Je hebt gezocht op: Ondernemen

Ton Vergeer, kaasliefhebber en ondernemer: “Het gaat sneller kapot dan dat je het opgebouwd hebt”
Gouda staat bekend als dé kaasstad van Nederland, maar Ton Vergeer wist een kaasconcept te starten dat de stad nog niet kende. Vergeer, 67 jaar...

Janneke Rutten bekroond tot Wijnvrouw van het Jaar 2025
Op dinsdag 23 september was het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam het stralende decor voor de finaleshow van Wijnvrouw van het Jaar 2025. Het was een...

CuliQuiz Top 100: Dit zijn alle 100 toppers van de horeca 2025
De horeca draait om mensen. Toegewijde chefs, bevlogen gastheren en -vrouwen, inspirerende docenten, loyale teamleden en jonge talenten: zij zijn de m...

Wordt er al bio-LNG gas geproduceerd in jouw keuken?
In de Nederlandse restaurants en catering wordt jaarlijks zo’n 83 miljoen kilo voedsel verspild, blijkt uit cijfers van Samen Tegen Voedselversp...

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste loc...

"Als we de ketting van het terras halen, zitten we meteen vol”
Ondernemen op Texel… In het hart van De Koog runt Daniëlle Vilten (48), samen met haar man Arjen Langendam, al ruim zes jaar met hart en z...

Deze dagen bieden jou in september extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

RIJKS-exploitant Vermaat verkocht aan Compass Group voor 1,5 miljard euro
Compass Group, een wereldwijde leider in foodservices, kondigt aan dat het is overeengekomen om Vermaat over te nemen voor ongeveer 1,5 miljard euro,...

Geen toeristeneten, maar een avond uit: "Stilstaan is achteruitgang"
Giethoorn… Een bijzondere locatie voor horecaondernemers, met haar vaarten, bruggetjes en authentieke sfeer. De omgeving vraagt om een aanpak d...

Deze dagen bieden jou in augustus extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Deze dagen bieden jou in juli extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

’t Zusje opent 40e vestiging in Alkmaar: een nieuwe hotspot in De Ringersfabriek
Restaurantketen ’t Zusje viert een mijlpaal met de opening van haar 40e locatie, dit keer in het karakteristieke industriële erfgoed De Rin...

“Je moet discipline hebben om als stel samen te kunnen ondernemen”
Ondernemen in Amersfoort… Een bruisende stad met een rijke geschiedenis en veel horecagelegenheden; zie daar maar eens tussen te komen. Iris...

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...

Deze dagen in juni bieden jou extra omzetmomenten
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

’t Zusje breidt haar succesverhaal uit met de opening van 39e restaurant
Liefhebbers van goed eten en gezelligheid opgelet: ’t Zusje opent binnenkort een prachtige nieuwe locatie op het Zaailand in Leeuwarden! Vanaf v...

De rek is eruit: tijd voor echte samenwerking in de horeca
Onlangs was ik aanwezig bij de inspiratie dag van de Foodservice Homies van Mehmet Eser. We werden ondergedompeld in de ‘Horeca Druk’, geb...
Restaurant De Dikke van Dale behaalt als 800e bedrijf in Nederland het Green Key certificaat
Op 14 april 2025 ontving restaurant De Dikke van Dale uit Leeuwarden het Green Key-certificaat uit handen van wethouder Abel Reitsma van de gemeente L...

Het effect van menstruatieproducten op de gastbeleving
86 procent van de vrouwen herkent het: zittend op het toilet van hun favoriete restaurant ontdekken ze dat ze geen menstruatieproducten bij zich hebbe...

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...
Salsa Shop opent flagshipstore in Amsterdam
Salsa Shop heeft op 28 maart haar grootste en meest ambitieuze vestiging tot nu toe geopend in de Reguliersbreestraat in Amsterdam. De flagshipstore v...

Horeca Ontwikkel Platform 1 april van start, wat betekent dit voor jou als horecaondernemer?
Op 1 april 2025 gaat het Horeca Ontwikkel Platform (HOP) van start. HOP is een initiatief van sociale partners Koninklijke Horeca Nederland (KHN), CNV...

Ondernemersvaardigheden in de horeca: onmisbare kennis voor succes
Een succesvol horecabedrijf runnen vraagt meer dan alleen passie voor gastvrijheid en lekker eten. Ondernemers in de horeca moeten zich bezighouden me...

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? Onze redactie heeft alle extra omzetmoment...

Sjoerd Mampaeij: “Als een vestiging stevig staat, zit het in mijn bloed om door te groeien”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een plein in hun bezit. Wat is hun aanpa...
Tien jaar ondernemen in Duiven: “We hebben een goede gesprekspartner bij de gemeente”
Ondernemen in Duiven… Tien jaar geleden zetten Edwin Tunnissen (55) en Patricia Dhondt (52) de stap om hun gezamenlijke droom werkelijkheid te...
Tien jaar ‘Een Mooie Dag’: “Ik vergeet nooit de spanning van de eerste keer salarissen overmaken”
Ondernemen in Duiven… Het openen van een eigen onderneming was een droom die Edwin Tunnissen (55) en Patricia Dhondt (52) samen deelden. De keu...

Maarten Willemsen: “Ons digitale kookboek bevat ruim 2.400 items”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Visrestaurant Pesca start crowdfunding om gasten mede-eigenaar te maken van succes
Het visrestaurant Pesca, bekend als Theatre of Fish, heeft op 18 december de equity crowdfunding campagne ‘Equity for Fish’ gelanceerd. Vo...

SVH en HM Academy maken zich samen sterk voor de horecaondernemer
De Horeca Management Academy (HM Academy) en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) bundelen hun krachten om horecaondernemers te ondersteunen in hun o...
‘welkom! in Culemborg’ opent dit voorjaar: “We willen het woord restaurant niet gebruiken”
Ondernemen in Culemborg… Fortu de Haas en Patricia de Haas-Kraan zien het als een nieuwe uitdaging. Hun plannen voor ‘welkom! in Culembor...

Deze dagen bieden extra omzetmomenten voor jouw horecagelegenheid!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? Onze redactie heeft alle extra omzetmoment...

Jouke-Piet Drijfhout treedt toe tot bestuur Euro-Toques Nederland
Met trots kondigt Restaurant De Slotplaats aan dat chef en mede-eigenaar Jouke-Piet Drijfhout is toegetreden tot het bestuur van Euro-Toques Nederland...

KHN overhandigt Regeldruk Actieplan Horeca aan Tweede Kamer
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) overhandigde op woensdag 15 januari het Regeldruk Actieplan Horeca aan de Tweede Kamer. Dit plan bevat concrete aan...

Facility Trade Group verstevigt duurzaamheidsbeleid met MVO Prestatieladder-certificering
In december 2024 ontving Facility Trade Group het goede nieuws: na intensieve inspanningen, focus op een duurzaam assortiment en een toekomstgerichte...
Logistieke kosten ongemerkt fikse uitdaging voor horecaondernemers
Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachti...
Dit zijn de vijf nieuwe leden van JRE-Nederland
Vanaf 1 januari 2025 verwelkomt JRE-Nederland vijf nieuwe leden in haar gelederen. The Church (Arnhem), Lazuli (Enschede), Fris (Haarlem), STEEF. (Lee...

Eveline Wu: “Als chef raakte ik de nieuwsgierigheid een beetje kwijt”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Louis Wesseling: "Het is een klein wonder"
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

New York Pizza kiest voor Shiftbase
Franchisees van New York Pizza profiteren van geavanceerde oplossingen voor personeelsplanning, urenregistratie en verzuimbeheer van Shiftbase. Shif...