Nola Social opent aan Waagplein in Alkmaar

27 maart 2017 | Thijs Jacobs

Dinsdag 28 maart opent aan het Waagplein in Alkmaar Nola Social. Geïnfuseerd met energie, maf van lekker eten en soepel in de heupen. Nola Social brengt de zuiderse, zwoele sfeer uit New Orleans (what’s in a name). Trendy, muzikaal en 100% social.

Dat is het idee van ondernemer Marco de Wildt, het brein achter Nola Social. Na een carrière in (Nederlandse) sterrenzaken en fine dining restaurants volgde een carrière als executive chef voor verschillende internationale hotelketens in Europa en Azië. Deze ervaring brengt hij nu mee naar Alkmaar om zijn eerste zaak te openen.

Het concept? Casual dining en comfort food, maar op een hoger niveau. “Food is comfort, delen is beleven en vers de nieuwe standaard”, aldus de Wildt. “Nola is een Neighbourhood Eatery: stijlvol, maar laagdrempelig. Alles gebeurt met energie en een glimlach.”

Eén huis – drie merken

Nola schakelt maar liefst vier panden aan de Alkmaarse houttil aaneen (nr. 30 t/m 36 werden overgenomen) om drie concepten uit te baten: Nola-Social, The Roastery-by Nola en Café Nola.

Bij Nola Social staat delen centraal. De kaart staat vol met lekkers uit alle windhoeken. Gerechtje klaar? Dan wordt het geserveerd, een dynamisch concept. Alle gerechten zijn geschikt om te delen. Grote happen, kleine happen, het is aan de gast.

The Roastery – by Nola brengt de laatste gevleugelde foodtrends naar Alkmaar. In The Roastery mag gekluifd worden, want kip is de specialiteit. Uit de keuken komt no-nonsense roasted food in een stoere, maar smaakvolle setting van beton, golfplaten en hout. Het is casual comfort dining 2.0.

In Café Nola kan de dag afgesloten worden. Of het weekend ingeluid. Bier en bites. Vette cocktails, beenmagere gins. Feestjes, partijtjes, of een gezellig evenement van Nola zelf. Daarnaast biedt de private dining ruimte op de eerste etage de mogelijkheid tot vergaderen, borrelen en bedrijfspresentaties op een centrale locatie.

Opening

Vanaf dinsdag 28 maart is Nola dagelijks geopend voor french toast, een club sandwich ‘Nolastyle’, gerechten om te delen of ‘the best roast in town’. Het motto? Be Social. Join Nola.  

Openingstijden

Zondag tot en met woensdag 10:00 - 0:00.
Donderdag 10:00 – 1:00
Vrijdag en zaterdag 10:00 – 3:00

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: