IENS maakt Toppers 2011 bekend

13 december 2010 |
IENS maakt Toppers 2011 bekend<

Reviewwebsite IENS heeft onlangs de Toppers voor 2011 bekendgemaakt. Meest populaire drie restaurants zijn volgens de kritische proevers van de site: 1) De Librije in Zwolle, 2) Boreas in Heeze en 3) Oud Sluis in Sluis. Opvallend volgens IENS is 'nieuwkomer' Boreas in de top-3.

Dagelijkse updates
"In tegenstelling tot culinaire magazines zijn de Toppers lijsten van IENS door de dagelijkse bezoekers samengesteld. Het mond-tot-mond-effect valt niet te onderschatten. Mensen die van lekker eten houden, nemen sneller van andere liefhebbers aan waar je bijvoorbeeld de lekkerste steak kunt eten of waar de beste service is", zegt Iens Boswijk, oprichter van IENS.

88 lijsten
Jaarlijks bepalen de culinaire experts wat de beste restaurants van het moment zijn, maar IENS laat de dagelijkse restaurantgasten zelf aan het woord. Op basis van de 63.476 recensies die de online restaurantgids het afgelopen proefjaar ontving, is de IENS Toppers 2011 samengesteld. Deze 75 pagina's tellende lijst rankt de populairste restaurants van Nederland en biedt tevens verrassende restauranttips voor 2011. De IENS Toppers 2011 bevat maar liefst 88 toplijsten van restaurants uit verschillende prijsklassen: van Aziatische toko's en knusse eetcafe's tot Italiaanse trattoria's en sterrenzaken.

Herkenbaar
Dankzij een speciaal ontworpen raamsticker zijn de IENS Toppers goed te herkennen voor de restaurantbezoekers. De toplijsten zijn gebaseerd op de mening van de proevers en het cijfer dat zij geven aan het eten, daarnaast zijn er lijsten voor decor en service. Zo hadden de proevers van IENS al bepaald dat 't Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht) een uitstekend restaurant is, nog voordat Michelin zijn ster uitreikte aan dit toprestaurant.

Frank Lindner

Overig nieuws

Awards
Bennie den Haan van horecabedrijf Leuk Meest Markante Horecaondernemer van Midden Nederland

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Midden-Nederland heeft Bennie den Haan van Restaurant LEUK in Bussum uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Midden-Nederland 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer ...

Achtergronden
Officiële opening Nederlands Oesterseizoen 2016-2017

Samen met tientallen Belgische- en Nederlandse journalisten werd vandaag het oesterseizoen voor Nederland en België officieel geopend. Vanaf heden worden creuses of Zeeuwse oesters (Crassostrea gigas) en platte oesters (Ostrea edulis) weer gevist. De officiële opening gebeurde door het ove...

Lunch Restaurant
McDonald’s bereikt mijlpaal van 50ste restaurant met Table Service

Sinds vorige week biedt McDonald’s in 50 van haar restaurants in Nederland Table Service aan: de mogelijkheid voor gasten om na het plaatsen van een bestelling deze aan tafel te laten serveren door een servicemedewerker. Door het succes van het concept rolt McDonald’s de innovatie nu ver...

Diner Opening Restaurant
Ciel Bleu heropent na metamorfose

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf ...

Diner Opening
Alan & Pim’s opent ook kippenhotspot in Scheveningen

Naast Rotterdam heeft Kiprestaurant Alan & Pim’s nu ook een vestiging in Scheveningen. Dus ook daar kunnen ze nu van de belachelijk lekkere kippetjes van vriendenduo Alan Oosterveen en Pim Bakker genieten. Hun geheim? De kippen van Alan & Pim’s worden ingewreven met een glutenvri...

Diner Opening
Dorpsbakker opent pop-up-restaurant

Dorpsbakker Fleddérus in Hooghalen komt met een nieuw concept. Eén keer per maand veranderen de serre en winkel in een pop-up-restaurant. Vanaf 8 oktober 2016 tot en met 11 maart 2017 kunnen de gasten iedere tweede zaterdagavond van de maand genieten van een uitgebreid diner. Er is ple...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: