Studenten ontwikkelen snijplank verhoger

Auteur: Redactie
Onderwijs 24 november 2022
Studenten ontwikkelen snijplank verhoger

Voor het project Jong Ondernemen hebben vijf medestudenten van de Hogeschool Inholland te Alkmaar een idee gerealiseerd. Zij hebben namelijk de Snijmaat, een ergonomische oplossing voor in de keuken ontwikkeld. De Snijmaat biedt de kok mogelijkheden om op zijn eigen hoogte te werken. 

Het team bestaat uit drie Technische Bedrijfskunde studenten en twee Verpleegkunde studenten. Met de verschillende competenties en eigenschappen van de opleidingen is er een sterk en gevarieerd team ontstaan.

De Snijmaat is een snijplank verhoger. Deze kan je verstellen op zeven verschillende hoogtes. Op deze verhoger kunnen verschillende maten snijplanken aan vastgezet worden, zo kan íedere snijplank erop. Ook is de mogelijkheid om gastronoombakken eraan vast te zetten.

Verder is De Snijmaat van RVS 304 en HDPE-kunststof gemaakt en voldoet dus aan de HACCP-wet. Hij zit makkelijk in elkaar dat is vaatwasserbestendig en hufterproef.

Voor het testen van de Snijmaat hebben de studenten contact gehad met Bobby Rust, een bekende chef-kok. Hij heeft het getest en was erg positief over het product.

De studenten willen met de Snijmaat zorgen voor een ergonomische en gezonde toekomst in de keuken! De verkoopprijs van de Snijmaat is €299,95.

Meer informatie vind je op www.snijgemak.nl

Van links naar rechts op de groepsfoto (onderaan deze pagina):

Madelief van de Griend de sales directeur (CCO) en komt van de opleiding Verpleegkunde.

Guillaume Kabel de financieel directeur (CFO) en komt van de opleiding Technische Bedrijfskunde.

Erik Schot de algemene directeur (CEO) en komt van de opleiding Technische Bedrijfskunde.

Bart Zuurbier de productie directeur (CPO) en komt van de opleiding Technische Bedrijfskunde.

Suze Timmer de marketing directeur (CMO) en komt van de opleiding Verpleegkunde.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws