Je hebt gezocht op: crisis

Restaurant Pesca Amsterdam verdeelt bijna 40.000 euro onder het team
23 april 2024Nieuws

Restaurant Pesca Amsterdam verdeelt bijna 40.000 euro onder het team

Het initiatief van winstdeling van visrestaurant Pesca in Amsterdam, gestart in 2017, kan weer voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis...

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"
8 januari 2024Nieuws

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"

De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca
1 december 2023Nieuws

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca

Je wilt na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digi...

Udens toprestaurant OONIVOO sluit definitief eind 2023
29 november 2023Nieuws

Udens toprestaurant OONIVOO sluit definitief eind 2023

Hoofdoorzaken voor de vrijwillige sluiting zijn de hoge inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalock...

KVK: welbevinden en bedrijfssituatie in horeca blijven achter bij andere sectoren
17 november 2023Nieuws

KVK: welbevinden en bedrijfssituatie in horeca blijven achter bij andere sectoren

Het gaat over het algemeen steeds beter met ondernemers. Gevraagd naar hoe het bedrijf ervoor staat, geven ze gemiddeld een 7,5 als rapportcijfer. Dat...

Restaurant Sense* failliet; nog wel open
27 september 2023Nieuws

Restaurant Sense* failliet; nog wel open

Restaurant Sense* in Den Bosch van eigenaar en patron-cuisinier Dennis Middeldorp is failliet verklaard. Sense ging open in 2008 en is momenteel het e...

Relais & Châteaux en Slow Food opnieuw in actie voor Food For Change
26 september 2023Nieuws

Relais & Châteaux en Slow Food opnieuw in actie voor Food For Change

In september en oktober brengen de leden van Relais & Châteaux lokale kazen, wijnen en andere gefermenteerde producten onder de aandacht bij...

15 jaar De RestaurantKrant (2012): Emile van der Staak sprak over De Nieuwe Winkel
18 augustus 2023Nieuws

15 jaar De RestaurantKrant (2012): Emile van der Staak sprak over De Nieuwe Winkel

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

Hoog aangeschreven restaurant sluit de deuren: "De laatste maanden gaan we feestelijk afsluiten"
1 augustus 2023Nieuws

Hoog aangeschreven restaurant sluit de deuren: "De laatste maanden gaan we feestelijk afsluiten"

Chez Brochard, een van de meest geprezen Hardewijkse restaurants met vermeldingen in Gault&Millau en de Michelingids, sluit per 1 oktober 2023 de...

ING: "Horeca wordt steeds duurder als gevolg van toenemende kosten, consument de dupe"
5 juli 2023Nieuws

ING: "Horeca wordt steeds duurder als gevolg van toenemende kosten, consument de dupe"

De horeca wordt steeds duurder als gevolg van toenemende kosten. Zo zijn de personeelskosten door recente loonsverhogingen gestegen. Restaurants en ca...

“De Lichttoren is en blijft een allemansvriend”
29 juni 2023Nieuws

“De Lichttoren is en blijft een allemansvriend”

Ondernemen in Eindhoven. Philips heeft in de afgelopen decennia zijn aanwezigheid in Eindhoven flink teruggeschroefd, maar wie met de trein vanuit het...

Bulsink bestaat 95 jaar: van lokale aannemer tot internationaal bouwbedrijf
31 mei 2023Nieuws

Bulsink bestaat 95 jaar: van lokale aannemer tot internationaal bouwbedrijf

Op 1 juni 2023 bestaat bouwbedrijf Bulsink op de kop af 95 jaar. Toen CEO Antoine Bulsink in 1997 het roer overnam, telde het personeelsbestand twee t...

Wagamama heeft WHOA-akkoord voor herstructurering
27 maart 2023Nieuws

Wagamama heeft WHOA-akkoord voor herstructurering

In overleg met adviseurs, Christiaan Mensink, Jacobine van den Dolder en Pieter-Christiaan van Prooijen, heeft Wagamama gekozen voor een WHOA-procedur...

Digitalisering in de horeca: wat kan het voor jouw zaak betekenen?
24 maart 2023Nieuws

Digitalisering in de horeca: wat kan het voor jouw zaak betekenen?

De customer journey in de horeca veranderde helemaal. De QR-code maakte een comeback, reviews zijn de standaard en reserveren gebeurt digitaal. Hoe op...

Themamaand Betalen: Dit zijn de betaalopties voor restaurants
23 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Dit zijn de betaalopties voor restaurants

Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...

Exclusief interview Marijke Vuik, nieuwe voorzitter KHN: "Zichtbaar zijn en verbinding maken"
17 maart 2023Nieuws

Exclusief interview Marijke Vuik, nieuwe voorzitter KHN: "Zichtbaar zijn en verbinding maken"

De Delfste horecaondernemer Marijke Vuik volgde afgelopen 7 maart Robèr Willemsen officieel op als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland....

Afscheidsinterview Robèr Willemsen: "Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven"
16 maart 2023Nieuws

Afscheidsinterview Robèr Willemsen: "Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven"

Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...

Pizzakroeg Westkop klaar voor de zomer
8 maart 2023Nieuws

Pizzakroeg Westkop klaar voor de zomer

Pizzakroeg Westkop in Museumpark Rotterdam heeft na een roerige start in coronatijd al grote stappen gezet en er worden dit jaar weer stappen gemaakt....

Marijke Vuik nieuwe voorzitter KHN
7 maart 2023Nieuws

Marijke Vuik nieuwe voorzitter KHN

Op 7 maart trad Marijke Vuik aan als voorzitter van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zij volgt Robèr Willemsen op, die na zeve...

Nieuwe CCO De Beren trotseert marketinguitdagingen
7 maart 2023Nieuws

Nieuwe CCO De Beren trotseert marketinguitdagingen

Na de coronacrisis volgden nieuwe uitdagingen; van de inflatie tot blijvend personeelstekort en torenhoge energielasten. Marjolein Mens, de nieuwe Chi...

Meint Waterlander nieuwe directeur Nederlandse Brouwers
21 februari 2023Nieuws

Meint Waterlander nieuwe directeur Nederlandse Brouwers

Meint Waterlander is per 16 maart de nieuwe directeur van Nederlandse Brouwers. Hij was hiervoor twee jaar woordvoerder en communicatieadvis...

Restaurant Mijn Keuken* per direct gesloten
16 februari 2023Nieuws

Restaurant Mijn Keuken* per direct gesloten

De gedachte om de deuren van restaurant Mijn Keuken* te sluiten speelt al een langere tijd door het hoofd van eigenaren Pieter Bosters en Simone...

FSIN: Nederland geeft meer geld uit aan eten en drinken
14 februari 2023Nieuws

FSIN: Nederland geeft meer geld uit aan eten en drinken

Nederlanders geven steeds meer geld uit aan eten en drinken. In 2023 groeit de foodmarkt naar een omzet €68,9 miljard; dat is een toename van 3,9...

Restaurateurs kunnen tot en met 22 februari definitieve berekening NOW aanvragen
7 februari 2023Nieuws

Restaurateurs kunnen tot en met 22 februari definitieve berekening NOW aanvragen

Werkgevers in de horeca- en cateringbranche, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling...

Aandeel alcoholvrij en speciaalbier groeit, pils minder populair
26 januari 2023Nieuws

Aandeel alcoholvrij en speciaalbier groeit, pils minder populair

De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de coronapandemie. Wel ziet de biermarkt er anders uit. Het aandeel van alcoholvrij bie...

Restaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten
25 januari 2023Nieuws

Restaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten

Vandaag kondigen het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse ontwikkelaar van restauranttechnologie Zenchef aan dat zij hu...

11.000 horecaondernemers moeten nog definitieve berekening NOW aanvragen
24 januari 2023Nieuws

11.000 horecaondernemers moeten nog definitieve berekening NOW aanvragen

Werkgevers in de horeca- en cateringbranche, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling...

FSIN: Foodservicemarkt groeide in 2022 met ruim 40%
10 januari 2023Nieuws

FSIN: Foodservicemarkt groeide in 2022 met ruim 40%

De omzet van de foodservicebedrijven is in 2022 gestegen met ruim 40%, naar een omzet van €19,1 miljard. Dat meldt het FoodService Instituut Nede...

SVH lanceert op Horecava kinderboek voor kennismaking met het vak
9 januari 2023Nieuws

SVH lanceert op Horecava kinderboek voor kennismaking met het vak

Vandaag werden tijdens de opening van de Horecava de eerste exemplaren van het kinderboek Saffraan & Sjalot uitgereikt aan Dirk Beljaarts, algemee...

KHN op Horecava: vertrouwen in de toekomst
9 januari 2023Nieuws

KHN op Horecava: vertrouwen in de toekomst

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag, op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruit...

Themamaand Financiën: Welke betaalopties zijn er voor jouw restaurant? En wat kost het?
29 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Welke betaalopties zijn er voor jouw restaurant? En wat kost het?

Als servicegerichte horecaondernemer wil je het jouw gast zo makkelijk mogelijk maken om af te rekenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, me...

Column Monique van Gevelt: Nieuw financieel tijdperk
21 december 2022Nieuws

Column Monique van Gevelt: Nieuw financieel tijdperk

December is de tijd om te reflecteren op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar de toekomst. Voor de meeste restaurateurs en horecaondernemers l...

ABN Amro: 'Aantrekken jongeren voor horeca-baan lastig'
6 december 2022Nieuws

ABN Amro: 'Aantrekken jongeren voor horeca-baan lastig'

De horeca was altijd een aantrekkelijke werkgever voor jongeren die een bijbaantje willen. Dat imago lijkt af te nemen. Doordat horeca tijdens lockdow...

Huurprijsindexering rijst de pan uit, wat te doen?
4 november 2022Nieuws

Huurprijsindexering rijst de pan uit, wat te doen?

Een hot topic momenteel, het effect van de torenhoge inflatie op de jaarlijkse huurprijsindexatie. Niet alleen word je als horecaondernemer geconfront...

ING: Gematigd positief beeld in 2023 over horeca
2 november 2022Nieuws

ING: Gematigd positief beeld in 2023 over horeca

Ondanks de recent sterk gedaalde groothandelsprijzen voor gas en elektriciteit verwacht ING Research dat deze volgend jaar toch weer oplopen. Vooral e...

Rabobank: aanbod traditionele horeca daalt
21 oktober 2022Nieuws

Rabobank: aanbod traditionele horeca daalt

De horecasector kende een uitstekend tweede kwartaal dit jaar. Dat blijktuit de kwartaalupdate van de Rabobank  In totaal kwam de omzet zelfs bov...

Horeca grootverbruiker NOW-regelingen in 2021
14 oktober 2022Nieuws

Horeca grootverbruiker NOW-regelingen in 2021

Bedrijven hebben in 2021 NOW-steun aangevraagd voor 1,3 miljoen werknemersbanen. In de bedrijfstakken horeca en cultuur, sport en recreatie werd n...

Stagetekort historisch laag, maar zorgen over nabije toekomst
4 oktober 2022Nieuws

Stagetekort historisch laag, maar zorgen over nabije toekomst

Op dit moment kan de overgrote meerderheid van de mbo-studenten een geschikte stageplek vinden, blijkt uit nieuwe cijfers van Samenwerkingsorgani...

Raisin.nl: Hoeveel zijn de prijzen in de horeca gestegen in de afgelopen twintig jaar?
30 september 2022Nieuws

Raisin.nl: Hoeveel zijn de prijzen in de horeca gestegen in de afgelopen twintig jaar?

Het zal je niet ontgaan zijn: we zitten midden in een inflatiecrisis. Nog nooit was het inflatiecijfer zo hoog: 12% in augustus. De prijzen van onder...

KHN wil volledige nadeelcompensatie voor door coronamaatregelen getroffen horecaondernemers
28 september 2022Nieuws

KHN wil volledige nadeelcompensatie voor door coronamaatregelen getroffen horecaondernemers

op 28 september diende de zitting in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) namens acht individuele horecaondernemers tegen deS...