U heeft gezocht op : voedselverspilling

24 maart 2020 Bezorgen Coronacrisis
Tijdelijk ook reguliere afhaalmaaltijden bij Too Good To Go

Nederlandse horecabedrijven staan momenteel voor een grote uitdaging. Nu hun deuren gesloten zijn, kan de mogelijkheid tot afhalen en bezorgen houvast bieden. Too Good To Go schiet te hulp en stelt vanaf nu hun platform beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden. Zonder winstoogmerk. Met deze oplos...

6 maart 2020 Food Duurzaamheid
Voedselverspilling in horeca kan 50 procent minder

Binnen de horeca kan enorm bespaard worden op voedselverspilling. Rabobank is de Food Waste Challenge gestart en heeft met 170 ondernemers aangetoond dat er tot wel 50% bespaart kan worden aan voedsel binnen de horeca. Met een omzet van 28 miljard euro en 46.000 bedrijven is de horeca een grote mark...

28 januari 2020 Internationaal Michelin
63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een...

23 januari 2020 Food Branded Content
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

17 januari 2020 Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

12 januari 2020 Economie Culinair
Nederlandse restaurants kunnen jaarlijks 582 miljoen euro besparen

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit besparingspotentieel is maandag 13 januari bekendgemaakt tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam op de slotdag van de Food Waste Challenge. Ook is het...

8 januari 2020 Events
Horecava 2020: Van koffiedrap kopje tot DNA-diner

Aanstaande maandag openen de deuren van RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat vooral in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Een greep uit de vele innovaties op de beurs: vegetarische tonijnsushi, oplossingen voor personeelsproblematie...

22 november 2019 Duurzaamheid
Waarom gooien we zoveel eten weg? (En wat kunnen we eraan doen?)

Jaarlijks gooit de Nederlandse horeca ruim 50.000 ton aan voedsel weg. Dat zijn ongeveer 80 miljoen borden. Dit gebeurt zowel in de keuken als bij de gast. Grootste boosdoener is nog altijd de (te) grote porties die veel restaurateurs aan hun gasten serveren. De tijd van zoveel mogelijk eten voor zo...

9 oktober 2019 Culinair Duurzaamheid
Afval op je bord. Chef-kok Gijs Kemmeren strijdt tegen voedselverspilling

Jaarlijks wordt er in de horeca zo’n 50 ton aan voedsel weggegooid. Omgerekend zijn dit meer dan 80 miljoen borden die in de prullenbak verdwijnen. Samen met chef-kok Gijs Kemmeren strijdt Wastenet inzameling met de campagne #afvalopjebord voor minder voedselverspilling en een betere afvalsche...

26 september 2019 Den Haag
Haagse horeca helpt mensen die het moeilijk hebben

Tijdens World Food Day, op 16 oktober 2019, is de officiële opening van een gloednieuw project in Den Haag: Vers & Vrij. Het project ondersteunt huishoudens die (tijdelijk) in zwaar weer zitten met een dagelijkse maaltijd, aangeboden door horecagelegenheden, scholen en andere instellingen i...

18 september 2019 Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

18 juni 2019 Food Awards Amsterdam
Winnaars Amsterdam Food Pitch 2019 bekend

De winnaars van Amsterdam Food Pitch 2019 zijn bekend! De finalist die de felbegeerde titel ‘Lekkerste product 2019’ mee naar huis mocht nemen is True Food Flavours van Dave Hurkmans met zijn innovatieve product van 100% pure groenten- en fruitpoeders. Naast deze overall prijs is er een ...

8 maart 2019
Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken

De afgelopen twee jaar heeft een team enthousiaste docenten en studenten van Hotelschool The Hague bijna 40.000 kilo voedsel gered en verwerkt tot duizenden heerlijke gerechten en producten. Gisteren organiseerde het team een ‘Food Rescue Market’ om zo de nieuwe studenten bewust te maken...

6 maart 2019 trends
KHN geeft tips voor kleinere porties

Uit onderzoek van KHN blijkt dat 55 procent van de horecaondernemers zijn of haar gasten een keuze biedt in portiegrootte. Dat doen ze door hele en halve porties op de menukaart aan te bieden. 27 procent van de ondernemers geeft aan dat gasten de bijgerechten kunnen kiezen en 13 procent heeft bijger...

20 februari 2019 Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

11 januari 2019 Events Achtergronden
Meer bezoekers naar Horecava 2019

De hele horecawereld kwam afgelopen dagen samen op de 63ste editie van de Horecava in RAI Amsterdam. De Horecava stond bol van nieuwe initiatieven waaronder het Start-upLAB, de springplank voor 42 nieuwe ondernemers, nieuwe wedstrijden, 250 nieuwe producten & diensten en een nieuwe hal voor Food...

7 januari 2019 trends Culinair
Trendrapport 2019: de 7 opkomende trends in de restaurantindustrie

Het nieuwe jaar is nog maar net van start en daarom presenteert IENS, het platform voor het zoeken en reserveren van restaurants in Europa en onderdeel van TheFork, in samenwerking met internationaal marktonderzoeksbureau Doxa, The Dining Out Trends Report 2019. Hierin staan de 7 wereldwijd opkomend...

4 januari 2019 Horecava 2019
Horecava 2019: Van kerstboombier tot ‘vegan’ start-ups

De toekomst in de horeca-wereld is te vinden op de 63e editie van de Horecava. Nieuw dit jaar is het Start-upLAB, de springplank voor nieuwe ondernemers. Opvallend is de grote aandacht voor vegan en voedselverspilling. Een greep uit de vele innovaties die afval tegengaan: rookworst van damherten, sn...

25 oktober 2018 Economie Achtergronden
Horeca update: groei hotelovernachtingen neemt af, fastservice positieve uitschieter

De Rabobank presenteerde zojuist de horeca en recreatie update oktober 2018. We delen hierbij enkele bevindingen van de bank. De horeca- en recreatiesector bevindt zich in een groeifase. Consumenten geven meer uit en ook de groei in het aantal buitenlandse gasten zet verder door. Uitdagingen zijn de...

5 oktober 2018 KHN
Dutch Cuisine en KHN werken samen aan duurzame menu’s in de horeca

Vandaag is de aftrap van de Dutch Agri Food week. Voor Dutch Cuisine en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hét moment om hun samenwerking te bekrachtigen. KHN en Dutch Cuisine gaan actief aandacht geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de menukaart in de Ned...

12 september 2018 Opening Rotterdam
Duurzaam pop-up restaurant Sil slechts 3 maanden geopend in Rotterdam

Op 4 september 2018 is Pop-up restaurant Sil geopend voor 3 maanden in het gerenommeerde hotel Pincoffs, op steenworp afstand van de Erasmusbrug in Rotterdam. Sil staat voor een bewuste manier van koken. Van kop tot staart; van schil tot pit, is het motto. Het restaurant is open voor lunch en diner ...

5 juni 2018 Awards KHN
Estée Strooker Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland

Gisteren is Estée Strooker van ’t Amusement en eetwinkel STROOM in Arnhem gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland. Estée Strooker stond met drie andere genomineerde horecaondernemers in de regionale finale: Kees Hensen van Villa Ruimzicht, Lev en de Strandlodge...

16 mei 2018 Achtergronden Culinair
Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar

Bijna alle grote cateringbedrijven maken vóór een event de borden op. Zijn er 150 no shows? Dan kunnen deze maaltijden worden weggegooid. Niet verrassend dat de cateringbranche verantwoordelijk is voor meer dan een kwart van de 51.000 ton aan weggegooid voedsel in de Nederlandse horeca...

18 september 2017 Lunch Soep
Happy Tosti zet soep uit De Verspillingsfabriek op de kaart

Sinds de soep uit De Verspillingsfabriek verkrijgbaar is via Bidfood, zijn er steeds meer enthousiaste afnemers. Een van hen is Happy Tosti, met vestigingen in Den Haag, Leiden en Hoofddorp. Deze jonge organisatie won onlangs de ABN AMRO ‘Start-up of the year award’ en zorgt er met de ve...

21 juli 2017
Get Chef’s start met bezorging tegen voedselverspilling

Via Get Chef’s kan de consument nu gerechten met korting op locatie laten bezorgen zodat voedselverspilling wordt voorkomen bij Amsterdamse horeca. De Get Chef’s app is hiervoor een samenwerking aangegaan met ?het Amsterdamse ?fietsbezorgnetwerk ?TringTring. De volledig vernieuwde app is...

7 juli 2017
Vijf initiatieven tegen voedselverspilling

Als het aan het Europees Parlement ligt, wordt in 2030 voor de helft minder voedsel verspild. Op dit moment wordt in de hele Europese Unie jaarlijks 88 miljoen ton aan voedsel verspild, dat komt neer op 173 kilogram per persoon. Er zijn voldoende initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan, ook...

20 juni 2017 Food
IKEA gaat strijd aan tegen voedselverspilling

De Zweeds woongigant IKEA wil de de komendje drie jaar de voedselverspilling in zijn restaurants fors terugdringen. In vierhonderd restaurants van IKEA wordt er nu nog dagelijks bijna 300 kilo aan voedsel weggegooid. Het meubelconcern is daarom in december al gestart met een proef in 84 filialen...

16 juni 2017 Drinks Achtergronden
Tips voor een lekker sapje

Een versgeperste jus d?orange, eigengemaakte appelsap of een gezonde groentesap; het sapje is populair! Met name de mixsappen zijn volgens de Nederlandse Vereniging voor Frisdranken, Waters en Sappen in opkomst, net als het aantal zaken dat exclusief verse sappen serveert. Het mixsapje kan eigenlijk...

29 mei 2017 Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

26 mei 2017 Food Tech
App helpt Amsterdamse horeca in strijd tegen voedselverspilling

Lunchie Market is een nieuwe app die buurtbewoners op een goedkope manier kennis laat maken met de exclusieve gerechten van restaurants in hun omgeving. Wie gebruik maakt van het bijzondere aanbod van de...

22 mei 2017 Food Achtergronden
Voedselverspilling in Nederland neemt nauwelijks af

Een derde van het voedsel in Nederland belandt regelrecht in de afvalbak. Ondanks de doelstelling van de overheid om twintig procent minder te verspillen tussen 2009 en 2015, wordt er geen vooruitgang geboekt. Nog geen procent van deze doelstelling is waargemaakt. Dat meldt De Monitor (KRO-NCRV) zon...

29 maart 2017 Food Hotelketens Internationaal
Pilotproject tegen voedselverspilling hotelsector 

Het Wereld Natuur Fonds gaat samen met de American Hotel & Lodging Associaton (Ahla) een aantal pilotprojecten starten die voedselverspilling in de hotelsector tegen moeten gaan. Onder meer de hotelketens Hilton, Hyatt, InterContinental Hotels Group en Marriot International doen mee aan de pilot...

2 februari 2017 Food Restaurant
Doggybag wint aan populariteit

Nederlanders hebben er steeds minder moeite mee om een doggybag aan te vragen in een restaurant. Dat blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu, uitgevoerd door Motivaction en Panelwizard. Uit het onderzoek blijkt dat 38 procent van de Nederlanders het gênant vindt om een doggybag aan te...

13 december 2016 Economie Food
Hema zet minder om met eten en drinken

Warenhuisketen Hema heeft zijn omzet in het derde kwartaal met 3 procent zien toenemen. Dat is echter niet te danken aan de verkoop van eten en drinken. Daar noteerde Hema juist een flink negatieve index, blijkt uit donderdagavond gepresenteerde cijfers. Uit de cijfers blijkt dat de tak food & h...

19 oktober 2016 Awards Restaurant
Omarmprijs 2016 naar 'pay as you can' café

Judith Manshanden won begin deze week met haar restaurant GEEF in Amsterdam de Omarmprijs 2016. Ze besloot in 2013 om een restaurant te openen met het 'pay as you can'-concept. De Omarmprijs beloont bestaande initiatieven die kansen creëren voor ‘Amsterdammers met een krappe porte...

14 oktober 2016 Food Awards
Q-Point wint de Food Valley Award 2016

Gisteren is in het Congrescentrum Papendal in Arnhem de winnaar van de Food Valley Award 2016 bekendgemaakt. Q-Point heeft een aanpak ontwikkeld om voedselverspilling in de horeca- en gastvrijheidsbranche te verminderen, en is de trotse winnaar van deze prestigieuze prijs. De jury is onder de ind...

14 oktober 2016 Achtergronden
Coalitie tegen voedselverspilling in de foodsector

Een jaar na de oprichting van de ‘International Food Waste Coalition’ (IFWC) door ‘founding members’ Ardo, McCain, PepsiCo, SCA, Sodexo, Unilever Food Solutions en WWF, blijft deze 'van veld tot vork' samenwerkingscoalitie zich inzetten tegen voedselverspilling in de ...

9 september 2016 Hotel Restaurant
Albert Heijn bouwt restaurant en hotel

Albert Heijn bouwt een restaurant met een hotel erboven. In het restaurant in Kaatsheuvel zullen verse producten verwerkt worden die de houdbaarheidsdatum bijna bereikt hebben. Op die manier hoopt de supermarktketen voedselverspilling tegen te gaan. Voedselverspilling De doelstellingen van de in...

29 juli 2016 Opening
Antivoedselverspillings-restaurant Instock opent in Den Haag

Vandaag is de tweede vestiging van Instock aan het Buitenhof in Den Haag geopend. In het restaurant worden gerechten geserveerd die het resultaat zijn van onder meer onverkochte producten van Albert Heijn. Het gaat hierbij om producten als groente en fruit met een schoonheidsfoutje of vlees en vis w...

25 juli 2016 trends Restaurant
App moet voedselverspilling in restaurants tegengaan

Rotterdammers Christian Spaargaren en Ralph de Groot hebben een app ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan. Via de app Restoranto kunnen restaurants overgebleven gerechten tegen korting aanbieden. Inmiddels hebben 55 restaurants zich aangesloten bij de app, die vorige maand online is gegaan....

25 juli 2016 Internationaal Restaurant
New Yorks restaurant serveert 'hondenvoer'

Het New Yorkse restaurant Blue Hill bereidt gerechten die zijn gemaakt van voedselafval. Zo wil Dan Barber, chef en mede-eigenaar van Blue Hill, voedselverspilling tegengaan. “We verspillen 40 procent van al het voedsel dat in de Verenigde Staten wordt geproduceerd”, zegt Barber in een v...

20 juni 2016 Diner Groenten
Vegetarisch tafelen belangrijk in de strijd tegen de opwarming van de aarde

Op vrijdag 15 juli organiseren de Vegetariërsbond en Tivall de Langste Vegetarische Tafel op het Museumplein in Amsterdam. De tafel wordt ook dit jaar weer iets groter, er worden meer dan 1900 gasten verwacht. Hiermee is de Langste Vegetarische Tafel niet alleen een officieus wereldrecord, maar...

3 mei 2016
Instock opent tweede en derde restaurant

Anti-verspillingsrestaurant Instock opent komende zomer in Den Haag zijn tweede vestiging. Ook zijn de plannen voor een derde vestiging zo goed als rond. Albert Heijn Instock begon in Amsterdam en komt uit de koker van vier medewerkers van Albert Heijn. Het restaurant bereidt maaltijden met pro...

4 maart 2016

Eten in een restaurant en vervolgens zelf bepalen hoeveel je er voor afrekent: dat kan vanaf 1 april bij het Geef Café in de Willemstraat in de Amsterdamse Jordaan. Tegen voedselverspilling Het restaurant is door middel van crowdfunding gerealiseerd. Stichting Geef organiseerde eerst losse din...

19 november 2015
Nominaties Horecava Innovation Awards bekend

Maar liefst 124 inzendingen mocht de vakjury van de Horecava Innovation Award dit jaar beoordelen. Sfeer, smaakbeleving, minder verspilling en écht contact zijn de centrale thema’s bij de zestien genomineerde producten en diensten. Tijdens de feestelijke opening van de jubileumHorecava, op de e...

15 oktober 2015
GIN Neo Bistro & Wines opent deuren

Na een korte proefperiode opent Jin Hu deze week zijn GIN Neo Bistro & Wines aan de Westerstraat 264 in Amsterdam. De trend van gastronomisch eten in een ongedwongen sfeer is al langer geleden ingezet in de Nederlandse horeca. Chef Jin Hu doet hier naar eigen zeggen nog een schepje bovenop; geïnsp...

15 oktober 2015
'Horeca kan voedselverspilling verminderen'

Restaurants en andere horeca kunnen de hoeveelheid weggegooid voedsel eenvoudig met tientallen procenten verminderen. Dat suggereert een praktijkonderzoek van WasteWatchers. Die organisatie deed de afgelopen twee maanden ruim duizend metingen bij dertig horecalocaties waaronder hotels, cateraars en...

2 oktober 2015
Horeca Vlaanderen start No Food To Waste

Beroepsvereniging Horeca Vlaanderen wil voedselverspilling terugdringen en start daarom de campagne No Food To Waste. In sterrenrestaurant Hertog-Jan werden het project en de bijbehorende website gelanceerd. Vermindering Horeca Vlaanderen sloot zich onlangs aan bij de 'voedselverliescoalitie'...

26 augustus 2015
Doggybag steeds normaler in Nederland

De doggybag breekt langzaam door in Nederland. Bijna 1 op de 5 Nederlanders heeft dit jaar vaker dan andere jaren om een doggybag gevraagd. De helft van alle Nederlanders is zich het afgelopen jaar bewuster geworden van de hoeveelheid eten die hij weggooit. 36% vindt een doggybag steeds normaler w...

23 juni 2015
Jubileum hotel-restaurant Kasteel Elsloo

Kasteel Elsloo in Elsloo vierde op vrijdag 19 juni haar 25 jarig jubileum als exploitant van het hotel & restaurant. Tijdens de feestelijke lunch werden zij tevens officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. Rijke historie Kasteel Elsloo kent een lange historie. Elsloo bezat als vrije ri...

16 juni 2015
Restaurant Vesters lid van Euro-Toques

Restaurant Vesters uit Nijmegen is afgelopen zondag 14 juni officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. De voorzitter van Euro-Toques, Ted Janssen, heette de gasten welkom. Hij vertelde hen dat Vesters bijzondere aandacht voor het ambachtelijk koken met seizoensgebonden en regionale ingredi...

4 juni 2015

De sociale onderneming GEEF Café wil, na het succes in Rotterdam, gezond en eerlijk voedsel voor alle Amsterdammers toegankelijk maken. Het concept is gebaseerd op het 'pay as you can-model', waarbij iedereen zelf bepaalt wat hij of zij betaalt. Op die manier kunnen ook mensen met minder geld bij...

2 januari 2015
10 culinaire trends voor 2015

Volgens culinaire adviseurs eten we in 2015 gekruider en funkier. Misvormd fruit en groenten worden in ere hersteld. En we gaan ook koken met gin. Tien culinaire trends voor het komende jaar op een rijtje. Foto: Het Japanse Matcha wordt een nieuwe trend. Op de foto staat een Matcha cake 1. Ge...

6 oktober 2014
BBB en Folie Culinaire: 10% meer bezoekers

Dag één van de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB en gastronomie vakevent Folie Culinaire is succesvol van start gegaan. Belgische horecaondernemers ontvingen een speciaal warm welkom door de heer Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Van Assche verzorgde samen met de...

3 oktober 2014
Storytelling op de 60e BBB

Het gebruik van streekproducten en ingrediënten uit de eigen regio zet als trend onverminderd door. Storytelling – het vertellen van het verhaal achter het gerecht of ingrediënt - wordt daarbij steeds belangrijker. Want de moderne horecabezoeker wil weten waar zijn of haar eten vandaan komt en...

18 september 2014
Damn Food Waste in Zwolle

Nederland verspilt nog steeds te veel voedsel en daarom vindt op zaterdag 20 september Damn Food Waste plaats op het Grote Kerkplein in Zwolle. Daarbij worden meer dan duizend gratis lunches uitgedeeld aan bezoekers. De lunch is gemaakt van voedsel dat anders weggegooid zou worden en iedereen die t...

24 juni 2014
Discosoep in Groningen

Op zaterdag 28 juni krijgt Damn Food Waste, waarbij vorig jaar ruim 6000 bordjes eten werden uitgedeeld op het Museumplein, een vervolg in Groningen. In het Noorderplantsoen in Groningen zal tussen 12:00 en 16:00 gratis lunch zijn voor iedereen die langskomt. Live gazpacho YFM (Youth Food Move...

13 juni 2014
Gratis lunch tegen voedselverspilling

Op 28 juni komt Damn Food Waste naar Groningen. Nog steeds wordt bijna een derde van al het geproduceerde voedsel verspild. Door te koken met producten die anders niet op ons bord zouden zijn beland, vraagt Damn Food Waste aandacht voor voedselverspilling. Iedereen is welkom om gratis te komen lun...

4 juni 2014
Duurzame toekomst Nederlands voedsel

Tijdens een bijeenkomst van de Alliantie Verduurzaming Voedsel gingen bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties deze week met elkaar om de tafel over de voortgang en uitdagingen rondom verduurzaming van de voedselketen. Aalt Dijkhuizen, de nieuwe voorzitter van d...

13 mei 2014
Minder verspilling in de keuken

Unilever helpt horecaondernemers om slimmer om te gaan met keukenafval. Voor de ecologisch en economisch bewuste chef-kok is er een speciale app ontwikkeld, die helpt met besparen in de keuken. Niet alleen goed voor onze leefwereld, maar ook voor uw portemonnee. Strijd tegen verspilling Het Eur...

7 maart 2014
Te krom, te klein, te weinig geen probleem voor restaurant Rechtstreeks

Na jaren ervaring te hebben opgedaan in verschillende restaurants, besloten Marcel den Heijer en Jolinde Doeve hun droom waar te maken: het openen van een eigen restaurant. De deuren van hun restaurant in het oude Regthuys van Abcoude zijn inmiddels geopend. Recht uit de streek Restaurant Rech...

20 januari 2014
Koksgilde lanceert Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is officieel gepresenteerd door Koksgilde Nederland. Dutch Cuisine is een movement. Een beweging die het nieuwe Nederlandse koken vertegenwoordigt. En een keuken waarin verse groenten een hoofdrol spelen. En vlees en vis een bijrol. Onverwachte combinaties met voornamelijk regionale ...

5 december 2013
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

Van 13 tot en met 16 januari 2014 vormt de Horecava weer hét trefpunt voor alles wat met de horeca te maken heeft. De Horecava is voor professionals in de foodservice branche sinds jaar en dag de ontmoetingsplek om nieuwe ideeën op te doen en op de hoogte te blijven van de marktontwikkelingen. Kl...

29 oktober 2013
Geld besparen door reductie voedselverspilling

Wist u dat er wereldwijd elk jaar zo'n 1,3 miljard ton voedsel verloren gaat? Dat is maar liefst 30 procent van al het voedsel dat wordt gemaakt. De horeca kan een belangrijke rol spelen bij het het verminderen van deze voedselverspilling. Stop het verlies Er gaat bijvoorbeeld veel voedsel ve...

17 oktober 2013

Voor het eerst is onderzocht hoe groot het aandeel voedselverspilling is in de partycateringbranche. Het blijkt dat gemiddeld per partij 30 procent voedsel wordt weggegooid. Forse besparingen zijn mogelijk, maar de maatschappelijke relevantie is nog veel belangrijker. Dat concludeert het Nederland...

9 oktober 2013
Actie tegen voedselverspilling

Damn Food Waste en Youth Food Movement (YFM) gaan op Wereldvoedseldag, 16 oktober, in actie tegen voedselverspilling. Ook organiseren zij het komende jaar door heel Nederland Discosoeps. Dit is een concept waarbij groenten die anders zouden worden weggegooid, omdat ze een plekje hebben of krom zi...

24 september 2013
Restaurantgast eet bord niet leeg

Ongeveer de helft van alle restaurants moet wekelijks noodgedwongen meer dan tien kilo voedsel weggooien. Dit blijkt uit een peiling van de Horecava onder Nederlandse horecaondernemers. Dat de gast het eten niet op krijgt wordt als belangrijkste reden aangegeven waarom restaurants het eten weggoo...

30 april 2013
Restaurants New York tegen verspilling

Restaurants in New York gaan minder voedsel verspillen. Samen met burgemeester Michael Bloomberg hebben meer dan honderd restaurants een verklaring ondertekend waarin ze aangeven hun voedselafval met de helft te zullen gaan verminderen. Onder de ondertekenende restaurants zitten klinkende namen al...

12 februari 2013
KHN wil aandacht voor duurzaam

KHN gaat samenwerken met MVO Nederland om de bewustheid over en kansen van duurzaamheid in de horeca te vergroten. De organisaties willen het thema tot standaard verheffen. Bewust maken Op 11 februari formaliseerden Lodewijk van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland, en Willem Lag...

3 december 2012
Kanshebbers Innovation Award bekend

De nominaties voor de 13e Horecava Innovation Award zijn bekend. De jury heeft uit ruim 110 inzendingen zestien genomineerden benoemd die kans maken op een award. Categorieën De nominaties zijn verdeeld over vier categorieën: Food & Beverage, Interior & Design, Equipment & Services en Concept...

27 augustus 2012
No waste gazpacho ziet levenslicht

Too Good To Waste lanceert haar eerste product op 28 augustus op de Floriade. Het gaat om een gazpacho die is gemaakt van tomaten die anders weggegooid zouden worden. Helft weg Voedselverspilling is een groot probleem. De Nederlandse consument gooit jaarlijks voor 2,4 miljard euro aan voedsel we...

16 februari 2012
Vijf oplossingen tegen voedselproblematiek

Is 'no waste' op het gebied van voedsel een fabeltje? Welnee! De oplossingen en initiatieven liggen voor het oprapen. Zo wordt op 1 maart in Amsterdam de finale gehouden van de wedstrijd Battle of the Cheetas Vijf teams van young professionals bedenken creatieve oplossingen voor wereldvoedselprob...

20 januari 2012
PvdD wil voedselverspilling tegengaan

De Partij voor de Dieren wil dat restaurants voortaan een doggybag aanbieden voor hun gasten. De partij wil met deze actie voedselverspilling tegengaan, liet zij weten tijdens het debat Duurzaam voedsel. Restaurants zouden per jaar 51.000 ton voedsel weggooien. De horeca voelt echter vrij weinig ...

4 november 2011
Nieuwe methode tegen voedselverspilling

Agrarisch kenniscentrum Agro & Co Brabant heeft een methode ontwikkeld waarmee bedrijven uit kunnen rekenen waar er binnen hun organisatie onnodig voedsel wordt weggegooid. De methode heet Verspilling in Beeld en is als boek met een cd erbij te verkrijgen. Stappenplan In het boek staat besch...

14 september 2011
Koks! Innovatie Trofee 2011 uitgereikt

De Nutri-Pulse e-Cooker is tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn uitgeroepen tot overall winnaar van de Koks! Innovatie Trofee 2011. De Nutri-Pulse is in staat om lekkere en gezonde gerechten, gebaseerd op natuurlijke voedingsmiddelen, supersnel te garen. Zo kan kabeljauw binnen een paa...

20 mei 2010
Hollandse Tapas tegen voedselverspilling

Nederlanders gooien elk jaar ruim twintig procent van hun voedsel weg. Niet omdat het beschimmeld is, maar omdat het 'over' is en 'niet op komt'. Zonde, vindt demissionair minister Gerda Verburg. Samen met topkok Jonathan Karpations van Restaurant Vork en Mes in Hoofddorp geeft Verburg vrijdag de af...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: