Je hebt gezocht op: huur

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste
8 april 2024Nieuws

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste

Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...

Eigenaren van DeDakkas openen Kastan in Hoofddorp
1 maart 2024Nieuws

Eigenaren van DeDakkas openen Kastan in Hoofddorp

Vlak bij het station van Hoofddorp in de nieuwe stadswijk Hyde Park opent komende zomer Kastan haar deuren. Kastan wordt de tweede horecazaak van de H...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Hudson Bar & Kitchen opent vestiging in Pijnacker
25 januari 2024Nieuws

Hudson Bar & Kitchen opent vestiging in Pijnacker

Restaurant Hudson Bar & Kitchen opent de deuren van de nieuwste vestiging in het centrum van Pijnacker. De casual dining restaurant keten heeft ha...

Magnicity opent eind dit jaar unieke beleving op topverdiepingen van Rotterdamse Zalmhaven
11 januari 2024Nieuws

Magnicity opent eind dit jaar unieke beleving op topverdiepingen van Rotterdamse Zalmhaven

Rotterdam kan zich klaarmaken voor een nieuw hoogtepunt. Magnicity, wereldleider in stedelijke recreatie op grote hoogte, opent eind dit jaar een hoog...

Chef-koks Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling om uitsterven te voorkomen
4 december 2023Nieuws

Chef-koks Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling om uitsterven te voorkomen

De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling onmiddellijk van hun menu’s te verwijderen. Ze...

Udens toprestaurant OONIVOO sluit definitief eind 2023
29 november 2023Nieuws

Udens toprestaurant OONIVOO sluit definitief eind 2023

Hoofdoorzaken voor de vrijwillige sluiting zijn de hoge inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalock...

VCHO-directeur Liping Lin: "Hierdoor is veel minder keukenpersoneel nodig, maar worden wel hetzelfde aantal couverts gedraaid"
9 november 2023Nieuws

VCHO-directeur Liping Lin: "Hierdoor is veel minder keukenpersoneel nodig, maar worden wel hetzelfde aantal couverts gedraaid"

Chinese-Aziatische horecaondernemers in Nederland hebben meer nog dan hun Nederlandse collega’s last van het personeelstekort. Het inspireert he...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Groot horecaondernemer Bas Neienhuijsen: “Wees geen idealist”
24 oktober 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Groot horecaondernemer Bas Neienhuijsen: “Wees geen idealist”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Van ‘hemelse werkplek’ voor Dopper naar beste vegan restaurant van Nederland
13 oktober 2023Nieuws

Van ‘hemelse werkplek’ voor Dopper naar beste vegan restaurant van Nederland

Ondernemen in Haarlem. Toen Dopper, bekend van de hervulbare waterflessen, een jaar of vier geleden besloot op zoek te gaan naar een duurzamer pand om...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Advocaat Alex Prascevic: “Sommige ondernemers zetten wél die stap met succes”
9 oktober 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Advocaat Alex Prascevic: “Sommige ondernemers zetten wél die stap met succes”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...

FSIN: "Veel consumenten vinden uit eten gaan inmiddels te duur"
19 september 2023Nieuws

FSIN: "Veel consumenten vinden uit eten gaan inmiddels te duur"

De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Giuseppe Mazziotta (18): “Spectaculair in plaats van culinair”
19 september 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Giuseppe Mazziotta (18): “Spectaculair in plaats van culinair”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Brouwerijcontracten voor restaurants: Een complex samenspel van bier, business en recht
12 september 2023Nieuws

Brouwerijcontracten voor restaurants: Een complex samenspel van bier, business en recht

In de schaduw van glanzende tapkranen en het proosten door tevreden gasten staat een onderwerp dat diep geworteld is in de wereld van de horeca: brouw...

“Het probleem is dat mensen geen ambitie hebben”
5 september 2023Nieuws

“Het probleem is dat mensen geen ambitie hebben”

Ondernemen in Roermond. Wie in het voorbijlopen een blik op de menukaart van Aruna Cuisine in Roermond werpt, zal al snel even stil blijven staan om t...

G7 neemt met aangepaste naam structureel intrek in Gruizenkerkje
28 augustus 2023Nieuws

G7 neemt met aangepaste naam structureel intrek in Gruizenkerkje

G7 Food & Drinks in Sittard neemt vanaf 3 november 2023 structureel intrek in het uit 1634 stammende Gruizenkerkje en krijgt een nieuw interieur....

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Robotchefs doen hun intrede in restaurants”
21 augustus 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Robotchefs doen hun intrede in restaurants”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....

Column Charlotte Mauritz: De kracht van social media in de horeca
16 augustus 2023Nieuws

Column Charlotte Mauritz: De kracht van social media in de horeca

Social media is steeds belangrijker voor de horeca om zich goed te positioneren. Iedereen heeft een telefoon in zijn zak, en social media is de belang...

[Interview] Starten en groeien in de horeca: Startende ondernemers openen nieuw mono-concept ‘Krozant’
22 juni 2023Nieuws

[Interview] Starten en groeien in de horeca: Startende ondernemers openen nieuw mono-concept ‘Krozant’

Nadia Stam (27, links op de foto) en Yvette Jansen (30, rechts op de foto) openden dit weekend de deuren van Krozant in het Groot Handelsgebouw (GHG)...

Starten en groeien in de horeca: Zo bepaal je de verkoopprijzen voor een restaurant
15 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Zo bepaal je de verkoopprijzen voor een restaurant

Als horecaondernemer is het bepalen van de juiste prijzen voor je gerechten en dranken van groot belang. Te lage prijzen kunnen leiden tot verlies en...

Starten en groeien in de horeca: Welke vergunningen heb je nodig?
13 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Welke vergunningen heb je nodig?

In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...

Belangenvereniging restaurants: Les Patrons Cuisiniers
12 juni 2023Nieuws

Belangenvereniging restaurants: Les Patrons Cuisiniers

Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...

Zo voorkom je (de gevolgen van) schijnzelfstandigheid in de horeca
9 juni 2023Nieuws

Zo voorkom je (de gevolgen van) schijnzelfstandigheid in de horeca

Er werken in de horeca steeds meer ZZP’ers, maar vaak zijn de rechten en plichten niet duidelijk. Schijnzelfstandigheid komt dan ook steeds vake...

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023
31 mei 2023Nieuws

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023

De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...

SEAsonality Symposium in restaurant Bij Jef*
4 mei 2023Nieuws

SEAsonality Symposium in restaurant Bij Jef*

Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te con...

Themamaand Betalen: De opties om horecapersoneel uit te betalen
28 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: De opties om horecapersoneel uit te betalen

Omdat er ingewikkelde wet- en regelgeving is voor het uitbetalen van horecapersoneel, zoals de cao, belastingen en sociale premies, is het belangrijk...

Inschrijven voor de Dutch Beer Challenge kan tot 31 maart
28 maart 2023Nieuws

Inschrijven voor de Dutch Beer Challenge kan tot 31 maart

Op woensdag 19 april 2023 vindt voor de negende keer de Dutch Beer Challenge plaats. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’, de wedstri...

Themamaand Betalen: Dit zijn de betaalopties voor restaurants
23 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Dit zijn de betaalopties voor restaurants

Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...

Ondernemen met een rechtspersoon; privé nooit aansprakelijk?
17 maart 2023Nieuws

Ondernemen met een rechtspersoon; privé nooit aansprakelijk?

Bij het starten van een horecaonderneming zal onder andere een keuze moeten worden gemaakt voor de rechtsvorm. Vaak wordt initieel, met name gelet op...

Exclusief interview Marijke Vuik, nieuwe voorzitter KHN: "Zichtbaar zijn en verbinding maken"
17 maart 2023Nieuws

Exclusief interview Marijke Vuik, nieuwe voorzitter KHN: "Zichtbaar zijn en verbinding maken"

De Delfste horecaondernemer Marijke Vuik volgde afgelopen 7 maart Robèr Willemsen officieel op als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland....

Themamaand Betalen: Loonbeslag op loon werknemer? Dit zijn de rechten en plichten
7 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Loonbeslag op loon werknemer? Dit zijn de rechten en plichten

Uit recente cijfers van ABN Amro blijkt dat ruim 620.000 Nederlandse huishoudens geregistreerde problematische schulden hebben. Dat is 7,6 procent van...

Themamaand Betalen: Deze zes belastingen betalen restaurateurs óók
2 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Deze zes belastingen betalen restaurateurs óók

Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....

Februari: Michelin maakt zes nieuwe namen bekend voor de gids van 2023
23 februari 2023Nieuws

Februari: Michelin maakt zes nieuwe namen bekend voor de gids van 2023

Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...

ING: "De horeca zal ook dit jaar de hogere kosten doorberekenen"
7 februari 2023Nieuws

ING: "De horeca zal ook dit jaar de hogere kosten doorberekenen"

De horeca wordt steeds duurder als gevolg van toenemende kosten. In 2022 lagen de prijzen al gemiddeld 8,6 procent hoger dan een jaar daarvoor. Vooral...

25 sterrenchefs koken op Patrons Chef's Table
6 februari 2023Nieuws

25 sterrenchefs koken op Patrons Chef's Table

Met een slag op de historische beursgong van de Amsterdamse Beurs van Berlage openden patron-cuisiniers Jef Schuur en Wilco Berends op zondag 29 janua...

Wijziging van de huurprijs van je restaurant, hoe zit dat ook al weer precies?
11 januari 2023Nieuws

Wijziging van de huurprijs van je restaurant, hoe zit dat ook al weer precies?

De huur die je verschuldigd bent voor het pand waarin je jouw horecabedrijf exploiteert, maakt in de regel een fors onderdeel uit van je kostenstructu...

Themamaand Financiën: Welke betaalopties zijn er voor jouw restaurant? En wat kost het?
29 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Welke betaalopties zijn er voor jouw restaurant? En wat kost het?

Als servicegerichte horecaondernemer wil je het jouw gast zo makkelijk mogelijk maken om af te rekenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, me...

Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2023
22 december 2022Nieuws

Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2023

Op 20 december heeft de Eerste Kamer ingestemd met het pakket Belastingplan 2023. Dit betekent dat per 2023 weer een groot aantal belastingmaatregelen...

Franchise in de restaurantsector: wat zijn de spelregels vanaf 2023?
21 december 2022Nieuws

Franchise in de restaurantsector: wat zijn de spelregels vanaf 2023?

Binnen de Nederlandse horeca groeit het aantal ondernemingen dat middels een franchise formule exploiteert nog steeds. Naast de van oorsprong typische...

Themamaand Financiën: Restaurant failliet. En nu?
15 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Restaurant failliet. En nu?

De combinatie van stijgende prijzen en het terugbetalen van verschillende soorten coronasteun zal voor meer faillissementen in de horeca zorgen. Dat d...