Croque Madame

1 januari 2016 | Jorien Slager

De croque madame, maar dan net even anders. Ellen, van Made by Ellen, bedacht deze nieuwe versie!

Ingrediënten

2 grote stokbroden
25 gram roomboter
25 gram bloem
150 milliliter melk
Snufje nootmuskaat
100 gram Emmentaler kaas, in plakken
100 gram Gruyère, vers geraspt
175 gram (been)ham
6 eieren
1 eetlepel dungesneden bieslook of fijngehakte platte peterselie
Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak bechamelsaus door boter in een pannetje te verwarmen. Roer de bloem erdoor. Klop op met een garde tot je de juiste dikte hebt. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Haal de saus van het vuur en zet apart. Snijd de bovenkant van de stokbroden in de lengte eruit. Leg de stokbroden op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel de bechamelsaus over de stokbroden. Verdeel daarna de plakjes Emmentaler over de stokbroden. Leg de plakjes ham bovenop de Emmentaler. Strooi de Gruyère kaas over de ham. Druk met de bolle kant van een lepel 6 kuiltjes in de stokbroden (3 kuiltjes per stokbrood). Tik de eieren stuk en verdeel deze over de kuiltjes. Breng de stokbroden op smaak met peper en een beetje zout. Bak in ongeveer 25 minuten gaar en maak daarna af met bieslook en peterselie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: