Het initiatief van winstdeling van visrestaurant Pesca in Amsterdam, gestart in 2017, kan weer voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Je wilt na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digi...
Hoofdoorzaken voor de vrijwillige sluiting zijn de hoge inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalock...
Het gaat over het algemeen steeds beter met ondernemers. Gevraagd naar hoe het bedrijf ervoor staat, geven ze gemiddeld een 7,5 als rapportcijfer. Dat...
Restaurant Sense* in Den Bosch van eigenaar en patron-cuisinier Dennis Middeldorp is failliet verklaard. Sense ging open in 2008 en is momenteel het e...
In september en oktober brengen de leden van Relais & Châteaux lokale kazen, wijnen en andere gefermenteerde producten onder de aandacht bij...
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
Chez Brochard, een van de meest geprezen Hardewijkse restaurants met vermeldingen in Gault&Millau en de Michelingids, sluit per 1 oktober 2023 de...
De horeca wordt steeds duurder als gevolg van toenemende kosten. Zo zijn de personeelskosten door recente loonsverhogingen gestegen. Restaurants en ca...
Ondernemen in Eindhoven. Philips heeft in de afgelopen decennia zijn aanwezigheid in Eindhoven flink teruggeschroefd, maar wie met de trein vanuit het...
Op 1 juni 2023 bestaat bouwbedrijf Bulsink op de kop af 95 jaar. Toen CEO Antoine Bulsink in 1997 het roer overnam, telde het personeelsbestand twee t...
In overleg met adviseurs, Christiaan Mensink, Jacobine van den Dolder en Pieter-Christiaan van Prooijen, heeft Wagamama gekozen voor een WHOA-procedur...
De customer journey in de horeca veranderde helemaal. De QR-code maakte een comeback, reviews zijn de standaard en reserveren gebeurt digitaal. Hoe op...
Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...
De Delfste horecaondernemer Marijke Vuik volgde afgelopen 7 maart Robèr Willemsen officieel op als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland....
Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...
Pizzakroeg Westkop in Museumpark Rotterdam heeft na een roerige start in coronatijd al grote stappen gezet en er worden dit jaar weer stappen gemaakt....
Op 7 maart trad Marijke Vuik aan als voorzitter van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zij volgt Robèr Willemsen op, die na zeve...
Na de coronacrisis volgden nieuwe uitdagingen; van de inflatie tot blijvend personeelstekort en torenhoge energielasten. Marjolein Mens, de nieuwe Chi...
Meint Waterlander is per 16 maart de nieuwe directeur van Nederlandse Brouwers. Hij was hiervoor twee jaar woordvoerder en communicatieadvis...
De gedachte om de deuren van restaurant Mijn Keuken* te sluiten speelt al een langere tijd door het hoofd van eigenaren Pieter Bosters en Simone...
Nederlanders geven steeds meer geld uit aan eten en drinken. In 2023 groeit de foodmarkt naar een omzet €68,9 miljard; dat is een toename van 3,9...
Werkgevers in de horeca- en cateringbranche, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling...
De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de coronapandemie. Wel ziet de biermarkt er anders uit. Het aandeel van alcoholvrij bie...
Vandaag kondigen het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse ontwikkelaar van restauranttechnologie Zenchef aan dat zij hu...
De omzet van de foodservicebedrijven is in 2022 gestegen met ruim 40%, naar een omzet van €19,1 miljard. Dat meldt het FoodService Instituut Nede...
Vandaag werden tijdens de opening van de Horecava de eerste exemplaren van het kinderboek Saffraan & Sjalot uitgereikt aan Dirk Beljaarts, algemee...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag, op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruit...
Als servicegerichte horecaondernemer wil je het jouw gast zo makkelijk mogelijk maken om af te rekenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, me...
December is de tijd om te reflecteren op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar de toekomst. Voor de meeste restaurateurs en horecaondernemers l...
De horeca was altijd een aantrekkelijke werkgever voor jongeren die een bijbaantje willen. Dat imago lijkt af te nemen. Doordat horeca tijdens lockdow...
Een hot topic momenteel, het effect van de torenhoge inflatie op de jaarlijkse huurprijsindexatie. Niet alleen word je als horecaondernemer geconfront...
Ondanks de recent sterk gedaalde groothandelsprijzen voor gas en elektriciteit verwacht ING Research dat deze volgend jaar toch weer oplopen. Vooral e...
De horecasector kende een uitstekend tweede kwartaal dit jaar. Dat blijktuit de kwartaalupdate van de Rabobank In totaal kwam de omzet zelfs bov...
Bedrijven hebben in 2021 NOW-steun aangevraagd voor 1,3 miljoen werknemersbanen. In de bedrijfstakken horeca en cultuur, sport en recreatie werd n...
Op dit moment kan de overgrote meerderheid van de mbo-studenten een geschikte stageplek vinden, blijkt uit nieuwe cijfers van Samenwerkingsorgani...
Het zal je niet ontgaan zijn: we zitten midden in een inflatiecrisis. Nog nooit was het inflatiecijfer zo hoog: 12% in augustus. De prijzen van onder...
op 28 september diende de zitting in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) namens acht individuele horecaondernemers tegen deS...