Talent van de Toekomst stroomt door naar internationale finale

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 13 maart 2017
Talent van de Toekomst stroomt door naar internationale finale

Op Maandag 6 maart was de voorronde van de jaarlijkse vakwedstrijd voor gastronomische- en gastvrijheidstalenten van Talent van de Toekomst op 10 april. Talenten van vier vakscholen (MBO Amersfoort, ROC Friese Poort, Zoomvliet College en Graafschap College) streden tegen elkaar door twee hoofdgerechten vanuit een Black Box te presenteren.

De juryleden, bestaand uit onder anderen Rik Jansma, (voorzitter JRE Nederland), Cees Helder (voorzitter les Patrons Cuisiniers) en Albert Jan Santbrink (chef Miele NL) lette bij de beoordeling op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, en HACCP/communicatie/houding. De twee koks met het hoogste aantal punten plaatsen zich voor de finale op 10 april.

De winnaars van de voorronde waren de talenten van MBO Amersfoort en ROC Friese Poort. Op 10 april zullen zij de strijd aangaan met elkaar en met talenten van andere vakscholen uit onder andere Oostenrijk, Groot Brittanië en Italië.

De wedstrijd zal plaatsvinden in het Miele culinary institute te Vianen en belooft een heus gastronomisch spektakel te worden waarbij de top van de gastronomie van Nederland aanwezig is. Hier zullen zij 16 witte en 12 zwarte brigades beoordelen op gastronomie en gastvrijheid.

Website meer info:
http://talentvandetoekomst.nl/informatie/talent-van-toekomst-2017

Overig nieuws