Arbeidsongeschiktheid: Hoe zit het met doorbetalen?

17 november 2015 |
Arbeidsongeschiktheid: Hoe zit het met doorbetalen?<

Een werknemer heeft tijdens arbeidsongeschiktheid wegens ziekte gedurende maximaal 104 weken recht op doorbetaling van het loon. De
wet schrijft voor dat de werkgever in beginsel verplicht is om gedurende deze periode 70 procent van het maximum dagloon* door te betalen, maar in de arbeidsovereenkomst of een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) kan hiervan ten gunste van de werknemer worden afgeweken. Is er met betrekking tot de loondoorbetaling bij werknemer geen bepaling in de arbeidsovereenkomst of cao opgenomen, en betaalt de werkgever toch tijdens de eerste periode van ziekte het volledige loon door, dan bestaat de kans dat de werknemer aanspraak blijft maken op 100 procent van het loon.

Foto: Lianne Hoorntje (links) en Merièm Bouiga

Loondoorbetalingsverplichting
In een zaak waarin de omvang van de loondoorbetalingsverplichting tijdens ziekte aan de orde was, heeft het gerechtshof in Den Bosch geoordeeld dat de werknemer aan wie gedurende de eerste maanden van ziekte 100 procent van het loon was doorbetaald, er op mocht vertrouwen dat hij tijdens het vervolg van de ziekteperiode eveneens gerechtigd zou zijn tot 100 procent van zijn salaris. In de arbeidsovereenkomst van de werknemer in kwestie was geen bepaling opgenomen over de hoogte van het loon tijdens ziekte waardoor het wettelijke minimum van 70 procent van het (maximum) dagloon van toepassing is. Zowel tijdens een eerdere ziekteperiode als bij aanvang van de huidige ziekteperiode had deze werknemer echter 100 procent van zijn salaris doorbetaald gekregen.

Check arbeidsovereenkomst of CAO
Indien een werknemer uitvalt wegens ziekte, is het dus van belang om direct na te gaan wat in de individuele arbeidsovereenkomst of cao is bepaald over de hoogte van het loon tijdens ziekte. Wordt hierover in de arbeidsovereenkomst of de cao niets bepaald, dan is de werkgever in beginsel verplicht om 70 procent van het maximum dagloon door te betalen. Het verdient dan ook aanbeveling om vanaf het begin van de ziekteperiode consequent te zijn bij het bepalen van de hoogte van het loon. Het aanvankelijk doorbetalen van een hoger loon dan waarop de werknemer daadwerkelijk recht heeft, kan immers onnodig tot substantiële lasten leiden.

*
Maximumdagloon: het maximum brutoloon voor de berekening van de uitkeringen vanuit de Ziektewet, de Werkloosheidswet (WW), de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO), de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) en de Wet arbeid en zorg (WAZO). Het maximum dagloon is momenteel € 199,95 per dag.

Lianne Hoorntje en Merièm Bouiga
Advocatenkantoor BOEKEL.
"lianne.hoorntje@boekel.com" www.boekel.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: