Je hebt gezocht op: sommelier
![[Reportage] SVH Meestertour 2025 werd een dag vol gastvrijheid en inspiratie](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/33831/fotojet-58-64316_100x100_fit.jpg)
[Reportage] SVH Meestertour 2025 werd een dag vol gastvrijheid en inspiratie
Op maandag 15 september 2025 vond de zesde editie van de SVH Meestertour plaats, voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens deze exclusieve tour b...

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees
Van 22 tot en met 24 september 2025 vindt de 12e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Het is dé horecavakbeurs voor ambitieu...

Mario Ridder opent nieuw fine dining restaurant Azurite in Delft
Patron cuisinier en sterrenchef Mario Ridder, al jaren een vaste naam aan de culinaire top, start zijn meest persoonlijke project tot nu toe. Op 2 sep...

Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van augustus
De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinn...

Sterrenchef Wouter van Laarhoven heeft interieur van Alma getransformeerd
Sterrenrestaurant Alma in Oisterwijk heeft een complete interieurvernieuwing ondergaan. Chef-eigenaar Wouter van Laarhoven heeft het interieur van res...

Internationaal wijnevent Argentina Reloaded strijkt neer in Amsterdam
Na meer dan 15 succesvolle edities in wereldsteden als Parijs, Londen, New York en Buenos Aires, arriveert het internationaal geroemde project Argenti...

Restaurant uit Michelingids presenteert exclusieve waterkaart
Het Britse La Popote in Cheshire heeft een nieuwe manier gevonden om gasten te verrassen: een aparte waterkaart. De kaart biedt zeven premiumwaters, v...

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

Nippen aan kennis met het bierwoordenboek
In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...

Laat gasten proeven, blijven én bestellen: de kracht van een goede bierproeverij
Een goed georganiseerde bierproeverij is meer dan een rijtje glaasjes op een plank. Het is een beleving: eentje die gasten niet alleen verrast, maar o...

Wat kan er misgaan met bier in de horeca?
Over het algemeen is bier een eenvoudig te serveren product: een gast doet een bestelling, de barman trekt de tap open of pakt een flesje of blik uit...

Wolves Hospitality Group brengt The Marlin Bar naar Oud-Zuid
In het iconische hoekpand aan de Van Baerlestraat 120 opende op 14 juni The Marlin Bar – een stijlvolle brasserie waar land en zee elkaar ontmoe...
Sterrenregen: Hét maandelijkse Michelinnieuwsoverzicht
De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinn...
Registreer nu voor een bezoek aan Gastvrij Rotterdam!
De bezoekersregistratie van Gastvrij Rotterdam, dé horecavakbeurs voor horecaprofessionals, is sinds juni officieel geopend. De 12 editie van G...

Sem Beks van De Librije*** geslaagd voor SVH Meesterproef
Op vrijdag 27 juni is Sem Beks (32), hoofd-sommelier bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Beks is...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...
Horecakoppel van Inter Scaldes neemt pand De Lindehof** over
In het karakteristieke pand aan de Beekstraat in Nuenen, waar jarenlang restaurant De Lindehof** gevestigd was, begint binnenkort een nieuw culinair h...

Alma Bistro Breda gaat met Malou Hagenaars verder onder de naam Amí Bistro
Alma Bistro in Breda gaat per 1 juni 2025 verder onder de naam Amí Bistro. De samenwerking met Alma Oisterwijk is beëindigd en de bistro w...
Arjan Speelman** is de 154ste SVH Meesterkok
Op woensdag 21 mei is Arjan Speelman (47), chef-kok van Ciel Bleu Restaurant** (Hotel Okura Amsterdam), geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok...

Mandy Kwekkeboom-Overbeek van Joann* gehuldigd met Paul Fagel Trofee
Op Landgoed Het Rheins in Enter was het deze week feest. Op een warme zomerse avond in het Twentse buitengebied werd Mandy Kwekkeboom-Overbeek, mede-e...
Saskia Smeenk van Restaurant Daalder* is de Champagne Sommelier van 2025
Tijdens de spannende finale op 12 mei in De L’Europe Amsterdam is Saskia Smeenk van Restaurant Daalder* (Amsterdam) uitgeroepen tot winnaar van...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

In de laatste dagen van april voegt Michelin 8 restaurants toe aan gids
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben drie restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijge...

High Tea: van middagdip naar omzetpiek
De high tea heeft zich de afgelopen jaren stevig genesteld in het aanbod van horecazaken. Wat ooit begon als een traditioneel Engels gebruik, is nu ee...

ProWein 2025: Ontdek de smaak van morgen
ProWein wordt in 2025 opnieuw het hoogtepunt van de internationale wijn- en distilleerindustrie. Onder het motto 'Ontdek de smaak van morgen' presente...

Utrechtse ondernemers openen wijnbar ‘Muggen worden gegeten door vogels’
Drie Utrechtse ondernemers bundelen hun krachten en openen binnenkort een nieuwe wijnbar: ‘Muggen worden gegeten door vogels’. De plek aan...

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025 geopend
De 24ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...

The White Room in Krasnapolsky brengt meer dan 15 sterrenchefs samen voor Michelin Festival
Op 26 mei 2025 worden de iconische Wintertuin en de Grand Ballroom van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam omgetoverd tot het meest presti...

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries
Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk heeft maandag 24 februari zijn nieuwe keukenbrigade voorgesteld. Tijdens een speciale lunch werden c...

Dit zijn de 18 winnaars van de Gault&Millau Awards 2025
Vandaag, maandag 10 februari, vond in TivoliVredenburg te Utrecht de gidslancering van Gault&Millau 2025 plaats. Daarnaast werden er 18 awards uit...
Dit zijn de hoogtepunten van JRE-Jeunes Restaurateurs Pers & Partnerlunch 2025
Restaurant Aroma in Vaassen was op 4 februari het culinaire middelpunt tijdens de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs Pers- & Partnerlunch. Tijden...

Documentaireserie De Librije: Wat elke aflevering te bieden heeft
In de zesdelige documentaireserie De Opvolging van Omroep MAX worden de eigenaren van restaurant De Librije gevolgd. Het restaurant, opgebouwd door Jo...

Jelle van Ravenstein nieuwe sommelier bij Restaurant Wolfslaar*
Restaurant Wolfslaar, bekroond met een Michelinster en bekend om zijn verfijnde gastronomie, verwelkomt met trots Jelle van Ravenstein als nieuwe somm...

Het is weer zover! Michelin voegt 8 nieuwe restaurants toe aan gids
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben drie restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijge...

Alcoholvrije foodpairing: ontdek de beste combinaties en maak ze zelf
Foodpairing, oftewel het combineren van gerechten met dranken, is iets wat vaak geassocieerd wordt met wijn en spijs. Maar een groeiende trend onder f...

Alcoholvrij: deze bieren zijn (on)geschikt
Alcoholvrij bier neemt een steeds grotere rol in op de biermarkt. Een brouwerij als Lowlander kondigde onlangs zelfs aan alleen alcoholarm of -vrij bi...

Gault&Millau deelt agenda 2025: 100Chefs, gidslancering en Horecava
Gault&Millau staat al jaren bekend als gids in de culinaire sector. Met een oog voor kwaliteit, innovatie en vakmanschap beoordeelt Gault&Mill...
Alliance Gastronomique wijdt vier nieuwe leden in tijdens jaarvergadering
De restaurants Central Park (Voorburg), Tribeca (Heeze) en Odille (St. Oedenrode) zijn vanaf 1 januari 2025 lid van de Alliance Gastronomique. Daarnaa...