Monique van Gevelt: Leiderschap  

15 december 2017 | Monique van Gevelt

Het kan nogal een ding zijn, dat aansturen van medewerkers. De een is een geboren leider terwijl de ander er de grootste moeite mee heeft om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Het oude gezegde: ‘ik wens je veel personeel’ is dan ook heel toepasselijk. Want daar bedoelt men niet veel goeds mee. Leidinggeven aan medewerkers staat voor sommigen synoniem voor veel kopzorgen.

Als je leidinggeeft aan een team, krijg je meestal met meerdere generaties te maken. Ik hoor ondernemers vaak klagen over hoe lastig het werken is met o.a. millenials. Maar elke generatie ontwikkelt zich in zijn eigen tijdperk en meet zich daardoor een eigen levenshouding aan. Dat is bij jou niet anders. Ook jij bent een ‘product’ van je tijd. Alléén door technologie ontwikkelen zich de jongste generaties veel sneller, dan de generaties daarvoor zich ontwikkelden. Als je van een andere generatie bent dan je team, dan kan het best weleens een uitdaging zijn om daar sturing aan te geven. Het vergt inlevings- en aanpassingsvermogen, maar uiteindelijk kunnen de verschillende generaties veel van elkaar opsteken.

Coachend leiderschap
Het is niet voor niets dat coachend leidinggeven populair is. Het is een stijl die jongere generaties zeer aanspreekt. Je bent als horecaondernemer en leidinggevende dé inspiratiebron en coach die zijn/haar medewerkers laat werken vanuit hun eigen kracht en talent. Je laat ze groeien in hun werk en motiveert ze om uit zichzelf in beweging komen en verantwoordelijkheid te dragen. Deze leiderschapsstijl levert een prettige werksfeer op, waarbij goed gepresteerd wordt en het team zich positief ontwikkeld. Het zorgt voor onderling vertrouwen en goede samenwerking.

Dat klinkt bijna te goed om waar te zijn. Maar dit alles komt natuurlijk niet vanzelf aanwaaien. Daar is ieders inzet voor nodig.  Daarnaast moet je de doelstellingen van je bedrijf voor ogen houden en behalen. Het team heeft targets nodig om naar toe te werken en die targets moeten de bedrijfsdoelen ondersteunen. Want uiteindelijk telt het eindresultaat. Zorg daarom dat de verantwoordelijkheid daar ligt waar die hoort. 

Er zijn grenzen
Maar niet iedereen is op dezelfde manier te coachen. Sommige mensen willen niet geholpen worden, terwijl anderen alle energie uit je zuigen in hun drang naar aandacht. Als je medewerkers te veel leiding en feedback nodig hebben, dan zijn ze er niet klaar voor om gecoacht te worden. Ook zullen er altijd medewerkers zijn die niet mee willen. Die jouw inspanningen als vanzelfsprekend zien of zelfs misbruik van je hulp maken. In zo’n situatie mag je best duidelijk maken wie er de baas is.

Elke ondernemer heeft zijn eigen gemixte stijl van leidinggeven. Van mensgericht, democratisch tot autoritair. In de horeca zie je nog veel traditioneel geleide bedrijven. Deze leiderschapsstijl pakt bij de jongere generaties niet altijd goed uit. Horecaondernemers vinden het nogal lastig om de touwtjes uit handen te geven. Daarbij heeft niet iedereen de expertise om coachend leiding te geven. Dat moet je in je hebben of je aanleren.

Toch is dit het startpunt voor groei. Anderen het vertrouwen geven om je te helpen, zodat ze hun bijdrage kunnen leveren en jouw waardering daarvoor mogen oogsten. Maar verwar coachend leidinggeven vooral niet met softheid. Je bent niet de helper of verzorger van je team. Mensen hebben uiteindelijk leiderschap nodig. Iemand die zijn nek uitsteekt en de koers bepaald.


Bewaak als leidinggevende daarom altijd de professionele grens tussen jou en je medewerkers. Als ondernemer heb je nu eenmaal een andere functie én andere verantwoordelijkheden. De juiste werkafstand maakt het makkelijker manoeuvreren. Want eerlijk is eerlijk. In een noodsituatie neemt ook een coachende leider het voortouw. Dan zal je directief moeten aansturen en zit de coach tijdelijk op de reservebank. 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: