Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...
Vlak bij het station van Hoofddorp in de nieuwe stadswijk Hyde Park opent komende zomer Kastan haar deuren. Kastan wordt de tweede horecazaak van de H...
Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...
Restaurant Hudson Bar & Kitchen opent de deuren van de nieuwste vestiging in het centrum van Pijnacker. De casual dining restaurant keten heeft ha...
Rotterdam kan zich klaarmaken voor een nieuw hoogtepunt. Magnicity, wereldleider in stedelijke recreatie op grote hoogte, opent eind dit jaar een hoog...
De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling onmiddellijk van hun menu’s te verwijderen. Ze...
Hoofdoorzaken voor de vrijwillige sluiting zijn de hoge inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalock...
Chinese-Aziatische horecaondernemers in Nederland hebben meer nog dan hun Nederlandse collega’s last van het personeelstekort. Het inspireert he...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...
Ondernemen in Haarlem. Toen Dopper, bekend van de hervulbare waterflessen, een jaar of vier geleden besloot op zoek te gaan naar een duurzamer pand om...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...
De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht...
In de schaduw van glanzende tapkranen en het proosten door tevreden gasten staat een onderwerp dat diep geworteld is in de wereld van de horeca: brouw...
Ondernemen in Roermond. Wie in het voorbijlopen een blik op de menukaart van Aruna Cuisine in Roermond werpt, zal al snel even stil blijven staan om t...
G7 Food & Drinks in Sittard neemt vanaf 3 november 2023 structureel intrek in het uit 1634 stammende Gruizenkerkje en krijgt een nieuw interieur....
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
Social media is steeds belangrijker voor de horeca om zich goed te positioneren. Iedereen heeft een telefoon in zijn zak, en social media is de belang...
Nadia Stam (27, links op de foto) en Yvette Jansen (30, rechts op de foto) openden dit weekend de deuren van Krozant in het Groot Handelsgebouw (GHG)...
Als horecaondernemer is het bepalen van de juiste prijzen voor je gerechten en dranken van groot belang. Te lage prijzen kunnen leiden tot verlies en...
In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Er werken in de horeca steeds meer ZZP’ers, maar vaak zijn de rechten en plichten niet duidelijk. Schijnzelfstandigheid komt dan ook steeds vake...
De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...
Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te con...
Omdat er ingewikkelde wet- en regelgeving is voor het uitbetalen van horecapersoneel, zoals de cao, belastingen en sociale premies, is het belangrijk...
Op woensdag 19 april 2023 vindt voor de negende keer de Dutch Beer Challenge plaats. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’, de wedstri...
Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...
Bij het starten van een horecaonderneming zal onder andere een keuze moeten worden gemaakt voor de rechtsvorm. Vaak wordt initieel, met name gelet op...
De Delfste horecaondernemer Marijke Vuik volgde afgelopen 7 maart Robèr Willemsen officieel op als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland....
Uit recente cijfers van ABN Amro blijkt dat ruim 620.000 Nederlandse huishoudens geregistreerde problematische schulden hebben. Dat is 7,6 procent van...
Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...
De horeca wordt steeds duurder als gevolg van toenemende kosten. In 2022 lagen de prijzen al gemiddeld 8,6 procent hoger dan een jaar daarvoor. Vooral...
Met een slag op de historische beursgong van de Amsterdamse Beurs van Berlage openden patron-cuisiniers Jef Schuur en Wilco Berends op zondag 29 janua...
De huur die je verschuldigd bent voor het pand waarin je jouw horecabedrijf exploiteert, maakt in de regel een fors onderdeel uit van je kostenstructu...
Als servicegerichte horecaondernemer wil je het jouw gast zo makkelijk mogelijk maken om af te rekenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, me...
Op 20 december heeft de Eerste Kamer ingestemd met het pakket Belastingplan 2023. Dit betekent dat per 2023 weer een groot aantal belastingmaatregelen...
Binnen de Nederlandse horeca groeit het aantal ondernemingen dat middels een franchise formule exploiteert nog steeds. Naast de van oorsprong typische...
De combinatie van stijgende prijzen en het terugbetalen van verschillende soorten coronasteun zal voor meer faillissementen in de horeca zorgen. Dat d...