U heeft gezocht op : amersfoort

23 november 2020 Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

23 november 2020 Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

29 augustus 2020 Achtergronden Gastronomie
In memoriam: Jon Sistermans

Hij was zijn tijd ver vooruit, werkte met passie en was een strenge - doch rechtvaardige - leermeester. Vakgenoten omschrijven de overleden sterrenchef Jon Sistermans (75) op deze wijze. Zijn twee restaurants in de Mariënhof, Amersfoort, kregen een Michelinster en in Amsterdam runde hij samen m ...

17 juni 2020 Gastronomie Corona
Amersfoortse topchefs vlammen FIER in anderhalvemeterrestaurant

'We mógen weer, maar laten we het dan ook heel speciaal én groots aanpakken'. Dat vonden vier Amersfoortse topchefs. Marco Blok (MEI), Kars van Wechem (De Saffraan), Barry Hamstra (restaurant Tollius) en Pépé Topper (The Bakery) halen in juli en augustus het beste ...

19 februari 2020 Gastronomie
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh ...

27 januari 2020 Achtergronden Gastronomie
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J ...

17 januari 2020
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa ...

13 januari 2020 Michelin
Deze restaurants verloren hun ster(ren)

De focus tijdens de presentatie van de gids ligt altijd op de winnaars. Naast acht nieuwkomers neemt Nederland ook afscheid van sterren. In totaal neemt Nederland afscheid van tien sterren. Jacob Jan Boerma sloot zijn De Leest, Beluga werd overgenomen en Blok's uit Amersfoort heeft aangegeven ge ...

12 december 2019 Wet- en regelgeving
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof ...

12 september 2019 Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening ...

12 augustus 2019 Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev ...

22 juli 2019 Achtergronden
Lunchroom Amersfoort beschadigd na explosie

In de vroege ochtend van vrijdag 19 juli (omstreeks 05.20 uur) werden omwonenden van De Kamp in Amersfoort gewekt door enorme knallen. Er is bij het afgaan van explosieven (vermoedelijk zwaar vuurwerk) schade ontstaan aan de deur van een lunchroom. De politie doet onderzoek. Op basis van camerabe ...

9 mei 2019
Papa John’s opent nieuwe vestiging in Hilversum

Papa John’s opende in april nog een nieuwe vestiging in Zoetermeer, nu is Hilversum aan de beurt. Op maandag 13 mei opent alweer de 22e vestiging, dit keer op de Bussumerstraat 8 in Hilversum. Franchisenemers Salah en Abdullah Assakaour en franchisemanager Hakim Aouninich zullen de vestigin ...

27 maart 2019 Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h ...

19 februari 2019 Gastronomie
Jelle Horst wint Jeunes Chefs Rôtisseurs

Jelle Horst heeft maandag 18 februari de nationale editie van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 gewonnen. De souschef van La Provence in Driebergen won in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort van vijf talentvolle leeftijdsgenoten en vertegenwoordigt Nederland op 20 september tijdens ...

15 februari 2019 Gastronomie
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C ...

24 januari 2019 Events
Kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs op 18 februari in Amersfoort

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 van Chaîne des Rôtisseurs vindt plaats op 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd nemen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. De winnaar plaatst zich namens Nederland voor de inter ...

14 januari 2019 Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

3 januari 2019
Mezger breekt record en wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

Met een gemiddeld reviewcijfer van maar liefst een 9,73 is Mezger (Domburg) uitgeroepen tot absolute winnaar van de 14e HEERLIJK10Daagse editie. Het publiek heeft de deelnemende restaurants beoordeeld op eten, service, sfeer en gastvrijheid. De HEERLIJK10Daagse vond van 26 oktober t/m 4 november 201 ...

14 december 2018 Michelin
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b ...

11 december 2018 F&B
De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

7 december 2018 Den Haag
Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof st ...

12 november 2018 F&B
Ben jij of ken jij de volgende F&B Professional of the Year?

“De wereld wordt steeds kleiner”, zegt AF&BM-voorzitter René Giel (helemaal rechts op de foto). “Daarmee verandert de gast. Als moderne Food & Beverage manager moet je echt een wereldburger zijn. Je moet weten welke gewoontes jouw gasten hebben en begrijpen hoe ze et ...

24 augustus 2018
Nieuwe vestiging van Papa John’s in Amersfoort

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe tweede vestiging in Rotterdam, nu is Amersfoort aan de beurt. Op 27 augustus gaat op de Leusderweg 160 in Amersfoort alweer de zeventiende vestiging open. Franchisenemers Rafat Alla en Maged Pawed zullen de vestiging feestelijk openen. Na vestiginge ...

11 juli 2018 Interview Longread
Een dag meelopen in Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

De toekomst van de hospitalitysector ligt in handen van de jongeren. De nieuwe generatie rammelt aan de poort, staat te trappelen om een frisse wind door onze branche te laten waaien. In het Amersfoortse Leerhotel Het Klooster worden zij binnen een commerciële omgeving opgeleid om later als hor ...

13 juni 2018 Events Mensen
Red Chilli wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

Eten, service, sfeer en gastvrijheid. Op deze vier punten werden de restaurants beoordeeld die deelnamen aan de 13e editie van de HEERLIJK10Daagse. Restaurant Red Chilli (Nieuwe Niedorp) overtrof alle verwachtingen en is met een gemiddelde score van 9,36 uitgeroepen tot winnaar van de HEERLIJK10Daag ...

15 mei 2018
Lendl Mijnhijmer is beste sommelier van Nederland

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland. De sommelier van Restaurant Twenty Seven in Amsterdam ontving op het Leerhotel het Klooster in Amersfoort tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers de Trophée Henriot. Tijdens een groots galadiner waar werd gekookt door verschil ...

9 mei 2018 Gastronomie
Rick Stehr van Carelshaven wint Jeunes Chefs Competitie

Rick Stehr van Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven in Delden is winnaar geworden van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie. De wedstrijd voor souschefs vond plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort en werd georganiseerd door Chaîne des Rôtisseurs. Winna ...

4 mei 2018 Events
Heerlijk10Daagse voegt extra gang toe

De Nederlandse economie zit in de lift. Heerlijk.nl, het grootste online platform voor toprestaurants, voegt tijdens haar actieweek daarom een extra gang toe. Vier gangen dineren kan dit jaar tijdens de Heerlijk10Daagse voor €35,-. De lunch is gelijk gebleven met € 22,50 voor drie gangen. ...

3 mei 2018 Food Events
Foodhal ongekend populair

De opmars van Foodhallen in Nederland, met name de grote steden, zet zich onverminderd voort. In steeds meer steden is wel een soort van foodhal gevestigd, of staan de deuren voor initiatiefnemers open. Nederland telde twee jaar geleden nog maar vier foodhallen, momenteel zijn dit er 13, verspreid o ...

15 maart 2018 Interview
Boer Jacob Beeker geeft stierkalfjes een tweede leven

Normaal gaan ze meteen naar de destructor omdat ze te klein zijn: Jersey-stierkalfjes. Jacob Beeker van Boerderij Eyckenstein in Maartensdijk ‘redt’ ze. Hij verzorgt ze tot ze 2,5 jaar zijn. Het vlees van deze stiertjes vindt steeds meer zijn weg naar consument en chef. Een stapelgek ide ...

5 februari 2018
Pop-up restaurant op station Amersfoort CS

Jarenlang was restaurant Perron 4/5 het stralende gastronomische rustpunt in de dagelijkse drukte op station Amersfoort CS. Tot drie weken terug, toen de inmiddels voormalig uitbaters Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies voor de tweede keer in hun carrière het stokje overdroegen aan Bar ...

22 december 2017
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij ...

27 oktober 2017
Popocatepetl The Mexican is nu ook geopend in Arnhem

Vanaf 26 oktober 2017 is Arnhem een Mexicaans restaurant rijker op het Gele Rijders Plein recht tegenover de AKU fontein. Popocatepetl The Mexican is de plek voor bites to share, cocktails en Mexican food. Deze eigentijdse Mexicaanse huiskamer met een grote serre en terras is de nieuwste hotspot voo ...

10 oktober 2017 Lekkerste Lunchroombroodje
Dit zijn de 5 genomineerden voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

De jury heeft de zware taak gehad om uit alle inzendingen, en dat waren er dit keer heel veel, vijf finalisten te kiezen. Een zware opgave, want de kwaliteit van de inzendingen was hoog. Nadat alle punten waren opgeteld, bleken deze vijf broodjes de beste van dit jaar. Zij dingen mee naar de award v ...

6 oktober 2017
Eric Elzinga nieuwe Chef-kok Hotel Mennorode

Het in Elspeet gelegen Hotel & Congrescentrum Mennorode heeft in 2016 een ontwikkelingstraject ingezet om te groeien naar het 4-sterren segment. Hiervoor zijn de kamers en restaurants gerestyled en hebben de zalen een lichte metamorfose ondergaan. Op culinair gebied is er in 2016 eveneens gestar ...

2 oktober 2017
Ken jij dé F&B Professional 2018?

De ontwikkelingen in de food & beverage industrie zijn nauwelijks bij te benen. Dat merkte ook het bestuur van de AF&BM het afgelopen jaar in het grote aantal nominaties voor de titel van F&B Professional of the Year. Traditiegetrouw staat het eind van het jaar altijd in het teken van de ...

22 augustus 2017 Achtergronden
Popocatepetl: een leven lang gratis nacho's

Op 16 september 2017 viert restaurant Popocatepetl The Mexican Nationale Nacho Dag. Een smakelijk eerbetoon aan Onafhankelijkheidsdag in Mexico. Om dit heugelijke feit onder de aandacht te brengen, geeft Popocatepetl memorabele prijzen weg met als ultieme hoofdprijs ‘je leven lang gratis nacho ...

6 juni 2017
Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Fo ...

30 mei 2017 Food Events
Onderzoek: bijna de helft van het aantal foodfestivals is nieuw

Het aantal nieuwe foodfestivals in Nederland is in 2016 ten opzichte van nieuwe film- en muziekfestivals het sterkst gestegen. Foodfestivalliefhebbers hadden in 2016 de keuze uit 153 verschillende foodfestivals. Hiervan waren er 70 nieuw, een aandeel van 46 % op het totaal aantal foodfestivals. I ...

22 mei 2017 Gastronomie
Groupon Culi Weken van start gegaan

Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten wil, kan kiezen uit talloze restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden. Uit onderzoek van Groupon blijkt dat 21% van de Nederlanders ook g ...

19 mei 2017 Events
Speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken breidt uit

Het speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken breidt in het tweede jaar van het bestaan uit naar drie steden. In Rotterdam, Amersfoort en Maastricht kunnen bier- en wijnliefhebbers hun hart ophalen aan spannende brouwsels en smaakvolle wijnen. Een goede bodem voor al dat lekkers kan men leg ...

2 mei 2017 Onderwijs Gastronomie
‘Week van het witte goud’ bij Leerhotel Het Klooster

Het aspergeseizoen is weer geopend. Voor veel mensen een tijd om naar uit te kijken. Voor gasten die willen genieten van deze seizoensgroente organiseert Leerhotel Het Klooster van 8 tot en met 13 mei een aspergeweek. Tijdens deze themaweek bereiden studenten van Hotelschool Amersfoort verschille ...

2 mei 2017 Achtergronden
De beste restaurants 10 dagen voor een prikkie

De ?HEERLIJK10Daagse vindt plaats van 26 mei tot en met 4 juni 2017 verspreid over het hele land. Tijdens deze periode kunnen consumenten voor een sterk gereduceerd tarief uit eten gaan bij toprestaurants. Nederlandse topgastronomie voor een zachter prijsje HEERLIJK10Daagse, de succesformule ...

23 maart 2017
Goud voor eigengemaakte kroket Vlaams friteshuis van Gogh

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort kreeg als eerste in zijn regio drie oorkond ...

21 maart 2017
Transformatie restaurant Popocatepetl Rotterdam: nu ook lunch

Het traditionele Mexicaanse restaurant Popocatepetl in Rotterdam heeft een metamorfose ondergaan. De bekende Mexicaanse taferelen hebben plaats gemaakt voor een eigentijds, sfeervol interieur met Latin-invloeden. Nu ook lunch Op 9 maart opende het vernieuwde restaurant in de Oude Haven haar de ...

16 maart 2017 Gastronomie Michelin
Vanaf €5,45 per gang dineren bij een sterrenrestaurant

Altijd al bij een sterrenrestaurant willen eten, maar vond je het te duur? Besparingsplatform Actiecode.nl zocht uit bij welke sterrenrestaurants je het goedkoopst een menu kunt bestellen en bij welk sterrenrestaurant je per gang het voordeligst uit bent. Goedkoop dineren bij een sterrenrestauran ...

14 maart 2017
Nieuwe look voor Popocatepetl Rotterdam

Het traditionele Mexicaanse restaurant Popocatepetl in Rotterdam heeft een metamorfose ondergaan. De welbekende Mexicaanse taferelen hebben plaats gemaakt voor een eigentijds, sfeervol interieur met Latin invloeden. Op 9 maart opende het vernieuwde restaurant in de Oude Haven haar deuren. Gasten ...

13 maart 2017 Gastronomie
Talent van de Toekomst stroomt door naar internationale finale

Op Maandag 6 maart was de voorronde van de jaarlijkse vakwedstrijd voor gastronomische- en gastvrijheidstalenten van Talent van de Toekomst op 10 april. Talenten van vier vakscholen (MBO Amersfoort, ROC Friese Poort, Zoomvliet College en Graafschap College) streden tegen elkaar door twee hoofdgerech ...

8 maart 2017 Food Events
Lepeltje Lepeltje breidt uit naar acht steden

Het cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje trekt dit jaar naar maar liefst acht steden. Naast de nieuwe steden Leiden en Breda worden ook Apeldoorn, Dordrecht, Amersfoort, Utrecht, Zwolle en Eindhoven aangedaan. Het seizoen wordt feestelijk geopend op Bevrijdingsdag in Apeldoorn. De meest uiteenlo ...

11 januari 2017
Prijs voor hamburger met stroopwafel

Vincent Kuik de Rijk, werkzaam bij Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort heeft tijdens de Horecava de award voor De Lekkerst Hamburger van Nederland in de categorie Fastest gewonnen. Bijzonder is dat er stroopwafels zijn gebruikt voor de hamburger. Volgens Juryvoorzitter Rob Besseling kwam de hamburg ...

5 januari 2017
Restaurant Downey's winnaar televisie-uitzending

Restaurant Downey's in Amersfoort heeft een televisie-uitzending van Downtown Dinner gewonnen, meldt De Stad Amersfoort.nl. Het verliefde stelletje en werknemers Igor en Marlieke namen het op tegen restaurants uit Nijkerk en Houten. In het televisieprogramma van NPO3 trekt presentator Johan E ...

16 november 2016 Food
Te weinig gezond lunchaanbod in pretparken

Attractieparken en dierentuinen kunnen en moeten veel meer doen om hun gasten gezond eten en drinken aan te bieden. Gezonde keuzes zijn beperkt beschikbaar en vaak nauwelijks te vinden tussen het overdadige aanbod van ongezonde lekkernijen. Dit blijkt uit onderzoek dat adviesbureau Schuttelaar & ...

7 oktober 2016 Wet- en regelgeving
Eerste tien restaurants ontvangen Keurmerk Toegankelijkheid

De entree heeft geen obstakels of drempels, geleide- en hulphonden zijn er welkom en er is een invalidentoilet. Vandaag, in de Week van de Toegankelijkheid, hebben de eerste tien restaurants het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid ontvangen. Hiermee laten ze zien dat hun locatie goed te bezoek ...

5 oktober 2016
Restaurant showt studenten de ultieme gastvrijheid

Zeven gastheren en gastvrouwen en twee koks van Hotelschool Amersfoort kregen maandag 3 oktober een uitgebreide wijnproeverij en viergangenlunch in restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin. De sommelier en maître van dit ster-restaurant brachten hun passie en een deel van hun kennis over op de ...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval ...

31 augustus 2016
Chocoladebar geopend in Amersfoort

Op 29 augustus 2016 is met een knallende receptie voor genodigden de eerste Quetzal chocoladebar in Nederland geopend. Robert Hoenderdos, franchisegever, heeft door het verwijderen van de reclamesticker op de ruit de vestiging voor iedereen zichtbaar gemaakt. Ondernemerspaar van der Heul is blij ...

25 augustus 2016 Achtergronden
Barry Hamstra neemt restaurant Tollius over

Chef-kok Barry Hamstra heeft per 1 juli restaurant Tollius in Amersfoort overgenomen, nadat het bedrijf 23 jaar onder leiding van Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies heeft gestaan. 'Tollius restaurant en catering' is de nieuwe naam. Barry werkte onder andere voor Basiliek in Harder ...

4 juli 2016
JRE Nederland: dineren op niveau is niet saai

De bij JRE Nederland aangesloten restaurants hebben zaterdag 2 juli met een guerrilla-achtige actie laten zien dat lunchen of dineren op niveau allesbehalve saai is. Onder de noemer Streetdine werden passanten op straat getrakteerd op een heerlijke gerechtje inclusief bijpassend glas wijn. Street ...

29 juni 2016 Food
Amicitia Food Village Amersfoort nu al failliet verklaard

Na ruim zes maanden valt het doek voor Amicitia Food Village in Amersfoort. De lokatie aan de stadsring werd door te weinig Amersfoorters gevonden, waardoor deze 'foodhal' roemloos ten onder gaat. De ongeveer 14 eetkramen sluiten voorgoed en na overleg met de curator doen de ondernemers vo ...

24 juni 2016
Vernieuwd restaurant IKEA heropend in Amersfoort

Vanmorgen om negen uur werd de feestelijke opening van het vernieuwde IKEA-restaurant in Amersfoort verricht door de speciale gasten Gert & Greetje. Dit echtpaar van 80+ komt al 10 jaar elke dag bij IKEA Amersfoort om het restaurant te bezoeken. Het echtpaar werd naar de IKEA gebracht met een li ...

23 juni 2016
Nu ook Ribs Factory in Amsterdam

Spareribsketen Ribs Factory heeft in Amsterdam een nieuwe vestiging geopend. De keten heeft al vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Delft, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg en Utrecht. De nieuwste vestiging van de Brabantse spareribsketen beslaat drie pandjes op de Amstelstraat, maar ...

7 juni 2016
Gasten stellen menu samen bij Smaakmakers

Gasten van Smaakmakers, onderdeel van Princess Hotel Collection, krijgen de kans de nieuwe menukaart van de restaurants samen te stellen. De gerechten die worden gekozen, komen als ‘Ko(ok) Creatie’ op de kaart inclusief handtekening van de bedenker. Onder de inzenders van een Kook Creatie wordt ...

19 mei 2016
HEERLIJK10Daagse bijna van start

Morgen begint de HEERLIJK10Daagse voor de negende keer. Tot en met 29 mei lunchen deelnemers voor 22,50 euro en dineren zij voor 27,50 euro prinsHEERLIJK in de beste restaurants op Hollands grondgebied. Voor tien euro extra eet men zelfs op sterrenniveau en voor twintig euro extra op tweesterrenni ...

10 mei 2016
Restaurant treedt op tegen 'no-show'

De medewerkers van KPMG hoeven niet meer aan te schuiven voor een hapje eten bij het Amersfoortse restaurant RAUW. Het bedrijf is daar niet meer welkom. Volgens eigenaar Maarten van der Heide maakt het bedrijf er de gewoonte van om met een grote groep bij meerdere restaurants te reserveren en op he ...

10 mei 2016
Grote barbeque van Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort verzorgt woensdag 1 juni een grote barbecue bij Nieuwe Erven, de cultuurboerderij aan de Heiligenbergerweg. De BuurtBBQ is de eerste in een serie bijzondere activiteiten onder de noemer: Geef je buurt een boost. Iedereen kan bij dit buurtfeest aanschuiven om gezellig mee ...

9 mei 2016
Lepeltje Lepeltje naar Amersfoort

Het Pinksterweekend staat voor de deur en dat betekent dat de tafel gedekt wordt door het culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje in Amersfoort. Van vrijdag 13 t/m maandag 16 mei wordt het Burgemeester Brouwerplantsoen een bourgondisch samenkomen voor jong en oud. Naast meer dan 25 nieuwe mobiele ...

4 april 2016
DLC Restaurant Amersfoort geopend

Afgelopen zaterdag werd het DLC Restaurant op de Wagenwerkplaats in Amersfoort feestelijk geopend. Ruim 150 belangstellenden waren getuige hoe wethouder Tigelaar en directeur van Stichting Amerpoort Harry Bosma het restaurant officieel openden. Volledig van gerecyclede materialen gemaakt Het ...

7 maart 2016
Inchecken bij restaurant op station Amersfoort

Op 1 april gaan de OV-poortjes op station Amersfoort dicht. Vanaf dat moment is het station alleen nog toegankelijk met een OV-chipkaart. Voor restaurant Perron 4-5 heeft dit verregaande gevolgen, aangezien het restaurant op het station gevestigd is. Gasten van het restaurant zullen kunnen inch ...

22 februari 2016
Foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt uit

Het rondreizende culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt dit jaar uit naar maar liefst zeven steden en Mysteryland. In Amersfoort, Dordrecht, Utrecht, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven en op Mysteryland gaat jong en oud bourgondisch genieten. Vanaf Pinksterweekend in mei tot en met e ...

1 januari 2016
Sandwich kalkoen

Sandwich kalkoen van Christea’s, Amersfoort Ingredienten: Toscaans brood Paprika tapenade Rucola Plakken kalkoenfilet Bereidingswijze: Neem twee sneetjes Toscaans brood. Besmeer het eerste sneetje met paprika tappenade. Leg vervolgens de kalkoenfiletplakjes waaierend op de tappena ...

23 december 2015
Op bezoek bij Amicitia Food Village, Amersfoort

Amicitia Food Village is bijna twee weken open en, alhoewel de ‘foodhal’ enigszins verscholen ligt aan de rand van het centrum van Amersfoort, is de start veelbelovend. We gingen een kijkje nemen en spraken af met Josien van Eijk. Josien is verantwoordelijk voor de marketing van Amicitia Food ...

17 december 2015
Queens krijgt schadevergoeding gemeente

Queens Lunchroom en Bed & Breakfast op de Groenmarkt in Amersfoort heeft de juridische strijd met de gemeente gewonnen. Door ambtelijke dwalingen werd er een 'urilift' midden op het terras van Queens geplaatst. Dat is niet zo netjes, maar de gemeente vond dat het in zijn recht stond. Niet dus, zo ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov ...

11 december 2015
Amicitia Food Village opent deuren

De Amicitia Food Village in Amersfoort is open: 1 locatie, 2 bars, 14 restaurants en ruim 80 gerechten. Gasten zijn vanaf vandaag welkom om te komen proeven. Een menukaart van de wereld met diverse, verse en veelal biologische ingrediënten. Gisteren werd het culinaire event officieel geopend door ...

30 november 2015
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

De Top 10 van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2015 is vandaag bekendgemaakt. Van de 105 genomineerde horecabedrijven in Nederland eindigden de volgende horecabedrijven bij de laatste tien. De top 10 Eetcafé De Buren in Boekelo Fitland Hotel Helmond in Helmond Grand Restaurant De Nac ...

30 oktober 2015
Advertorial: Ecotap blijft groeien

Het succes van Ecotap zet stevig door. Het bewuste en omzettechnisch verantwoorde water van de sympathieke leverancier staat nu ook in Amersfoort op de kaart. Culinaire hotspot Restaurant De Aubergerie is al snel tot een culinaire hotspot uitgegroeid in Amersfoort. De Proef Amersfoort publieks ...

25 september 2015
ElVi behaalt derde plaats Gouden Pollepel

Restaurant ElVi in Utrecht heeft de derde plaats veroverd in de strijd om de Gouden Pollepel, de restauranttest van het AD Utrechts Nieuwsblad en het AD Amersfoortse Courant. Binnen de stad Utrecht moest ElVi alleen winnaar restaurant Karel V voor zich laten gaan, de tweede plaats ging naar restau ...

28 augustus 2015
Wees uniek met een industriële inrichting!

Jeroen Speksnijder van Spoor 38 aanbieder van industriële meubels en lampen, bevindt zich dagelijks tussen 1.500 vierkante meter aan industriële spullen. Hij reist de hele wereld af, op zoek naar unieke stukken om te verkopen aan horecaondernemers. In dit exclusieve interview vertelt hij je alles ...

10 juli 2015
Amsterdam weer duurste terrasstad

Amsterdam is na 2 jaar weer de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras van Amsterdam is € 23,05 dit is 5,5% hoger dan vorig jaar. Gemiddeld zijn de terrasprijzen dit jaar met 2,5% gestegen. Almere is voor het eerst de goedkoopste terrasstad van N ...

1 juni 2015
Horecaopleidingen voor profs in Amersfoort

Leerhotel het Klooster, verbonden aan MBO Amersfoort, gaat samen met de Horeca Academie opleidingen en trainingen verzorgen voor professionals in de horeca. Vandaag hebben beide partijen als startschot van deze samenwerking een intentieovereenkomst ondertekend. Tekort aan goede horecamedewerke ...

27 mei 2015
De Aubergerie uit Amersfoort bij Euro-Toques

Het Amersfoortse restaurant De Aubergerie heeft zich sinds vorige week aangesloten als lid van Euro-Toques Nederland. Als speciaal genodigden waren Loek van Hasselt (de 'Stadstrompetter' en adviseur van de gemeente Amersfoort), ouders, familie, kennissen en vaste gasten en namens het bestuur van Eu ...

1 mei 2015
Jonge ondernemers winnen 2 jaar gratis huur

Vandaag werden Cesare Bentvelzen (24) en Carmen Visser (23) uit Amersfoort met hun horecaconcept ‘Buuf in de Serre’ uitgeroepen tot winnaars van de Hart & Ziel wedstrijd van de Mariënhof. Zij winnen daarmee een eigen plek in de Serre waar zij het publiek binnenkort laten genieten van hun ambac ...

28 januari 2015
Win een horecazaak!

Unieke kans! Wanneer kun je nu een horecalocatie winnen? De winnaar betaalt twee jaar lang geen huur en krijgt een startkapitaal. Dat is lekker ondernemen! Degene die het ultieme horecaconcept bedenkt, dingt mee naar de hoofdprijs. Businessplan Van de ingeleverde concepten selecteert de jury ...

23 januari 2015
Insecten op menukaart Princess

De groeiende vraag naar biologisch vlees en verantwoorde vis groeit enorm. Supermarkten, slagers en restaurants spelen hier enthousiast op in. Er zijn diverse keurmerken gelanceerd, om de producten op een goede manier te kwalificeren. Tekort aan biologische producten Het bekende tekort aan bi ...

19 januari 2015
Dak van restaurant gestolen

In Amersfoort ontdekte eigenaar Theo Slotboom van restaurant het Bergpaviljoen afgelopen weekeinde dat dieven zijn dak hadden gestript. Zij maakten ongeveer 100 meter aan lood en zink buit. Nog een keertje langs Een deel van het dak was intact gelaten; juist dat deel dat goed verlicht is. De ...

19 december 2014
Kerstversiering: horeca gecontroleerd

De Amersfoortse brandweer controleert horecagelegenheden de komende weken op brandveiligheid. Dit gebeurt tijdens onverwachte inspecties, waarbij wordt gekeken of er onveilige kerstversiering of te veelkerstversiering aanwezig is. Beter gesteld Kerstversiering moet brandvertragend zijn en aan ...

3 december 2014
Chalet Fontaine maakt doorstart

Partycentrum Chalet Fontaine en cateringbedrijf Maison Luuk uit Kaatsheuvel maken een doorstart. Na diverse onderhandelingen is de curator erin geslaagd een grote partij te vinden die de komende jaren het Partycentrum & cateringbedrijf weer terug op de kaart gaan zetten. Timo en Danny Veenendaal, h ...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr ...

19 november 2014
De Beren eetcafé in Amersfoort

Het zal veel inwoners van Amersfoort niet ontgaan zijn. Sinds enkele weken is er eindelijk activiteit in het laatste pand dat nog leeg stond aan het Eemplein. De Beren eetcafés hebben hun intrek genomen en zijn druk bezig met de bouw van hun 23e vestiging. Vanaf dinsdag 2 december zijn ze dagelij ...

29 oktober 2014
Raadspensionaris Amersfoort is overgenomen

Op 1 september 1996 begon Jan Bronts in Amersfoort een eigen restaurant. Na ruim achttien jaar restaurant De Raadspensionaris aan de Krommestraat 52 in Amersfoort gerund te hebben, beëindigt hij de exploitatie per 1 januari 2015. De Pastineack Annelie van den Bos en Rianne Sleeuw van de Pastin ...

18 september 2014
Samen eten bij VanHarte

Alle Restaurants van Resto VanHarte doen mee aan het vormen van de Langste Eettafel van Nederland tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 25 september t/m 4 oktober 2014. Resto VanHarte is het buurtrestaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde en betaalbare maaltijden. Dé plek om buurtgenoten en ...

3 september 2014
Gastric bypass menu in nieuw restaurant

Het nieuwe restaurant ’t Klooster in Wijk bij Duurstede is op 1 september officieel geopend door Jonnie en Thérèse Boer van vijfsterrenimperium De Librije. Het befaamde horecakoppel opende het restaurant van hun oud-werknemer Jeroen van Hensbergen en zijn vrouw Natasja op spectaculaire wijze, ...

21 juli 2014
De beste Franse en Italiaanse restaurants

Leven in Frankrijk presenteert voor de vierde keer de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Na het succes van de vorige drie jaar zoekt Leven in Frankrijk ook in 2014 weer de beste bistrots, brasseries en andere adressen in Nederland met die typisch Franse sfeer, waar je fant ...

18 juli 2014
Urban Bakery in Amersfoort?

Queens Vorstelijk Genieten uit Amersfoort wil een 'Urban Bakery' starten aan het hippe Eemplein in Amersfoort. Met crowdfunding van Crowdaboutnow moet deze droom financieel haalbaar gemaakt worden voor de moeder en dochter die hun droom najagen. Crowdfunding Op dit moment hebben ze 64% van de ...

9 juli 2014
Terrassen langer open bij verlenging

In sommige steden denkt de gemeente wel mee met de horeca en feestvierende oranjesupporters. In Amersfoort bijvoorbeeld. Rotonde De Stier is woensdagavond vanaf 23.30 uur enkel toegankelijk voor feestvierders te voet. Bussen rijden om zodat supporters kunnen feestvieren (als we winnen van Argentin ...

20 juni 2014
Nieuw restaurant van Princess Hotel Amersfoort

Vanaf 1 juli kan het concept van Restaurant Smaakmakers ook beleefd worden in Amersfoort. Het idee is 'drie-restaurants-in-één', waarbij gasten kunnen kiezen uit drie culinaire niveaus met bijbehorende prijscategorieën. Signature dishes Met veel aandacht voor de seizoenen wordt de kaart doo ...

12 juni 2014
Fooi voor vermiste meiden

Horecaondernemer Rolf van As roept Nederlandse collega’s op om alle fooien van zaterdag 14 juni te doneren aan de Stichting ‘Vind Kris en Lisanne’. Via de website doneerjefooi.nl kunnen ondernemers zich aanmelden. Van As Van As, eigenaar van het Amersfoortse Café Restaurant in den 'Klein ...

5 mei 2014
Nieuw restaurant in Amersfoort

Op 9 mei zal cafe? restaurant HOOG VUUR haar deuren openen in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Manager Tim Kro?ber en chef Zubair Haydari staan aan de basis van deze nieuwe bijzondere onderneming. Bij HOOG VUUR worden eerlijke en lokale producten op ambachtelijke wijze bereid in houtgestookte ovens, ...

30 april 2014
Minder cafetaria's, meer lunchrooms

Het aantal bedrijven in de fastservicesector is in Nederland de afgelopen vijf jaar met 572 bedrijven toegenomen, een groei van 5,7%. Met name het aantal ijssalons en lunchrooms nam toe. Dit blijkt uit het onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond. Langetermijnontwikkel ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: