Vervallen sterren door sluiting of overname

28 november 2011 |
Vervallen sterren door sluiting of overname<

Bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids voor Nederland valt op dat alle vervallen sterren, drie in totaal, te maken hebben met sluiting of overname. Geen enkel restaurant wordt voor komend jaar de ster afgenomen
in verband met tegenvallende culinaire prestaties. Dat is een mooie opsteker voor het culinaire niveau dat zeer constant te noemen is.

Heroverweging activiteiten
De Fuik in Aalst, dat eerder dit jaar werd overgenomen door Marco Poldervaart, gaat voorlopig sterloos door het leven. Chalet Royal in 's Hertogenbosch van Gerrit Greveling en De Stenen Tafel in Borculo van Raymond Prinssen sloten de deuren in verband met heroverweging van de activiteiten.

Record weer scherper gezet
Per saldo gaat Nederland er zeven sterren op voorruit. De tien sterren die erbij komen en de drie die vervallen maken dat Nederland een 122 Michelinsterren telt. Dit is opnieuw een aanscherping van het record. Het totaal aantal sterren wordt er met het jaar meer en meer.

Opvallende Bib-concepten
De rode gids wil zich niet beperken tot sterrenkeukens en kent daarom ook Bib Gourmands toe. Uit het persbericht: "Eén van de nieuwe niet te missen concepten is Ron’s vis van de dag in Ouderkerk aan de Amstel. Ook Sizzles in Appeldoorn biedt een eigentijdse keuken met een knipoog naar het oosten."

Frank Lindner

Overig nieuws

Regelgeving BTW
Arrangementen: voorkom problemen met de btw

"Geniet van een 3-gangenmenu inclusief uitgebreid dessertbuffet en consumpties voor slechts € 34,50. U heeft keuze uit wijn, bier of frisdrank." Een mooie aanbieding, maar wat doet u met de btw? DOWNLOAD GRATIS DE LAATSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Wanneer u als restaurantond...

Personalia
Topman La Place nieuwe General Manager HMSHost

HMSHost International, wereldleider in food & beverage voor reizigers, heeft Ad Willemsen aangesteld als General Manager van HMSHost Schiphol en Rotterdam. Willemsen neemt bijna 30 jaar aan management ervaring in food & beverages met zich mee. In zijn nieuwe rol is Willemsen verantwoordel...

Restaurant Mensen
Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek. In Apollo Hotel Amsterdam, ge...

Inboedel Jachtslot Mookerheide wordt geveild

Jachtslot de Mookerheide wordt ingrijpend gerenoveerd door eigenaar Natuurmonumenten. Het luxe hotel-restaurant sluit tijdelijk zijn deuren en komt daarna in een totaal nieuwe vorm terug. De volledige inventaris wordt daarom geveild. Veilingmeester Teun van Leeuwen van Troostwijk Auctions & Valu...

Tech Modation
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 2

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa...

Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: