IENS maakt Toppers 2011 bekend

13 december 2010 |
IENS maakt Toppers 2011 bekend<

Reviewwebsite IENS heeft onlangs de Toppers voor 2011 bekendgemaakt. Meest populaire drie restaurants zijn volgens de kritische proevers van de site: 1) De Librije in Zwolle, 2) Boreas in Heeze en 3) Oud Sluis in Sluis. Opvallend volgens IENS is 'nieuwkomer' Boreas in de top-3.

Dagelijkse updates
"In tegenstelling tot culinaire magazines zijn de Toppers lijsten van IENS door de dagelijkse bezoekers samengesteld. Het mond-tot-mond-effect valt niet te onderschatten. Mensen die van lekker eten houden, nemen sneller van andere liefhebbers aan waar je bijvoorbeeld de lekkerste steak kunt eten of waar de beste service is", zegt Iens Boswijk, oprichter van IENS.

88 lijsten
Jaarlijks bepalen de culinaire experts wat de beste restaurants van het moment zijn, maar IENS laat de dagelijkse restaurantgasten zelf aan het woord. Op basis van de 63.476 recensies die de online restaurantgids het afgelopen proefjaar ontving, is de IENS Toppers 2011 samengesteld. Deze 75 pagina's tellende lijst rankt de populairste restaurants van Nederland en biedt tevens verrassende restauranttips voor 2011. De IENS Toppers 2011 bevat maar liefst 88 toplijsten van restaurants uit verschillende prijsklassen: van Aziatische toko's en knusse eetcafe's tot Italiaanse trattoria's en sterrenzaken.

Herkenbaar
Dankzij een speciaal ontworpen raamsticker zijn de IENS Toppers goed te herkennen voor de restaurantbezoekers. De toplijsten zijn gebaseerd op de mening van de proevers en het cijfer dat zij geven aan het eten, daarnaast zijn er lijsten voor decor en service. Zo hadden de proevers van IENS al bepaald dat 't Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht) een uitstekend restaurant is, nog voordat Michelin zijn ster uitreikte aan dit toprestaurant.

Frank Lindner

Overig nieuws

Culinair
Vegetarische smaakexplosie in Waldorf Astoria Amsterdam

Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam serveert eind september gedurende drie dagen een gastronomisch 7-gangen vegetarisch menu op topniveau. Amsterdam ontmoet Azië tijdens deze exclusieve diners op vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober, waarvoor executive chef ...

Culinair
Aansprekende docenten bij Horeca Academie

Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten bij de Horeca Academie. Maar liefst 3 nieuwe koksdocenten zijn aangesteld, zodat de studenten onder de bezielende en bekwame leiding van deze culinaire horcaliefhebbers hun kennis kunnen vergroten. Severine Meijer is oprichtster van Opscheppen met Severine: ...

Regelgeving Drinks Politiek
Burgemeester Nieuwegein blijft schenken van alcohol in retail gedogen

Kappers, bloemisten, boekenwinkels en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig nog gewoon alcohol aanbieden in hun winkel. Burgemeester Frans Backhuijs heeft dit vrijdag besloten, tot afgrijzen van de lokale horecaondernemers. Een maand geleden besliste de voorzieningenrech...

Culinair
Cuisine on tour sluit zich aan bij Dudok Groep

Dudok Groep is erin geslaagd om haar cateringtak uit te breiden met een opvallend merk: Cuisine on tour. Dit cateringlabel heeft naam en faam verworven door haar culinaire en innovatieve maatwerkconcepten en sluit hiermee feilloos aan bij de Rotterdamse horecagroep. Algemeen directeur Dennis Rens is...

Diner Achtergronden Restaurant
Jamie's Italian helpt slachtoffers aardbeving Italië

Een week lang serveert Jamie’s Italian Rotterdam de pasta all’Amatriciana als special om de slachtoffers van de aardbeving in Italië te helpen. 2 euro per verkochte pasta wordt gedoneerd aan het Italiaanse Rode Kruis. Italiaanse restaurants wereldwijd is gevraagd om voor elk bord...

Regelgeving Amsterdam Horeca
Amsterdamse horeca mag terrassen uitbreiden bij tropisch weer

Het tropische weer is zeker voor Amsterdamse horecaondernemers een uitkomst. Normaal mag er bijna niets in de hoofdstad, maar met dit buitengewoon hete weer mogen de terrassen in het centrum 'uitwaaieren'. Cafés, restaurants, lunchrooms en hotels mogen meer tafels en stoelen neerzette...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: