U heeft gezocht op : pizza

14 oktober 2019 Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

11 oktober 2019 Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

25 september 2019
De Pizza Academy als eerste pizza-opleiding SVH-erkend

Op dinsdag 24 september 2019 heeft De Pizza Academy op horecabeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor haar Pizzaiolo opleiding. Deze opleiding leidt deelnemers op tot ambachtelijk pizzabakker en wordt afgesloten met het examen SVH pizzaiolo. Het is de eerste ...

18 september 2019 Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

10 september 2019 Interview Longread
Interview Peter Klosse: "Vegetarisch is geen vleesgerecht zonder vlees"

Een verbinding leggen tussen de academische- en culinaire wereld. Dat is de missie van smaakprofessor Peter Klosse. “We kunnen ontzettend veel van elkaar leren.” Als er één iemand in Nederland midden in deze twee werelden staat, dan is het Peter Klosse. Als oprichter van...

5 augustus 2019 Achtergronden Vega
Hier kun je diervrije pizza's eten

Papa John’s geeft gehoor aan de snel rijzende vraag naar veganistische pizza’s door vanaf vandaag in alle Nederlandse vestigingen drie verschillende veganistische pizza’s aan te bieden. Zo kan iedereen die een volledig plantaardig dieet volgt of dieetbeperkingen heeft, genieten van...

31 juli 2019 Ondernemen
Deliveroo: aanbod van restaurants met eigen bezorging sterk gegroeid in eerste jaar

De Marketplace+-dienst van Deliveroo viert zijn jubileum na een succesvol eerste jaar. De dienst biedt restaurants aan om bestellingen via het Deliveroo-platform te laten verlopen om vervolgens de bestelling te leveren door eigen bezorgmedewerkers. Daarvoor had het techbedrijf alleen partnerships me...

27 juni 2019 Opening
Nieuwe Papa John’s opent in Veldhoven

Papa John’s opende deze maand nog een nieuwe vestiging in Den Haag, nu is Veldhoven aan de beurt. Op 8 juli opent alweer de 24e vestiging, dit keer op de Burgemeester van Hoofflaan 79 in Veldhoven. Franchisenemer Terrence Agard zal de vestiging trots en feestelijk openen. Franchisenemer Te...

24 juni 2019 Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

18 juni 2019 Food Awards Amsterdam
Winnaars Amsterdam Food Pitch 2019 bekend

De winnaars van Amsterdam Food Pitch 2019 zijn bekend! De finalist die de felbegeerde titel ‘Lekkerste product 2019’ mee naar huis mocht nemen is True Food Flavours van Dave Hurkmans met zijn innovatieve product van 100% pure groenten- en fruitpoeders. Naast deze overall prijs is er een ...

14 juni 2019 Amsterdam Opening
Nieuwe pop-up keuken Luca's Pizza opent in de Kopstootbar

Vanaf zaterdag 15 juni opent er een nieuwe pop-up keuken in de Amsterdamse Kopstootbar. Om de paar maanden werkt er een nieuwe chef in de pop-up keuken van de bar. Dit keer is het de beurt aan Luc Geertzen, die er Luca's Pizza opent. De pizzeria is gedurende de zomer te bewonderen. De pizzeri...

13 juni 2019 Opening
Papa John’s opent 23e vestiging in Den Haag

Papa John’s opende in mei nog een nieuwe vestiging in Hilversum, nu is Den Haag aan de beurt. Op 24 juni opent alweer de 23e vestiging, dit keer op de Frederik Hendriklaan 71 in Den Haag. Franchisenemer Armaan Singh zal de vestiging trots en feestelijk openen. “Ik heb het afgelopen j...

6 juni 2019 Achtergronden Culinair
Italianen kiezen deze pizza als de beste van Nederland

Alleen al in Nederland zijn er naar schatting zo’n 1423 pizzeria’s. Maar wie maakt nou de lekkerste van ’t land? Volgens de 50 Top Pizza: nNea in Amsterdam. Italiaanse experts stelden een lijst samen van de beste Europese pizzeria’s. nNea veroverde als enige uit Nederland een...

18 april 2019 Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

29 maart 2019 Opening Achtergronden
Pssstt. Pizzarestaurantje kopen?

Altijd al gedroomd van je eigen pizzarestaurant? Dan is dit je kans! De Pizzabakkers heeft per direct een locatie ter overname beschikbaar in hartje Arnhem. We zijn op zoek naar een lokale franchisenemer die met het sterke concept van De Pizzabakkers aan de slag wil en wil groeien. Wie zijn De Pi...

13 maart 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Detailhandel of horeca; klein verschil, grote gevolgen

Steeds meer gemeenten krijgen te maken met de dunne lijn die in enkele gevallen detailhandel van horeca scheidt. Dat deze lijn dun is, blijkt uit de stijgende hoeveelheid aan zaken die bij de rechter worden voorgelegd waarin specifiek de vraag wordt gesteld: is mijn zaak aan te merken als horeca- of...

7 maart 2019 Food
Opleiding tot pizzabakker erkend door de SVH

Op 11 maart 2019 ontvangen de eerste door DOK 030 opgeleide pizzabakkers van Nederland een landelijk branche erkende diploma uit handen van SVH en DOK 030. Dit is uniek voor Nederland en voor de Italiaanse horeca. De Italiaanse horeca kan eindelijk opgelucht ademhalen. De langverwachte opleiding ...

27 februari 2019 Amsterdam Opening
Nu kun je eindelijk ook echte Napolitaanse pizza eten in Nederland

Geboren in Napels, maar inmiddels eigendom van de wereld – pizza. Ondanks haar vele gedaantes bleef de traditionele Italiaanse pizza hét boegbeeld van perfectie.Tot nu. Een nieuwe generatie Napolitaanse deegmeesters is opgestaan. Een aantal van hen beheert de pizzaoven van nNea: een nie...

25 januari 2019 Awards
Inci uit Rotterdam verkozen tot beste bezorgrestaurant van Nederland

Voor het vijfde jaar op een rij kondigt Thuisbezorgd.nl de winnaars aan van de prestigieuze Best Restaurant Awards 2018 verkiezing. Restaurant Inci mag zich dit jaar, dankzij de vele goede beoordelingen, de landelijke winnaar noemen. Met de winst laat dit Rotterdamse restaurant maar liefst 786 concu...

18 januari 2019 Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

8 januari 2019 Economie Ondernemen
Horecaketens winnen terrein in straatbeeld

ABN AMRO verwacht dat de schaalvergroting in de horeca zich de komende jaren voortzet via de uitbreiding van ketens én overnames. Na een recordjaar in 2018 verwacht ABN AMRO dat het aantal overnames van eetzaken in 2019 boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. Verder breiden kete...

21 december 2018 Bezorgen Fastservice
Pizza betalen met Tikkie

‘Stuur jij een Tikkie?’ Dat is inmiddels een vaak gehoorde slotzin na een gezellig diner of avondje borrelen. Het is dan ook niet verrassend dat ‘samen eten’ in de top vijf staat van belangrijkste redenen om Tikkie te gebruiken. Domino’s integreert Tikkie in haar bestel...

13 december 2018 Opening Fastservice
SUGO Pizza Eindhoven feestelijk geopend

Op 12 december jongstleden openden horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hun vierde SUGO Pizza in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl' en heeft een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Als stunt werden tijdens ...

5 december 2018 Awards Bezorgen
De Best Restaurant Awards van Thuisbezorgd.nl zijn terug

Thuisbezorgd.nl, de grootste online eten-bestelsite van Nederland organiseert voor de vijfde keer de prestigieuze Best Restaurant Awards. De genomineerden zijn bekend en het is tijd voor consumenten om hun favoriete restaurant te beoordelen. Met iedere review maakt de consument bovendien kans op een...

1 november 2018 Fastservice Rotterdam
Happy Italy start met take away-concept waar je ook kunt ontbijten

Happy Italy komt met een nieuw concept: Happy Italy To Go. Op vrijdag 2 november opent de eerste take away van Happy Italy haar deuren aan de Korte Lijnbaan in Rotterdam. Mix snelheid met goed zelfgemaakt eten en het recept voor Happy Italy To Go is geboren. Hier kun je snel je favoriete Italiaanse ...

29 oktober 2018 Opening Achtergronden
Vierde SUGO-vestiging in een maand tijd voor succesvolle ondernemers

Na de overname van maar liefst drie SUGO-vestigingen vorige maand, opent SUGO Pizza eind november al haar vierde winkel in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl', en krijgt een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. SUGO ...

29 oktober 2018 Awards Vega
Winnaars Vegan Awards 2018

Gisteren is bekendgemaakt wie zich een jaar lang beste vegan product, webwinkel, kookboek, cateraar, eetgelegenheid, blog, onderneming en nieuwkomer mogen noemen. De Vegan Awards 2018 zijn uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) op Vegenement VegFestNL in Utrecht. Het was ...

8 oktober 2018 Achtergronden
THE ENTOURAGE GROUP viert 10-jarig bestaan

Afgelopen donderdag vierde THE ENTOURAGE GROUP haar 10-jarig bestaan met een Geisha-themafeest in MOMO Restaurant, Bar & Lounge. Wat speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd was tot een club, daarnaast was het Park Hotel alleen voor gasten van het feest toegankelijk. Eigenaren Yossi Eliyahoo...

8 oktober 2018 Achtergronden Fastservice
Pizza met boerenkool en rookworst?

Op maandag 8 oktober brengt Domino’s de oud Hollandsche keuken met een twist: Pizza met boerenkool en rookworst. De Winter Warmers zijn geïnspireerd op de Nederlandse stamppot. De pizza’s zijn verkrijgbaar in de varianten: ‘Boerenkool & Worst’, ‘Rook ’N W...

26 september 2018 Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

21 september 2018 Fastservice Rotterdam
Herman Hell en Hugo Kruijssen nemen vestigingen SUGO Pizza over

Horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen hebben drie vestigingen van SUGO Pizza overgenomen. Daarmee gaat een jongensdroom van de twee vrienden in vervulling. Herman: "We hebben het product van SUGO Pizza verbeterd en voorspellen een groot...

19 september 2018 Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

24 augustus 2018
Nieuwe vestiging van Papa John’s in Amersfoort

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe tweede vestiging in Rotterdam, nu is Amersfoort aan de beurt. Op 27 augustus gaat op de Leusderweg 160 in Amersfoort alweer de zeventiende vestiging open. Franchisenemers Rafat Alla en Maged Pawed zullen de vestiging feestelijk openen. Na vestiginge...

23 juli 2018 Interview
Interview André Chen: "We willen met restaurant Omnia meerdere filialen"

Ruim drie en een half duizend vierkante meter restaurant, meer dan vijfhonderd zitplaatsen, een speelhoek waar de Ikea jaloers op is en duizend vierkante meter keuken waar alle gerechten à la minute worden bereid. Van sushi tot steak en van pizza tot poffertjes... Alle culinaire windrichtinge...

2 juli 2018 Food Achtergronden
Bizar: de 'Regenboog Eetbare Glitter Eenhoorn Pizza'

Hij bestaat echt: de 'Regenboog Eetbare Glitter Eenhoorn Pizza'. Pizzeria Dagwood in Californië maakte hem als tijdelijke actie, maar omdat er zoveel vraag naar is, staat de pizza alweer op de kaart. Gerechten met aparte kleuren zijn overigens helemaal in. Onlangs kwam een Amerikaan...

19 juni 2018 Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

18 juni 2018 Achtergronden Culinair Fastfood
Lekker of smerig? Domino’s komt met chocolade pizza

Op zaterdag 16 juni onthulde Domino’s haar nieuwste pizza. De choco-lotta pizza gemaakt met echte Belgische chocolade van het merk Callebaut. Het is de eerste zoete pizza op het menu van Domino’s. De pizza is vanaf 9 juli in alle vestigingen verkrijgbaar. Feestelijke pizza De choco...

13 juni 2018 Economie Achtergronden
Franchise groeit sneller dan Nederlandse economie

Uit onderzoek van De Nationale Franchise Gids blijkt dat de franchisesector gemeten over de periode van 1 januari 2015 tot 1 januari 2018 sneller is gegroeid dan de Nederlandse economie. De Nederlandse economie groeide in deze periode met 7,37% terwijl de omzet uit franchisevestigingen een groei lie...

26 april 2018 Bezorgen Achtergronden
NLVVM: omzetstijging van ruim 200 procent tijdens Koningsdag

De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers verwacht deze Koningsdag meer dan een verdubbeling van de omzet. Naar aanleiding van voorgaande jaren kan de conclusie worden getrokken dat feestend Nederland het niet ziet zitten om zelf achter het fornuis te kruipen op 27 april. Remco Robelus, CEO...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg...

8 maart 2018 Bezorgen KHN
Tweede Kamer onderzoekt thuisbezorgmarkt

De Tweede Kamer wil dat de regering onderzoekt of de thuisbezorgmarkt wordt verstoord doordat horecaondernemers van online platforms geen lagere prijs mogen aanbieden op hun eigen website. KHN ziet dit onderzoek als een grote steun in de rug voor veel horecaondernemers en een belangrijke stap richti...

21 februari 2018 Opening Rotterdam
Papa John´s Pizza opent nieuwe vestiging in Rotterdam

Papa John’s, de op drie na grootste pizza bezorgketen ter wereld, opende op maandag 19 februari een nieuwe vestiging in Rotterdam aan de Goudsesingel 95. Na succesvolle openingen in Amsterdam breidt Papa John’s zich steeds verder uit, nu dus ook in Rotterdam! Papa John’s weet v...

31 januari 2018 KHN
KHN gaat strijd aan met Thuisbezorgd.nl

Veel horecaondernemers spelen in op de vraag van de consument om maaltijden thuis te bezorgen. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl zijn daardoor sterk gegroeid en steeds machtiger geworden. Gevolg is dat zij steeds hogere commissies vragen en onredelijke eisen aan horecaondernemers opleggen. Om dit ...

9 januari 2018 Awards Bezorgen
Dit is het beste bezorgrestaurant van Nederland

Fresh2Go Sushi in Amsterdam is verkozen tot het beste bezorgrestaurant in 2017. Door heel Nederland zijn er stemmen uitgebracht. Zo ontving Angelo’s Pizza de meeste stemmen in Rotterdam en kwam in Groningen Dinner Served als beste uit de bus. Het is de vierde keer dat de eten-bestelsite deze v...

28 december 2017 Mensen
Papa John's doet iets terug voor de gemeenschap

Op 27 december organiseerde Papa John’s Nederland samen met Makro Nederland een charity voor inloophuis Makom aan de Ostadestraat 153 te Amsterdam. Papa John’s Pizza en Makro Nederland vonden het belangrijk om iets terug te doen voor de gemeenschap en voor minder bedeelde rondom te f...

22 december 2017 Bezorgen Snacks
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij...

21 december 2017 Wet- en regelgeving OTA's KHN
KHN zet machtsmisbruik online platforms op politieke agenda

Op donderdag 21 december 2017 organiseerde Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een actie tegen het machtsmisbruik van online platforms, zoals Booking, Expedia, Iens en Thuisbezorgd. KHN-voorzitter Robèr Willemsen ging in gesprek met Tweede Kamerleden en overhandigde hen een pizza met een flink...

15 december 2017 Bezorgen Internationaal
De meest bestelde gerechten wereldwijd

Wat is er nu lekkerder dan een avondje Netflixen en je eten laten bezorgen? Bezorgen is enorm in populariteit toegenomen en Deliveroo plukt er de vruchten van. In Groot-Brittannië heeft Deliveroo becijferd bij welke restaurants welke gerechten het meest besteld werden, maar ook de wereldijde li...

5 december 2017
Horeca sterkst groeiende branche binnen franchise

Volgens onderzoek van De Nationale Franchise Gids nam het aantal franchise vestigingen in horeca de eerste drie kwartalen van 2017 met 5,9% toe. Welgeteld kwamen er 146 vestigingen bij, waarmee het totaal aan franchise vestigingen in de horeca uitkomt op 2.608 vestigingen verdeeld over 92 franchisef...

5 december 2017
Thuisbezorgd.nl gaat opnieuw op zoek naar beste restaurant

Vandaag start de jaarlijkse Best Restaurants Awards verkiezing van Thuisbezorgd.nl. Tot en met 7 januari 2018 kan men stemmen op ieders favoriete genomineerde restaurant. Dit kan via de nominatiepagina of via menukaarten op Thuisbezorgd.nl. Zowel de stemmers als de restaurants kunnen mooie prijzen w...

1 december 2017 Columns Starten in de horeca Ondernemen
Een keur aan wil·le·keur

wil·le·keur “(de; v(m)) 1(negatief) grillige, tegen recht en regel indruisende manier van handelen”* Uit mijn eerdere artikelen valt al op te maken dat ik situaties waarin sprake is van willekeur noemenswaardig acht. Het onderstaande artikel omvat verschillende varian...

3 november 2017 Food trends
Dit zijn de foodtrends voor 2018 volgens Waitrose

Waitrose publiceerde onlangs het jaarlijkse 'Food And Drinks Report 2017-18', waarin een panel van 2000 deelnemers werd ondervraagd en de gegevens van miljoenen klanten werden gebruikt om de trends van 2017 en van 2018 te presenteren. In 2018 gaan we massaal de volgende gerechten eten, aldus...

25 oktober 2017 Economie Bezorgen
Maaltijdbezorging nog nooit zo populair

In het tweede kwartaal van 2017 zijn er 38,6 miljoen versbereide maaltijden bezorgd. Hieraan gaven Nederlanders in totaal 440,5 miljoen euro uit. Gemiddeld 11,40 euro per maaltijd. ABN AMRO verwacht dat de omzet van maaltijdbezorgers in 2017 tussen 1,3 en 1,4 miljard euro zal bedragen. Voor 2018 ...

24 oktober 2017 Opening Internationaal
Watertuin opent het grootste restaurant van Europa in Wenen

Watertuin Vienna is de zesdee locatie van het succesvolle concept ”all-in live cooking restaurant” Watertuin. Na Naaldwijk, Spijkenisse, Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht en Bergen op Zoom is de eerste buitenlandse locatie een feit. Met ruim 800 zitplaatsen op 4.000 vierkante meter en 3.000 ...

6 oktober 2017 Economie Food
Hier koopt Nederland zijn eten en drinken

Het gaat goed met de foodsector. De consument heeft duidelijk zijn hand van de knip gehaald nu hij meer vertrouwen heeft in de economie. Gedreven door de behoefte aan tijdwinst en beleving, eet hij vaker buiten de deur of koopt hij gemaksproducten voor thuis of onderweg. Dat is één van...

15 september 2017 Achtergronden
Nederlanders consumeren vaker onderweg en op kantoor

In Nederland vindt de food-consumptie vaker buitenshuis plaats. Niet alleen in de klassieke horeca, maar ook op high traffic-locaties langs de snelweg en op het station. Ook bedrijfscateraars groeien weer. In 2017 verwacht FoodService Instituut Nederland (FSIN) dat bij tankshops, bedrijfsrestaurants...

6 september 2017 Bezorgen
Het is de dag van de maaltijdbezorger!

Door weer en wind rijden zij door steden en dorpen om Nederlandse huishoudens te voorzien van warme en koude maaltijden: de Maaltijdbezorgers. Scooters zijn ingeruild voor milieubewuste exemplaren of nóg beter, (elektrische) fietsen. Maaltijden laten bezorgen is in opkomst, de trend beperk...

2 augustus 2017 Amsterdam Fastfood
Rechter oordeelt: New York Pizza is echt geen restaurant

Een uitspraak van de bestuursrecher in Amsterdam: New York Pizza is een fastfoodketen en dus geen restaurant. Woensdag werd de pizzaketen in het ongelijk gesteld met berrekking tot de zaak waarin de keten een nieuwe zaak wil openen in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. De gemeente wil op die plek g...

14 juli 2017 Events
Papa John’s viert 1-jarig bestaan met Pizza Party

Papa John’s, de op drie na grootste pizza bezorgketen van de wereld, bestaat op 18 juli 2017 één jaar in Nederland en dat wordt gevierd met een 10-daagse Papa’s Pizza Party week. Van vrijdag 14 juli tot en met zondag 23 juli wordt het jubileum gevierd met vele aanbiedingen ...

7 juli 2017 Amsterdam Opening
Groei Papa John's zet door

Binnen één jaar na introductie van Papa John’s in Nederland heeft de keten deze week haar zevende vestiging geopend aan de Overtoom in Amsterdam. Ondernemers Ismael El Yazidi en Zakaria El Yazidi realiseren hiermee hun tweede vestiging binnen 1 jaar. De franchiseformule bewijst h...

29 juni 2017 Food Internationaal
Hoe en waar maak je de beste foodfoto's?

Bijna de helft (44%) van de wereldwijde reizigers ziet het als hun hobby om de verschillende wereldkeukens te ontdekken. Het is voor vele reizigers dan ook een traktatie om van lokale lekkernijen in een culinaire hoofdstad te genieten. Meer dan de helft van de mensen (51%) bekent binnen 24 uur na aa...

23 juni 2017 Bezorgen
Pizza Hut gaat bezorgen in Nederland

Pizza Hut betreedt de Nederlandse bezorgmarkt. Vanaf vandaag start de Amerikaanse keten met de mogelijkheid pizza te laten bezorgen. Thuisbezorgd.nl bezorgt de bestellingen per elektrische fiets. Pizza Hut Express Utrecht bijt het spits af en naar verwachting volgen andere filialen spoedig. De p...

12 juni 2017 Food Opening
Verse bowls veroveren hart treinreiziger op Utrecht CS

Woensdag 14 juni opent de nieuwe winkelformule Abel’s Deli officieel haar eerste winkel in Nederland, in de stationshal van Utrecht Centraal. Ook wordt abelsdeli.com gelanceerd. Het komt zelden voor dat een nieuwe ondernemer op het drukste station van Nederland een nieuwe food formule mag star...

31 maart 2017
Italiaans restaurant in oud stationsgebouw Delft

In het voormalige stationsgebouw van Delft komt een tweede vestiging van Italiaans restaurant Pavarotti. In het pand is straks plek voor duizend bezoekers, aldus het AD. Het restaurant komt op de benedenverdieping van het station. De centrale hal wordt voorzien van een bar met open keuken. Panini...

13 december 2016 Bezorgen
Dit is het best beoordeelde bezorgrestaurant van 2016

Bezorgrestaurant Angelo’s Pizza uit Rotterdam mag zichzelf het best beoordeelde bezorgrestaurant van 2016 noemen. Dit blijkt uit de miljoenen beoordelingen die het afgelopen jaar op eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl werden geplaatst. Fatih Atalan van Angelo’s Pizza: “We zijn heel ...

6 december 2016 Restaurant
SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europe...

3 december 2016 Food trends
Dit zijn de 10 lunchtrends voor 2017

We hebben het afgelopen jaar al aardig wat lunchtrends met je gedeeld in lunchroom. Van Mexicaans tot Nederlandse klassiekers en van ‘late breakfast’ tot de Joodse keuken. In dit lijstje zetten we 10 hotte food trends op een rijtje, waarbij het ontbijt ook genoemd wordt. Niet voor niets ...

2 december 2016 Opening Restaurant
Papa John´s Pizza opent tweede, derde en vierde vestiging in Nederland

Papa John’s, de op twee na grootste pizzabezorgketen van de wereld, opent maandag 5 december zijn tweede Nederlandse vestiging op Mosveld 83 in Amsterdam-Noord. Na de opening in Amsterdam-Noord volgt een derde opening op 12 december in Diemen op Diemerplein 178. In het begin van het nieuwe jaa...

16 november 2016 Food Opening Restaurant
Pizzahut keert terug naar Nederland

Pizzahut keert na 15 jaar afwezigheid terug naar de Nederlandse markt. Het bedrijf heeft plannen om binnen 3 jaar 15 Pizza Hut Express-vestigingen te openen. Die afhaalplekken voor het Italiaanse eten komen op drukke plekken als stations en winkelcentra. Om de groei te ondersteunen loopt een crow...

16 november 2016 Lunch Opening
Nu al 250 winkels in de Benelux voor Domino's

Met de opening vorige week van vestigingen in ’s Gravenzande (NL) en Aalst (BE) staat de teller nu op 250 vestigingen in de Benelux, waardoor de verse producten van Domino’s op steeds meer plekken verkrijgbaar zijn, en tewerkstelling voor 3000 nieuwe personeelsleden wordt gec...

16 augustus 2016 Economie Food Bezorgen
Recordgroei voor Domino’s Pizza

Vandaag publiceerde Domino’s Pizza Enterprises Limited (DPE), moederorganisatie van Domino’s Pizza Nederland, haar jaarresultaten. Een recordjaar met 122% EBIDTA winstgroei in Europa, dankzij significante organische groei, technologische innovatie en een sterke groei in het aantal geopen...

8 augustus 2016 Opening Bezorgen Restaurant
Papa John's geopend in Amsterdam

Papa John’s, de op drie na grootste pizza bezorgketen van de wereld, opende deze zomer zijn eerste Nederlandse vestiging op de Rijnstraat 60 in Amsterdam en bouwt hiermee verder aan zijn internationale groei. Papa John's is wereldwijd bekend om zijn ‘Better Ingredients. Better Pizza....

29 juli 2016
Domino’s in top 20 meest innovatieve groeiende bedrijven volgens Forbes

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft Domino’s Pizza Enterprises (DPE) opgenomen in de top 20 lijst van ‘Most Innovative Growth Companies’. 'Het hoofddoel van Domino’s is natuurlijk het snel leveren van een goede, handgemaakte en warme pizza. Toch staat Domino&...

19 juli 2016 Opening Bezorgen Restaurant
Papa John’s Pizza opent eerste vestiging in Nederland

Papa John’s, de op drie na grootste pizza bezorgketen van de wereld, opende gisteren zijn eerste Nederlandse vestiging op de Rijnstraat 60 in Amsterdam en bouwt hiermee verder aan zijn internationale groei. Papa John's is wereldwijd bekend om zijn ‘Better Ingredients. Better Pizza.&r...

18 juli 2016 Lunch Personeel
Uitbreiding van opleidingsaanbod sector Fastservice

Het Fastservice Opleidingscentrum lanceert een geheel vernieuwde opleidingsportal en gaat vanaf september ook zelfstandige leertrajecten aanbieden op mbo-niveau. De reguliere fastserviceopleidingen via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) zijn al bekend. Sinds 2006 worden medewerkers die een mbo-opl...

15 juli 2016 Food Bezorgen
Domino's laat klanten bestellen via SMS

Klanten van Domino’s kunnen vanaf nu heel gemakkelijk, door middel van één SMS hun favoriete bestelling plaatsen. Dit is vanaf vandaag ook mogelijk in Nederland, nadat Amerika en Australië dit hebben geïntroduceerd. Deze snelle en gemakkelijke manier van bestellen zal h...

21 juni 2016
Nigiri zalm is populairste sushi

Nigiri Zalm is de populairste sushi onder Nederlandse sushi-eters. Dit blijkt uit onderzoek van eten bestel-site Hungry. De thuisbezorger van restaurantmaaltijden analyseerde een selectie van ruim 14.000 sushi-bestellingen uit het afgelopen jaar. Populairste sushi Nigiri zalm sushi (rijst met ee...

20 juni 2016 Diner
Wat is de populairste sushi onder Nederlanders?

Nigiri Zalm is de populairste sushi onder Nederlandse sushi-eters. Dit blijkt uit onderzoek van eten bestel-site Hungry. De thuisbezorger van restaurantmaaltijden analyseerde ruim 14.000 sushi-bestellingen in de aanloop naar Internationale Sushi Dag, dat afgelopen zaterdag werd gevierd. Populairs...

1 juni 2016
Domino's test bezorgrobot in Enschede

Domino’s gaat zijn bezorgrobot laten rondrijden op de campus van Universiteit Twente. De test met de DRU (Domino’s Robotic Unit) moet vanaf eind augustus plaatsvinden. Over de test Studenten die online een pizza bestellen via Domino’s ontvangen een code. Vervolgens wordt de bestelling doo...

24 mei 2016
Osteria keuken in Rotterdam

Zeven goddelijke gangen van gerechten met een Italiaanse basis en een culinaire twist, dat eet je bij restaurant Lux aan de ’s Gravendijkwal in Rotterdam. Chef-kok Milan laat zich voor zijn perfect uitgebalanceerde gerechten inspireren door de authentieke osteria keuken met zijn smaakvolle doch ...

11 mei 2016
QR-code van iDEAL om te betalen in de horeca

De Nederlandse banken en Betaalvereniging Nederland registreerden op Koningsdag de miljardste betaling met iDEAL, bij pizzabakker New York Pizza. In 2005 konden de klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank voor het eerst afrekenen met iDEAL, bij een taartenbakker. In de tussenliggende tien jaar is iDE...

2 mei 2016
Domino's gaat richting 200 vestigingen

Domino’s Pizza verwacht aan het eind van komende zomer meer dan tweehonderd vestigingen in Nederland te hebben. Vandaag werden de deuren van nummer 180 geopend in Pijnacker, zo laat de pizzaketen weten. Andere vestigingen Domino’s opent verder onder meer op korte termijn in Alkmaar, Zoeterm...

22 april 2016
Moederbedrijf KFC en Pizza Hut boekt winst

Yum! Brands heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zijn operationele winst met 21 procent zien toenemen. De omzet van het moederconcern van KFC en Pizza Hut bleef vrijwel gelijk op 2,6 miljard dollar. China De omzet van KFC en Pizza Hut nam wereldwijd wat af, met respectievelijk vijf en dri...

20 april 2016
KFC en Pizza Hut in Chinese handen?

Een consortium onder leiding van het Chinese staatsbedrijf China Investments overweegt een overnamebod op de Chinese activiteiten van Yum! Brands. Zeven tot acht miljard dollar China zou tussen de zeven en acht miljard dollar over hebben voor een meerderheidsbelang in de fastfoodketens. Yum!...

18 april 2016
Italiaanse formule Vicini opent in Arnhem

Je komt er voor een kop koffie aan de bar, drinkt er een Aperol Spritz met een paar bruschetta’s of deelt een plank vol antipasti met je geliefde of wat vrienden. Osteria Vicini aan de Koningstraat in Arnhem draait om gemakkelijk en snel iets eten. Het begint allemaal met de verse antipasti die ...

21 maart 2016
Omzet New York Pizza groeit met 16 procent

Pizzaketen New York Pizza heeft zijn omzet in 2015 met zestien procent zien stijgen. Dit jaar breidt de keten uit met twintig vestigingen. Eind 2018 wil de pizzaketen tweehonderd vestigingen in ons land hebben. Zesde jaar op rij Ook in het eerste kwartaal van dit jaar zette de stijging door, m...

29 februari 2016
Groupon verkoopt miljardste voucher

Groupon verkocht kort geleden de miljardste voucher. 1.100 kilometer aan sushi rolls, 1,3 miljoen gebleekte tanden, 12,6 miljoen massages en 359 kilometer aan hamburgers werden inmiddels besteld via groupon. Pizza Daarmee komt Groupon in het rijtje van namen, waaronder Apple, McDonald’s, Ub...

26 februari 2016
New York Pizza gaat meer burgers verkopen

New York Pizza gaat voor de tweede helft van 2016 meerdere hamburgers verkopen in hun filialen. Het succes van de hamburger die eind 2015 op de menukaart verscheen, heeft daartoe geleid. Zelf samenstellen De pizzaketen denkt er ook over na om verscheidene broodjes, pasteitjes en verschillende s...

17 februari 2016
Domino's noteert winst- en omzetgroei

Domino's Pizza Enterprises Limited, moederorganisatie van Domino's Pizza Nederland, presenteert vandaag haar halfjaarresultaten. Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van 45,6 miljoen dollar, ruim 56% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf heeft meer dan 1,700 vestigingen in Australi...

11 februari 2016
Fransen bedenken meeste pizza-innovaties

Frankrijk heeft in 2015 meer nieuwe pizza-ingrediënten bedacht dan de Verenigde Staten. De VS was altijd koploper, maar heeft nu 1 procent minder bedacht. In 2015 kwam 11 procent van de pizza-innovaties uit Frankrijk. De VS was goed voor 10 procent van de nieuwe pizzaproducten, terwijl ze in 2011...

9 februari 2016
KFC wil meer restaurants openen

Kentucky Fried Chicken wil de komende jaren verder uitbreiden in ons land. De Amerikaanse fastfoodketen mikt op vijf tot tien nieuwe vestigingen per jaar. Vijftig zaken KFC opent vandaag in Rijswijk zijn vijftigste vestiging in Nederland. Daarmee komt de fastfoodgigant in de buurt van het aanta...

1 januari 2016 Recepten
Panpizza met champignons

Ingrediënten ca. 250 g verse champignons in plakjes 1 ui 1 eetlepel olie of olie met Italiaanse kruiden 1 teentje knoflook 4 sneetjes brood beetje boter of margarine 4 eetlepels kant-en-klare tomatensaus 4 plakjes belegen kaas 1 theelepel pizzakruiden Bereiding Snijd de champig...

24 december 2015
New York Pizza start met hamburgers

New York Pizza komt binnenkort met een hamburgerconcept. De pizzaketen gaat zelf luxe hamburgers bereiden en bezorgen. Burgerfans kunnen vanaf 29 december terecht bij het concept Burger Kitchen by New York Pizza. De keten heeft zich een jaar beziggehouden met de ontwikkelingen en het testen hierv...

17 december 2015
Domino's ontvangt pizzabestellingen per sms

Het is sinds deze week mogelijk om bij Domino’s in Australië een pizza per sms te bestellen. De nieuwe bestelmethode moet het zijn klanten makkelijker maken om een pizza te bestellen. Pizza-emoji Bestaande klanten van de pizzaketen kunnen hun laatste bestelling herhalen door het woord ‘piz...

11 december 2015
KFC opent vestiging in Tibet

In de Tibetaanse hoofdstad Lhasa wordt volgend jaar een vestiging geopend van Kentucky Fried Chicken (KFC). Dat kondigde moederbedrijf Yum Brands eergisteren aan. 20.000 restaurants in China De vestiging in de Chinese regio wordt in de eerste helft van 2016 geopend. De beslissing is onderdeel v...

23 oktober 2015
Britse restaurantketens nog te ongezond

Kinderen krijgen in Britse restaurants nauwelijks de mogelijkheid om gezond te eten, zo blijkt uit onderzoek van organisatie Soil Association bij 21 Britse restaurantketens. Dit meldt de Engelse krant The Guardian. Soil Association zet zich in voor onder andere gezonde en duurzame voeding. Onw...

15 oktober 2015
Topkoks delen hun recepten in Good Food Book

Wat kookt een topkok voor z’n gezin? En wat maken bekende foodies thuis voor vrienden? Vijftig recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlanders zijn verzameld in het Good Food Book. Recepten Jonnie Boer, Robert Kranenborg, Ron Blaauw, Herman den Blijker, Jacob Jan Boerma, Erik van Loo ...

8 oktober 2015
Ketens scoren slecht op duurzaamheid

Uit onderzoek van Rank a Brand een vergelijksite voor duurzame merken, blijkt dat veel restaurantketens in Nederland nauwelijks bezig zijn met duurzaamheid Slechts twee ketens scoren een voldoende. Ikea en La Place Ikea Restaurant en "La Place":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=la+place&x=zoeke...

17 september 2015
Nieuw: ijs met de smaak van... pizza

Het Amerikaanse bedrijf Coolhaus deinst niet terug voor vreemde smaken ijs. Zo was er al olijfolie- en Pekingeend-ijs, maar het bedrijf heeft nu ook ijs ontwikkeld met de smaak van pizza. Pizza Het ijs wordt niet gemaakt met echte gesmolten kaas of pizzadeeg. Coolhaus heeft geprobeerd de smaak ...

9 september 2015
Interactie met kok via livestream La Place

Een levende La Place mupi in de Amsterdamse Kalverstraat zoekt vandaag de interactie op met het winkelend publiek. Nietsvermoedende voorbijgangers worden via de mupi aangesproken door een kok van de foodformule. Campagne De kok vertelt over gezonde voeding en nodigt de mensen uit om een taartj...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: