Je hebt gezocht op: huur

Loesje Tieleman (28) heeft 4 zaken in Rotterdam: “Overdag ontbijt, ’s avonds cocktails”
17 oktober 2025Nieuws

Loesje Tieleman (28) heeft 4 zaken in Rotterdam: “Overdag ontbijt, ’s avonds cocktails”

Ze was twintig toen ze de vergunningen voor haar eerste horecazaak aanvroeg. “Het grappige is…”, aldus Loesje Tieleman. “&h...

Dit zijn de 42 restaurants die door Michelin zijn toegevoegd aan Gids 2025
1 oktober 2025Nieuws

Dit zijn de 42 restaurants die door Michelin zijn toegevoegd aan Gids 2025

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben dit jaar 42 nieuwe restaurants opgenomen in de gids. Deze nieuwe restaurants kregen meteen een perso...

Michelin voegt vlak voor Sterrenceremonie 12 restaurants toe aan gids
25 september 2025Nieuws

Michelin voegt vlak voor Sterrenceremonie 12 restaurants toe aan gids

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

Deze zes belastingen betalen horecaondernemers óók
16 september 2025Nieuws

Deze zes belastingen betalen horecaondernemers óók

Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....

Nick Bril heropent The Jane op 5 oktober met nieuw hoofdstuk op nieuwe locatie
2 september 2025Nieuws

Nick Bril heropent The Jane op 5 oktober met nieuw hoofdstuk op nieuwe locatie

Op 5 oktober 2025 opent sterrenchef Nick Bril de nieuwe vestiging van The Jane aan de Limbastraat 5, op ’t Eilandje in Antwerpen. Het nieuwe con...

SVH Meestertour brengt bezoek aan sterrenrestaurants in Rotterdam en Voorburg
2 september 2025Nieuws

SVH Meestertour brengt bezoek aan sterrenrestaurants in Rotterdam en Voorburg

Op maandag 15 september 2025 vindt de zesde editie van de SVH Meestertour plaats, voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens deze exclusieve tour...

Luc Kusters zoekt overnamekandidaat voor voormalig Bolenius*-pand en benoemt Jet Loos als keukenchef
28 augustus 2025Nieuws

Luc Kusters zoekt overnamekandidaat voor voormalig Bolenius*-pand en benoemt Jet Loos als keukenchef

Ondernemer Luc Kusters zoekt een kandidaat voor de exploitatie van de voormalige locatie van zijn restaurant aan de Amsterdamse Zuidas. Sterrenrestaur...

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
28 augustus 2025Nieuws

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”

Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste loc...

Geen toeristeneten, maar een avond uit: "Stilstaan is achteruitgang"
16 juli 2025Nieuws

Geen toeristeneten, maar een avond uit: "Stilstaan is achteruitgang"

Giethoorn… Een bijzondere locatie voor horecaondernemers, met haar vaarten, bruggetjes en authentieke sfeer. De omgeving vraagt om een aanpak d...

Kastan viert éénjarig jubileum in Hoofddorp
10 juli 2025Nieuws

Kastan viert éénjarig jubileum in Hoofddorp

Bar/restaurant Kastan, gelegen in de sfeervol gerenoveerde oude wagenschuur tussen de kastanjebomen tegenover station Hoofddorp, viert deze maand haar...

Ron en Lindsay Lemmens sluiten sterrenrestaurant Flavours en openen Bistro
23 juni 2025Nieuws

Ron en Lindsay Lemmens sluiten sterrenrestaurant Flavours en openen Bistro

Ron en Lindsay Lemmens sluiten per 27 juli 2025 de deuren van hun restaurant Flavours* in Weert. Per oktober 2025 begint het paar een nieuw hoofdstuk...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
6 juni 2025Nieuws

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen

In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Sterrenrestaurant Flicka stopt eind 2025: "Niet omdat het moet, maar omdat het tijd is"
28 mei 2025Nieuws

Sterrenrestaurant Flicka stopt eind 2025: "Niet omdat het moet, maar omdat het tijd is"

Eind 2025 sluiten Thomas van Santvoort en Merlijn van den Bosch permanent de deuren van hun restaurant in Kerkdriel. Dat maakten ze op woensdagochtend...

Dit kost een diner voor twee in Europa
19 mei 2025Nieuws

Dit kost een diner voor twee in Europa

Bij Ferrygogo doen ze elk jaar onderzoek naar wat een vakantie nou écht kost. Dus ook naar wat je op locatie kwijt bent. Want goedkoop reizen i...

Het iconische The Jane, opgezet door Sergio Herman en Nick Bril, sluit na 11 jaar de deuren
18 maart 2025Nieuws

Het iconische The Jane, opgezet door Sergio Herman en Nick Bril, sluit na 11 jaar de deuren

Na elf jaar sluit het legendarische restaurant The Jane in Antwerpen definitief zijn deuren. Het restaurant, dat in 2014 werd opgericht door sterrench...

Overleven in de horeca: prijsstijgingen, klantverlies en slimme oplossingen
7 maart 2025Nieuws

Overleven in de horeca: prijsstijgingen, klantverlies en slimme oplossingen

De horeca boekte in 2024 een op het oog prima omzetstijging van 5,4 procent, maar de kosten stegen helaas nog veel sneller. Bovendien is de omzetgroei...

De kracht van co-branding
27 februari 2025Nieuws

De kracht van co-branding

McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

Jonge ondernemers die ervoor gaan: Yolande Vesters bezocht restaurant De Koningin
14 februari 2025Nieuws

Jonge ondernemers die ervoor gaan: Yolande Vesters bezocht restaurant De Koningin

Steenoven De Olifant is een rijksmonument met een rijke historie. De oven waarin eens de befaamde IJsselstenen werden gebakken, is nu een voorhof wat...

Horecava 2025 trekt meer dan 67.000 bezoekers
17 januari 2025Nieuws

Horecava 2025 trekt meer dan 67.000 bezoekers

Vier dagen lang - van 13 tot met 16 januari - stond RAI Amsterdam in het teken van de toekomst van de horeca. Het was een perfecte mix van inspiratie,...

ABN Amro voorspelt: aantal horecafaillissementen piekt in 2025
8 januari 2025Nieuws

ABN Amro voorspelt: aantal horecafaillissementen piekt in 2025

Waar de Nederlandse horeca goed leek te herstellen na de pandemie, stapelen de problemen zich opnieuw op. ABN Amro voorspelt dat het aantal faillissem...

Amsterdams sterrenrestaurant Coulisse* moet ongewild deuren sluiten
6 januari 2025Nieuws

Amsterdams sterrenrestaurant Coulisse* moet ongewild deuren sluiten

Na bijna vijf jaren aan de Oostenburgergracht in Amsterdam heeft restaurant Coulisse moeten aankondigen dat ze op 3 mei 2025 de deuren definitief zull...

Restaurant 'Union House' geeft nieuwe invulling aan oud Tivoli-gebouw in Utrecht
9 december 2024Nieuws

Restaurant 'Union House' geeft nieuwe invulling aan oud Tivoli-gebouw in Utrecht

In het voorjaar van 2025 opent Union House haar deuren in het oude Tivoli-gebouw aan de Oudegracht in Utrecht. Het pand ondergaat momenteel een v...

Locatiemanager Dimitri Brak over de heropening van Loetje Breukelen
25 oktober 2024Nieuws

Locatiemanager Dimitri Brak over de heropening van Loetje Breukelen

Na een sluiting van ruim zeven maanden heropende Loetje in Breukelen op 24 oktober weer de deuren. Dimitri Brak, locatiemanager van het biefstukrestau...

Yossi Eliyahoo: “Don’t cut corners”
10 oktober 2024Nieuws

Yossi Eliyahoo: “Don’t cut corners”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat
2 oktober 2024Nieuws

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat

Chefs én ondernemers Robert Poel en Patrick Elzinga wijzigen de koers van het door Michelin aanbevolen restaurant Savage in Harderwijk. Het fin...

Bieko Rindt van restaurant De Kleischuur wint “Minder Zout, Meer Smaak Award” 2024
25 september 2024Nieuws

Bieko Rindt van restaurant De Kleischuur wint “Minder Zout, Meer Smaak Award” 2024

Dinsdag 24 september werd tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Kookpodium in Hal 4 gestreden om de “Minder Zout, Meer...

Grote namen in SVH Meestertour tijdens jubileumeditie
5 september 2024Nieuws

Grote namen in SVH Meestertour tijdens jubileumeditie

Maandag 16 september 2024 is het zover. Dan vindt de vijfde jubileumeditie van de SVH Meestertour plaats voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijden...

Waterproef in Den Haag gesloten; exploitant gezocht
29 augustus 2024Nieuws

Waterproef in Den Haag gesloten; exploitant gezocht

Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 2...

Dit zijn de zes finalisten voor de 'Minder Zout, Meer Smaak award' tijdens Gastvrij Rotterdam
6 augustus 2024Nieuws

Dit zijn de zes finalisten voor de 'Minder Zout, Meer Smaak award' tijdens Gastvrij Rotterdam

Op 24 september vindt de finale van de 'Minder Zout, Meer Smaak Award 2024' plaats tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Samen met Smaakmakers...

CBS: Daling ziekteverzuim in 2023 het sterkst in horeca
19 juli 2024Nieuws

CBS: Daling ziekteverzuim in 2023 het sterkst in horeca

In 2023 is het ziekteverzuim van werknemers afgenomen, na acht jaar waarin het steeds toenam. Het ziekteverzuim daalde van 5,6 procent in 2022 naar 5,...

Beluga Loves You* heeft dreigend faillissement afgewend
1 juli 2024Nieuws

Beluga Loves You* heeft dreigend faillissement afgewend

Het sterrenrestaurant van chef Servais en gastvrouw Stephanie Tielman verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wa...

Center Parcs baat voor het eerst in 13 jaar weer eigen restaurant uit
1 juli 2024Nieuws

Center Parcs baat voor het eerst in 13 jaar weer eigen restaurant uit

Center Parcs beheert met het compleet vernieuwde Zuiderzoet in Zeewolde voor het eerst in dertien jaar weer zelf een restaurant in Nederland. Voor de...

Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?
22 mei 2024Nieuws

Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?

De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...

Lazzarella's duurzame pizza's blijven maar liefst 90 dagen vers op kamertemperatuur
20 mei 2024Nieuws

Lazzarella's duurzame pizza's blijven maar liefst 90 dagen vers op kamertemperatuur

Stel je voor: een pizza die negentig dagen lang vers blijft buiten de koeling. Wat voor impact zou dit hebben op jouw horecabedrijf? In de bruisende h...

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste
8 april 2024Nieuws

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste

Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...

Eigenaren van DeDakkas openen Kastan in Hoofddorp
1 maart 2024Nieuws

Eigenaren van DeDakkas openen Kastan in Hoofddorp

Vlak bij het station van Hoofddorp in de nieuwe stadswijk Hyde Park opent komende zomer Kastan haar deuren. Kastan wordt de tweede horecazaak van de H...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Hudson Bar & Kitchen opent vestiging in Pijnacker
25 januari 2024Nieuws

Hudson Bar & Kitchen opent vestiging in Pijnacker

Restaurant Hudson Bar & Kitchen opent de deuren van de nieuwste vestiging in het centrum van Pijnacker. De casual dining restaurant keten heeft ha...

Magnicity opent eind dit jaar unieke beleving op topverdiepingen van Rotterdamse Zalmhaven
11 januari 2024Nieuws

Magnicity opent eind dit jaar unieke beleving op topverdiepingen van Rotterdamse Zalmhaven

Rotterdam kan zich klaarmaken voor een nieuw hoogtepunt. Magnicity, wereldleider in stedelijke recreatie op grote hoogte, opent eind dit jaar een hoog...

Chef-koks Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling om uitsterven te voorkomen
4 december 2023Nieuws

Chef-koks Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling om uitsterven te voorkomen

De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling onmiddellijk van hun menu’s te verwijderen. Ze...