards 2024 onthuld

De genomineerden voor de JRE-Jeunes Restaurateurs Awards 2024 zijn bekendgemaakt. Deze prijzen zijn in het leven geroepen om de uitzonderlijke talente...

Basiliek, Cèpes en Ledeboer vallen in de prijzen bij JRE Awards 2024
15 november 2023Nieuws

Basiliek, Cèpes en Ledeboer vallen in de prijzen bij JRE Awards 2024

Restaurantvereniging JRE-Nederland bekroont ondernemerschap tijdens Eindejaarsdiner met prijzen voor Basiliek (Harderwijk), Cèpes in Hotel de S...

De Nieuwe Winkel** in Nijmegen opnieuw uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld
25 oktober 2023Nieuws

De Nieuwe Winkel** in Nijmegen opnieuw uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld

Het Nijmeegse tweesterrenrestaurant is door We’re Smart World voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld. Na...

Gastronomisch Gilde opent wedstrijdinschrijvingen voor Horecava
5 oktober 2023Nieuws

Gastronomisch Gilde opent wedstrijdinschrijvingen voor Horecava

Vanaf 5 oktober is het mogelijk om je in te schrijven voor de wedstrijden die het Gastronomisch Gilde organiseert op de Horecava in januari 2024. De w...

Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* wint de eerste Green Chef’s Hat
18 september 2023Nieuws

Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* wint de eerste Green Chef’s Hat

Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* / 5 radijzen uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100 procent plantaardige kookwedstrij...

Marko Karelse stelt twee nieuwe leden voor tijdens Pers en Partnerlunch JRE
26 mei 2023Nieuws

Marko Karelse stelt twee nieuwe leden voor tijdens Pers en Partnerlunch JRE

Op 23 mei was Restaurant Bentinck in Amerongen het culinaire middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs ‘Pers- &...

Dit zijn de winnaars van wildcards voor de Green Chef’s Hat
2 mei 2023Nieuws

Dit zijn de winnaars van wildcards voor de Green Chef’s Hat

Op 18 september zal tijdens Gastvrij Rotterdam de finale plaatsvinden van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, de Green Chef’s Hat....

Michelin deelt meest memorabele ervaringen van inspecteurs voor selectie 2023
26 april 2023Nieuws

Michelin deelt meest memorabele ervaringen van inspecteurs voor selectie 2023

Op maandag 24 april deelde Michelin weer meerdere sterren, Bib Gourmands en groene sterren uit voor de gids van 2023. Inspecteurs gaan langs de restau...

Dubbelslag Yornie van Dijk: eerste Michelinster én Young Chef Award
24 april 2023Nieuws

Dubbelslag Yornie van Dijk: eerste Michelinster én Young Chef Award

Chef-kok en eigenaar van restaurant Basiliek uit Harderwijk, Yornie van Dijk, is nog geen jaar eigenaar van Basiliek, maar mag nu al de eerste Micheli...

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren
24 april 2023Nieuws

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren

De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...

Dit zijn de 17 nieuwe restaurants met één Michelinster
24 april 2023Nieuws

Dit zijn de 17 nieuwe restaurants met één Michelinster

De Michelingids Nederland 2023 verwelkomt maar liefst 17 (zie lijst onderaan) nieuwe sterren. Zo worden in Maastricht twee historische restaurants opn...

Liveblog: uitreiking Michelingids 2023 [gesloten]
23 april 2023Nieuws

Liveblog: uitreiking Michelingids 2023 [gesloten]

Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2023 gepresenteerd. Blijf via dit liveblog - van de redactie va...

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend
21 april 2023Nieuws

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend

Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...

15 jaar De RestaurantKrant (2020): Rik Jansma en Laurens Samsen over convenience
20 april 2023Nieuws

15 jaar De RestaurantKrant (2020): Rik Jansma en Laurens Samsen over convenience

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

Marijn van der Worp nieuwe chef-kok Restaurant Intens
4 april 2023Nieuws

Marijn van der Worp nieuwe chef-kok Restaurant Intens

Waar Heine Ruitenbeek zijn kwaliteiten en groei gaat vervolgen bij Thermen Berendonck, neemt Marijn zijn stokje over in de keuken van Restaurant Inten...

Deze restaurants maken hun intrede in de Michelingids 2023
30 maart 2023Nieuws

Deze restaurants maken hun intrede in de Michelingids 2023

Op 24 april is het zo ver: de jaarlijkse Sterrenceremonie van Michelin Nederland in Amsterdam. Inspecteurs van Michelin maken maandelijks enkele resta...

Binnenkijken bij de nieuwe locatie van Restaurant Elea
1 maart 2023Nieuws

Binnenkijken bij de nieuwe locatie van Restaurant Elea

Afgelopen vrijdag 17 februari heeft restaurant Elea haar deuren opnieuw geopend. Het Grieks georiënteerde restaurant van chef-kok en eigenaar Tak...

15 jaar De RestaurantKrant (2019): Rik Jansma
24 februari 2023Nieuws

15 jaar De RestaurantKrant (2019): Rik Jansma

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

Gault&Millau verkiest Jan Sobecki tot Chef van het Jaar (en alle andere winnaars)
14 februari 2023Nieuws

Gault&Millau verkiest Jan Sobecki tot Chef van het Jaar (en alle andere winnaars)

Chef Jan Sobecki van restaurant Tribeca is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dat gebeurde maandag 13 februari in Utrecht tijden...

Winaars Gault&Millau Awards 2023 op een rij
13 februari 2023Nieuws

Winaars Gault&Millau Awards 2023 op een rij

Op maandag 13 februari werd de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Gedurende de lancering namen maar liefst 20 winnaars in 19 categorieën e...

Belangenvereniging restaurants: JRE-Jeunes Restaurateurs
31 januari 2023Nieuws

Belangenvereniging restaurants: JRE-Jeunes Restaurateurs

Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...

Finalisten Groene Koksmuts bekend
12 januari 2023Nieuws

Finalisten Groene Koksmuts bekend

Op 11 januari was de voorronde van de Groene Kokmuts op de Horecava, een nieuwe wedstrijd die geheel in het teken staat van plantaardig koken georgani...

Jeroen Sportel is JRE Chef van het Jaar 2023
15 november 2022Nieuws

Jeroen Sportel is JRE Chef van het Jaar 2023

Jeroen Sportel van Vive la Vie in Groningen is maandag 14 november tijdens het Eindejaarsdiner bij Hoog Holten door restaurantvereniging JRE-Nederland...

De Top-100 van Lekker500
1 november 2022Nieuws

De Top-100 van Lekker500

Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...

Michelin maakt drie nieuwe namen bekend voor de gids van 2023
21 oktober 2022Nieuws

Michelin maakt drie nieuwe namen bekend voor de gids van 2023

Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...

Restaurant Elea verhuist begin 2023 van Rijswijk naar Den Haag
17 oktober 2022Nieuws

Restaurant Elea verhuist begin 2023 van Rijswijk naar Den Haag

Restaurant Elea verhuist van Rijswijk naar het Noordeinde in Den Haag. Het toprestaurant van gastvrouw Bibi Kuyp en chef Takis Panagakis sluit eind de...

Rik Jansma verkoopt Basiliek* in Harderwijk aan keukenchef Yornie van Dijk
10 maart 2022Nieuws

Rik Jansma verkoopt Basiliek* in Harderwijk aan keukenchef Yornie van Dijk

Rik Jansma stopt met restaurant Basiliek in Harderwijk. De ondernemer doet zijn met één Michelinster bekroonde zaak op 31 mei 2022 over...

JRE bekroont ondernemerschap
30 november 2021Nieuws

JRE bekroont ondernemerschap

Ellen Kinkartz van restaurant Atelier in Gulpen is dinsdag 30 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Gastvrouw van het jaar...

Alle Michelinsterren in één overzicht
29 maart 2021Nieuws

Alle Michelinsterren in één overzicht

Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...

Coronapandemie geeft Restaurant Basiliek nieuwe inzichten
23 februari 2021Nieuws

Coronapandemie geeft Restaurant Basiliek nieuwe inzichten

Restaurant Basiliek in Harderwijk, in de Michelingids goed voor één ster, gaat haar openingstijden aanpassen wanneer het weer open mag v...

Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience
30 september 2020Nieuws

Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenresta...

Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]
1 april 2020Nieuws

Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink- en eetgelegenheden in Nederland zijn vanwege de coronacrisis gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Doo...

Alle Michelinsterren op een rijtje
13 januari 2020Nieuws

Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland)  De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...