Je hebt gezocht op: vega

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels
28 maart 2024Nieuws

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels

Na veertien maanden voorbereiding brengt een Amsterdamse groep sommeliers, muzikanten en creatieven vol trots hun eerste creatie op de markt. Een dran...

10 restaurants toegevoegd aan Michelingids voor april 2024
27 maart 2024Nieuws

10 restaurants toegevoegd aan Michelingids voor april 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor april 2024 maar...

Broei brengt plantaardig dineren naar Amersfoort: “We openen geen geitenwollensokkencafé”
22 maart 2024Nieuws

Broei brengt plantaardig dineren naar Amersfoort: “We openen geen geitenwollensokkencafé”

Na het succes in Utrecht opent restaurant Broei ook in Amersfoort. Deze zomer gaan de deuren open op een wel heel iconische plek; het Nefkensgebouw. M...

Deze bezorgrestaurants zijn de beste van Nederland volgens Thuisbezorgd
5 maart 2024Nieuws

Deze bezorgrestaurants zijn de beste van Nederland volgens Thuisbezorgd

Thuisbezorgd.nl reikt naar jaarlijkse gewoonte de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Een recordaantal van 105.000 Nederlandse e...

Vegan Zeastar opent eerste pop-up restaurant bij Zèta in Den Haag
21 februari 2024Nieuws

Vegan Zeastar opent eerste pop-up restaurant bij Zèta in Den Haag

Vegan Zeastar, het revolutionaire merk plantaardige visvervangers van Vegan Finest Foods, kondigt met trots de opening aan van haar allereerste pop-up...

‘Chef van het Jaar’ Emile van der Staak: “We staan pas aan het begin”
5 februari 2024Nieuws

‘Chef van het Jaar’ Emile van der Staak: “We staan pas aan het begin”

Emile van der Staak, chef van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen, ontving maandag de Gault&Millau ‘Chef van het Jaar’ award. Hij...

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat
12 januari 2024Nieuws

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat

Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger
9 januari 2024Nieuws

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger

Audrey Biermans van Vitam heeft een bijzondere prestatie geleverd tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger op de Horecava: waar ze vorig jaar tweede werd...

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars
8 januari 2024Nieuws

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars

De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersone...

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"
8 januari 2024Nieuws

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"

De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...

Restaurant Izakaya Duki opent deuren als onderdeel van karaokebar
2 januari 2024Nieuws

Restaurant Izakaya Duki opent deuren als onderdeel van karaokebar

Net voor het einde van het jaar, op 29 december, heeft Izakaya DUKI de deuren aan het Rotterdamse Hofplein geopend. Het restaurant is onderdeel van de...

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik mijn rendement met menu engineering?
19 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik mijn rendement met menu engineering?

Een van de eerste zaken die gasten te zien krijgen wanneer zij een horecagelegenheid binnengaan is de menukaart. Het menu is daarmee een prominent vis...

Zo blijft Poké Perfect de concurrentie voor
15 december 2023Nieuws

Zo blijft Poké Perfect de concurrentie voor

Ze prijken steeds vaker op menukaarten: poké bowls. Poké Perfect introduceerde deze van oorsprong Hawaïaanse lekkernij in Nederland...

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
12 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?

Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...

Plantrecôte©: ook vleesliefhebbers zijn er dol op
6 december 2023Nieuws

Plantrecôte©: ook vleesliefhebbers zijn er dol op

Het duurzame vleesalternatief van ME-AT the alternative, de plantaardige dochter van Vion, dat dit jaar bekroond is op de 'Anuga Taste Innovation Show...

5 redenen om mee te doen met het NK de Lekkerste 2024
4 december 2023Nieuws

5 redenen om mee te doen met het NK de Lekkerste 2024

Ben jij trots op je vak en ben je benieuwd wat anderen van jouw culinaire creaties vinden? Dan hoor je thuis op het NK de Lekkerste tijdens de Horecav...

De duurste bestellingen en populairste gerechten: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl
30 november 2023Nieuws

De duurste bestellingen en populairste gerechten: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl

Terwijl de feestdagen in aantocht zijn, deelt Thuisbezorgd.nl haar jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone en opvallendste bestellingen in N...

Column Charlotte Mauritz: In de ban van de crompouce
16 november 2023Nieuws

Column Charlotte Mauritz: In de ban van de crompouce

Mijn laatste column sloot ik af met de zin: Op naar de volgende hype! Nou daar is hij, de volgende hype heeft zich al aangediend, De crompouce en al h...

Restaurant Locals in Arnhem uitgebreid met twee salons
1 november 2023Nieuws

Restaurant Locals in Arnhem uitgebreid met twee salons

Restaurant Locals, gelegen in Hotel Haarhuis, heeft afgelopen maanden een verbouwing ondergaan en is uitgebreid met twee mooie salons. Dit jaar worden...

Kaasfondue-restaurant Smelt keert terug in Amsterdams Westerpark
23 oktober 2023Nieuws

Kaasfondue-restaurant Smelt keert terug in Amsterdams Westerpark

Kaasfondue-restaurant Smelt heeft onlangs voor het tweede seizoen de deuren geopend. Na een halfjaar afwezigheid is het restaurant terug in het Wester...

Inschrijving NK de Lekkerste 2024 geopend
19 oktober 2023Nieuws

Inschrijving NK de Lekkerste 2024 geopend

De inschrijving voor het NK de Lekkerste 2024 is geopend. De wedstrijden vinden plaats tijdens de komende editie van de Horecava, van 8 tot en met 11...

Column Charlotte Mauritz: Gastvrij Rotterdam; wedstrijden zijn weer hot en de vegan hype is over
17 oktober 2023Nieuws

Column Charlotte Mauritz: Gastvrij Rotterdam; wedstrijden zijn weer hot en de vegan hype is over

De 2023 editie van Gastvrij Rotterdam is er weer één voor in de boeken; het 10-jarig bestaan van de beurs, iedere dag een prachtig gevul...

Team Bocuse d’Or Nederland ingeloot voor Europese finale in Noorse Trondheim
17 oktober 2023Nieuws

Team Bocuse d’Or Nederland ingeloot voor Europese finale in Noorse Trondheim

Donderdag 12 oktober 2023 maakte de organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or bekend dat team Bocuse d’Or Nederland officie...

Van ‘hemelse werkplek’ voor Dopper naar beste vegan restaurant van Nederland
13 oktober 2023Nieuws

Van ‘hemelse werkplek’ voor Dopper naar beste vegan restaurant van Nederland

Ondernemen in Haarlem. Toen Dopper, bekend van de hervulbare waterflessen, een jaar of vier geleden besloot op zoek te gaan naar een duurzamer pand om...

Dit is de sterrenline-up van 100Chefs by Gault&Millau
19 september 2023Nieuws

Dit is de sterrenline-up van 100Chefs by Gault&Millau

Op 30 september en 1 oktober 2023 vindt het grootste culinaire evenement van Nederland, 100Chefs by Gault&Millau, plaats in het Miele Experience C...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”
8 september 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Latijns-Amerikaans restaurant Selva opent op 24e verdieping van nhow Amsterdam RAI
7 september 2023Nieuws

Latijns-Amerikaans restaurant Selva opent op 24e verdieping van nhow Amsterdam RAI

Een sfeervolle reis door het Amazoneregenwoud, dit biedt Selva, een nieuw restaurant in Amsterdam dat haar deuren opent op de 24e verdieping van het i...

Deze paviljoens en specials wil je als restaurateur niet missen op Gastvrij Rotterdam 2023
1 september 2023Nieuws

Deze paviljoens en specials wil je als restaurateur niet missen op Gastvrij Rotterdam 2023

Wist je al dat je op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam je ook kunt laten inspireren door de unieke paviljoens en specials? Van de beste plant-based...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Robotchefs doen hun intrede in restaurants”
21 augustus 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Robotchefs doen hun intrede in restaurants”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....

Starten en groeien in de horeca: Geheimen van succesvolle horecaconcepten onthuld door ondernemers
29 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Geheimen van succesvolle horecaconcepten onthuld door ondernemers

In dit artikel vertellen een restaurateur, lunchroom- en caféondernemer hoe hun concepten tot stand zijn gekomen. Het bepalen van een horecacon...

“De Lichttoren is en blijft een allemansvriend”
29 juni 2023Nieuws

“De Lichttoren is en blijft een allemansvriend”

Ondernemen in Eindhoven. Philips heeft in de afgelopen decennia zijn aanwezigheid in Eindhoven flink teruggeschroefd, maar wie met de trein vanuit het...

Plantaardige markt blijft groeien in Europa
5 mei 2023Nieuws

Plantaardige markt blijft groeien in Europa

De plantaardige retailmarkt in Europa blijft groeien, terwijl de markt voor dierlijk vlees, melk en kaas krimpt. Dit blijkt uit onderzoek van Goo...

Margo Reuten en Petro Kools: “Alles wat je op één hand kunt tellen is interessant”
2 mei 2023Nieuws

Margo Reuten en Petro Kools: “Alles wat je op één hand kunt tellen is interessant”

Het begon met de titel ‘eerste vrouwelijke meesterkok van Nederland’. Die bekroning leidde Margo Reuten naar vele andere podia, waar ze &o...

All day breakfast diner 'by Jarmusch' opent in Rotterdam
1 mei 2023Nieuws

All day breakfast diner 'by Jarmusch' opent in Rotterdam

Pancakes, vega breakfast burrito's, mimosa's en ‘eggs-any-way-you-like’ zover het oog kan zien. De tweede vestiging van 'by Jarmusch' open...

Eerste particuliere plant-based chef opleiding van start
28 april 2023Nieuws

Eerste particuliere plant-based chef opleiding van start

Plantaardig koken is na een snelle opkomst niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Dit bleek ook uit het arbeidsmarktonderzoek (2022) van S...

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren
24 april 2023Nieuws

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren

De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...

Dit zijn de 17 nieuwe restaurants met één Michelinster
24 april 2023Nieuws

Dit zijn de 17 nieuwe restaurants met één Michelinster

De Michelingids Nederland 2023 verwelkomt maar liefst 17 (zie lijst onderaan) nieuwe sterren. Zo worden in Maastricht twee historische restaurants opn...

Liveblog: uitreiking Michelingids 2023 [gesloten]
23 april 2023Nieuws

Liveblog: uitreiking Michelingids 2023 [gesloten]

Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2023 gepresenteerd. Blijf via dit liveblog - van de redactie va...

11 vragen aan een horecagigant: Selmar de Roo
20 april 2023Nieuws

11 vragen aan een horecagigant: Selmar de Roo

In dit interview stelt dit blad elf vragen aan een grote horecaondernemer. Hoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één...

Beers & Barrels geopend aan Rembrandtplein in Amsterdam
31 maart 2023Nieuws

Beers & Barrels geopend aan Rembrandtplein in Amsterdam

Na een grote verbouwing opende Beers & Barrels op 31 maart een nieuwe locatie aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Een robuuste, maar sfeervolle r...