Rotterdam serieuze kandidaat Bocuse d’Or

22 maart 2016
Rotterdam serieuze kandidaat Bocuse d’Or

Nederland is in de race om de prestigieuze Bocuse d’Or Europe 2018 wedstrijd naar de stad Rotterdam te halen. In december 2015 is een bidbook
uitgebracht. In korte tijd hebben een aantal partijen vanuit bedrijfsleven en overheid zich sterk gemaakt om een goede ontvangst te verzorgen voor de Franse delegatie van Bocuse d’Or die bepalen waar de Europese wedstrijden worden gehouden. Het zal spannend worden of dit ook echt gaat lukken. In mei 2016 wordt in Boedapest bekend gemaakt welke stad in 2018 de Bocuse d’ Or Europe mag organiseren.

*Gastvrij Rotterdam*
De delegatie is van zondag 20 tot dinsdag 22 maart op bezoek geweest in Rotterdam en heeft een indruk gekregen van de mogelijkheden in de stad. Rotterdam Ahoy werd gepresenteerd als locatie waar een speciale editie van Gastvrij Rotterdam georganiseerd kan gaan worden in mei 2018. Deze speciale editie wordt georganiseerd als aanvulling op de zesde editie Gastvrij Rotterdam die ook dat jaar zal plaatsvinden in september. Vanaf de Euromast werd uitleg gegeven door Nick van de Berg van de gemeente Rotterdam over het belang van de agro- en food sector in de regio van Rotterdam. Er is in deze regio veel aandacht voor een duurzame ontwikkeling daarvan. De stad Rotterdam wordt zeer gewaardeerd door de zakelijke reiziger en toerist. De reisgids Lonely Planet heeft Rotterdam uitgeroepen tot één van de beste steden om te bezoeken.

*Innovatiekracht door samenwerken horeca en leveranciers*
In de Markthal werd de innovatiekracht en de nieuwe ontwikkelingen in de horeca en bij leveranciers aan de horeca gepresenteerd. Er is een groeiende aandacht voor een gezonde levensstijl onder de gasten, waarbij de horeca en haar leveranciers samenwerken om daar hét goede voorbeeld in te geven. Koppert Cress, Schmidt Zeevis en Nice to Meat toonden hun producten, waarbij aandacht voor duurzaamheid en gezondheid werden gepresenteerd.

*Voeding belangrijke economische factor*
Wethouder Maarten Stuijvenberg kreeg van de Franse delegatie een presentatie en werden de mogelijkheden van de stad en regio Rotterdam besproken. Naast het ministerie van Economische Zaken is ook de gemeente Rotterdam actief betrokken. Wethouder Stuijvenberg: “In de regio Rotterdam is voeding een belangrijke economische factor, waar we streven naar de beste willen zijn. Daarom is Rotterdam een mooie gaststad voor Bocuse d’Or die graag de culinaire ambities aan Europa laat zien.”

*Verbindende schakel*
Bocuse d ‘Or wil met de wedstrijd laten zien dat voeding een verbindende schakel is in de lokale cultuur. Met de wedstrijd worden de diverse gastronomische culturen samengebracht en gepresenteerd door jonge talenten. Juist deze talenten uit de kokswereld hebben het vakmanschap om met de mooiste producten de mooiste kunstwerken op een bord te maken. Deze jonge chefs krijgen een podium door aan de befaamde wedstrijd Bocuse d’or mee te doen.

*Nederland in Europese finale 2016*
Op 11 mei zal Jan Smink die bij de Librije werkt, in Boedapest strijden voor een plaats in de wereldfinale die in januari 2017 wordt gehouden in Lyon.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws