Je hebt gezocht op: Noor
Erik van Loo** verbindt zich aan nieuw restaurant tegenover Paleis Noordeinde
Tegenover het Paleis Noordeinde opent medio januari EVE Paleisstraat by Erik van Loo. Een unieke samenwerking tussen de chef-eigenaar van het wereldwi...
Het Thuisbezorgd.nl jaaroverzicht: dit stond er op tafel in 2025
Van favoriete snacks als frikandellen en friet tot hippe kaneelbroodjes en pistache-ijs: traditiegetrouw geeft Thuisbezorgd.nl een kijkje in de keuken...
Noah Wynants, souschef van De Librije, wordt de nieuwe chef van Brass Boer Thuis
Brass Boer Thuis luidt een nieuwe periode in. Chef Bart Pasveer, die de afgelopen periode met grote inzet en energie leiding heeft gegeven aan de keuk...
SVH deelt Top 3 Beste Leermeester Horeca 2025/2026
SVH heeft woensdag 3 december, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, de drie leermeesters bekendgemaakt die kans maken op de titel Beste Leerm...
SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026 bekend
Donderdag 27 november maakte SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven in de Top 3 van de wedstrijd staan. ...
SVH onthult Top 10 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026
Vrijdag 31 oktober 2025 maakte Stichting Vakbekwaamheid Hospitality (SVH) de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026 bekend. Er wer...
Loesje Tieleman (28) heeft 4 zaken in Rotterdam: “Overdag ontbijt, ’s avonds cocktails”
Ze was twintig toen ze de vergunningen voor haar eerste horecazaak aanvroeg. “Het grappige is…”, aldus Loesje Tieleman. “&h...
Gerenommeerde chefs starten wereldwijde culinaire tour ter ere van Jonnie Boer
A Walk in the Dutch Lowlands is een bijzondere culinaire tour door meerdere wereldsteden, opgezet door topchefs Joris Bijdendijk (RIJKS*, Amsterdam) e...
Bocuse d’Or Nederland geselecteerd voor Europese finale in Marseille
Dinsdag 7 oktober maakte de organisatie van de prestigieuze internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or bekend dat Team Bocuse d’Or Nederland...
Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin behoudt Michelinster voor 21e keer op rij
Restaurant Latour, gelegen in Grand Hotel Huis ter Duin, heeft opnieuw bewezen tot de absolute top van de gastronomie te behoren. Voor de 21e keer op...
Dit zijn de 42 restaurants die door Michelin zijn toegevoegd aan Gids 2025
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben dit jaar 42 nieuwe restaurants opgenomen in de gids. Deze nieuwe restaurants kregen meteen een perso...
Negen nieuwe Bib Gourmand restaurants in de Michelingids 2025
Smulpapen en fijnproevers opgelet: de Nederlandse culinaire scene wordt de komende week uitvoerig in de bloemetjes gezet door de Michelingids. Een wee...
Welk leerbedrijf verdient de titel ‘Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026’?
We zijn weer van start! De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is opnieuw in volle gang en er kan weer genomineerd worden. Al tientallen bedrijven zijn...
Michelin voegt vlak voor Sterrenceremonie 12 restaurants toe aan gids
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...
CuliQuiz Top 100: Dit zijn alle 100 toppers van de horeca 2025
De horeca draait om mensen. Toegewijde chefs, bevlogen gastheren en -vrouwen, inspirerende docenten, loyale teamleden en jonge talenten: zij zijn de m...
10 horecabedrijven worden bekroond met gastvrijheidskeurmerk ‘Gezellig’
10 horecabedrijven krijgen op woensdag 24 september 2025 in Grolloo het gastvrijheidskeurmerk ‘Gezellig’ uitgereikt. Het is de eerste keer...
Mario Ridder opent nieuw fine dining restaurant Azurite in Delft
Patron cuisinier en sterrenchef Mario Ridder, al jaren een vaste naam aan de culinaire top, start zijn meest persoonlijke project tot nu toe. Op 2 sep...
Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners
Op 6 september opent in Den Haag een nieuwe hotspot waar goed eten, gastvrijheid en dagelijkse gezelligheid samenkomen: Brasserie Runners. Klinkt de n...
Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van augustus
De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinn...
Restaurant Noor* en ijssalon Room Groningen creëren uniek sterrenroomijs
Groningers kunnen eind augustus een week lang genieten van een exclusieve samenwerking tussen Michelinsterrenrestaurant Noor en topijssalon Room. Chef...
Sterrenrestaurant De Gieser Wildeman is overgenomen door nieuwe eigenaar
Restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos heeft een nieuwe eigenaar: chef-kok Marco van der Wijngaard (33). De voormalig chef van Michelin restauran...
Van ’s morgens vroeg tot in de late uurtjes: Restaurant Salut opent zijn deuren in Amsterdam
Restaurant Salut heeft zijn deuren geopend in het hart van de bruisende Pijp in Amsterdam. Het charmante ‘all-day café’ ademt Frans...
RIJKS-exploitant Vermaat verkocht aan Compass Group voor 1,5 miljard euro
Compass Group, een wereldwijde leider in foodservices, kondigt aan dat het is overeengekomen om Vermaat over te nemen voor ongeveer 1,5 miljard euro,...
Italiaans foodconcept Eataly maakt Nederlandse debuut
Schiphol verwelkomt met trots de eerste Nederlandse vestiging van het Italiaanse foodconcept Eataly. Reizigers kunnen vanaf nu genieten van authentiek...
Venus & Adonis herintroduceert zichzelf na 10 jaar met nieuw concept ‘Bistronomie d’Amsterdam’
Restaurant Venus & Adonis aan de Prinsengracht 274 viert haar tienjarig bestaan met een nieuwe naam: V&A Bar & Bistro....
Onder de Linden* slaat nieuwe weg in: nog lokaler, duurzamer en goedkoper
Herberg Onder de Linden in het Groningse Aduard wordt nog lokaler en toegankelijker. Het met een Michelinster bekroonde restaurant van Steven Klein Ni...
Distillers Hotel brengt leven terug naar Schiedamse branderij
Op de plek waar ooit het Schiedamse goud werd gestookt, verrijst een nieuwe bestemming. In de voormalige Dirkzwager-branderij, een rijksmonument uit 1...
Horecaconcept EVE Scheveningen officieel geopend
Vandaag is EVE Scheveningen officieel geopend. Het futuristische pand van Hommerson heeft met dit nieuwe, multifunctionele horecaconcept eindelijk een...
Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...
De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant
Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen. Met sl...
Nieuwe horecagroep opent Rosso op Amsterdamse Zuidas
Midden op de Zuidas is Rosso geopend: een verfijnde, toegankelijke pizzabar met een uitgesproken Italiaanse ziel. Voor een snelle lunch, een gezellige...
Dit kost een diner voor twee in Europa
Bij Ferrygogo doen ze elk jaar onderzoek naar wat een vakantie nou écht kost. Dus ook naar wat je op locatie kwijt bent. Want goedkoop reizen i...
Grand Café Noordkade opent de deuren
Op donderdag 8 mei heeft Grand Café Noordkade officieel haar deuren geopend in Hendrik-Ido-Ambacht. Het nieuwe concept van horecaondernemer Bjo...
Leegstaand paviljoen op Noordboulevard Scheveningen wordt horecaconcept EVE
Vanaf 14 juni opent op de Scheveningse boulevard in Paviljoen Noordboulevard een nieuw multi-functioneel horecaconcept: EVE. Het futuristische pand, e...
Restaurant NORRA is de nieuwe fine-dining-hotspot in Bilthoven
Bilthoven is een nieuw fine-dining-restaurant rijker. Gastvrouw Lieke Nicole-Creemers heeft op 2 april 2025 haar Restaurant NORRA geopend aan het Emma...
Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs maakt finalisten 2025 bekend
Na een theorieronde en een proeftechnisch gedeelte heeft de jury van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs de tien deelnemers gesel...
Nederlanders willen terras zonder gedoe: 48% ergert zich aan lang wachten op rekening
Nu de zon zich weer vaker laat zien, maken horecaondernemers zich op voor een druk terrasseizoen. Nederlanders kunnen niet wachten om buiten te geniet...
Granelli brengt de smaak van Italië naar Scheveningen
Met de officiële start van het strandseizoen krijgt Foodhall Scheveningen er een smaakvolle aanwinst bij. Granelli opent haar deuren aan de Schev...
Café Restaurant Sandberg opent deuren bij Stedelijk Museum Amsterdam
Een stadskantine met eerlijk eten en goed gezelschap, een plek die als vanzelfsprekend voelt. Café Restaurant Sandberg brengt herkenbare g...
Utrechtse ondernemers openen wijnbar ‘Muggen worden gegeten door vogels’
Drie Utrechtse ondernemers bundelen hun krachten en openen binnenkort een nieuwe wijnbar: ‘Muggen worden gegeten door vogels’. De plek aan...