Vervallen sterren door sluiting of overname

28 november 2011 |
Vervallen sterren door sluiting of overname<

Bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids voor Nederland valt op dat alle vervallen sterren, drie in totaal, te maken hebben met sluiting of overname. Geen enkel restaurant wordt voor komend jaar de ster afgenomen
in verband met tegenvallende culinaire prestaties. Dat is een mooie opsteker voor het culinaire niveau dat zeer constant te noemen is.

Heroverweging activiteiten
De Fuik in Aalst, dat eerder dit jaar werd overgenomen door Marco Poldervaart, gaat voorlopig sterloos door het leven. Chalet Royal in 's Hertogenbosch van Gerrit Greveling en De Stenen Tafel in Borculo van Raymond Prinssen sloten de deuren in verband met heroverweging van de activiteiten.

Record weer scherper gezet
Per saldo gaat Nederland er zeven sterren op voorruit. De tien sterren die erbij komen en de drie die vervallen maken dat Nederland een 122 Michelinsterren telt. Dit is opnieuw een aanscherping van het record. Het totaal aantal sterren wordt er met het jaar meer en meer.

Opvallende Bib-concepten
De rode gids wil zich niet beperken tot sterrenkeukens en kent daarom ook Bib Gourmands toe. Uit het persbericht: "Eén van de nieuwe niet te missen concepten is Ron’s vis van de dag in Ouderkerk aan de Amstel. Ook Sizzles in Appeldoorn biedt een eigentijdse keuken met een knipoog naar het oosten."

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca
Rotterdamse horeca tegen voorstel sluiting terrassen om 23.00 uur

De horecaondernemers in Rotterdam komen in verzet tegen het voorstel van de Rotterdamse burgemeester om de terrassen al te sluiten om 23:00 uur. KHN Rotterdam is onaangenaam verrast en roept alle politieke partijen op om in de gemeenteraad tegen dit voorstel te stemmen omdat het bijzonder slecht is ...

Awards Culinair
Restaurant Lucebert uitgeroepen tot leerbedrijf 2015-2016

Restaurant Lucebert is tijdens de diploma-uitreiking van de afdeling MBO Horeca op De Rooi Pannen in Tilburg op woensdag 21 september uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2015-2016. Chef-kok Tom Biessen en sous-chef Niels van Eindhoven van restaurant Lucebert namen de onderscheiding en het bi...

Awards Bier
Wie schenkt Het Lekkerste Huisbier van 2016?

Dit jaar organiseert Entree Magazine voor de vijfde keer de verkiezing het Lekkerste Huisbier van Nederland in de categorieën licht en zwaar. Ondernemers die speciaal voor hun horecabedrijf een bier laten brouwen kunnen meedoen. Etiketbieren (bestaande bieren van een brouwerij met het etiket v...

Awards Culinair
Nederlands zilver bij World Championship for Chinese Cuisine 2016

Drie dagen lang stond Rotterdam in het internationale culinaire centrum van de Chinese gastronomie. Uit de hele wereld kwamen ruim 240 Chinese topchefs die in 48 landenteams hebben gestreden om de wereldtitel tijdens de 8ste editie van het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Ahoy Rotterd...

Events
Gastvrij Rotterdam breekt alle records

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een zeer succesvolle 4e editie waarin tal van records zijn gebroken. Met 360 exposanten en 140 programma onderdelen kwamen de 10.584 bezoekers ogen en oren te kort. Zowel het bezoekersaantal oversteeg eerdere edities, alsook het aantal vierkante me...

Culinair
CHEF® sluit exclusief partnership met Bocuse d’Or Nederland

CHEF®, onderdeel van Nestlé Professional, en Bocuse d’Or Nederland hebben op Gastvrij Rotterdam 2016 een exclusieve samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Doel van het partnership is het bevorderen van de gastronomie in Nederland en het uitbreiden en versterken van het CHEF-netwerk....

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: