Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Daar waar de Amstelveenseweg overgaat in de Overtoom kunnen Amsterdammers sinds kort terecht bij Riot, een restobar met branie waar verschillen worden...
Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor april 2024 maar...
Op 21 en 22 maart koken chef Joris Bijdendijk en chef Álvaro Clavijo samen tijdens een tweedaags gastchef evenement op het open vuur bij restau...
UNESCO heeft de Peruaanse ceviche uitgeroepen als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Met deze erkenning voor de rijke traditie van dit kenmerkende gerecht...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland een drietal restaurants bekend die hun intrede doen in de Nederlandse versie van de bekende gid...
Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In deze nieuwe rubriek ‘W...
Een manier om omzet in de horeca te verhogen, is het toepassen van verkoopstrategieën. Hoe kunnen horecaondernemers deze strategieën inzette...
In het boek 'De Nieuw(st)e Nederlandse Keuken' kookt Albert Kooy met minder dierlijke producten en met meer plantaardige ingrediënten, met name g...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten in d...
Ondernemen in Haarlem. Toen Dopper, bekend van de hervulbare waterflessen, een jaar of vier geleden besloot op zoek te gaan naar een duurzamer pand om...
Ondernemen in Roermond. Wie in het voorbijlopen een blik op de menukaart van Aruna Cuisine in Roermond werpt, zal al snel even stil blijven staan om t...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...
Aan de Linnaeuskade in Amsterdam vieren de ‘Latin vibes’ hoogtij met de komst van Moche. Het recent geopende restaurant wil gasten het bes...
Een paar jaar geleden was ik in Amsterdam aan het eten in een restaurant op het terras. Bij het krijgen van mijn eerste gerecht merkte ik al meteen da...
Duurzame horecagroothandel InstockMarket schaalt verder op en opent de deuren van een gloednieuw Food Rescue Center. Burgemeester Erik Boog van Diemen...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Michelin Gids Nederland. De restaurants krijgen meteen...
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
Hij was al goed gevuld na het NK Lekkerste Broodje, maar nu barst de prijzenkast van vader Roland en dochter Audrey Biermans bijna uit elkaar. Ze pakt...
Voor de tweede keer op rij heeft Jesse Eekhout van Firma van Buiten goud gepakt tijdens Lekker Anders. Hij verraste de jury met zijn 'Auberginius&...
In restaurant Slagerij de Beurs is voor één avond de duurste stamppot ter wereld te verkrijgen. Het nuchtere, soms wat bescheiden gerech...
Vandaag lanceert de gepassioneerde frietmaker Lamb Weston in samenwerking met Sergio Herman een nieuw aardappelproduct: Frites Atelier-Frites. Het aar...
Voor een slimme keuken is een goede database van gestandaardiseerde recepten nodig. Hierbij gebruikt het keukenpersoneel voor elk gerecht precies deze...
Hij werd bekend met zijn eigen Podium onder de Dom, een kookschool die uitgroeide tot één van de beste restaurants van Utrecht. Na twee...
Vanaf deze week kunnen KLM World Business Class-klanten op vluchten vanuit Amsterdam uitkijken naar een voortreffelijk nieuw menu, samengesteld door d...
Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Kees Visser en commis Jeffrey Buijl heeft zicht tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest...
Na ‘veganuary’ is het in de week van 7 tot en met 13 maart wéér tijd om stil te staan bij de vlees- en zuivelconsumptie in d...
De gepassioneerde frietmakers van Lamb Weston laten zich elke dag inspireren om steeds weer nieuwe innovaties te creëren. De nieuwste creatie is...
De King Kumpir vestigingen bevinden zich in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en worden gefaseerd omgevormd naar het Potaé...
Voor presentatoren en programmamakers Daan Boom, Jasper Demollin en Tobias Camman komt een droom uit. Samen met Thuisbezorgd.nl realiseren ze namelijk...
Dyvig Badehotel, Nordborg- Nordburg, Denemarken Het Dyvig Badehotel ligt tussen een weelderig landschap en de Baltische Zee in op het eiland g...
Kaasgroothandel Bourgondisch Lifestyle heeft zijn intrek genomen in het historische fort Zuidwijkermeer in Assendelft onder de rook van Amsterdam. De...
Het Nieuwe Instituut kondigt trots en enthousiast aan dat het een samenwerking aangaat met chef-kok Manuela Goncalves Tavares en haar t...
"Vis koken is een doodzonde, net als het te heet bakken van zalm", verklaart Leonie van Mierlo. Van Mierlo is een protegé van wi...
Het Waddenfonds heeft vandaag groen licht gegeven voor het programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Een samenwerking...
De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenresta...
Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij ove...
Naast gerechten die je als‘all-time favourites’ bestempelt, heb je ook klassiekers onder de convenienceproducten. Het gros van de chefs be...
Convenience in de horeca is meer dan gefileerde vis, gepelde tomaten en geschilde aardappelen. Denk bij convenience ook aan softwaresystemen die de dy...