U heeft gezocht op : Kampen

24 april 2020 Economie Coronacrisis
Dit is de invloed van de coronacrisis op leisure

ABN AMRO publiceerde zojuist 'Ondernemen in tijden van Corona’, sector Leisure. Hierin wordt een beeld geschetst van de economische impact op de horeca- en leisurebranche, veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus en de daarbij behorende restricties. De sector leisure wordt geraa...

28 februari 2020 Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

25 februari 2020 Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

10 januari 2020 Video Interview
"Achter elk glas zit een verhaal"

Bij Guusjes is een warm en gezellig restaurant gelegen in de vogelenbuurt in Utrecht. Het is een ontmoetingsplek waar jong en oud samenkomen om te genieten van een bakje koffie, een heerlijk lunch, een borrel of een diner. Het restaurant heeft een gevarieerde lunchkaart. Zo is er de bekende club ...

2 december 2019 Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

12 september 2019 Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

30 augustus 2019 Economie
CBS: Omzet horeca stijgt 1,5 procent

De omzet van de horeca steeg in het tweede kwartaal van 2019 met 1,5 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 0,1 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 4,3 procent en de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,3 procent. De omzet van l...

29 mei 2019 Economie Achtergronden
Omzet horeca daalt voor het eerst in zes jaar tijd weer

De omzet van de horeca nam in het eerste kwartaal van 2019 met 0,3 procent af ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Dit is de eerste omzetdaling in zes jaar. Het volume, het aantal consumpties en/of overnachtingen, nam met 2,0 procent af. De omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg m...

30 april 2019 Bezorgen Achtergronden
Deliveroo gaat vermiste personen zoeken

Op 30 april lanceren Deliveroo en de politie de campagne ‘Ride to Find’. Deliveroo-bezorgers zullen in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen een maand lang maaltijden bezorgen met een verdwijningsposter op hun bezorgtas. Hiermee hoopt de politie waardevolle tips binnen te krijgen over v...

25 juni 2018 Wet- en regelgeving Food
Ministers: voedselveiligheid verder versterken urgent

De Commissie Sorgdrager heeft een grondige analyse gemaakt van de wijze waarop de fipronilcrisis is afgehandeld en spreekt alle relevante actoren –het bedrijfsleven, de toezichthouders en departementen– aan op hun functioneren. Het beeld dat het rapport schetst is niet fraai. De pluimvee...

15 juni 2018 Longread BUAS
Mentale gezondheid en stress: de millennial in de hospitality-industrie

“Goed hoor, maar ik heb het momenteel wel druk”, is steevast het antwoord op de vraag hoe het met iemand gaat. Sluipenderwijs heeft tijdsdruk een groeiend negatief effect op mentale klachten onder de werkende bevolking en deze klachten lijken ook de jongere generatie, de ‘millennia...

14 november 2017 Personeel
FNV: Vakkrachten in de horeca krijgen droge boterham met deze cao

De afspraken die KHN en CNV Vakmensen hebben gemaakt voor de nieuwe cao in de horeca, zijn niet goed voor de hardwerkende horecamedewerkers en de gehele branche. Met maar 1% loonsverhoging per jaar doe je de mensen in deze sector te kort. Marco Bouma, sectorbestuurder FNV Horeca: “Deze cao ...

25 september 2017 Achtergronden Tech
Horeca heeft weinig last van ICT-incidenten

Ruim 20 procent van de bedrijven met minstens tien werkzame personen heeft in 2016 te maken gehad met de gevolgen van cyberaanvallen. Vooral bedrijven in de financiële sector en de energiesector hadden hier last van. Bij de helft van de getroffen bedrijven leidden deze aanvallen tot kosten. D...

27 juli 2017 Awards Mensen
Nederlander Erik Kuiper wint Europese finale Gelato World Tour

De Nederlander Erik Kuiper heeft dinsdag 25 juli de Europese finale van de Gelato World Tour op zijn naam geschreven. De bezieler van De IJskuip in Denekamp haalde het in de Carpigiani Gelato University in Bologna met zijn ‘Honing-Yoghurt met Frambozen en Walnoten’-Kui(p)er IJs. Ren&aacu...

21 juli 2017 Mensen
McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle heet 500e medewerker welkom

Donderdag 20 juli werd Ilona van Veldhuizen uit Zwolle door McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle in het zonnetje gezet omdat zij deze maand van start is gegaan als 500e medewerker van de fastservice organisatie. Door de groei van het aantal gasten, de vernieuwingen in de restaurants en de ruime...

11 april 2017 Achtergronden
Slim! Boekhouden: Het grootboek als gids voor de ondernemer

Jimmy Croymans en Marjan van Dijk, Cafe 't Ponton, Kampen Vloeroppervlak - 40 m2 Terras - 120 m2 Prijs pils (vaasje) - € 2,60 Aantal personeelsleden - 5 Doelgroep/publiek - Vaste borrelgasten bruincafé en toeristen "Onze kasboekhouding doen we in Excel. Daarin voeren we ...

13 februari 2017 Achtergronden Tech
Gratis wifi voor horeca een verplichting?

Consumenten verwachten dat er in de horeca gratis wifi wordt aangeboden zo blijkt uit onderzoek van telecombedrijf Hughes Europe. 66 procent van de ondervraagden heeft een sterke voorkeur voor een horecagelegenheid met gratis wifi. De consument zou bovendien langer in de zaak verblijven, wat positie...

20 oktober 2016 Economie Achtergronden
Bitcoingulden nieuwste horecahype?

Bij de Subway in Leeuwarden wordt er betaald met de Gulden, meldt Quote vandaag. ‘Het is ook een pr-stunt natuurlijk’, zegt franchise-houder Rob Benes. 'Zo trek je nieuw publiek.' De snackketen probeert klanten te trekken met digitale munteenheid Gulden, de digitale munt die enor...

26 september 2016 Awards Internationaal Michelin
Chinees restaurant krijgt ster en moet direct sluiten

Er zijn al niet zoveel restaurants met een Michelinster in China, en als zo'n zaak dan binnen een dag na het toekennen van de ster dicht moet, zijn de druiven wel erg zuur. Het restaurant bleek niet over de juiste vergunningen te beschikken. Het restaurant The Taian Table opende in april en b...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval...

26 juli 2016 Economie
Omzet horeca stijgt harder in Nederland dan in EU

De omzet van de Nederlandse hotels, restaurants en cafés is de laatste jaren sterker gestegen dan gemiddeld in de Europese Unie. Na het uitbreken van de kredietcrisis daalde de horecaomzet in Nederland juist meer dan in de rest van de EU. Inmiddels ligt de horecaomzet zowel in Nederland a...

1 januari 2016 Brood Recepten
Bol met kipdijfilet

Bol met kipdijfilet van De Groene Vlinder, Kampen Ingrediënten Kipdijfiletstukjes Champignons Ui Cashewnoten Ketjap-chilisaus (eigen receptuur) ...

16 december 2015
Van loodgieter naar eigenaar restaurantketen

Claus van den Berg werkte zijn hele leven lang als loodgieter en verbouwde in die tijd een aantal ‘Peppermills’. In 2009 ging de keten failliet en besloot Van den Berg, die door een versleten rug niet meer als vakman aan de slag kon, The Peppermill in februari 2010 over te nemen. Toen telde de ...

11 december 2015
Toerisme Parijs ingestort na aanslagen

Na 13 november heeft het toerisme in Parijs flinke klappen opgelopen, zoals al werd verwacht. De recente aanslagen hebben de toeristische activiteit met 24 procent doen afnemen, aldus De Standaard. December wordt slecht Deze barometer is gebaseerd op een maandelijkse enquête, uitgevoerd bij o...

20 juli 2015
Japans restaurant in Kampen afgebrand

Een brand heeft vorige week het Japanse restaurant Mizumi in Kampen grotendeels verwoest. De havenmeester ontdekte de brand en trachtte direct de brand te bestrijden met een brandblusser, maar dat mocht niet baten. Snel weer open Het restaurant is bijna volledig afgebrand. De brand is hoogstwa...

29 juni 2015
Rolling diner tour bij Golden Tulip

Lekker eten krijgt steeds meer een mobiel karakter: food trucks, pop ups en festivals. Drie bij elkaar gelegen Golden Tulip Hotels volgen deze trend op de voet maar kampen gezamenlijk met het gegeven van vaste huisvesting. Om toch niet achter te blijven, organiseerden zij een ‘Rolling Dinner Tour...

21 april 2015
Pop-up restaurant 'Blijf Eten' geopend

Gisteravond opende wethouder Karsten Klein samen met Meesterkok Paul Fagel op feestelijke wijze het pop-up restaurant ‘Blijf Eten’ in het nieuwe restaurant ‘De Eet Club’ van horecaondernemer Evert-Jan van der Gun. Op het metershoge gastenboek schreven zij als eerste een positieve groet. Oo...

16 februari 2015
Valentijn bij McDonald's

In één weekend tijd gaven meer dan 70 mensen gehoor aan de oproep van McDonald’s Zwolle om zijn of haar Valentijn op te geven voor een eenmalig uniek hamburgerdiner bij kaarslicht in het restaurant. Uit alle unieke verhalen die binnen zijn gekomen bij het fastservicebedrijf, variërend van ori...

3 november 2014
Warme temperaturen stimulans voor horeca

In 2015 zullen de marktsectoren voor het tweede jaar op rij groeien. De industrie en transport sloegen door de exportgroei al eerder het groeipad in. Nu vertonen ook binnenlands georiënteerde sectoren plusjes. Meer vertrouwen bij consumenten en producenten, de aantrekkende woningmarkt en langzaam...

8 augustus 2014
Asian Food Academy van start

De KHN en SVO vakopleiding food starten met de training Nasi-Bami kok op de SVO-locatie in Best. Op 15 augustus geven partners KHN en SVO het officiële startsein van de Asian Food Academy. Op dat moment ondertekenen beide partners een samenwerkingsovereenkomst waarmee koks (en andere geïnteresse...

9 juli 2014
Gezonde lunch bij Kapellerput

Op maandag 7 juli bereidden leerlingen van groep 6 van de Dirk Heziusschool in Heeze samen een gezonde lunch bij Kapellerput Conferentiehotel. De ingrediënten verzamelden ze zelf bij diverse ondernemers in het dorp. In plaats van het gebruikelijke lesprogramma mochten ze in groepjes naar een bakk...

20 mei 2014
Sterrenzaken bij HEERLIJK10Daagse

Wie graag een vorkje mag prikken bij toprestaurants, kan dit vanaf vrijdag weer wat voordeliger doen. Aanstaande vrijdag, 23 mei start de HEERLIJK10Daagse, die loopt tot en met 1 juni. Tien dagen lang kun men weer aanschuiven bij culinaire toppers en kennismaken met hun signatuurgerechten voor een...

3 december 2013
Nam Kee beste Chinees van het land

Restaurant Nam Kee is het beste Chinese restaurant van Nederland. De eetgelegenheid op de Zeedijk in Amsterdam voert een ranglijst aan met daarop de 88 beste Chinese restaurants van het land. De lijst is dit jaar voor de derde keer gepubliceerd en is een initiatief van Dinnersite.nl, Umenu en Asi...

9 oktober 2012
Rabobank: restaurants moeten gasten voor zich winnen

Restaurants in Nederland zullen alle zeilen moeten bijzetten om de komende jaren gasten binnen te krijgen. De concurrentie uit het supermarkt-, thuisbezorg- en fastservicekanaal is onverminderd groot. Dit blijkt uit de sectorprognose Horeca en Recreatie, onderdeel van Rabobank Cijfers & Trends die...

15 februari 2012
Meer winst en omzet voor Heineken

Heineken heeft 2011 positief afgesloten. De bierbrouwer boekte meer winst en draaide een hogere omzet ten opzichte van het jaar 2010. Het resultaat werd gestuwd door een gunstig laatste kwartaal van 2011. Meevaller vs tegenvaller Waar het concern eerder dit jaar nog uitging van een vlakke nett...

19 september 2011
Hoofdredacteur neemt kijkje in keuken

Hoe gaat het er in en professionele restaurantkeuken aan toe? Dat gaat hoofdredacteur van De RestaurantKrant, Frank Lindner, de komende maanden uitzoeken middels een keukenstage bij restaurant Podium in Utrecht. Culinair hart Lindner wordt begeleid door patron-cuisinier Leon Mazairac, onder mee...

3 juni 2011
Zeeuwse restaurants vrezen EHEC-bacterie

Zeeuwse restaurants merken dat hun gasten vrezen voor de, inmiddels welbekende, EHEC-bacterie. Salades komen onaangeroerd terug de keuken in en klanten kiezen vaker voor warme groenten zoals lamsoor. Komkommer in de beklaagdenbank Bij restaurant De Eenhoorn in Oostburg vragen de serveersters aa...

23 december 2010
Jonnie Boer invloedrijk persoon

Jonnie Boer is een van de meest invloedrijke personen in Oost-Nederland. In een top-100 van meest belangrijke personen moest de chef-kok van driesterrenrestaurant De Librije slechts drie personen voor zich dulden. Joop Munsterman, voorzitter van FC Twente, scheidend Commissaris van de Koningin Geert...

7 juni 2010
Wie de rekening betaalt, bepaalt

De invloed van gezond eten en het gebruik van duurzame en authentieke producten is onomkeerbaar en neemt verrassend snel toe. Voor de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) was dit de belangrijkste reden om maandag 7 juni dieper op duurzaamheid en authenticiteit in te gaan. Doel was om ee...

20 april 2010
Onderzoek besparingen restaurantsector

De economische omstandigheden hebben sterke invloed op de bestedingen van gasten en het aantal bezoeken van gasten in de restaurantsector. Als gevolg hiervan hebben ook toeleveranciers binnen de sector te kampen met een teruglopende vraag. Dit zou een sterkere onderhandelingspositie van de restaurat...

20 april 2010
Koken met tabak

De sigaar wordt niet langer alleen door opa’s of heren op leeftijd gerookt, ook de jongere generatie van 20 tot 50 jaar steekt wel eens een sigaar op. De sigaar wordt niet alleen bij speciale gelegenheden tevoorschijn gehaald, maar blijkt ook goed te smaken rondom de maaltijd. Met dit feit in het ...

9 februari 2010
Chefkoks lanceren koffielijn voor topgastronomie

Nederland is een koffiedrinkend landje. Hoe komt het dan dat wij genoegen nemen met een kopje leut na de maaltijd? Deze vraag hield chef-kok François Geurds (Ivy) en Marcel van Zomeren (In Den Rustwat) ook bezig. Beiden fervent koffieliefhebbers, willen de culinaire wereld wakker schudden met hun e...

11 januari 2010
Foodservice ziet omzet flink dalen

Speciaalzaken en de foodservice outlets hebben vorig jaar te kampen gehad met flinke omzetdalingen. In beide kanalen samen is ruim een miljard euro aan consumentenwaarde verdwenen. In foodservice alleen al bijna 650 miljoen euro. Mede daardoor zagen supermarkten hun foodomzet met 900 miljoen euro st...

17 september 2009
Samenwerking Sandton en MKI bezegeld

Sandton Hotels en het Medical Knowledge Institute (MKI), een Nederlandse non-profitorganisatie gericht op scholing en informatievoorziening aan (jonge) vrouwen op het gebied van gezondheidszorg in ontwikkelingslanden, zijn een partnerschap aangegaan. Aan een zeer select gezelschap gaven Rogier Braak...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: