U heeft gezocht op : btw

27 december 2018 Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

24 oktober 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Drie tips voor het op tijd doen van de btw-aangifte

Een kwart van de startende ondernemers krijgt boetes door het te laat indienen en/of betalen van de btw-aangifte. Ook houdt bijna een kwart van de starters de zakelijke opstartkosten niet goed bij om de betaalde btw terug te kunnen vragen, zo blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst. Via de websi...

10 oktober 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Startende horecaondernemers onbekend met aftrekposten

Veel startende ondernemers zijn niet op de hoogte van de aftrekposten waarvan zij gebruik kunnen maken. Zo weet 1 op de 3 startende ondernemers niet welke autokosten zij zakelijk kunnen aftrekken. Ook heeft 4 op de 10 ondernemers niet gecheckt op welke aftrekposten zij recht hebben. Dit blijkt uit o...

18 juli 2018 Overheid Financieel
Lage btw-tarief gaat van 6% naar 9%

Het kabinet wil het lage btw-tarief verhogen van 6% naar 9%. Deze verhoging geldt per 1 januari 2019. Het is van belang dat ondernemers zich in 2018 al voorbereiden op de tariefsverhoging. Het nieuwe tarief heeft impact op: de administratie; de prijzen van goederen en diensten; de factur...

20 juni 2018 Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

12 juni 2018 Interview Longread
Interview Broodhuys, Leeuwarden: “De lunchpiek van vroeger is er niet meer"

Peter Procee zit al tientallen jaren in de horeca, en niet zonder succes. In Leeuwarden legde hij 24 jaar geleden de basis voor zijn lunchzaak zoals die nu is. Het Broodhuys is een jaar geleden grondig verbouwd, waarbij de originele details uit het monumentale pand bewaard zijn gebleven. We brachten...

6 juni 2018 Wet- en regelgeving KHN
KHN: Btw-verhoging leidt vooral in grensstreken tot fors omzetverlies horeca

In opdracht van MKB Nederland onderzocht adviesbureau Panteia wat de impact is als het lage btw-tarief wordt verhoogd van 6 naar 9%. In het onderzoek is gekeken naar de gevolgen voor bedrijven in de grensstreken. Uit de resultaten blijkt dat een btw-verhoging de gastvrijheidssector, waaronder de hor...

21 maart 2018 Wet- en regelgeving
Overgangsregeling Sociale Hygiëne stopt per 1 mei 2018

De Landelijke Examencommissie van SVH (LEC-SVH) heeft, in samenspraak met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), besloten de overgangsregeling die tot 1 mei loopt niet te verlengen. Het betreft een overgangsregeling voor bijschrijving in het Register Sociale Hygiëne op basi...

8 maart 2018 Bezorgen KHN
Tweede Kamer onderzoekt thuisbezorgmarkt

De Tweede Kamer wil dat de regering onderzoekt of de thuisbezorgmarkt wordt verstoord doordat horecaondernemers van online platforms geen lagere prijs mogen aanbieden op hun eigen website. KHN ziet dit onderzoek als een grote steun in de rug voor veel horecaondernemers en een belangrijke stap richti...

5 december 2017 Wet- en regelgeving
Belastingdienst helpt startende ondernemers in de horeca

Het aantal nieuwe horecagelegenheden is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’. Bij deze campagne is er speciale aandacht voor startende ondernemers in de ...

6 november 2017
Gratis krantenstok bij leestafelabonnement

Deze maand lanceert de Persgroep Nederland een nieuwe website voor de zakelijke markt www.leestafelkrant.nl. Onder meer horecabedrijven kunnen hier hun zakelijke krantenabonnement afsluiten. Steeds meer horecabedrijven kiezen voor een op maat samengesteld krantenpakket, speciaal voor hun leestafe...

11 oktober 2017 KHN
KHN niet positief over btw-verhoging

De vier partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben op dinsdag 10 oktober het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Helaas blijkt de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent een feit. Een maatregel die grote impact heeft op onze branche. KHN zet de voor de horeca belangrijkste maatrege...

18 september 2017 Economie KHN
Verhoging lage btw-tarief desastreus voor horeca

KHN vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. De VVD, D66, CDA en CU onderhandelen over een coalitieakkoord en er zijn plannen om het lage btw-tarief van 6 procent naar...

18 september 2017 Achtergronden
Belgische chef beklaagt zich over onbeschofte gasten

Sam van Houcke, de chef van restaurant Onder de Toren in het Belgische Hansbeke, beklaagde zich op Facebook over enkele wel zeer onbeschofte gasten. Hij riep op om het bericht te delen. Op zijn Facebookpagina schreef hij het volgende: 'Beste dame die gisteren in ons restaurant kwam dineren. ...

21 april 2017 Wet- en regelgeving
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

11 april 2017 Achtergronden
Slim! Boekhouden: Het grootboek als gids voor de ondernemer

Jimmy Croymans en Marjan van Dijk, Cafe 't Ponton, Kampen Vloeroppervlak - 40 m2 Terras - 120 m2 Prijs pils (vaasje) - € 2,60 Aantal personeelsleden - 5 Doelgroep/publiek - Vaste borrelgasten bruincafé en toeristen "Onze kasboekhouding doen we in Excel. Daarin voeren we ...

3 maart 2017
Horeca & de verkiezingen: PvdA

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D...

1 maart 2017
Horeca & de verkiezingen: D66

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D...

27 februari 2017
Horeca & de verkiezingen: VVD

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D...

24 februari 2017
Horeca & de verkiezingen: CDA

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D...

13 december 2016
Welke eisen stel je aan een horecakassa

Een goede kassa neemt een ondernemer werk uit handen. De boekhouding, het voorraadbeheer, belastingcontroles: alles wordt makkelijker met een geavanceerd systeem. Het kan zelfs fraude voorkomen en onregelmatigheden aan het licht brengen. Goed om op te letten bij de keuze van een nieuwe kassa. Hor...

8 november 2016 Internationaal Blog Gabriella Esselbrugge
Blog Gabriella Esselbrugge: het feestje begint!

Ik landde op het vliegveld van Shanghai en zou nog even bij twee leveranciers langsgaan. Op het vliegveld stond mijn zakenpartner Jack al klaar. Ik was blij om hem te zien; we hadden zoveel lol gehad tijdens onze WeChat-videoconferenties gedurende de afgelopen weken dat het fijn was om elkaar nu liv...

13 juni 2016 Diner
Restaurant Vermeer heropent deuren

Na een grondige verbouwing heeft 1* Michelinrestaurant Vermeer van Chris Naylor vorige week opnieuw zijn deuren geopend. Alles aan het restaurant is veranderd, behalve de kwaliteit van het eten. Vermeer kiest voor een moderne, natuurlijke en casual uitstraling. ? Meer groenten en minder vlees/vis ...

22 april 2016
Hoe verkoop je meer wijn?

Waar moet een wijnkaart aan voldoen? En hoe kun je meer wijn verkopen? Over deze en andere wijnvragen spraken we met Geert Jan Cazemier, sales director van IC-Wines. Foto: Geert Jan Cazemier Smaak Volgens Cazemier is het belangrijk om de wijnkaart in te richten op smaaktype. “Smaak is uit...

30 maart 2016
Alcoholvrij bier in opkomst

De consumptie van alcoholvrij bier, biermixen en speciaalbier groeit sterk. Hoewel pils nog het meest gedronken bier is steeg de consumptie van alcoholvrij bier met 27%. De biermixen, zoals Radler, waren goed voor een groei van 13% en de verkoop van speciaal bieren nam toe met 8%. De Nederlandse b...

7 maart 2016
CBS: Lunchrooms presteren uitstekend

Met een uitzonderlijk goed laatste kwartaal hebben snackbars, inclusief lunchrooms en ijssalons, een positief jaar afgesloten. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, zette deze horecabranche 8,1 procent meer om. Het was het toefje slagroom op een jaar waarin de omzet met 5,1 procent groe...

12 januari 2016
KHN lanceert hygiënecode voor de horeca

De nieuwe Hygiënecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiënecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met deze nieuwe Hygiënecode kunnen horecaondernemers en hun medewerkers op een eenvoudige manier voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselvei...

28 september 2015
De opmars van contactloos betalen

Je ziet het steeds vaker: gasten die bedragen tot en met 25 euro contactloos betalen. Even de betaalpas of mobiel tegen de betaalautomaat aanhouden en - na drie piepjes – is de betaling een feit. Inmiddels heeft ongeveer een kwart van de ondernemers een betaalautomaat die geschikt is voor contac...

15 september 2015
KHN hekelt hoge werkgeverslasten horeca

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet zijn plannen en bijbehorende begroting voor 2016. KHN ziet de werkgeverslasten weer toenemen. Alweer een lastenstijging. Sinds 2007 zijn die werkgeverslasten al met meer dan 20 procent gestegen. Verder blijft herziening van de Wet werk en zekerheid uit én m...

23 juni 2015
Actie: Nee tegen meer btw!

De plannen om het btw-tarief van 6% af te schaffen is funest voor de gastvrijheidssector. Om dit plan te voorkomen start 22 juni de actie: Nee tegen meer btw! Ondernemers vragen hun gasten om hun digitale stem te laten horen via www.neetegenmeerbtw.nl de Facebookpagina of een leuke foto te twitter...

22 juni 2015
Horeca vreest voor belastingherziening

Vorige week heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de belastingherziening. Daarin staat te lezen dat als het kabinet het lage btw-tarief schrapt, de voedingsmiddelen in de horeca in het verlaagde tarief blijven. Voor horecabedrijven die eten server...

18 juni 2015
Belastingplannen kabinet desastreus voor horeca

Als het Kabinet daadwerkelijk het lage btw tarief voor de horeca afschaft, gaan er 35.000 banen in de horeca verloren. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept op om deze maatregel uit de voorstellen te schrappen. De voorstellen moeten nog behandeld worden in de Tweede Kamer. KHN-voorzitter Toon N...

8 juni 2015
Gemeentelijke belastingen stegen enorm

Koninklijke Horeca Nederland vindt meer vrijheid voor gemeenten om zelf en eigen belastingen te heffen een slecht plan. Al jaren zijn er grote verschillen én onverklaarbaar grote stijgingen in gemeentelijke belastingen, zoals bijvoorbeeld de toeristenbelasting, de leges voor startende horecaonder...

12 mei 2015
Nieuw: pinnen via smartphone ondernemer

De Rabobank biedt zakelijke klanten de mogelijkheid om pinbetalingen te accepteren op hun smartphone of tablet. Rabo SmartPin is vooral een uitkomst voor kleine ondernemers die pinnen graag willen faciliteren, maar voor wie de gewone betaalterminal te complex, niet efficiënt of te duur is. De app ...

11 mei 2015
De 20 beste inkooptips

Inkopen. Het is misschien niet het leukste onderdeel van je bedrijfsvoering, maar het is wel heel erg belangrijk. Om het je wat makkelijker te maken, verzamelen we speciaal voor jou de beste inkooptips. Doe er je voordeel mee! 1. Vooruitbetaalde bonus Leveranciers bieden soms een vooruitbetaal...

25 maart 2015
Betaalt de horeca te veel btw?

De afgelopen maanden komt deze kreet in nieuwsbrieven naar voren. Ikzelf ben de mening toegedaan dat over de bank genomen dit wel het geval is. Maar over de meest recente kwestie ben ik ietwat sceptisch. Foto: Roland van Gessel Eén prestatie Voor restaurants en cateringbedrijven geldt tot n...

3 maart 2015
Schrappen btw-tarief kost 55.000 banen

Het schrappen van het btw-tarief van 6 procent leidt tot een verlies van 55.000 banen in de gastvrijheidssector. Dat blijkt uit onderzoek van NYFER in opdracht van Gastvrij Nederland. Het kabinet werkt aan een herziening van het belastingstelsel en afschaffing van het lage btw-tarief is een van de...

28 november 2014
Crowdfunding voor horeca Den Bosch

Zes ondernemers in Den Bosch slaan de handen ineen en gaan middels een crowdfundingactie gezamenlijk een bedrag van 245.000 euro ophalen. Onder de deelnemers vinden we restaurant Het Strand en Mieters Coffee & Vintage. Onbeperkt opscheppen Restaurant Het strand bestaat inmiddels ruim 6,5 jaar...

3 november 2014
Warme temperaturen stimulans voor horeca

In 2015 zullen de marktsectoren voor het tweede jaar op rij groeien. De industrie en transport sloegen door de exportgroei al eerder het groeipad in. Nu vertonen ook binnenlands georiënteerde sectoren plusjes. Meer vertrouwen bij consumenten en producenten, de aantrekkende woningmarkt en langzaam...

22 juli 2014
BTW-tarieven voor dranken in de horeca

De Belastingdienst is niet altijd ieders grootste vriend. Gelukkig biedt de website van deze instantie uitkomst wanneer je op zoek bent naar relevante informatie. Vandaag nemen we de BTW-tarieven voor dranken in de horeca onder de loep. Niet-alcoholhoudende drinkwaren vallen onder het 6%-tarief...

12 juli 2014
Betaalt u straks 80% belasting op onkostenvergoedingen?

In 2015 worden er grote veranderingen in de loonbelasting en het arbeidsrecht doorgevoerd. Als horecaondernemer zijn dat zo ongeveer de laatste dingen waar u zich mee bezig wilt houden. Misschien heeft u alle rompslomp rond belastingen en arbeidsovereenkomsten wel uitbesteed. Maar als de regels ni...

28 mei 2014
Franchise in horeca stijgt

Ondanks de recessie stijgt de omzet in franchise. Zo ook in de horeca. Dit blijkt uit de Franchise Monitor 2014, het jaarlijkse onderzoek over de relevantie van franchising. Ook het aantal vestigingen en medewerkers zijn gestegen, maar het aantal formules daarentegen nam af. Flinke stijging i...

19 maart 2014
BTW-tarieven op de schop?

Een Kamermeerderheid van VVD, PvdA en D66 is bereid gebleken om te kijken naar een aanpassing van het BTW-systeem zoals we dat nu kennnen. In Nederland hanteren we op dit moment een laag (6 procent) en een hoog (21 procent) tarief. Het CPB heeft berekend dat het lage tarief zeer zeker niet helpt b...

6 maart 2014
Hogere accijns bier kost Nederland geld

Het ministerie van Financiën heeft de ramingen van de opbrengsten uit accijnzen naar de Tweede Kamer gestuurd. De berekeningen laten zien dat door de 10% accijnsverhoging op bier in 2013, naar verwachting 24 miljoen euro meer aan accijns is opgehaald dan in 2012. Mislopen Door verlies aan BT...

25 februari 2014
Belastingtips voor horeca

Eerder gingen we al dieper in op BTW in de horeca. Nu een aantal praktische tips die je op het goede belastingspoor zetten. We gaan er niet al te diep op in, maar de genoemde onderwerpen geven stof tot nadenken. Alles wit Wanneer er zwart gewerkt wordt binnen het bedrijf, kun je de gemaakte ko...

29 november 2013
Weer verwarring kwartaalomzet horeca

De kwartaalcijfers over de horeca houden de gemoederen bezig. Het CBS meldde dat de branche in het derde kwartaal 1,9 procent meer omzet heeft behaald. Foodstep en FSIN rapporteren juist een omzetdaling van 1,9 procent. Dit is weliswaar een cijfer over de hele foodservicebranche, maar de horeca zo...

3 november 2013
BTW in de horeca

De belasting Toegevoegde Waarde (BTW) heeft (per 1 januari 2019) verschillende tarieven: 21%, 9% en 0%. Welk tarief u moet toepassen, hangt af van het soort goederen of diensten. Lees alles over BTW in de horeca in het volgende artikel en gebruik de speciale horeca-calculator. Bijzondere gevallen...

26 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (6/6)

Sommige horecaondernemers die crowdfunding willen inzetten bieden rente, deels of volledig, in natura. Hoe vertaalt een naturabeloning zich in de praktijk en levert dat iets extra's? Voorbeeld Een ondernemer wil 50.000 euro aantrekken via crowdfunding met een looptijd van 5 jaar en geeft hiervo...

18 februari 2013
P&F: Hanteer het juiste btw-tarief (6/6)

In het vervolg op het vorige artikel gaat het laatste artikel in deze serie in op het gebruik van het btw-tarief. Door slimmer te calculeren kunt u in uw offertetraject een betere positie innemen. Bijvoobreeld ten opzichte van uw 'concullega'. Dit kan, indien u slim uw offerte opbouwt. Cateringa...

11 februari 2013
P&F: Betaalt u teveel btw? (5/6)

Hoe zit het ook al weer? Over de gemaakte omzet moet u btw afdragen aan de Belastingdienst. Maar moet u ook btw afdragen voor de consumpties die het personeel nuttigt? Of wanneer u iets aan uw gasten weggeeft? Hanteert u het juiste tarief voor doorbelast personeel? Veelal zijn besparingen te behale...

4 februari 2013
P&F: 'Drank maakt meer kapot...' (4/6)

De vraag is wat we ons bij de SIRE-leus 'Drank maakt meer kapot dan je lief is' moeten bedenken, nu de verkoop van alcoholhoudende dranken alleen is toegestaan aan personen van 18 jaar of ouder. Nachtmerries Gaan de resultaten van de cafés, discotheken en andere horecagelegenheden nu fors onder...

28 januari 2013
Roken in natte horeca onder vuur

De Tweede Kamer gaat weer stemmen over een algemeen rookverbod in de horeca. De kans dat roken in de kleine horeca wordt verboden, is groot. Voorlopig lijkt er een Kamermeerderheid te zijn. Half tot heel Binnenkort debatteert de kamer over deze kwestie met staatssecretaris Van Rijn van Volksgezo...

26 december 2012
Tip 18: Zorg voor juiste factuur

Het jaar 2012 telt nog maar een aantal dagen. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 18: Zorg voor juiste factuur. Prettige feestdagen! Alle gegevens Wie geen factuur ontvangt van zijn leverancier of dienstverlener, kan geen btw-aftrek claimen. Zorg er daarom ...

25 december 2012
Tip 17: Controleer uw laatste btw-aangifte

Het einde van het jaar 2012 komt snel in zicht. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 17: Plan de verkoop van aandelen goed. Vrolijk kerstfeest! Controleren Aan het einde van het jaar is het belangrijk om na te gaan of u nog correcties moet toepassen voor bij...

24 december 2012
Tip 16: BTW-aftrek multifunctionele ruimtes

Het jaar 2012 telt nog maar één week. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 16: Trek btw af voor een multifunctionele accommodatie. Trek btw af voor multifunctionele accommodatie Dankzij een goedkeuring van de staatssecretaris van Financiën mogen verhuurde...

12 december 2012
Tip 8: Vraag om uitstel belastingbetaling

Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 8: Vraag uitstel van betaling aan bij de Belastingdienst. Vraag uitstel aan Hebt u liquiditeitsproblemen waardoor u uw belastingen niet kunt betalen? Vraag dan bij de Belastin...

7 december 2012
Tip 5: Kerstpakket motiveert personeel

Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. Reden genoeg om u te voorzien met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Deze vijfde tip gaat over het nut van kerstpakketten geven. Kerstpakket motiveert In tijden van crisis, zijn werknemers vaak erg blij met een extraatje. Hebt u uw personee...

29 oktober 2012
Buitenlandse gast stut horeca

De horeca is nog niet uit het dal. Het ING Economisch Bureau verwacht voor volgend jaar een volumedaling van 1 procent. Zonder bestedingen van horecagasten uit het buitenland zou de krimp nog groter zijn. Krimp beperkt Het consumentenvertrouwen lijkt over zijn dieptepunt heen, maar nog steeds s...

22 september 2012
Innovatieve horecaondernemers sta op!

De derde dinsdag van deze maand werd de Miljoenennota gepresenteerd. Algemene boodschap: Iedereen moet inleveren. Maar wat betekent dat voor u als horecaondernemer? KHN geeft antwoord. Ondernemersklimaat onder druk De economische omstandigheden blijven het komende jaar onveranderd. KHN verwacht ...

1 juni 2012
Nieuwe downloads en reeksen

Met de nieuwe websites bieden wij ook nieuwe downloads aan. De horecaondernemer wil graag van informatie voorzien worden waarmee zij de bedrijfsvoering kunnen verbeteren. Denk hierbij aan tips over social media revenue management en opleidingen (binnenkort online i.s.m. fastserviceopleidingen.nl). O...

3 februari 2012
Van der Grinten blogt over BTW verhoging

"Hogere BTW op restauratieve diensten: niet doen!" Dit schrijft Lodewijk van der Grinten, directeur van KHN, op zijn weblog. De directeur schrijft op zijn blog wat de verhoging van de BTW voor invloed heeft op de ondernemers in de horeca, de consument en het vertrouwen in de rekensommen van dit K...

3 februari 2012
De gevolgen van de BTW-verhoging?

Het kabinet buigt zich momenteel over een eventuele in te voeren BTW verhoging. Men spreekt van een verhoging van het normale tarief naar 20% of 21%. Daarnaast is 'voorzichtig (?)' het idee geopperd om het lage tarief binnen de horeca te gaan verhogen naar het normale tarief. In de PDF of via deze...

27 december 2011
Rookverbod België maakt slachtoffers

Sinds het rookverbod is ingevoerd in België, zijn ruim 2.000 cafés failliet gegaan. Dit is een stijging van 43 procent, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit blijkt uit de cijfers van handelsinformatiekantoor Coface Services Belgium en ondernemersorganisatie Neutraal Syndicaat ...

21 september 2011
KHN over Prinsjesdag: 'let op en innoveer'

Ondernemers binnen de horeca moeten meer innovatief en oplettend zijn. Ondanks de bezuinigingen gaan de lasten voor ondernemers eerst wat oplopen. De eerder vertoonde trend van lichte tekenen van economisch herstel zet niet door een de vrije bestedingsruimte van consumenten blijft daarom onder dr...

23 augustus 2011
Nieuwe tool: BTW-calculator

Heeft u wel eens moeite om alle BTW-tarieven uit elkaar te halen? Hoeveel BTW zit er op een kopje koffie? En wat als het een Irish coffee is? Nog ingewikkelder: een Irish coffee die buiten werktijd door een van de personeelsleden wordt genuttigd. Voor alle problemen is er een oplossing, vandaar dat ...

4 november 2010
Weet wat je gast werkelijk beleeft

Dat is de boodschap van de Haarlemse broers Marco en Robert Kuil. Samen lanceerden ze Opinionmaker een meet- en onderzoeks-methode waarbij restaurateurs in heel Nederland via een uitgebreide rapportage cijfermatig inzicht krijgen in wat gasten nu werkelijk van een restaurantervaring vinden. Alle ...

29 september 2010
Horeca wil net als bouw lagere BTW

Horecabedrijven die drank verstrekken willen net als de bouwsector ook een verlaagd btw-tarief van 6 procent. De sector drank-verstrekkende bedrijven van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat het landelijk bestuur dit in Den Haag aankaart. Het idee komt van de Brabantse horecatycoon Laurens Mey...

20 juli 2010
Topchefs lanceren Mnu: barbecue box

Onlangs hebben de gerenommeerde chefs achter thuiskook-concept 'Mnu:', Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme het aanbod uitgebreid met een 'driesterren' barbecuebox. De Mnu: barbecue box is slechts een aantal weken deze zomer leverbaar. Voor 200 euro, inclusief BTW en thuis bezorgen, krij...

22 juni 2010
Persoonlijk tv kanaal met LG

Professionele en persoonlijke informatievoorziening via de tv is nu voor iedereen weggelegd. Stelt u zich eens voor: een volledig zelf samengesteld tv-kanaal in de lobby van uw hotel, sportkantine, wachtkamer of restaurant. Narrowcastingonline™ en LG maken dit nu voor iedereen mogelijk. Narrowcast...

15 juni 2010
Helft van de Belgische horeca in gevaar

Als de Belgische regering niet snel ingrijpt, dreigt sluiting voor de helft van alle Belgische cafés en restaurants. De bedrijven zijn niet rendabel. Dit blijkt uit een vergelijkend onderzoek van horecazaken in Nederland, Duitsland en België. Grote gevolgen Het onderzoek is verricht door profe...

17 februari 2009
Restaurantbegrippen

Terminologie in de restaurantsector is voor de een heel gewoon en voor de ander een lastige zaak. De RestaurantKrant legt een lijstje aan met uitleg van het een en ander. A point: Precies gaar A la carte: De gasten kiezen zelf hun menu aan de hand van de spijskaart A la minute: Direct ...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: