Wederom ophef over 'einde Oud Sluis'

14 mei 2012 |
Wederom ophef over 'einde Oud Sluis'<

Een interview van Sergio Herman tegenover de Belgische krant De Tijd heeft weer eens veel commotie losgemaakt. Eens te meer blijkt dat geen nieuws ook nieuws is.

Einddatum in gedachten
In een vraaggesprek laat de driesterrenchef uit Sluis optekenen dat hij op termijn wil stoppen met Oud Sluis en dat hij een einddatum in zijn hoofd heeft. Hierop kopten diverse media in Nederland en België dat het einde van het restaurant op korte termijn aanstaande is.

Wens uit 2005
De zaak ligt complexer, Oud Sluis gaat zeker niet op korte termijn dicht, maar duidelijk is dat Sergio Herman niet de wens heeft om oud te worden achter de kachel van Oud Sluis. Het verlangen om te stoppen met koken op het allerhoogste niveau sprak hij in 2005 al uit. Wat dat betreft is er niets nieuws aan de horizon.

Niet bij pakken neerzitten
Sergio Herman zit niet stil. Hij heeft nog de wens om een restaurant in het buitenland te openen, mogelijk op Ibiza of in Barcelona. Volgend jaar gaat La Chapelle in Antwerpen open en Resto Bar Pure C in Cadzand-Bad draait naar wens.

Frank Lindner

Overig nieuws

Diner Achtergronden
Uniek pop-up restaurant in de Betuwe

Een prachtige entourage tussen de wijnranken, wijnen van het Betuws Wijndomein en de 'keuken' van Catering Oud London uit Zeist; dat zijn de ingrediënten voor een bijzondere beleving: het Domein Diner. Centraal gelegen in het mooie Betuws landschap, te midden van Oranjestad Buren, Gl...

Culinair Internationaal
Culinair Peru blijft ontwikkelen

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keu...

Horeca
Friese horecabedrijven op muzikale manier duurzaam

Op 29 augustus presenteren Syb van der Ploeg en Piter Wilkens hun eerste single en clip met als thema duurzaamheid; ‘Jou it troch’. Zij geven in Hotel Restaurant Iesicht te Oudega (Sm.) ook een toelichting op het plan voor de Grien 10 Muzyk Toer van de stichting JIT. In het kader van de ...

Lunch Opening
Bekende hamburgerketen vindt toplocatie

Het team van Ellis Gourmet Burger bewijst eens te meer dat ze naast zin voor goede smaak ook feeling voor toplocaties heeft. De vierde vestiging ‘voor mogelijk de beste hamburger ter wereld' opent op 25 augustus, op de Neude in Utrecht, in een plek met een rijke geschiedenis. Gratis bu...

Achtergronden Restaurant
Eindelijk. We kunnen struisvogels knuffelen in de horeca

Nederlanders die hun liefdesleven een opmerkelijke wending willen geven, kunnen deze nazomer terecht in de omgeving van het Groningse Tolbert. Het plaatselijke Partycentrum De Postwagen biedt singles - én reeds bezette Nederlanders - een bijzondere bezigheid aan: daten met struisvogels. Ti...

Culinair Internationaal Restaurant
Italiaanse sterrenchefs naar Nederland

Nederland krijgt de primeur van de allereerste events van het grote internationale topchefplatform The Best Chef. In het najaar van 2016 koken drie Italiaanse sterrenchefs eenmalig in restaurant Fris in Haarlem. The Best Chef is een toonaangevend online inspiratieplatform voor professionele koks met...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: