Vervallen sterren door sluiting of overname

28 november 2011 |
Vervallen sterren door sluiting of overname<

Bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids voor Nederland valt op dat alle vervallen sterren, drie in totaal, te maken hebben met sluiting of overname. Geen enkel restaurant wordt voor komend jaar de ster afgenomen
in verband met tegenvallende culinaire prestaties. Dat is een mooie opsteker voor het culinaire niveau dat zeer constant te noemen is.

Heroverweging activiteiten
De Fuik in Aalst, dat eerder dit jaar werd overgenomen door Marco Poldervaart, gaat voorlopig sterloos door het leven. Chalet Royal in 's Hertogenbosch van Gerrit Greveling en De Stenen Tafel in Borculo van Raymond Prinssen sloten de deuren in verband met heroverweging van de activiteiten.

Record weer scherper gezet
Per saldo gaat Nederland er zeven sterren op voorruit. De tien sterren die erbij komen en de drie die vervallen maken dat Nederland een 122 Michelinsterren telt. Dit is opnieuw een aanscherping van het record. Het totaal aantal sterren wordt er met het jaar meer en meer.

Opvallende Bib-concepten
De rode gids wil zich niet beperken tot sterrenkeukens en kent daarom ook Bib Gourmands toe. Uit het persbericht: "Eén van de nieuwe niet te missen concepten is Ron’s vis van de dag in Ouderkerk aan de Amstel. Ook Sizzles in Appeldoorn biedt een eigentijdse keuken met een knipoog naar het oosten."

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca Wijn
Wijntje bij de kapper? Van de VVD mag het

Een wijntje bij de kapper of een biertje bij de boekhandel: het mag allemaal niet. De VVD vindt dat niet meer van deze tijd en wil dit veranderen. Kamerlid Erik Ziengs heeft een intiatiefwet ingediend om winkeliers wat meer ruimte te geven. De Drank- en horecawet verbiedt winkeliers om alcohol te...

Awards Bier
Winnaars lekkerste huisbier van Nederland bekend

Marckensteijn Saison van De Drie Koningen in Groede (categorie licht) en Bitterzoet van Café Broer en Zus in Beverwijk (categorie zwaar) zijn verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2016. De 6-koppige jury proefde maandag 5 december alle ingezonden brouwsels in de Jopenkerk in Haarlem. ...

Events Advertorial
Online faillissementsveiling van horeca-apparatuur

Troostwijk Veilingen organiseert een online veiling van (industriële) horeca-apparatuur, bakkerij- en slagerijmachines te Almelo. Klik hier voor meer informatie en om mee te bieden op de veiling. In de veiling wordt een scala van grootkeukenmaterialen aangeboden zoals onder andere een vario ...

Restaurant
SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europe...

Rondreizend pop-up restaurant BAUT keert terug naar Amsterdam-Oost

Michiel van der Eerde, eigenaar en chef-kok van restaurant BAUT en tevens bekend van het programma Masterchef, brengt na vier succesvolle locaties zijn onderneming terug naar waar het allemaal begon. BAUT nummer vijf gaat back to the roots: terug naar Oost. Eerder vestigde BAUT zich op de Wibautstra...

Opening Restaurant
Groen Restaurant MOER opent in Amsterdam West

Restaurant MOER opent mid februari haar deuren en de chefs die deze innovatieve, biologische keuken gaan leiden, zijn aan boord. Dirk Mooren (links op de foto) was eerder onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van res...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: