U heeft gezocht op : Rabobank

15 juni 2020 Economie Coronacrisis
Economische impact van corona kleiner in stedelijke regio's

In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke regio’s in het westen de crisis beter doorstaan dan de regio’s aan de randen van het land. Zo blijft de krimp relatief beperkt in en rondom...

8 juni 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: beperkt herstel Nederlandse economie 

De Nederlandse economie stevent af op een historische terugval. Zij krimpt dit jaar naar verwachting met bijna zes procent. Weliswaar verlichten de grote steunpakketten de pijn voor velen, maar zij kunnen een diepe recessie niet voorkomen. De schade in sommige sectoren is enorm en de werkloosheid st...

16 april 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: binnenlands toerisme is lichtpuntje

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen leiden tot sterk lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland. Rabobank verwacht de grootste daling in de sierteelt met 70 procent voor het tweede kwartaal en 40 procent voor het derde kwartaal van 2020 ten opzichte van...

9 april 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

27 maart 2020 Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

6 maart 2020 Food Duurzaamheid
Voedselverspilling in horeca kan 50 procent minder

Binnen de horeca kan enorm bespaard worden op voedselverspilling. Rabobank is de Food Waste Challenge gestart en heeft met 170 ondernemers aangetoond dat er tot wel 50% bespaart kan worden aan voedsel binnen de horeca. Met een omzet van 28 miljard euro en 46.000 bedrijven is de horeca een grote mark...

23 januari 2020 Food Branded Content
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

12 januari 2020 Economie Culinair
Nederlandse restaurants kunnen jaarlijks 582 miljoen euro besparen

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit besparingspotentieel is maandag 13 januari bekendgemaakt tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam op de slotdag van de Food Waste Challenge. Ook is het...

27 november 2019
Rabobank: horeca herstelt zich van zwakke start, marges onder druk

De Rabobank publiceerde de Horeca en Recreatie-update van november 2019. Hierin lezen we dat de omzet in de sector daalde in het eerste kwartaal van 2019. Het beeld was echter wisselend. Voor restaurants en drinkgelegenheden steeg de omzet namelijk 0,6%, maar het volume nam wel af met 0,2%. Bij logi...

7 maart 2019 Events
Bakkersvak 2019 staat in de startblokken

De achtste editie van Bakkersvak telt op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 in totaal 175 exposanten. Naast de bekende leveranciers zoals Beko, Royal Steensma, AB Mauri, Callebaut, Bakeplus, Laan Heiloo, Dawn Food Benelux, Dossche Mills / Meneba en Dobla zijn er ruim 20 nieuwe leverancie...

22 januari 2019 Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

3 januari 2019 Duurzaamheid
Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken, bij negen ho...

25 oktober 2018 Economie Achtergronden
Horeca update: groei hotelovernachtingen neemt af, fastservice positieve uitschieter

De Rabobank presenteerde zojuist de horeca en recreatie update oktober 2018. We delen hierbij enkele bevindingen van de bank. De horeca- en recreatiesector bevindt zich in een groeifase. Consumenten geven meer uit en ook de groei in het aantal buitenlandse gasten zet verder door. Uitdagingen zijn de...

21 september 2018 Vis Achtergronden
Nederlands Oesterseizoen 2018-2019 officieel geopend

Op de Oosterschelde sleepte vandaag de YE155 de eerste oesters van het seizoen. Schipper Maurice Boone overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oestervereniging en de gemeentebesturen van Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Daarmee is het oesterseizoen in Nederland en België officieel geopend....

6 augustus 2018 trends Personeel Ondernemen
"Het personeelstekort zit de groei binnen de sector in de weg."

De zonnige stemming in de horeca en recreatie zet verder door. Het mooie weer van het voorjaar zorgt vooral bij strandhoreca en vakantieparken voor een extra positief sentiment. Maar dat het goed gaat, betekent ook dat het tekort aan personeel een steeds groter issue wordt voor ondernemers. De Rabob...

31 mei 2018 Opening Den Haag
Den Haag uniek horecaconcept rijker 

Den Haag is vanaf gisteren een uniek horecaconcept rijker met de officiële opening van Greens in the Park, ofwel Greens, op het voormalige midgetgolfterrein in het Haagse Westbroekpark. Greens bestaat uit een restaurant én een zorg(moes)tuin. De biodynamische moestuin voorziet de keuk...

29 januari 2018 Economie Achtergronden
Rabobank: positieve vooruitzichten horeca

De positieve ontwikkelingen in het bestedingspatroon van consumenten en het groeiend inkomende toerisme, zorgen voor een positieve stemming in de horeca en recreatie. Dit resulteert in omzetgroei, meer investeringen en kwaliteitsverbetering. Toch is het voor ondernemers in de sector belangrijk om sc...

19 december 2017 Achtergronden
Betaalinnovaties voor de horeca

Gasten grijpen nieuwe betaalmogelijkheden grif aan, zo blijkt uit de laatste cijfers over contactloos betalen: meer dan de helft van alle pintransacties in de horeca is contactloos. Dat belooft wat als betalen via de app doorbreekt. Wat kan er allemaal met smartphone en tablet? DOWNLOAD GRATIS DE...

6 november 2017 Awards
Hoogste restaurant van Nederland wint Ondernemersprijs

De Zilveren Ooievaar, de prijs voor uitzonderlijk ondernemerschap in Den Haag, is afgelopen vrijdag uitgereikt aan The Penthouse. Het 135 meter hoge restaurant werd door de vakjury omschreven als innoverend en onderscheidend. Met deze overwinning hoopt ondernemer en eigenaar Elwin Giel The Penthouse...

30 oktober 2017 Economie Achtergronden
Rabobank: Horeca profiteert van hoge consumptiegroei

Horecabedrijven zullen komend jaar profiteren van de hoge consumptiegroei, zo blijkt uit de sectorprognose 2018 van de Rabobank. De omzet van Nederlandse horecazaken is sinds 2011 elk jaar toegenomen, zowel van logiesverstrekking als van eet- en drinkgelegenheden. De eerste jaren was deze omzetst...

7 juli 2017
Vijf initiatieven tegen voedselverspilling

Als het aan het Europees Parlement ligt, wordt in 2030 voor de helft minder voedsel verspild. Op dit moment wordt in de hele Europese Unie jaarlijks 88 miljoen ton aan voedsel verspild, dat komt neer op 173 kilogram per persoon. Er zijn voldoende initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan, ook...

2 januari 2017 trends
Lastige trend: de opkomst van huiskamerrestaurants

West-Brabantse gemeenten worstelen met de opkomst van huiskamerrestaurants. Naast alle 'onzichtbare' hobbychefs zijn in Nederland momenteel rond de 2.000 locaties aangemeld op AirDnD, een platform voor huiskamerrestaurants. Waar Etten-Leur faliekant tegen dit groeiende fenomeen is, laten Bre...

5 oktober 2016 Economie
Sector horeca en recreatie profiteert optimaal van aantrekkende economie

Gisteren bracht de Rabobank de sectorprognoses voor 2017 uit. De verwachting is dat de Nederlandse economie in 2017 zal groeien met 1,5%. De rol van de Nederlandse consumptie is in deze groei groter dan voorgaande jaren. De lagere verwachte exportgroei heeft impact op de sectoren die in grote mate a...

23 juni 2016 Economie
Nieuw: betalen via WhatsApp

Met de app Tikkie kun je vanaf nu geld 'overmaken' via WhatsApp. Met de Tikkie-app kun je aan je WhatsAppcontacten een betaallinkje sturen. Zij krijgen dan een link toegestuurd in een WhatsAppbericht, waarmee ze via iDeal meteen het bedrag over kunnen maken. In de app zie je vervolgens wie a...

11 mei 2016
QR-code van iDEAL om te betalen in de horeca

De Nederlandse banken en Betaalvereniging Nederland registreerden op Koningsdag de miljardste betaling met iDEAL, bij pizzabakker New York Pizza. In 2005 konden de klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank voor het eerst afrekenen met iDEAL, bij een taartenbakker. In de tussenliggende tien jaar is iDE...

23 maart 2016
Rabobank voorspelt goed 2016 voor horeca

Rabobank presenteerde gisteren de sectorprognoses voor 2016. De horeca (met name rondom Amsterdam en binnen de Randstad) ziet een zonnig 2016 tegemoet: 'Voor de horeca en recreatie belooft 2016 opnieuw een goed jaar te worden. Zowel consumenten als bedrijven besteden meer aan horeca en recreatie. ...

10 maart 2016
Rabobank verwerkt pintransacties binnen 24 uur

Horecaondernemers met een pincontract bij Rabobank krijgen hun omzet voortaan binnen 24 uur overgemaakt. Daardoor hoeven 113.000 ondernemers niet meer dagen te wachten op hun geld, omdat het Europees betaalsysteem in weekenden en op feestdagen stil ligt. Eerste bank ter wereld Rabobank gaat d...

29 februari 2016
Rabobank: horeca verliest grip op consument

Of het nu Albert Heijn is via de Restaurantactie of Jumbo die La Place inlijft, foodretailers kloppen steeds nadrukkelijker op de deur van de foodservicemarkt. Big data zet de markt op zijn kop. Rabobank voorspelt dat branchevreemde partijen de foodservice zullen betreden. Over 10 tot 15 jaar ...

25 februari 2016
Vodafone en PayPal werken aan contactloos betalen

Vodafone werkt samen met PayPal om contactloos betalen via smartphones te introduceren. De telefoonprovider verwacht de nieuwe betaalmogelijkheid in de loop van dit jaar op de Nederlandse markt te brengen. Spanje Het eerste land dat gebruik kan maken van de dienst is Spanje. De rest van Europa...

15 december 2015
Foodbranche loopt digitaal achter

In 2015 deden steeds meer Nederlanders hun dagelijkse boodschappen online. Online verkoop en marketing van voeding (food-commerce) blijft groeien en wint steeds meer aan populariteit. Er is afgelopen jaar een hoop gebeurd in food-commerce: denk eens aan Picnic, WhatsApp voor foodcampagnes en de D...

3 november 2015
Dutch Cuisine zet zich in voor duurzaam

Dutch Cuisine bundelt haar krachten met maar liefst 15 partijen in de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie. Deze samenwerking van bedrijfsleven, ngo’s en overheid, waaronder de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, wil belemmeringen wegnemen om verduurzaming van de v...

13 oktober 2015
De horeca in 2016

De Rabobank presenteerde zojuist zijn 'aangescherpte' vooruitblik op 2016 voor de horeca. De Horeca & Recreatie profiteert momenteel van de aantrekkende economie. In nagenoeg alle branches is sprake van groei. Zowel in 2015 als 2016 verwacht de Rabobank 2,5% groei, veroorzaakt door hogere consumen...

13 oktober 2015
Horeca staat voor uitdaging

Eetgelegenheden bevinden zich in uitdagende marktomstandigheden. De Rabobank verwacht weliswaar dat de vraag het komende jaar 2,2% toeneemt door de aantrekkende conjunctuur en het verbeterde consumentenvertrouwen, maar dat is geen reden voor uitbundigheid. Dit blijkt uit het Rabobank Cijfers en Tr...

26 augustus 2015
Doggybag steeds normaler in Nederland

De doggybag breekt langzaam door in Nederland. Bijna 1 op de 5 Nederlanders heeft dit jaar vaker dan andere jaren om een doggybag gevraagd. De helft van alle Nederlanders is zich het afgelopen jaar bewuster geworden van de hoeveelheid eten die hij weggooit. 36% vindt een doggybag steeds normaler w...

12 mei 2015
Nieuw: pinnen via smartphone ondernemer

De Rabobank biedt zakelijke klanten de mogelijkheid om pinbetalingen te accepteren op hun smartphone of tablet. Rabo SmartPin is vooral een uitkomst voor kleine ondernemers die pinnen graag willen faciliteren, maar voor wie de gewone betaalterminal te complex, niet efficiënt of te duur is. De app ...

1 mei 2015
Jonge ondernemers winnen 2 jaar gratis huur

Vandaag werden Cesare Bentvelzen (24) en Carmen Visser (23) uit Amersfoort met hun horecaconcept ‘Buuf in de Serre’ uitgeroepen tot winnaars van de Hart & Ziel wedstrijd van de Mariënhof. Zij winnen daarmee een eigen plek in de Serre waar zij het publiek binnenkort laten genieten van hun ambac...

22 april 2015
Horecabaan voor 250 werkzoekenden Utrecht

De gemeente Utrecht wil in de komende vier jaar zo ongeveer 250 werkzoekenden aan een passende baan helpen in de horeca. Horecabedrijf The Colour Kitchen helpt hierbij. Overeenkomst Het horecabedrijf heeft een overeenkomst met de gemeente getekend en ook de Rabobank Foundation en Start Founda...

8 april 2015
Betalen met mobiel in Zeeuws restaurant

Vanaf vandaag kunnen gasten van restaurant Bij Kees hun portemonnee thuislaten en afrekenen met de Daalder-app: een e-wallet waarmee consumenten gemakkelijk kunnen betalen met hun smartphone. Het restaurant van eigenaar en chefkok Kees Visser in Zierikzee is daarmee de eerste horecagelegenheid in ...

16 maart 2015
EXCLUSIEF: FAILLISSEMENT HOTEL OVERBOSCH (2/2)

Had Hotel Overbosch gered kunnen worden? We maken voor u een reconstructie van een faillissement in twee delen. Dit is deel twee. Klik hier voor het eerste deel Een faillissement is voor geen van de betrokkenen goed. In het geval van Hotel Overbosch in Garderen zijn er twee spelers die op dit m...

13 maart 2015
Exclusief: faillissement Hotel Overbosch (1/2)

Had Hotel Overbosch gered kunnen worden? We maken voor u een reconstructie van een faillissement in twee delen. Klik hier voor het tweede deel Een faillissement is voor geen van de betrokkenen goed. In het geval van Hotel Overbosch in Garderen zijn er twee spelers die op dit moment hun wonden lik...

16 februari 2015
Vooruitzichten horeca licht positief

Men geeft weer wat meer uit aan een etentje buitenshuis. Goed nieuws voor de horeca en in 2014 nam de omzet binnen de horeca met 2 procent toe, aldus het CBS. La Place is onderdeel van het noodlijdende V&D, en ziet de markt stabiliseren. Met name de vestigingen aan de snelweg doen het goed; in de ...

17 december 2014
Geen nieuw restaurant in Grand Café 1741

De koper van het failliete Grand Café 1741 in Schagen is niet van plan om binnenkort weer een restaurant in het pand te openen. Dit blijkt uit het verslag van de curator. Flinke vordering De Rabobank heeft een flinke klap opgelopen van het faillissement: de bank heeft een vordering van 2,4 mi...

3 september 2014
Kroeg met uitsterven bedreigd

De buurt- of dorpskroeg wordt met uitsterven bedreigd. De cijfers zijn dramatisch: sinds 2001 zijn inmiddels bijna 4000 kroegen uit het straatbeeld verdwenen. Brouwers en banken spreken van een kaalslag en alleen al in de laatste vijf jaar hebben 1200 cafés de deuren moeten sluiten. Dalende vr...

24 juli 2014
Bestellen in horeca met paypal

Paypal maakt het Nederlandse klanten mogelijk om via de app mobiel te bestellen en te betalen op 1500 locaties, met name in horecazaken. Het Amerikaanse bedrijf werkt samen met de Nederlandse dienst MyOrder. Check-in Nederland is nu het derde land in Europa (na het Verenigd Koninkrijk en Fran...

3 juli 2014
De Lindehof naar finale VariatieChef

Restaurant De Lindehof is door naar de finale van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek kwalificeren zich met een groenterijk gerecht dat bestaat uit een compositie van rendang en een soto-soep. Strijd om finaleplaats Gisteren vond de tweede regio...

18 juni 2014
Horeca Soest groeit te hard

Willen we meer of minder horeca? Nee, geen uitspraak van Geert Wilders, maar een oproep van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Soest-Baarn. Zij eisen maatregelen om de enorme groei van het aantal horecazaken in Soest tegen te gaan. Donderdag wordt het onderwerp met de gemeente besproken. Bov...

24 maart 2014
Afrika groeit op biermarkt

De groei van de bierconsumptie in Afrika zal tot 2018 zes procent per jaar bedragen. Daarmee komt de bierconsumptie in Afrika boven die van Azië uit. De toenemende welvaart en de groei van de bevolking zijn redenen voor deze groei. Rabobank heeft deze cijfers op een rijtje gezet in een rapport da...

24 maart 2014
Gulpener beste familiebedrijf

Brouwerij Gulpenener won afgelopen vrijdag de Familie Fundament Award, een prijs voor het beste familiebedrijf. Het Limburgse bedrijf won de prijs in de categorie bedrijven met 50 en meer medewerkers. Gulpener onderscheidt zich onder andere door de professionele manier waarop ze de opvolging hebb...

11 maart 2014
UPDATE: Kruidenier Foodservices

UPDATE 2: RTL Z heeft de jaarstukken van Kruidenier Foodservices onder de loep genomen. En wat blijkt? De onderneming zit al veel langer in de rode cijfers dan het zelf naar buiten brengt. De omzet daalde met bijna een kwart tussen 2009 en 2012. Jaarverslagen In het jaar 2010 boekte Kruidenier...

9 maart 2014
Bank maakt plaats voor horeca

In Willemstad moet in het voormalige pand van de Rabobank, aan de Voorstraat, een hotel restaurant komen. Ook in het voormalige café Lap moet in diezelfde plaats een restaurant met hotel of b&b komen. Ondernemer Ed Bos heeft grootse plannen. Gemeente werkt mee Ed Bos speelt met het idee om ee...

8 oktober 2013
Opnieuw krimp horecasector

De horecabranche heeft al enkele jaren last van de slechte economie in Nederland. Gasten geven minder geld uit en hetzelfde geldt voor het bedrijfsleven. Hierdoor krijgt de branche tot nu toe niet de kans zich te versterken. Voor 2014 zal dit niet anders zijn en wordt dan ook verwacht dat de vraa...

9 oktober 2012
Rabobank: restaurants moeten gasten voor zich winnen

Restaurants in Nederland zullen alle zeilen moeten bijzetten om de komende jaren gasten binnen te krijgen. De concurrentie uit het supermarkt-, thuisbezorg- en fastservicekanaal is onverminderd groot. Dit blijkt uit de sectorprognose Horeca en Recreatie, onderdeel van Rabobank Cijfers & Trends die...

30 augustus 2012
Rabobank neemt MyOrder over

Rabobank heeft 80 procent gekocht van de aandelen van MyOrder, een start-up die een platform voor mobiel betalen exploiteert. Eijsink Oprichter Thomas Brinkman en Eijsink Kassasystemen blijven wel aan als aandeelhouders. MyOrder faciliteert bestellingen in de horeca. De betalingen lopen via Min...

3 augustus 2011
Horecaketens worden kleiner

Het aantal franchiseketens binnen de horeca stijgt al tien jaar onophoudelijk. Alleen groeit het aantal vestigingen per keten sinds 2008 niet meer mee. In 2009 was er zelfs sprake van een lichte daling van het aantal vestigingen. Conclusie: ketens in de horeca worden kleiner. Dat blijkt uit onder...

30 maart 2011
ING: 'Lichte groei horecasector in 2011'

Dit jaar zal de horeca weer positieve cijfers laten zien, verwacht het ING Economisch Bureau. Hoewel het slechts een lichte groei betreft, is het een welkome ontwikkeling na drie jaar van krimp. Evenals in de tweede helft van 2010 bepaalt de positieve ontwikkeling van de hotelsector de opwaartse tre...

29 maart 2011
'Vooral zakelijke horecamarkt trekt aan'

Binnen de horeca en recreatie trekt dit jaar vooral de zakelijke markt aan, dat schrijft de Rabobank in de uitgave 'Rabobank Cijfers & Trends, Sectorprognoses 2011'. De verwachte omzetgroei van ruim 2 procent in de horeca in 2011 is vooral te danken aan prijsverhogingen en in beperkte mate aan een s...

11 juni 2010
Restaurant Long Island Starter van het Jaar

Restaurant Long Island aan de Toolenburger Plas in Hoofddorp is Rabobank Starter van het Jaar geworden. De eigenaren van Long Island zijn Marco Schoonhagen en Petra Brinckman die aan de westoever een vernieuwend horeca concept hebben neergezet. Maatschappelijke rol Volgens de jury hebben de onde...

29 september 2009
Winnaars 'Mijn culinaire droom in Overschie' bekend

In Museum Oud Overschie zijn gisteravond de winnaars van de horecawedstrijd 'Mijn culinaire droom in Overschie' bekend geworden. Miranda Steenhouwer en Mischa Oudwater wonnen met Asian BBQ de categorie 'hoogwaardig restaurant', Renee en Annabel van der Horst wonnen met Queen of the Road de categorie...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: