U heeft gezocht op : Tilburg

23 november 2020 Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

9 oktober 2020 Bezorgen Achtergronden
Vijf jaar Deliveroo in Nederland: dit zijn onze eetgewoonten

Deze maand is het alweer vijf jaar geleden dat Deliveroo zich in Nederland vestigde. Inmiddels zijn we heel wat patatjes, pizza’s en poké bowls verder, dus tijd om de balans op te maken: wat heeft de bezorgdienst ons op culinair gebied gebracht in de afgelopen jaren? Daarvoor is Deliver ...

8 september 2020 Financieel Nice 'n Easy
De snelle opmars van digitaal betalen in de horeca

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

16 juni 2020 Branded Content
Tovari opent vijfde showroom in Amsterdam

Met een team professionals is het CO2-neutrale bedrijfsloft aan de Venserweg in Diemen omgetoverd tot een showroom waar je niet alleen horecaservies kan bekijken, maar waar ook vele kleurrijke conceptuele displays inspiratie geven voor iedere horecagelegenheid. Het is een unieke locatie waar je g ...

29 april 2020
Gastologie Online: Aansprekende deelnemers in tweede editie

Jeannine Sok, Nederlands bekendste gastvrijheidsdeskundige, speelt donderdag voor de tweede maal online haar bordspel Gastologie, wederom met bijzondere gasten. “Na de eerste editie kreeg ik zoveel positieve reacties!” Het spel is online te volgen via de Facebookpagina van Gastologie. ...

24 april 2020 Food Bezorgen
De foodtrends tijdens Koningsdag: dit bestelt Nederland

Waar Nederlanders in 2017 en 2018 nog een gezond maaltje bestelden tijdens Koningsdag, zijn hamburgers en snacks in 2019 populairder geworden op de jaarlijkse feestdag. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data* van Deliveroo van de Koningsdagen van de afgelopen jaren ...

21 april 2020 Coronacrisis
Gastoloog Jeannine Sok: "Gastvrijheid na corona belangrijker dan ooit"

Ze mist de horeca, het sociale smeermiddel van de maatschappij en komt in actie met als doel de horeca in deze bijzondere tijd op haar eigen wijze te kunnen ondersteunen. Jeannine Sok, Nederlands bekendste gastvrijheidsdeskundige, speelt donderdag 23 april om 20:30 uur via livestream online haar ...

28 februari 2020 Bier
“Bier moet passen bij het gerecht”

Aan de rand van het bruisende centrum van Eindhoven vind je Stadsbrouwerij Eindhoven en café 100 Watt, dat niet alleen een café is, maar ook een plek waar je kunt genieten van een diner of lunch. “Dat denken veel mensen inderdaad, dat we alleen een café zijn, maar je kunt ...

20 februari 2020 Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben ...

13 januari 2020 Michelin
Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Holland) Ciel Bleu - Amsterdam (Noord-Holland) &Moshik - Amsterdam (Noord-Holland) Spectrum - Amsterdam (Noord-Holland) De Kromme Watergang - Breskens ( ...

25 november 2019
Entree Awards voor de dertiende keer uitgereikt

Gisteravond zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar de Best Bartender (Andrei Talapanescu), Best Hotel Design (Supernova in Rotterdam) en Best Restaurant Concept (Graphite in Amsterdam). De oprichters van horecagroep De Drie Wijzen u ...

22 november 2019 Duurzaamheid
Waarom gooien we zoveel eten weg? (En wat kunnen we eraan doen?)

Jaarlijks gooit de Nederlandse horeca ruim 50.000 ton aan voedsel weg. Dat zijn ongeveer 80 miljoen borden. Dit gebeurt zowel in de keuken als bij de gast. Grootste boosdoener is nog altijd de (te) grote porties die veel restaurateurs aan hun gasten serveren. De tijd van zoveel mogelijk eten voor zo ...

7 november 2019 Bier
Nederlands Bockbier uniek in de wereld

Zodra de bladeren aan de bomen beginnen te kleuren, hunkert de Nederlandse bierliefhebber naar een zacht en verwarmend Bockbier. Met zo’n heerlijk roodbruin gekleurd biertje met karamelachtige aroma’s doorstaat de Nederlander al jaren elke herfststorm. En daarin is ons land uniek, zo con ...

25 oktober 2019 Awards Culinair
Jonge talentvolle chef verrast internationale jury met zijn Brabantse gerecht

Op donderdag 24 oktober vond in Rhodos Griekenland de finale plaats van de European Young Chef Award 2019. Vic Tosseram uit Goirle vertegenwoordigde Brabant tijdens deze wedstrijd waar jonge talenten uit verschillende Europese foodregio’s tegen elkaar koken. Deze kookwedstrijd is voor Brabant ...

25 september 2019
Genomineerden Entree Awards 2019 bekend

De genomineerden van de Entree Awards 2019, een initiatief van horecavakblad Entree Magazine, zijn bekend. De genomineerden (zie onder) behoren tot de vijftig beste nieuwe horecabedrijven van Nederland en laten zien welke trends we komend tijd kunnen verwachten. De nominaties voor de Entree Awar ...

16 juli 2019 Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou ...

22 mei 2019 Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

16 mei 2019 Opening
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M ...

28 januari 2019 Fastservice
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d ...

15 januari 2019 Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma ...

17 december 2018
Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken in de Michelingids. Nieuwe sterren in Nederland: * Flicka Kerkdriel * Voltaire Leersum * DeRozario Helmond * The Millen Rotterdam * ...

7 november 2018 Amsterdam Overheid
Amsterdam gaat strijd aan tegen crimineel geld in de horeca

De gemeente Amsterdam heeft samen met andere overheidsinstanties een manier gevonden om crimineel geld te weren uit de horeca. De rechter heeft ingestemd met 'omkering van de bewijslast', waardoor ondernemers aan moeten tonen dat hun kapitaal legitiem is. Dit was eerder niet het geval, ee ...

31 oktober 2018 Opening Fastservice
eazie breidt uit naar 21 vestigingen in 2018

eazie, een van de grootste healthy food restaurantketens van Nederland, heeft haar eerste stationslocatie geopend in Tilburg. Met 21 vestigingen in 2018 en groeiend naar 30 vestigingen in 2019 is eazie een belangrijke Nederlandse speler in ‘healthy-food-on-the-go’. Naast een verwachte ...

22 oktober 2018 Bezorgen Fastservice
Thuisbezorgd.nl breidt online aanbod uit met gratis bezorging van Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts, een van ’s werelds grootste ‘coffee and baked goods’ merken, is vanaf vandaag beschikbaar op Thuisbezorgd.nl in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Dunkin’ Donuts timmert hard aan de weg in Nederland en heeft inmiddels 16 vestigingen. De geliefde ...

18 oktober 2018
Internationale topkok inspireert Jong Talent in ZiN Inspiratielab

Op 17 oktober bracht internationale topchef Yann Bernard Lejard een bezoek aan Sligro's ZiN Inspiratielab in Veghel. De chef was uitgenodigd voor twee exclusieve inspirerende sessies. Yann Bernard Lejard startte de dag met een collegetour en masterclass voor jong talent: de leerlingkoks van de 7 ...

15 oktober 2018 Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit ...

3 september 2018 Culinair Ondernemen
Robert Kranenborg zoekt een franchisenemer

Robert Kranenborg zoekt een horecatijger die het Thrill Grill restaurant in Tilburg wil runnen. De zaak is sinds 2017 geopend. Inmiddels heeft Thrill Grill vier vestigingen en Robert wil het iets rustiger aan doen. Het burgerconcept is een groot succes. Robert helpt mee Robert zal nauw samenw ...

22 augustus 2018 Awards
WOK& bij laatste drie kanshebbers Franchise Starter Award

WOK& staat in de finale van titelstrijd om de Franchise Starter Award. Het Nationale Franchise Congres reikt op 4 oktober 2018 in Amsterdam deze gloednieuwe onderscheiding uit aan de meest belovende startende franchiseformule. De natural Asian fastservice formule behoort tot de laatste drie kans ...

5 juli 2018 Opening Fastservice
Tilburg krijgt allereerste Dunkin’ Donuts en Baskin-Robbins multistore

’s Werelds grootste ijsketen, Baskin-Robbins, en een van de meest toonaangevende coffee & baked goods merken, Dunkin’ Donuts, openen op 22 augustus gezamenlijk aan het Pieter Vredeplein in Tilburg. Het zuiden van Nederland kan zich op gaan maken voor het tweede Dunkin’ Donut ...

4 mei 2018
10 jaar De RestaurantKrant: de lange weg van Roy de Gier

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview met Roy de Gier. Toen een talentvolle kok in de tweesterrenzaak van Nic ...

30 april 2018 Opening
Jamie Oliver's Pizzeria Tilburg geopend

Jamie Oliver’s Pizzeria Tilburg opende afgelopen vrijdag zijn deuren Het tweede restaurant van het Pizzeriamerk is te vinden in het centrum aan het Pieter Vreedeplein. De typisch Italiaanse manier van eten staat centraal bij Jamie Oliver’s Pizzeria, samen met familie en vrienden genieten ...

29 maart 2018 Personeel
Eetcafé Tilburg sluit vanwege personeelstekort

Bon Sjef in Tilburg sluit. Dit vanwege de personeelstekorten die de horeca al langer teisteren. Op Facebook plaatste het eetcafé de volgende tekst: 'Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk ook op het nieuws hebben gezien, is er een extreem te kort aan keukenpersoneel. Hierdoor waren wij ...

26 maart 2018 Achtergronden Interview
Interview Sander Overweg, De Houtloods Tilburg

Binnen een jaar een Bib Gourmand in de pocket, sinds kort ook een eetbar geopend in een oud treinstel en volgens diverse culinaire media (waaronder de ‘Lekker’) al benoemd tot één van de beste hotspots in Tilburg. De Houtloods, en met name de jonge ondernemer Sander Overweg ...

19 maart 2018 Achtergronden Interview
Download gratis de nieuwe editie van De RestaurantKrant

De nieuwe uitgave van De RestaurantKrant mag je niet missen. Wat dacht je van het interview met de succesvolle Tilburgse horecaondernemer Sander Overweg, een interview met Ad Schaap van De Beren en een gesprek met Albert Kooy, waarin hij het belang van meer groenten op het bord onderstreept? Een ges ...

16 maart 2018
10 jaar De RestaurantKrant: Toine Smulders in 2010

De restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview met SVH-Meesterkok Toine Smulders. Een aantal jaar geleden ging hij met ...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg ...

30 januari 2018 Awards Michelin
De Librije vierde keer op rij Beste Restaurant van Nederland

De 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland hebben gesproken. Ook dit jaar is De Librije uitgeroepen tot ‘Beste Restaurant van Nederland.’ Voor het vierde jaar op rij weet het restaurant uit Zwolle de titel op haar naam te zetten. Terugkerende winnaars Niet alleen De Li ...

15 januari 2018 Achtergronden
Restaurant moet bezorgers missen vanwege verkeersovertredingen

Een restaurant in Tilburg kan een tijd geen gebruik maken van de diensten van enkele bezorgers. Binnen drie dagen werden immers drie medewerkers van het restaurant betrapt op het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Rijgedrag De politie bezo ...

11 januari 2018 Awards
Genomineerden Restaurant Awards bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel? Tij ...

22 december 2017 Bezorgen
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij ...

21 december 2017 Opening
Lange rijen bij opening Taco Bell Breda

Taco Bell opent vandaag op het station van Breda haar derde vestiging in Nederland. De Amerikaanse keten opent de komende vier jaar twintig vestigingen in Nederland. Eerder dit jaar opende Taco Bell vestigingen in Tilburg en Eindhoven. In de nieuwe vestiging aan de centrumzijde van het treinstati ...

7 december 2017 Opening
Johnny's Burger Company opent in Tilburg

Op woensdag 6 december opende de snelgroeiende hamburgerzaak Johnny’s Burger Company stilletjes een nieuwe vestiging in het bourgondische Tilburg. De 19 de vestiging van de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak vindt zijn standplaats op het bekende Pieter Vreedeplein en wordt gerund door ...

15 november 2017 Opening
50ste vestiging van horecaketen De Beren opent in Lelystad

Horecaketen De Beren blijft groeien. Deze maand opende de bekende franchiseketen alweer haar 50ste vestiging! De gloednieuwe locatie betreft een bezorgrestaurant op het Dukaatplein in Lelystad. Het straatbeeld van Lelystad wordt daarmee verrijkt met de herkenbare koeriers, getypeerd door de vrolijke ...

27 oktober 2017
Afgebrand restaurant Etenstijd keert niet terug

Restaurant Etenstijd in Tilburg keert niet terug. In april van dit jaar brandde het restaurant af. Het Brabants Dagblad schrijft dat het pand niet herbouwd wordt, maar dat er op de plek 25 luxe appartementen voor senioren komen. Op 5 april brak er brand uit in de kinderkeuken van Etenstijd. Op da ...

17 oktober 2017 Achtergronden
Zichtlocatie levert horecazaak forse omzetgroei op

Door het verhuizen van de reeds bestaande vestiging naar een zichtlocatie middenin het bezorggebied, heeft bezorgrestaurant De Beren Vlaardingen in het eerste half jaar een omzetgroei van 40 procent weten te bereiken. De verhuizing van een bedrijventerrein naar een zichtlocatie middenin het bezor ...

12 oktober 2017 Opening
Taco Bell nu ook in Tilburg

Vandaag opent Taco Bell in Tilburg de tweede Nederlandse vestiging. Taco Bell is bekend en beroemd om de Crunchy Taco, Crunchwraps, burrito’s, quesadilla’s en andere versbereide specialiteiten met Mexicaanse invloeden. Het restaurant ligt in het centrum van Tilburg. De opening is goed ge ...

6 september 2017 Opening
Vernieuwingen Koninklijke IGC geven eigentijds accent aan historisch interieur

De Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) op de Dam in Amsterdam kent een historie van meer dan een eeuw en beschikt over een indrukwekkend interieur. Deze zomer is een meerjarige restauratie afgerond, die het sociëteitsgebouw weer de grandeur van 1916 verleent en het up to date maakt als e ...

16 augustus 2017 Food Events
Pittig foodfestival in Eindhoven

De zesde editie van Dutch Chili Festival vindt plaats op zondag 10 september in het Klokgebouw Eindhoven. Dutch Chili Fest is het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken staat van de chilipeper. Er zijn verschillende wedstrijden om te bepalen wie de grootste portie pittigheid aankan, e ...

18 juli 2017 Opening
Eerste BRAM'S Gourmet winkel opent in Nederland

Midden in het centrum van Tilburg kan het publiek vanaf aanstaande donderdag genieten van knapperige verse frites van BRAM'S Gourmet. Naast een vertrouwde porties frites heeft BRAM'S zich gespecialiseerd in verschillende smaakvolle stoofgerechten. Het culinaire team werd hierin geadviseer ...

6 juni 2017 Wijn
Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Fo ...

2 mei 2017
Nacht van de Fooi zoekt deelnemers 

Op zaterdag 20 mei 2017 staan deelnemende horecabedrijven in veertien steden hun fooi af aan kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Groningen, Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Breda, Den Bosch, Delft, Leiden en Maastricht kunnen horecaon ...

6 april 2017
Tilburgs restaurant verwoest door brand

Restaurant Etenstijd in Tilburg is gisterenavond verwoest door een grote uitslaande brand. Het vuur ontstond waarschijnlijk in een frietpan in de keuken. Op het moment van de brand waren er 175 gasten in het restaurant, zij moesten worden geëvacueerd. De brandweer is de hele avond bezig gewe ...

23 maart 2017 Awards Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

13 maart 2017
Criminele motorclubs wijken uit naar de horeca

Landelijk gezien neemt de infiltratie van criminele motorbendes binnen de horeca toe, wanneer wij de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer mogen geloven. Hij is voorzitter van de landelijke strategische overleggroep die met gemeenten, politie, OM, FIOD en Belastingdienst deze motorbendes 'aanpak ...

13 februari 2017
Driessen Food neemt activiteiten vleesbedrijf Wim Pessers in Tilburg over

Driessen Food neemt per 13 februari de activiteiten en de klantenportefeuille van Wim Pessers BV in Tilburg over. Op de locatie in Tilburg zullen naast de bestaande productie ook nieuwe vleesverwerkende activiteiten worden ondergebracht. De locatie in Tilburg zal met name gebruikt gaan worden v ...

21 december 2016 Awards
Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Hattrick voor het culinaire Koningskoppel? ...

30 november 2016
NRC onderzoekt hulp Den Blijker

Hulp aan je bedrijf Een slechtlopend restaurant? Dan vraag je Herman den Blijker om hulp, dan kom je meteen op tv. Maar wie denkt dat Den Blijker altijd voor niets komt, heeft het mis. NRC wilde weten: helpt hulptv? Het medium koos drie willekeurige programma’s: Een Nieuw Begin, Geef Mij Nu ...

24 november 2016 Food Awards
Lunchroom Carrousel heeft de lekkerste gehaktbal van Tilburg

Lunchroom Carrousel heeft de lekkerste gehaktbal van Tilburg! Om die befaamde titel streden dinsdagavond 18 Tilburgse horecazaken in Café Bakker. Op de tweede plaats eindigde Gio’s Eethuis, de derde plaats was voor de winnaar van vorig jaar: Puur Mercure. De lekkerste gehaktbal van T ...

16 november 2016 Food Awards
Tilburgse horeca strijdt om titel ‘Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’

Wie maakt ‘De Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’? Op dinsdag 22 november om 19:00 uur wordt deze vraag beantwoord in Café Bakker aan de Korte Heuvel. Zowel Tilburgse sterrenrestaurants als eetcafés kunnen zich tot 20 november inschrijven voor de horecawedstrijd. Zij schotelen ...

14 november 2016 Culinair
24 uur koken voor het goede doel: 24 Cooking!

20 leerlingen, 48 gangen, 24 uur. Zo ziet 24 Cooking er uit, een initiatief van leerlingen die de opleiding Zelfstandig werkend kok volgen op MBO-school De Rooi Pannen in Tilburg. Met hun kookmarathon hopen zij geld in te zamelen voor Luanda Jinja in Oeganda. Vanaf vrijdag 9 december 10.00 uur to ...

28 oktober 2016 Food Awards
Goud en zilver voor Nederlands culinair team

Tijdens de ‘Olympiade der Koche 2016’ in Erfurt (Duitsland) pakte het Nederlandse team begin van deze week goud op het onderdeel ‘warme keuken’. Hiermee schrijft het team geschiedenis, want nog nooit eerder behaalde een Nederlands team goud op dit onderdeel. Twee dagen eerder ...

10 oktober 2016 Opening
Studenten starten pop-up restaurant

Een nieuw pop-up restaurant genaamd 'Happietaria' strijkt eind oktober neer in het centrum van Tilburg. Niet zomaar één, maar een restaurant met een missie: de winst van Happietaria Tilburg gaat namelijk volledig naar het goede doel. Avansstudenten Gerben Nieuwenweg en Rik Will ...

23 september 2016 Awards Culinair
Restaurant Lucebert uitgeroepen tot leerbedrijf 2015-2016

Restaurant Lucebert is tijdens de diploma-uitreiking van de afdeling MBO Horeca op De Rooi Pannen in Tilburg op woensdag 21 september uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2015-2016. Chef-kok Tom Biessen en sous-chef Niels van Eindhoven van restaurant Lucebert namen de onderscheiding en het bi ...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval ...

26 augustus 2016 Culinair
Cuisine on tour sluit zich aan bij Dudok Groep

Dudok Groep is erin geslaagd om haar cateringtak uit te breiden met een opvallend merk: Cuisine on tour. Dit cateringlabel heeft naam en faam verworven door haar culinaire en innovatieve maatwerkconcepten en sluit hiermee feilloos aan bij de Rotterdamse horecagroep. Algemeen directeur Dennis Rens is ...

27 juli 2016
Distilleerderij Cooymans maakt doorstart

Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijnen van distilleerderij Cooymans hebben kopers gevonden en blijven bestaan. Avandis neemt de activiteiten van Distilleerderij Cooymans en wijnactiviteiten Delcave ...

22 juli 2016 Opening
Primeur voor Tilburg: eerste carpacciobar van Nederland opent in september

In Tilburg opent in september de eerste carpacciobar van Nederland. Het concept is onderdeel van Bank 15, een creatief platvorm dat diverse ondernemers samenbrengt. De carpacciobar is samen met drie andere culinaire concepten onderdeel van het project. De bar gaat Vittore C heten en is vernoemd n ...

23 juni 2016
Nu ook Ribs Factory in Amsterdam

Spareribsketen Ribs Factory heeft in Amsterdam een nieuwe vestiging geopend. De keten heeft al vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Delft, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg en Utrecht. De nieuwste vestiging van de Brabantse spareribsketen beslaat drie pandjes op de Amstelstraat, maar ...

30 mei 2016
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Ha ...

24 mei 2016
28 mei Nacht van de Fooi

Zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. De hele dag door is het mogelijk om uit te gaan en ondertussen iets bij te dragen a ...

19 februari 2016
Tilburg focust op beacons in horeca

De Brabantse stad Tilburg voorziet ruim honderd horecabedrijven en winkeliers in de binnenstad van beacons. Dat gebeurt op initiatief van 100% Lokaal, een specialist in lokale marketing. Gerichte marketing 100% Lokaal werkt hiervoor samen met het uit Sneek afkomstige Lightcurb, dat de beacon- ...

21 januari 2016
Wat is het beste Nederlandse restaurant?

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De vijfhonderd beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor dertien uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf onthuld ...

13 januari 2016
Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016

Lars Drost, chef de partie in Ciel Bleu Okura Hotel in Amsterdam, heeft op 13 januari 2016 het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016 uitgereikt door Onno Kokmeijer, juryvoorzitter en SVH Meesterkok. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Ams ...

1 januari 2016
Sandwich Kip

Sandwich Kip van Square, Tilburg Ingrediënten (1 broodje) 4 sneden (zelfgemaakt) casino zelfgemaakte kruidenmayonaise krulsla komkommer ijsbergsla tomaat 70 gram gerookte kip uitgebakken spek prikker met een olijf naturelchips Bereiding De geroosterde sneden brood insmeren ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov ...

6 augustus 2015
Steeds meer gedeeltelijk rookvrije terrassen

Het Longfonds merkt op dat steeds meer horecazaken de laatste tijd gedeeltelijk overgaan op rookvrije terrassen. Een woordvoerder van het fonds zegt tegen nu.nl dat steeds meer zaken rookvrije zones instellen omdat klanten daar om vragen. Bewustwording groeit snel De eigenaar van het Tilburgse ...

20 juli 2015
Osteria Vicini is een prachtige huiskamer

Vicini is Italiaans voor buren en een osteria is van origine een Romeinse herberg waar de buurt samenkomt. En laat dat nu precies het geval zijn bij Osteria Vicini in Kralingen. Vanaf het moment dat de sfeervolle ‘huiskamer’ haar deuren opende, komt heel Kralingen en omstreken hierheen voor ge ...

13 juli 2015
Dudok serveert mosselspecialiteiten

Ieder jaar wordt er naar uitgekeken, maar nu is het officieel: de start van het mosselseizoen. En dat gaat Dudok uitbundig vieren. Afgelopen week werden proefmonsters op de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke gekeurd en goed bevonden. De mossel is op gewicht, van uitstekende kwaliteit en heeft de ...

10 juli 2015
Eten in een jukebox op de kermis

Een reusachtige jukebox verrijst in Tilburg tijdens de beroemde Tilburgse kermis. Tegen de gevel van restaurant Ibiza, middenin het kermisgeweld gelegen, staat tijdelijk een gigantische Amerikaanse muziekautomaat. Elke kermisdag kan het publiek op een aantal vaste tijden aanschuiven voor een diner ...

30 juni 2015

Het vernieuwde Café Rotterdam biedt gasten naar eigen zeggen een 'top of the world' beleving. Vanaf het terras kunnen zij de havenstad op zijn best ervaren. Op ooghoogte van de Erasmusbrug en aanmerende cruiseschepen biedt dit hooggelegen terras volgens het café een uniek panorama op de Maas en d ...

30 juni 2015
Nieuwe biergarten in Rotterdam

Het was volgens de ondernemers het enige dat nog ontbrak in de Rotterdamse wijk Kralingen, een ongecompliceerde gezellige kantine en biertuin ineen. Sinds restaurant K&B (Kantine & Biertuin) zijn deuren opende op de hoek van de Waterloostraat en de Oudedijk weten velen het terras te vinden. De form ...

2 april 2015
Afghaanse culinaire ervaring in Brabant

David Boel en Marjam Alizadah leerden de fijne kneepjes van het vak bij Afghaans restaurant Sarban in Tilburg. Deze zaak, gerund door de broers van Marjam, opende in 2010. Het koppel leerde gastvrijheid van hun familie en alles over het concept, waar ook het derde Afghaanse restaurant van de famili ...

13 maart 2015
Tilburg is een Vapiano rijker

Aan het Tilburgse Piusplein opende restaurant Vapiano gisteren de deuren. De Italiaanse restaurantketen is gevestigd op de begane grond van het Piusplaza-complex. In Nederland zijn er zes vestigingen van de keten; twee in Amsterdam, twee in Rotterdam, één in Den Haag en nu dus ook één in Tilbu ...

9 februari 2015
Dieven slaan toe in restaurant Guus Meeuwis

Afgelopen weekeinde werd er ingebroken in Restaurant Gustaaf in Tilburg. Dit is het restaurant van zanger Guus Meeuwis. De onverlaten beklommen het dak en wisten de tralies voor een raam door te knippen. Ze wisten zich daarna een weg te verschaffen het restaurant in. Mengpaneel Ze waren echte ...

12 januari 2015
150.000 euro opgehaald in 8 uur

Jan van Riel, eigenaar van familiebedrijf Bakkerij Van Riel, lanceert in mei 2015 een nieuwe formule van zijn broodbakkerij met ‘open winkel formule’ en lunchroom in Tilburg: Bikken & Bakken. Om de nieuwe onderneming mede te financieren, haalde hij afgelopen vrijdag 9 januari via Collin Crowdf ...

24 december 2014
Brand Buffalo's Tilburg mogelijk aangestoken

De brand die het interieur van restaurant Buffalo’s Burgers & Steaks aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg maandagavond verwoestte is mogelijk aangestoken. Dat zei de politie gisteren. Niemand gewond door de brand. Het restaurant was op het moment dat de brand uitbrak gesloten. Christel Tuin ...

23 december 2014
Buffalo's Tilburg getroffen door brand

Het interieur van restaurant Buffalo’s burgers & steaks aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg is gisteravond verloren gegaan bij een brand. Er raakte niemand gewond, het restaurant was gesloten. Droom letterlijk in rook opgegaan "Onze droom is in rook opgegaan,", zo reageerde eigenaresse Saskia ...

17 december 2014
Gin & tonic bars rukken verder op

Amsterdam en Rotterdam kennen al een gin & tonic bar, nu is er dan ook zo'n hippe zaak in Tilburg. Aanstaande zaterdag is de opening. De naam van de zaak? Geheel toepasselijk is dat Gin Fizz. Veel soorten gin De kaart telt zestien soorten gin en zeventien gin/tonic-combinaties. Uiteraard zijn ...

15 december 2014
Restaurant Bord'O alweer overgenomen

Na zo'n twee maanden is de exploitatie van het Oisterwijkse restaurant Bord'O overgenomen door Monique Rombouts en Jerry van der Pluijm. Zij werkten eerder voor restaurant De Molen in Kaatsheuvel. Het faillissement van Bord'O BV is vorige week uitgesproken. Het restaurant is gewoon open, aangezien ...

2 december 2014
Koksgilde in de prijzen

Het Koksgilde Nationaal Team heeft in Luxemburg twee zilveren medailles behaald, een voor de Warme Keuken en een voor het Koud Buffet. Het Koksgilde team Opdracht De opdracht voor de Warme Keuken was een driegangenmenu voor 110 personen met een voorgerecht van verschillende koude en warme ber ...

29 november 2014
Chef van ongeopend restaurant wint prijs

Op vrijdag 5 december opent in het voormalig missiehuis van de ‘Heilige Harten’ in Tilburg het gloednieuwe restaurant Monarh. Een week voor de opening van het gloednieuwe restaurant wint Paul Kappé van Monarh al de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. De jury onder leid ...

12 november 2014
Wayne Kropman Young Chef of the Year

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de door Euro- Toques uitgeschreven wedstrijd tijdens de Gastronomie Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De bijbehorende ‘award’ werd hem overhandigd door juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Ja ...

1 oktober 2014
Horecafamilie breidt imperium uit

In Waalwijk opent op 1 oktober Afghaans restaurant Attan haar deuren. De Afghaanse familie Alizadah heeft hiermee haar derde restaurant in handen. De vestiging biedt ruimte voor 35 couverts. Imperium Het gaat hard met het imperium van deze horecafamilie: in 2010 openden zij hun eerste zaak (Sa ...

25 augustus 2014
Wandtapijten in Auberge du Bonheur

Na weken van renovatie wordt hotel en restaurant Auberge du Bonheur in Tilburg op 25 augustus feestelijk heropend. Alle 36 kamers zijn grondig vernieuwd. Met de verbouwing is een bedrag van bijna 1 miljoen euro gemoeid. Speciaal voor de verbouwing zocht het Tilburgse boutique-hotel de samenwerking ...

30 juli 2014
Tilburg krijgt Van der Valk Hotel

Aan de Kempenbaan in Tilburg mag hotelconcern Van der Valk toch een hotel bouwen. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Een groep horeca-exploitanten, probeerde de bouw tegen te houden, waaronder Motel Van der Valk in Gilze-Rijen. Leegstaande kamers De ondernemers zijn van mening ...

3 juni 2014
Beste spare ribs van Nederland

Waar vind je de beste spare ribs van Nederland? Het is er immers weer de tijd voor; lekker met de handen eten op het terras, onder het genot van een fris biertje. De Spare Ribs Trophy 2014 is gewonnen door Keurslagerij & Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 2 juni ontving William deze f ...

12 mei 2014
Doneert u uw fooi?

Aankomende zaterdag kan men uitgaan voor het goede doel. Op 17 mei staan Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen en Zwolle geheel in het teken van de tiende Nacht van de Fooi. In Tilburg kan je al donderdag 15 mei ter ...

30 april 2014
Minder cafetaria's, meer lunchrooms

Het aantal bedrijven in de fastservicesector is in Nederland de afgelopen vijf jaar met 572 bedrijven toegenomen, een groei van 5,7%. Met name het aantal ijssalons en lunchrooms nam toe. Dit blijkt uit het onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond. Langetermijnontwikkel ...

6 maart 2014
10e Nacht van de Fooi komt eraan

Dit jaar vindt de tiende editie van Nacht van de Fooi plaats. Op zaterdag 17 mei staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Motto In de steden Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmeg ...

18 december 2013
Dit zijn de kanshebbers op een Horecava Innovation Award 2014

Uit 118 inzendingen heeft de jury van de Horecava Innovation Award 2014 zestien innovaties genomineerd. Verrassende producten en diensten, vaak met een hoog duurzaamheidsgehalte, die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen; iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze u ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: