Arbeidsongeschiktheid: Hoe zit het met doorbetalen?

17 november 2015 |
Arbeidsongeschiktheid: Hoe zit het met doorbetalen?<

Een werknemer heeft tijdens arbeidsongeschiktheid wegens ziekte gedurende maximaal 104 weken recht op doorbetaling van het loon. De
wet schrijft voor dat de werkgever in beginsel verplicht is om gedurende deze periode 70 procent van het maximum dagloon* door te betalen, maar in de arbeidsovereenkomst of een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) kan hiervan ten gunste van de werknemer worden afgeweken. Is er met betrekking tot de loondoorbetaling bij werknemer geen bepaling in de arbeidsovereenkomst of cao opgenomen, en betaalt de werkgever toch tijdens de eerste periode van ziekte het volledige loon door, dan bestaat de kans dat de werknemer aanspraak blijft maken op 100 procent van het loon.

Foto: Lianne Hoorntje (links) en Merièm Bouiga

Loondoorbetalingsverplichting
In een zaak waarin de omvang van de loondoorbetalingsverplichting tijdens ziekte aan de orde was, heeft het gerechtshof in Den Bosch geoordeeld dat de werknemer aan wie gedurende de eerste maanden van ziekte 100 procent van het loon was doorbetaald, er op mocht vertrouwen dat hij tijdens het vervolg van de ziekteperiode eveneens gerechtigd zou zijn tot 100 procent van zijn salaris. In de arbeidsovereenkomst van de werknemer in kwestie was geen bepaling opgenomen over de hoogte van het loon tijdens ziekte waardoor het wettelijke minimum van 70 procent van het (maximum) dagloon van toepassing is. Zowel tijdens een eerdere ziekteperiode als bij aanvang van de huidige ziekteperiode had deze werknemer echter 100 procent van zijn salaris doorbetaald gekregen.

Check arbeidsovereenkomst of CAO
Indien een werknemer uitvalt wegens ziekte, is het dus van belang om direct na te gaan wat in de individuele arbeidsovereenkomst of cao is bepaald over de hoogte van het loon tijdens ziekte. Wordt hierover in de arbeidsovereenkomst of de cao niets bepaald, dan is de werkgever in beginsel verplicht om 70 procent van het maximum dagloon door te betalen. Het verdient dan ook aanbeveling om vanaf het begin van de ziekteperiode consequent te zijn bij het bepalen van de hoogte van het loon. Het aanvankelijk doorbetalen van een hoger loon dan waarop de werknemer daadwerkelijk recht heeft, kan immers onnodig tot substantiële lasten leiden.

*
Maximumdagloon: het maximum brutoloon voor de berekening van de uitkeringen vanuit de Ziektewet, de Werkloosheidswet (WW), de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO), de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) en de Wet arbeid en zorg (WAZO). Het maximum dagloon is momenteel € 199,95 per dag.

Lianne Hoorntje en Merièm Bouiga
Advocatenkantoor BOEKEL.
"lianne.hoorntje@boekel.com" www.boekel.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: