U heeft gezocht op : Sligro

1 juli 2020 Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

25 oktober 2019 Awards Culinair
Jonge talentvolle chef verrast internationale jury met zijn Brabantse gerecht

Op donderdag 24 oktober vond in Rhodos Griekenland de finale plaats van de European Young Chef Award 2019. Vic Tosseram uit Goirle vertegenwoordigde Brabant tijdens deze wedstrijd waar jonge talenten uit verschillende Europese foodregio’s tegen elkaar koken. Deze kookwedstrijd is voor Brabant ...

16 september 2019 Awards Culinair
Het Kook Atelier overall winnaar Texel Culinair 2019

Het Kook Atelier is overall winnaar van de zestiende editie van Texel Culinair. Nieuwkomer De Pelikaan overtrof de verwachtingen en presenteerde een frikadel op ’n Aare manier: een wortel speciaal met frikadelkruiden – en werd daarmee winnaar in de categorie Themagerecht. BOSQ ontving de...

23 juli 2019 Food Events
Texel Culinair 2019 verwelkomt mystery guest in jury

De jurysamenstelling van Texel Culinair 2019 bestaat dit jaar uit wethouder Hennie Huisman, culinair journalist en Masterchef Marcus Polman, culinair verslaggever Marjolein Hurkmans en foodblogger & influencer Mariëtte van den Brande. Het vijfde jurylid is een op Texel woonachtige myst...

15 februari 2019 Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

18 oktober 2018
Internationale topkok inspireert Jong Talent in ZiN Inspiratielab

Op 17 oktober bracht internationale topchef Yann Bernard Lejard een bezoek aan Sligro's ZiN Inspiratielab in Veghel. De chef was uitgenodigd voor twee exclusieve inspirerende sessies. Yann Bernard Lejard startte de dag met een collegetour en masterclass voor jong talent: de leerlingkoks van de 7...

15 oktober 2018 Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

25 september 2018 Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

26 juni 2018 Achtergronden Culinair
Nieuwe voorzitter Tour Culinair

Tijdens het Slotdiner van Tour Culinair bij Kasteel Maurick in Vught heeft Ton Lenting (eigenaar Lenting en Partners) na twaalf jaar het voorzitterschap overgedragen aan Richard Francke (directeur Koninklijke Industrieele Groote Club). Het Slotdiner vormde het culinaire hoogtepunt nadat het 40-man t...

9 mei 2018 Awards Culinair
Rick Stehr van Carelshaven wint Jeunes Chefs Competitie

Rick Stehr van Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven in Delden is winnaar geworden van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie. De wedstrijd voor souschefs vond plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort en werd georganiseerd door Chaîne des Rôtisseurs. Winna...

1 maart 2018 Opening
Internationaal pop-up restaurant heropent in Bijlmerbajes

Na het succes van vorig jaar heropent pop-up restaurant A Beautiful Mess op 8 maart officieel zijn deuren in de Bijlmerbajes. Waar vroeger de wasjes van gevangenen werden gedraaid, kun je nu van woensdag tot en met zaterdag genieten van een lunch en diner. Mensen gevlucht uit met name het Midden-Oos...

3 januari 2018 Economie
Sligro Food Group behaalt 2.696 miljoen euro omzet in 2017

De omzet van Sligro Food Group over 2017 beliep ? 2.969 miljoen, een toename van 5,6% ten opzichte van de omzet ad ? 2.813 miljoen in 2016. De totale omzet kan als volgt worden verdeeld: ...

14 december 2017 Financieel
Crowdfunding record: 400.000 euro in een dag

Restaurant Colins in Breda heeft een nieuwe record gevestigd op het platform 'Horeca Crowdfunding Nederland'. Binnen 24 uur wist de zaak 397.000 euro op te halen, het hoogste bedrag ooit dat via het platform werd opgehaald. Dat schrijft het Brabants Dagblad. Colins is een idee van Colin R...

1 december 2017
Sligro Food Group en Heineken sluiten overeenkomst

Sligro Good Group n.v. en Heineken Nederland b.v. delen mee dat, na een eerdere intentieovereenkomst en goedkeuring door de acm, finale overeenstemming is bereikt over de op 9 mei 2017 aangekondigde Strategische samenwerking op het gebied van logistiek voor bier en cider in Nederland en de verkoop V...

6 september 2017 Opening
Sligro Almelo weer open na verbouwing

Maandag 18 september om 10.00 uur wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Almelo heropend. Martin Kruithof (restaurant De Lindenhof in Giethoorn), Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max) en Hugo de Leeuw (vestigingsdirecteur Sligro Almelo) zullen gezamenlijk de offi...

5 september 2017
Winnend concept Nationale RestaurantPITCH bekend

De winnaar van de Nationale RestaurantPITCH is bekend. Uit vijf finalisten werd het concept ‘Bar O’ van Timo Stemerdink & Tom de Rooij gekozen. Zij mogen hun plan daadwerkelijk uitvoeren tot een pop-up restaurant tijdens de komende Horecava, van maandag 8 tot en met donderdag 11 janu...

31 augustus 2017 Opening Mensen
Sligro in Tiel heropend

Donderdag 31 augustus is de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Tiel heropend. Jord Althuizen (auteur van de BBQ bestseller boeken ’Smokey Goodness’, Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max), Henk Schipper (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels) en Wim v...

7 augustus 2017 Events
5 finalisten Nationale RestaurantPITCH bekend

Vijf ambitieuze kandidaten hebben de voorronde van de Nationale RestaurantPITCH doorstaan en zijn doorgedrongen tot de finale. Uit deze groep wordt de winnaar met het meest veelbelovende horeca pop-up idee gekozen. Deze winnaar krijgt tijdens de komende Horecava zijn of haar eigen pop-up restaurant....

10 mei 2017 Awards
Win een pop-up restaurant tijdens de Horecava

De Horecava, Lightspeed en Sligro gaan in de komende weken op zoek naar ondernemend horecatalent voor de Nationale RestaurantPITCH. Deze nieuwe en unieke wedstrijd biedt kandidaten, die dromen van een eigen restaurant, de kans deze te verwezenlijken. Degene met het winnende restaurantconcept krijgt ...

25 januari 2017 Economie
Sligro Food Group neemt ISPC over

De Belgische bedrijfsleider (en voormalig LDD-politicus) Ivan Sabbe heeft ISPC verkocht aan Sligro Food Group. De horecagroothandel komt nu in handen van het Nederlandse familiebedrijf. Slabbe staat positief tegenover een terugkeer in de Belgische nationale politiek. De Belgische groothandel beha...

28 oktober 2016 Food Awards
Goud en zilver voor Nederlands culinair team

Tijdens de ‘Olympiade der Koche 2016’ in Erfurt (Duitsland) pakte het Nederlandse team begin van deze week goud op het onderdeel ‘warme keuken’. Hiermee schrijft het team geschiedenis, want nog nooit eerder behaalde een Nederlands team goud op dit onderdeel. Twee dagen eerder...

21 juli 2016 Food
Nettowinst Sligro Food Group neemt toe

De omzet over het eerste halfjaar 2016 bedroeg € 1.355 miljoen, een toename van 6,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Autonoom nam de omzet met 1,6% toe. De nettowinst over het eerste halfjaar bedroeg € 28 miljoen, een afname van 3,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2015. ...

24 juni 2016
Jarno Eggen en Cindy Borger ontvangen Klasbak Trofee

Horeca-echtpaar Jarno Eggen en Cindy Borger ontvingen deze week bij de Sligro in Zwolle de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aan...

16 februari 2016
Sligro neemt Java Foodservice over

Sligro Food Group neemt zijn Belgische branchegenoot JAVA Foodservice over. De top drie-speler in de foodservicemarkt moet voornamelijk de opstart van Sligro in België ondersteunen. Belgische foodservicemarkt JAVA richt zich specifiek op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en ee...

30 januari 2016
Sligro neemt twee vestigingen De Kweker over

Sligro heeft een akkoord bereikt met Vroegop Ruhe om de groothandels van De Kweker in Purmerend en op Texel over te nemen. Overigens zijn alle andere activiteiten van De kweker geen onderdeel van de overname. De vestigingen in Amsterdam en Hoorn blijven dus in de huidige vorm bestaan. Koopsom ...

3 november 2015
Dutch Cuisine zet zich in voor duurzaam

Dutch Cuisine bundelt haar krachten met maar liefst 15 partijen in de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie. Deze samenwerking van bedrijfsleven, ngo’s en overheid, waaronder de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, wil belemmeringen wegnemen om verduurzaming van de v...

22 oktober 2015
Alpro speciaal voor professionals

Alpro Soya ‘For Professionals’ en Alpro Coconut ‘For Professionals’ zijn plantaardige drinks van Alpro, speciaal ontwikkeld voor gebruik in koffie. Barista’s bereiden hier de lekkerste warme en koude koffies mee. Beide producten zijn een goede aanvulling op het bestaande aanbod, om de ko...

23 februari 2015
Horecatalenten strijden om kampioenschap

Op woensdag 11 maart 2015 van 9.30 tot 17.00 uur strijden studenten van de horecaopleidingen van het Graafschap College, Aventus, Rijn IJssel College Vakschool Wageningen en de ROC van Twente voor de achtste keer om het kampioenschap van Oost Nederland. Het evenement vindt plaats in de Dru-Cultuu...

29 januari 2015
Sligro mag geen drank verkopen

De gemeente Deventer wil op korte termijn een last onder dwangsom opleggen aan Sligro. De groothandel oefent volgens gemeente Deventer het slijtersbedrijf uit zonder een daartoe vereiste vergunning. Op verzoek van een plaatselijke slijter, gesteund door de de Koninklijke SlijtersUnie te Eindhoven,...

2 december 2014
Koksgilde in de prijzen

Het Koksgilde Nationaal Team heeft in Luxemburg twee zilveren medailles behaald, een voor de Warme Keuken en een voor het Koud Buffet. Het Koksgilde team Opdracht De opdracht voor de Warme Keuken was een driegangenmenu voor 110 personen met een voorgerecht van verschillende koude en warme ber...

18 februari 2014
Sligro rolt horecagroothandel 3.0 uit

Maastricht krijgt de landelijke primeur van het volledig nieuwe groothandelsconcept van Sligro. Achter de schermen is lang gewerkt aan de vernieuwde formulevorm die bij intern de werktitel ‘Sligro 3.0’ kreeg. Nieuw voorbeeld Vrij vertaald, de derde generatie van de zelfbedieningsformule v...

14 januari 2014
Sligro neemt Deli XL Sluis over

Sligro Food Group en het Zeeuwse Horeca Totaal Sluis, met als handelsnaam Deli XL Horeca Totaal Sluis, maken bekend dat overeenstemming zal worden bereikt over de overname van alle aandelen van Horeca Totaal Sluis door Sligro. Recreatieve horeca Horeca Totaal Sluis realiseerde in 2013 een omze...

7 januari 2014
Sligro neemt groothandel in horeca over

Sligro Food Group neemt Rooswinkel Horecagroothandel uit Roermond over. Dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Een overnamebedrag is niet naar buiten gebracht. Rooswinkel realiseerde in 2013 een omzet van ruim €30 miljoen. Er zijn op fulltime basis circa 120 medewerkers werkzaam, die bij Sli...

2 januari 2014
Jaaromzet Sligro 1,5% hoger

Foodservice en foodretailbedrijf Sligro heeft in 2013 de omzet van de hele groep met 1,5% zien stijgen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op €2.498 miljoen. Dat is €31 miljoen meer dan dat er in 2012 aan omzet in de boeken ging. Bij de groothandel Bij Foodservice beliep de totale omzetgroei p...

28 november 2013
Koksgilde Nationaal Team in de prijzen

Het Koksgilde Nationaal Team heeft goud en zilver behaald tijdens de internationale wedstrijd voor landenteams in Basel. Aan deze wedstrijd deden tien topteams uit de hele wereld mee. Goud werd behaald voor de warme keuken en zilver voor de koude keuken. Klein foutje Overall werd voor de warm...

18 juli 2013
Meer omzet en winst bij Sligro

Uit de halfjaarcijfers van Sligro blijkt dat het concern meer omzet en winst heeft geboekt ten opzichte van het eerste halfjaar in 2012. Voor het hele concern bedroeg de nettowinst over de eerste zes maanden ruim 26 miljoen euro, een toename van 2,3 procent. De omzet over het eerste half jaar 2013...

16 mei 2013
Spaar nu bij Sligro voor leuke extra's

De consument is de laatste jaren anders buiten de deur gaan eten en drinken. Meer eetmomenten op een dag. Een langzame verschuiving naar brunch, lunch en high tea. Liefst vers en aantrekkelijk geprijsd. En alle ervaringen worden gedeeld via social media. Met consumenten die steeds in beweging zijn...

5 maart 2013
Martijn van de Wetering wint wedstrijd

Martijn van de Wetering heeft ‘Het Beste Aanstormend Kooktalent van Limburg 2013’ gewonnen. Martijn studeert aan de Rooi Pannen Eindhoven en is leerling-kok bij Restaurant ’t Plenkske in Maastricht. Finalisten In de finale waarbij met een coach werd gekookt uit een mystery box versloeg Mar...

20 februari 2013
Creatief koken tijdens jamsessie

Geen jamsessie met muziek, maar met gerechten. Afgelopen Maandag vond bij Unilever Food Solutions een jamsessie plaats van de Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE). Chefs kwamen hier bijeen om gezamenlijk te koken. In duo koken Aan het evenement deden chefs mee van restaurants die verbonden zijn a...

2 januari 2013
Omzet van Sligro stijgt

Met een toename van 47 miljoen groeit de omzet van Sligro Food Group naar 2.47 miljard. Dat is een toename van 1,9% ten opzichte van 2011, toen een omzet werd gemaakt van 2.42 miljard. Op 24 januari 2013 publiceert Sligro de volledige resultaten. Marijn Brok...

13 november 2012
Sligro neemt onderdeel Van Oers over

De Sligro Food Group en Van Oers Holding zijn voornemens om de groothandelsactiviteiten van Van Oers over te dragen aan Sligro. Beide bedrijven hopen op termijn een definitieve afspraak te maken. De Van Oers Groep wil zich volledig concentreren op het verder uitbouwen van haar productieactiviteite...

19 oktober 2012
'Groene' Sligro Zwolle opent deuren

Sligro opent in Zwolle de deuren van een nieuwe vestiging die om de hoek van de oude locatie ligt. De groothandel krijgt een proeftuin en bij de bouw is sterk rekening gehouden met duurzaamheid. Drie keer zo groot Arthur Reijnders, directeur Sligro Zwolle: “Het vloeroppervlak is maar liefst 10...

19 juli 2012
Nettowinst Sligro onderuit

Horecagroothandel Sligro heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een fors lagere nettowinst geboekt. Het resultaat onder de streep kwam uit op 26 miljoen euro, 22,6 procent minder dan een jaar eerder. Meer omzet De omzet over het eerste halfjaar van 2012 bedroeg 1,2 miljard euro, een toename...

28 mei 2012
Rijn IJssel Vakschool wint kookwedstrijd

Twee keer prijs voor de Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het Brabants Asperge Genootschap organiseerde met Sligro Food Group Nederland en The Greenery een kookwedstrijd. De winnaars Vijf ROC's en twee vakscholen deden mee aan de kookwedstrijd. De eerste prijs, de Sligro wisselbokaal, inclusief...

4 januari 2012
Meer omzet voor Sligro

De omzet van de Sligro Food Group over 2011 bedroeg 2,42 miljard euro. Dit resultaat betekent een toename van afgerond 6 procent ten opzichte van de omzet in 2010. Toen rekenden klanten uit de horeca , foodservice en retail 2,29 miljard af bij het groothandels- en supermarktbedrijf. De foodretaila...

19 december 2011
Kerstpakkettenshop Sligro wint prijs

De jury van Beste-kerstshop.nl heeft de webshop voor kerstpakketten van groothandel Sligro uitgeroepen als ‘Juryfavoriet Kerstshop 2011’ in de categorie seizoensgebonden webshops. Voor deze prijs werden tien webshops genomineerd en onderverdeeld in twee categorieën, te weten shops die het hel...

21 juli 2011
Sligro ziet winst stijgen

De nettowinst van foodretail- en foodservice-bedrijf Sligro is gestegen. Over het eerste halfjaar bedroeg de winst van de Sligro Food Group 34 miljoen euro, wat een toename van 20,3% betekent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Omzet De omzet over de eerste zes maanden van 2011 bedroeg 1,...

10 mei 2011
JRE Jamsessie in teken van 'whisky & beef'

Maandag 9 mei vond de derde Jamsessie van de Jeunes Restaurateurs d'Europe - Nederland (JRE) plaats. De sessie stond in het teken van “Scotch beef & Whisky”. Voor deze gelegenheid waren een groot aantal JRE-chefs naar de kookstudio van Peter Gast van 't Schulten Hues in Zutphen getogen om de uit...

5 januari 2011
Sligro draait 28 miljoen meer omzet

Sligro Food Group heeft in 2010 een 1,2 procent hogere omzet geboekt ten opzichte van een jaar eerder, zo blijkt uit recent bekendgemaakte jaarcijfers. De omzet kwam daarmee het afgelopen jaar uit op 2,29 miljard euro, 28 miljoen meer dan in 2009. Laatste kwartaal In het laatste kwartaal van vor...

21 december 2009
Sergio Herman ambassadeur van Maldon zoutvlokken

Sergio Herman van het beroemde driesterren-restaurant Oud Sluis zal zijn persoonlijke signatuur zetten onder de introductie campagne van Maldon sea salt flakes in Nederland. De Maldon Crystal Salt Company uit Essex (UK) heeft de Zeeuwse chef bereid gevonden om zowel professionals als hobbykoks beken...

11 augustus 2009
Oud-roerganger Sligro overleden

Louis Slippens, de oud-topman van de van origini Veghelse groothandel Sligro, is afgelopen zaterdag overleden op 85-jarige leeftijd. Slippens was al geruime tijd ziek. Hoewel hij al meer dan twintig jaar niet meer actief was betrokken bij het beursgenoteerde Sligro, volgde Slippens het bedrijf nog d...

26 maart 2009
Sligro opent binnenkort in Roermond

De bouw van de nieuwe Sligro-vestiging in Roermond verloopt voorspoedig en volgens plan. Het pand aan de Burghoffweg, tegenover het Retail Park, wordt verbouwd tot een zeer complete en moderne zelfbedieningsgroothandel met een verkoopoppervlak van maar liefst 6.500 m2. De Sligro-vestiging in Roermon...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: