U heeft gezocht op : Brabant

17 januari 2020 Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

13 januari 2020 Michelin
Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Holland) Ciel Bleu - Amsterdam (Noord-Holland) &Moshik - Amsterdam (Noord-Holland) Spectrum - Amsterdam (Noord-Holland) De Kromme Watergang - Breskens (...

21 november 2019 Achtergronden Culinair
Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opv...

25 oktober 2019 Opening
Biefstukrestaurant Loetje opent 20ste vestiging

Biefstukrestaurant Loetje opent vandaag haar eerste vestiging in Brabant. Loetje Breda, gelegen aan de Dr. Batenburglaan, is gevestigd in een prachtig verbouwd pand met terras. Het is alweer het twintigste filiaal van het restaurant dat bekend staat om ‘de lekkerste biefstuk’. Gistere...

25 oktober 2019 Awards Culinair
Jonge talentvolle chef verrast internationale jury met zijn Brabantse gerecht

Op donderdag 24 oktober vond in Rhodos Griekenland de finale plaats van de European Young Chef Award 2019. Vic Tosseram uit Goirle vertegenwoordigde Brabant tijdens deze wedstrijd waar jonge talenten uit verschillende Europese foodregio’s tegen elkaar koken. Deze kookwedstrijd is voor Brabant ...

21 oktober 2019 Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

1 oktober 2019 Economie trends
De ‘traditionele Chinees’ verliest het van de nieuwe, gezonde Aziatische keuken

In circa 10 jaar is het aantal Chinees-Indische restaurants met ruim 22% gedaald, dit in tegenstelling tot de rest van de restaurantsector die met 15% groeide. Nederland telt momenteel nog circa 1.600 Chinees-Indische restaurants, waarmee dit nog steeds de meest voorkomende buitenlandse keuken is. J...

18 september 2019 Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

12 september 2019 Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

10 september 2019 Opening
Boetiekhotel en restaurant in hedendaagse woonwinkel

Interieurdesigner en meubelgroothandel Keijser&Co restaureert het Arsenaal in Grave en transformeert het tot een luxe Lifestyle Center, boetiekhotel, expositieruimte, restaurant en evenementenlocatie. Door het pand zal na jaren van leegstand een nieuwe wind gaan waaien. Van Jan des Bouvrie na...

27 augustus 2019 Awards
Dutch BBQ team: WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019

Tijdens het zevende internationaal BBQ-spektakel dat op zondag 18 augustus plaats vond in het Brabantse Son en Breugel stond tevens het officiële WBQA Open Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën op het programma. Met een sterk deelnemers veld met professionele internationale B...

1 juli 2019 Opening Culinair
Oisterwijks restaurant Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars krijgt de naam Alma

De nieuwe zaak van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars in Oisterwijk krijgt de naam Alma. Het bedrijf, dat in oktober 2019 de deuren opent, bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega. Alma wordt gevestigd in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekend...

14 juni 2019
Onderzoek: aantal nieuwe foodfestivals drastisch gedaald

Het aantal festivals is in twee jaar tijd met ruim 10% teruggelopen. Dat blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam naar het festivallandschap in Nederland. Verantwoordelijk lector Harry van Vliet (Crossmedia): "De daling in het aantal muziekfestivals was al zichtbaar in 2017, maar de...

9 april 2019 Opening Achtergronden
Ambitieuze franchisenemers openen hun tweede De Beren restaurant in Den Bosch

Vanaf woensdag 10 april zijn de fijnproevers uit de Brabantse plaats en de wijde omgeving iedere dag vanaf 11.00 uur welkom om te genieten van een uitgebreide lunch, gezellige borrel of de beroemde grillspecialiteiten, zoals de streetfood saté, perfect gegaarde entrecote en verse zeebaars &am...

8 maart 2019 Interview Longread
Charles Sampers, directeur Bufkes: "Straks kent men ons ook boven de grote rivieren"

Bufkes. In Limburg en Noord-Brabant een begrip, qua bekendheid te vergelijken met McDonald’s, Subway of Albert Heijn. Boven de rivieren is de lunchketen minder bekend, maar daar gaat zeker verandering in komen, vertelt directeur Charles Sampers: “Onze vestigingen in Almere, Tiel en Rotte...

4 maart 2019 trends
Limburgse carnavalsvierder dineert uitgebreid, Brabander gaat voor gemak

Limburgse restaurants bedienen tijdens carnaval een bont verkleed publiek. Tijdens carnaval brengt 44,1 procent van de Limburgse feestvierders wel eens een bezoek aan een restaurant. In Brabant kiezen de carnavallers vaker voor een snelle hap in een snackbar of dönerzaak. Dit blijkt uit onderzo...

25 februari 2019 Awards
Meest Markante Horecaondernemer van Brabant

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Brabant heeft Pim van Beurden van o.a. grand café De Zwaan in Hilvarenbeek uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Brabant 2018/2019. Hij dingt in het najaar van 2019 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederl...

21 februari 2019 Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

14 januari 2019 Opening Culinair
Robin Groos en Herman Cooijmans openen Restaurant Eden in Valkenswaard

De culinaire provincie Noord-Brabant is een hotspot rijker. Aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard openen Brabanders Robin Groos en Herman Cooijmans zaterdag 19 januari Restaurant Eden. Het jonge duo zit vol ambities en mikt op noteringen in de culinaire gidsen. Twee geboren en getogen Brabanders ...

18 oktober 2018
Internationale topkok inspireert Jong Talent in ZiN Inspiratielab

Op 17 oktober bracht internationale topchef Yann Bernard Lejard een bezoek aan Sligro's ZiN Inspiratielab in Veghel. De chef was uitgenodigd voor twee exclusieve inspirerende sessies. Yann Bernard Lejard startte de dag met een collegetour en masterclass voor jong talent: de leerlingkoks van de 7...

15 oktober 2018 Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

21 september 2018 Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

17 september 2018 Opening Restaurant
Hotel-restaurant heeft luxe cruiseboot-uitstraling

Herman Hell - eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep - kan zich de trotse eigenaar noemen van Het Wapen: het oudste hotel-restaurant van Willemstad. Het restaurant heeft een luxe cruiseschip-uitstraling dat past bij de bezoekers van het vestingstadje en de gezellige jachthaven. Verse vis, sc...

10 september 2018 Hotelbouwplannen Achtergronden
Hotel Paleiskwartier Den Bosch krijgt restaurant op het dak

Het nieuw te bouwen hotel in het Paleiskwartier in Den Bosch krijgt een toren van vijftig meter hoog en op het dak komt een restaurant. Dit restaurant is één van de twee restaurants die het hotel straks telt, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Plannen De architect presenteerde ...

27 augustus 2018 Personalia Culinair
Nieuwe topsommelier voor sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge Eindhoven

Sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven heeft per 1 september 2018 topsommelier Arne Maat aangetrokken. De 22-jarige Maat heeft ervaring bij diverse sterrenrestaurants. Met de voor zijn leeftijd al zeer ervaren Maat wil patron-cuisinier Johan van Groeninge zijn brigade verjongen en ...

23 augustus 2018 Opening
Herman Hell nieuwe eigenaar van Het Wapen in Willemstad

Herman Hell - eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep - kan zich de trotse eigenaar noemen van Het Wapen: het oudste hotel-restaurant van Willemstad. Het restaurant krijgt een luxe cruiseschip-uitstraling dat past bij de bezoekers van het vestingstadje en de gezellige jachthaven. Verse vis, s...

13 augustus 2018
Nieuw horecaconcept voor Gertruda Hoeve

Restaurant Gertruda Hoeve in Son en Breugel slaat vanaf 15 augustus 2018 een nieuwe weg in. Eigenaren Evert en Marlies Thielen stoppen met à la carte koken. Het sfeervolle boerderijrestaurant is voortaan op afspraak open voor groepen vanaf 10 personen. Private dining is het nieuwe horecaconce...

1 augustus 2018 trends Interview
Van 't Spit heeft een (geel) gouden formule

Tegen alle vegetarische en veganistische trends in eten we in Nederland nog altijd ruim 22 kilo kip per persoon per jaar. Dat blijkt uit de laatste cijfers van kipinnederland.nl. En waar de lijn van het consumentengedrag ten opzichte van varkensvlees en rundvlees een sterke daling heeft ingezet, is ...

25 juli 2018 Bier
Swinkels Family Brewers gaat samenwerking aan met lokale craftbrouwers

Swinkels Family Brewers kondigt met trots een strategische samenwerking aan met brouwerijen Maximus uit Utrecht en Oersoep uit Nijmegen. Dit betekent dat Swinkels Family Brewers de distributie gaat doen voor de bieren van beide brouwerijen in horeca, supermarkten en slijters. De brouwerijen blijven ...

27 juni 2018 Awards
Mirjan Theuns ontvangt Klasbak Trofee

HorecaHeld Mirjan Theuns ontving maandagavond in Kasteel Maurick in Vught de Klasbak Trofee 2018. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht bre...

26 juni 2018 Achtergronden Culinair
Nieuwe voorzitter Tour Culinair

Tijdens het Slotdiner van Tour Culinair bij Kasteel Maurick in Vught heeft Ton Lenting (eigenaar Lenting en Partners) na twaalf jaar het voorzitterschap overgedragen aan Richard Francke (directeur Koninklijke Industrieele Groote Club). Het Slotdiner vormde het culinaire hoogtepunt nadat het 40-man t...

16 mei 2018 Achtergronden
Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. Horecavoorzieningen Gelderland als best...

15 mei 2018 Culinair Internationaal
West-Ierse regio Galway verkozen tot ‘European Region of Gastronomy 2018’

Galway, aan de spectaculaire Wild Atlantic Way, mag zich dit jaar ‘Europese regio van de gastronomie’ noemen. De West-Ierse regio heeft deze titel ontvangen van de IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism). De talrijke ambachtelijke producenten, het gebruik...

7 mei 2018 Achtergronden Michelin
Nieuwe maître-sommelier voor Restaurant Da Vinci Maasbracht

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft topsommelier Jesse Dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat in juni 2018 aan de slag in het Limburgse restaurant en komt over van restaurant Tribeca in Heeze, waar hij hoofdsommelier is. Jesse Dean Bruijstens start per 6 juni...

4 mei 2018 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: de lange weg van Roy de Gier

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview met Roy de Gier. Toen een talentvolle kok in de tweesterrenzaak van Nic...

16 april 2018 Achtergronden Restaurant
Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Sca...

4 april 2018 trends Michelin
Met Dennis Middeldorp op culinair avontuur in 'De tuin der lusten'

Vorige maand werd Gast officieel geopend. Een pop-up restaurant in een voormalige kapel in het centrum van 's-Hertogenbosch, waar de beste chefs van Brabant het komende jaar de sterren van de hemel koken. Tweesterrenchef Soenil Bahadoer gaf de aftrap met Soenil loves Vincent: een culinaire ode a...

14 maart 2018 Achtergronden Culinair
Patisserie de Rouw Vught steunt strijd tegen taaislijmziekte

Patisserie de Rouw in Vught steunt de strijd tegen taaislijmziekte door rond ‘Jour du Macaron’ 50 procent van de verkoop van macarons te doneren aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De macaron-actie, die is geïnitieerd door Relais Desserts, de internationale verenigi...

14 maart 2018 Awards
Brabantse Gastvrijheid Award 2018

In het jaar dat Noord-Brabant de titel draagt van European Region of Gastronomy 2018, organiseert VisitBrabant samen met haar partners dit jaar voor het eerst de Brabantse Gastvrijheid Award binnen de vrijetijdssector. Hiermee wordt niet alleen gastvrijheid onlosmakelijk verbonden met Brabant, he...

7 maart 2018 Michelin Restaurant
Compleet nieuwe uitstraling voor Restaurant De Lindehof** in Nuenen

Twee Michelinsterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen is na een intensieve verbouwing van bijna 3 weken weer open. Het restaurant van topchef Soenil Bahadoer heeft een compleet nieuwe uitstraling, die helemaal aansluit bij de exquise keuken van De Lindehof. Gasten uit binnen- en buitenland zulle...

2 maart 2018 Events Vlees
Euro-Toque-restaurants zetten varken weer op de kaart

Euro-Toques restaurants in Brabant en Limburg verlenen hun medewerking aan het 'We Are Food' thema-evenement. De provincie Brabant is dit jaar verkozen tot 'Europese Regio van de Gastronomie 2018'. De organisatie achter We Are Food zet gedurende tien maanden telkens één...

13 februari 2018 Culinair Michelin
Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland

Begin december zijn de Michelinsterren voor restaurants weer uitgedeeld. Nederland telt inmiddels 108 sterrenrestaurants, waarvan 89 restaurants 1 Michelinster hebben. Zelfs bij sterrenrestaurants hoeft uit eten gaan niet duur te zijn. Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht uit waar je het voordel...

7 februari 2018 Snacks Achtergronden
Snackbar populairste eetgelegenheid tijdens carnaval

Tijdens carnaval is de snelle hap van de snackbar dé onbetwiste carnavalsnack. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun voorkeuren rondom carnaval. 41,9 procent van de carnavalsgangers gaat voor een frietje of iets van de snac...

15 januari 2018 Achtergronden
Restaurant moet bezorgers missen vanwege verkeersovertredingen

Een restaurant in Tilburg kan een tijd geen gebruik maken van de diensten van enkele bezorgers. Binnen drie dagen werden immers drie medewerkers van het restaurant betrapt op het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Rijgedrag De politie bezo...

14 december 2017 Financieel
Crowdfunding record: 400.000 euro in een dag

Restaurant Colins in Breda heeft een nieuwe record gevestigd op het platform 'Horeca Crowdfunding Nederland'. Binnen 24 uur wist de zaak 397.000 euro op te halen, het hoogste bedrag ooit dat via het platform werd opgehaald. Dat schrijft het Brabants Dagblad. Colins is een idee van Colin R...

12 december 2017 Opening
Moeke opent begin 2018 maar liefst twee gloednieuwe zaken

Grand Café Moeke breidt in maart 2018 uit met twee nieuwe zaken. Het voormalige restaurant van Hotel & Gasterij De Roode Schuur in Nijkerk en Café & Bar Celona in Enschede gaan per 1 januari op de schop en worden in twee maanden omgetoverd tot een heuse Moeke waar iedereen, jon...

7 december 2017 Opening
Johnny's Burger Company opent in Tilburg

Op woensdag 6 december opende de snelgroeiende hamburgerzaak Johnny’s Burger Company stilletjes een nieuwe vestiging in het bourgondische Tilburg. De 19 de vestiging van de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak vindt zijn standplaats op het bekende Pieter Vreedeplein en wordt gerund door...

30 oktober 2017 Awards Culinair
De top 10 van de Lekker 2018

Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naar buiten gebracht en wij presenteren je de top 10. Het is stuivertje wisselen tussen De Librije en Inter Scaldes, aangezien vorig jaar de rollen waren omge...

27 oktober 2017 Restaurant
Afgebrand restaurant Etenstijd keert niet terug

Restaurant Etenstijd in Tilburg keert niet terug. In april van dit jaar brandde het restaurant af. Het Brabants Dagblad schrijft dat het pand niet herbouwd wordt, maar dat er op de plek 25 luxe appartementen voor senioren komen. Op 5 april brak er brand uit in de kinderkeuken van Etenstijd. Op da...

24 oktober 2017 Restaurant
Van 't Spit breidt menukaart uit

Voor een verse, heerlijk gemarineerde kip van het spit moet je in Rotterdam bij Van ‘t Spit aan de Oostzeedijk 272 in Rotterdam-Kralingen zijn. Maar dat niet alleen, het grillrestaurant heeft haar menukaart uitgebreid met kipsaté, ribs, grillburgers en braadworsten. Speciaal voor de nie...

18 oktober 2017 Amsterdam Vis Utrecht
The Seafood Bar breidt uit naar Utrecht

Het Amsterdamse visrestaurant The Seafood Bar krijgt een vestiging in Utrecht. Dat heeft de familie de Visscher laten weten op hun facebookpagina. De opening van de nieuwe vestiging staat gepland voor februari 2018. The Seafood Bar heeft drie vestigingen in Amsterdam. De eerste werd in 2012 geope...

9 oktober 2017 Personeel Achtergronden
Groot personeelstekort in de horeca: personeelsbehoud van belang

Maandag 9 oktober 2017 verschijnt het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidings-behoefte Horeca’ van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN. Het onderzoek laat zien hoeveel mensen er nu in de horeca werken en hoeveel nieuwe, extra medewerkers er de komende tijd nodig zijn. Uit ...

15 september 2017 Faillissement
Restaurant Den Bosch voor tweede keer Failliet

Restaurant Binnenhof in Den Bosch is voor de tweede keer in korte tijd failliet verklaard. Dat schrijft het Brabants Dagblad. In 2010 opende Yves Mommersteeg het restaurant voor het eerst, maar moest vijf jaar later voor de eerste keer zijn failliesement aanvragen. De oorzaak was toen de te hoge ...

16 augustus 2017 Food Events
Pittig foodfestival in Eindhoven

De zesde editie van Dutch Chili Festival vindt plaats op zondag 10 september in het Klokgebouw Eindhoven. Dutch Chili Fest is het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken staat van de chilipeper. Er zijn verschillende wedstrijden om te bepalen wie de grootste portie pittigheid aankan, e...

25 juli 2017
Restaurants in Flevoland telefonisch het slechtst bereikbaar

In 2016 stonden 129 restaurants onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De restaurants stonden onder streng toezicht omdat zij meerdere keren een boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid. Hoewel het eten en hygiëne een van de belangrij...

4 juli 2017 Achtergronden
Brabants restaurant serveert kleine porties voor mensen met maagverkleining

Restaurant Het Tramstation in het Noord-Brabantse Erp is een bijzonder initatief gestart. Het restaurant serveert kleinere porties voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. Eigenaresse Petra van Zutphen zegt tegen Omroep Brabant dat ze het initatief is gestart, om zo ook deze doelgroep t...

20 juni 2017 Chefs Michelin
Maarten Camps viert 10 jarig jubileum als SVH Meesterkok 

Maarten Camps, chef-kok van Wolfslaar Restaurant viert zijn 10 jarig jubileum als SVH Meesterkok. Dit memorabele moment wilt hij graag samen met u vieren! Sinds de opening in 2000 van Wolfslaar Restaurant zwaait Chef-kok Maarten Camps de scepter. Hij viert nu zijn 10-jarig jubileum als SVH Meest...

13 juni 2017 Economie Amsterdam Bier
Aantal bierbrouwerijen in tienjaar verviervoudigd

In tien jaar tijd is het aantal bierbrouwerijen in Nederland toegenomen van 90 in 2007 naar 370 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van het cbs. De grootste groei vond plaats in Amsterdam Er zijn met name veel eenmansbedrijven bijgekomen. Bij 270 van 370 brouwerijen is één persoon werkz...

7 juni 2017 Opening Culinair
Naam van restaurant MasterChef Bart van Berkel is bekend

Onlangs kondigde MasterChef Bart van Berkel aan dat hij deze zomer zijn eigen restaurant opent in het hart van Haarlem. Nu kunnen we dan ook officieel de naam onthullen. Restaurant PETOSSI. Een Brabants begrip met een wereldse klank, maar met een oer-Hollandse betekenis. Hollandse PETOSSI Om z...

30 mei 2017 Food Events
Onderzoek: bijna de helft van het aantal foodfestivals is nieuw

Het aantal nieuwe foodfestivals in Nederland is in 2016 ten opzichte van nieuwe film- en muziekfestivals het sterkst gestegen. Foodfestivalliefhebbers hadden in 2016 de keuze uit 153 verschillende foodfestivals. Hiervan waren er 70 nieuw, een aandeel van 46 % op het totaal aantal foodfestivals. I...

23 mei 2017 Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

23 mei 2017 Opening Restaurant
Nieuw Aziatisch restaurant in Den Bosch

Den Bosch krijgtt er een Aziatisch restaurant bij. Shizen neemt zijn intrek en een nieuwbouwpand in het Paleiskwartier. De gasten kunnen er straks sushi eten, maar ook warme gerechten bestellen. Shizen krijgt 160 zitplaatsen, aldus eigenaar Sheng Zheng, zo lazen we in het Brabants Dagblad. Er...

16 mei 2017 Opening Restaurant
Restaurant De Beren opent binnenkort vestiging in Zwolle

Restaurant De Beren opent dinsdag 23 mei een nieuwe vestiging in Zwolle. Het meest sympathieke horecamerk van Nederland vond op het Katwolderplein, pal naast de gloednieuwe Pathé bioscoop een geschikte locatie. Bezoekers kunnen rekenen op een sfeervol restaurant waar kwaliteit en vakmanschap ...

20 april 2017 Food
Vlaams-Nederlands initiatief focust op plantaardige nevenstromen in agro-voedingsindustrie

Het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland heeft een nieuw initiatief voor de voedingsmiddelenindustrie gelanceerd. Het project Food from Food ondersteunt innovaties op het gebied van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. Interreg, Provinc...

3 april 2017 Achtergronden Culinair
Nederland vijfde aspergeland van Europa

De oppervlakte landbouwgrond die in Nederland gebruikt wordt voor de teelt van asperges is in 2016 opnieuw toegenomen, met 6 procent. Met een geoogst areaal van bijna 3 duizend hectare in 2015 staat Nederland op de vijfde plaats in Europa. Dit meldt het CBS. In 2016 was in Nederlan...

23 maart 2017 Awards Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

14 maart 2017 Achtergronden Restaurant
De Beren restaurant Rotterdam gaat verhuizen

Na ruim dertig jaar gaat het vertrouwde De Beren restaurant aan het Rotterdamse Schouwburgplein verhuizen. “Het is in de huidige vestiging nog altijd iedere avond volle bak. Ondanks de drukte voldoet het pand niet meer aan de eisen die wij stellen aan een Beren restaurant.” vertelt Ad Sc...

31 januari 2017
Moeke opent derde vestiging in Delft

In Delft wordt aanstaande donderdag een derde vestiging geopend van Moeke. De nieuwe zaak komt aan de Beestenmarkt, waar voorheen Café Diner Vlaanderen zat. Moeke is een grand café dat gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan en waar de sfeer laagdrempelig is. Café Diner...

10 januari 2017 Awards
Dit is de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland

Michiel van der Eerde is maandagavond 9 januari 2017 uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2016/2017. De bekendmaking vond plaats tijdens de KHN Nieuwjaarsreceptie in het Novotel Amsterdam City. De trotse winnaar ontving de prijs uit handen van Hans Steenbergen, voorzitter va...

6 januari 2017 Wet- en regelgeving
Heksenjacht op horecabazen: Straf ook drinkende jongeren

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moet oppassen dat het controleren van horecabazen op verstrekken van alcohol aan minderjarigen, geen heksenjacht wordt. Volgens de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden ondernemers door de huidige regelgeving een stuk harder én vaker gestr...

2 januari 2017 trends
Lastige trend: de opkomst van huiskamerrestaurants

West-Brabantse gemeenten worstelen met de opkomst van huiskamerrestaurants. Naast alle 'onzichtbare' hobbychefs zijn in Nederland momenteel rond de 2.000 locaties aangemeld op AirDnD, een platform voor huiskamerrestaurants. Waar Etten-Leur faliekant tegen dit groeiende fenomeen is, laten Bre...

2 januari 2017
Oproep brandweer aan horeca: kijk kritisch naar je onderneming

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft alle horecaondernemers in Zuid-West-Nederland opgeroepen om kritisch te kijken naar de eigen veiligheidssituatie en brandveilige versiering op te hangen. Dat past binnen de campagne 'Vooropletters', die tot doel heeft burgers, maar ook ondern...

14 december 2016 Achtergronden Restaurant
Nederlandse restaurants telefonisch goed bereikbaar

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijken restaurants in Nederland telefonisch goed bereikbaar te zijn. Goed nieuws voor de horeca, en zeker in deze drukke tijd rond de feestdagen. Daarentegen weten we niet precies hoe het zit met de online bereikbaarheid. Wellicht is die wat minder goed. Onderzo...

22 november 2016 Opening Restaurant
Glazen Restaurant in Breda tijdens 3FM Serious Request

Op het Kasteelplein in Breda strijkt dit jaar het Glazen Restaurant neer. Het zal een week lang geopend zijn tijdens 3FM Serious Request. Verschillende topchefs waaronder Syrco Bakker, Niven Kunz, Cees Helder en Soenil Bahadour zullen hier in samenwerking met studenten van lokale horeca en toerisme ...

15 november 2016 Awards Culinair Michelin
Restaurant Hemingway valt in de prijzen

Restaurant Hemingway is in 2016 voor het eerst door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding en waar gasten voor minder dan € 37,- fantastisch kunnen eten. Het keukenteam van chef Sander Doggen heeft de verwachtingen ...

9 november 2016 Food Restaurant
Eten bij halal restaurants met speciaal platform

Een gat in de markt, dat is wat Lenn en zijn compagnon Ali dachten toen zij op het idee kwamen voor Hararu.nl. “Toen wij op dit idee kwamen wisten we gewoon dat we hier een hele grote groep mensen heel blij mee konden maken”, vertelt Lenn. “De tweede en derde generatie Turken en...

19 oktober 2016
Brand bij Bavaria-brouwerij

Bij de brouwerij van Bavaria in het Brabantse Lieshout is vanmorgen een kleine brand ontstaan. De brand ontstond in de spouwmuur van een mouttoren, op de derde etage. Na ongeveer twee uur was het vuur onder controle. De brandweer is nog wel aanwezig voor nablussen. Oorzaak De oorzaak van de b...

19 oktober 2016 Food Opening
La Place opent vernieuwd restaurant in Eindhoven

Horecaketen La Place opent vandaag de deuren van een vernieuwd restaurant op de tweede etage aan Piazza 62 in Eindhoven. Het restaurant is ruim opgezet en heeft een lichte, huiselijke inrichting mét open haard. Bovendien is het restaurant uitgerust met sfeervolle en energiezuinige verlichting...

26 september 2016 Events Culinair
Sterrenchefs koken in pop-up restaurant op BBB Maastricht

Sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre* en Soenil Bahadoer* koken in oktober in Maastricht. De organisatie van BBB Maastricht en Folie Culinaire heeft hen bereid gevonden om in pop-up restaurant The Tent in MECC Maastricht een proeve van hun kunnen te tonen. Bezoekers kunnen genieten van een drie gangen ...

15 september 2016
Beroerde zomerperiode Nederlandse horeca

Hoewel het de afgelopen dagen bijzonder zonnig is, gingen er in augustus 2016 maar liefst 27,3% meer bedrijven failliet dan het jaar ervoor in augustus. Dit blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Opmerkelijk, want het aantal faillissementen in Nederlan...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval...

23 augustus 2016 Café Bier
Jupiler lanceert slim bierviltje: glas nooit meer lang leeg!

Uit onderzoeken blijkt dat het moeten wachten op een verse nieuwe pint een van de grootste irritaties in de horeca vormt. Met name tijdens deze warme dagen, waarbij de terrassen vaak overbevolkt zijn, blijkt het soms heel moeilijk voor terraslopers om te zien wie er al weer toe is aan een ‘ref...

22 augustus 2016 Diner Achtergronden
Duurdere restaurants laten AH restaurantactie links liggen

Volgens het Eindhovens Dagblad laten steeds meer duurdere restaurants de AH restaurantactie links liggen. De keuze in het middelhoge- en hoge segment is kleiner geworden. Zo'n tien procent van de deelnemende restaurants in Zuidoost-Brabant is in die categorie in te delen, terwijl de helft van...

19 augustus 2016 Awards Culinair
Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

Bij La Sonnerie in het Brabantse Son wordt zaterdag 3 en zondag 4 september het tweedaagse event het Nationaal Barbecue-spektakel georganiseerd. Onderdeel van dit barbecue-event zijn de World Barbecue Association Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen. 'Barbecueën is al lang vé...

28 juli 2016 Sluiting
Nederlands bekendste snackbar staat te koop

De bekendste snackbar van Nederland staat te koop. Uitbaters Eric en Carlien van Zandbeek (50) hebben Cafetaria 't Pleintje in Den Dungen te koop gezet via Facebook. Het echtpaar zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Snackbar 't Pleintje speelde een hoofdrol in de tv-serie New Kids e...

20 juli 2016
Willem Neutkens Meest Markante Horecaondernemer van Brabant

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Brabant heeft Willem Neutkens uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Brabant 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2016/2017, die tijdens Horecava...

18 juli 2016
Wie wordt de Meest Markante Horecaondernemer van Brabant?

De jury van de verkiezing Meest Markante Horecaondernemer van Brabant 2016/2016 heeft drie horeca-ondernemers genomineerd. Bart Imming (Dinee Café De Kempen, Knegtel, Grand Café de Zwaan) uit Knegsel, Willem Neutkens (WIBA Horeca, Bij de Neut, Restaurant WOEST, Woesteburgers, en Willy ...

23 juni 2016
Nu ook Ribs Factory in Amsterdam

Spareribsketen Ribs Factory heeft in Amsterdam een nieuwe vestiging geopend. De keten heeft al vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Delft, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg en Utrecht. De nieuwste vestiging van de Brabantse spareribsketen beslaat drie pandjes op de Amstelstraat, maar...

14 juni 2016
Guus Meeuwis ontvangt eerste Noord-Brabant Culinair ledenpas 

Voorafgaand aan zijn vierde concert “Groots met een zachte G”, heeft Guus Meeuwis afgelopen zondag de allereerste ledenpas van Noord-Brabant Culinair uit handen van de voorzitter mogen ontvangen. Over Noord-Brabant Culinair Noord-Brabant Culinair bestaat momenteel uit 26 toprestauran...

2 mei 2016
Vista restaurant en food bar opent deuren

Henrie en Ingrid van der Heijden openden eind maart hun nieuwe restaurant & food bar VISTA in het Noord-Brabantse Willemstad. De 300 m2 grote zaak bestaat uit een restaurant, food bar, private dining-mogelijkheid en groot terras en heeft een spectaculair uitzicht over het Hollandsch Diep, het Volk...

12 april 2016
Meer landbouwgrond voor asperges benut

Eind 2015 werd in Nederland 3.570 hectare landbouwgrond gebruikt voor de teelt van asperges. Dat is 250 hectare meer dan het jaar ervoor. Vooral in Noord-Limburg nam het aspergeareaal toe, met ruim 190 hectare. Nederland produceerde 17,1 miljoen kilo asperges. Dit meldt CBS. Limburg aan kop De...

17 maart 2016
Eerste asperges komen tevoorschijn

In het Brabantse Terheijden zijn de eerste asperges boven de grond uitgekomen. De vroege oogst is uitzonderlijk. De eerste asperges van de volle grond werden gestoken bij kwekerij Van Beek in Terheijden vlakbij Breda. Zachte winter Normaal is het 'witte goud' pas eind maart, begin april net bov...

19 februari 2016
Tilburg focust op beacons in horeca

De Brabantse stad Tilburg voorziet ruim honderd horecabedrijven en winkeliers in de binnenstad van beacons. Dat gebeurt op initiatief van 100% Lokaal, een specialist in lokale marketing. Gerichte marketing 100% Lokaal werkt hiervoor samen met het uit Sneek afkomstige Lightcurb, dat de beacon-...

13 januari 2016
Supermarktduo heropent Subway flagshipstore

Op donderdag 28 januari heropent Subway aan de Wycker Brugstraat te Maastricht haar deuren na een grootscheepse verbouwing van ruim drie weken. De store heeft een complete metamorfose ondergaan en is voorzien van allerlei nieuwe elementen. Per 1 oktober 2015 zijn Ralf Jansen en René Puts, supe...

1 januari 2016 Brood Recepten
Roggebrood met honing en geitenkaas

Ingrediënten (4 personen) 4 sneetjes Brabants roggebrood halvarine 2 eetlepels vloeibare honing 30 gram geitenkaas, in plakjes geschaafd 12 blaadjes verse basilicum Bereiding Bestrijk de sneetjes roggebrood heel dun met halvarine en bestrijk elk sneetje met een halve eetlepel vloei...

1 januari 2016 Recepten Patisserie
Wentelteefjes 2.0: kaneelfingers

Voor gasten die wel iets lekkers bij de koffie willen, maar na de feestmaanden niet zitten te wachten op grote stukken taart of gebak, zijn er heerlijke kaneelfingers. Deze ‘wentelteefjes 2.0’ zijn snel en makkelijk gemaakt. U heeft helemaal een mooi verhaal wanneer u voor dit recept een...

9 oktober 2015
Dick Middelweerd kookt in pop-uprestaurant

Chef Dick Middelweerd van tweesterren-restaurant De Treeswijkhoeve kookt op 10 november 2015 met zijn equipe in een pop-uprestaurant op de historische locatie Buitenplaats Amerongen. Het pop-uprestaurant is een initiatief van Amerongse ondernemers Peter-Paul Swijnenburg van Buitenplaats Amerongen e...

30 september 2015
Eerste paal voor Vista restaurant & food bar

De naam van het nieuwe restaurant van Ingrid en Henrie van der Heijden in Willemstad Noord-Brabant is Vista restaurant & food bar. Dat hebben de restaurateurs afgelopen maandag bekendgemaakt tijdens het slaan van de eerste paal van hun nieuwe restaurant aan het Havenhoofd. Het horecapaar verlaat h...

22 september 2015
App om telefoongebruik aan tafel te beperken

Steeds vaker halen gasten in restaurants hun telefoon tevoorschijn om appjes te sturen, Facebook te checken of hun maaltijd te instagrammen. Meestal tot ergernis van hun tafelgenoten. Daarom ontwikkelde restaurantketen ’t Zusje een unieke app: als gasten van hun telefoon afblijven, maken ze kans...

8 september 2015
Amarone heeft nieuwe maître sommelier

Het interieur van Amarone kreeg dit jaar al een flinke make-over, maar wederom waait een frisse wind door het Rotterdamse sterrenrestaurant. Met de komst van maître sommelier Maikel Ginsheumer zal ook de sfeer waarin het restaurant zijn gasten ontvangt een verandering ondergaan. Daarnaast zal uit...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: