Rotterdam krijgt pop-up barbecue-restaurant

23 mei 2012 |
Rotterdam krijgt pop-up barbecue-restaurant<

Vanaf medio juni is Rotterdam drie maanden lang een pop-up restaurant rijker. Nu zijn tijdelijke eetzaken niet nieuw, maar dit keer gaat het om een Thais barbecue-restaurant.

Varken in de pan
Het restaurant staat bekend om de zogeheten Asian BBQ (Moo Kata) De Moo Kata is een goedkoop en gezellig Thais eetfeest. Moo kata betekend letterlijk ‘varken-pan’.

Uniek in Nederland
"Wij zijn een van de weinige, zo niet het enige restaurant in Nederland met deze Thaise stijl van eten en zeker als pop-up", zo is te lezen in een persverklaring.

Het restaurant krijgt tien tafels voor circa vijftig personen en een groot zonnig terras. Op tafel bereiden gasten zelf hun eten klaar op een moo kata, wat het midden houdt tussen een barbecue en fonduepan.



Op veler verzoek
Het Asian BBQ Restaurant komt in een groot pand op het Tiendplein. Na eerder succes en op verzoek van de Alliantie Westkruiskade keert het restaurant deze zomer terug.

Foto: Roy Borghouts

Frank Lindner

Overig nieuws

Diner Opening Restaurant
Ciel Bleu heropent na metamorfose

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf ...

Diner Opening
Alan & Pim’s opent ook kippenhotspot in Scheveningen

Naast Rotterdam heeft Kiprestaurant Alan & Pim’s nu ook een vestiging in Scheveningen. Dus ook daar kunnen ze nu van de belachelijk lekkere kippetjes van vriendenduo Alan Oosterveen en Pim Bakker genieten. Hun geheim? De kippen van Alan & Pim’s worden ingewreven met een glutenvri...

Diner Opening
Dorpsbakker opent pop-up-restaurant

Dorpsbakker Fleddérus in Hooghalen komt met een nieuw concept. Eén keer per maand veranderen de serre en winkel in een pop-up-restaurant. Vanaf 8 oktober 2016 tot en met 11 maart 2017 kunnen de gasten iedere tweede zaterdagavond van de maand genieten van een uitgebreid diner. Er is ple...

Awards Internationaal Michelin
Chinees restaurant krijgt ster en moet direct sluiten

Er zijn al niet zoveel restaurants met een Michelinster in China, en als zo'n zaak dan binnen een dag na het toekennen van de ster dicht moet, zijn de druiven wel erg zuur. Het restaurant bleek niet over de juiste vergunningen te beschikken. Het restaurant The Taian Table opende in april en b...

Events Culinair
Sterrenchefs koken in pop-up restaurant op BBB Maastricht

Sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre* en Soenil Bahadoer* koken in oktober in Maastricht. De organisatie van BBB Maastricht en Folie Culinaire heeft hen bereid gevonden om in pop-up restaurant The Tent in MECC Maastricht een proeve van hun kunnen te tonen. Bezoekers kunnen genieten van een drie gangen ...

Economie Horeca
Het vinden van personeel is niet zo'n groot probleem binnen de horeca

Het tekort aan gekwalificeerd personeel loopt op, zo becijferde het CBS. Voor de horeca blijkt dit nog mee te vallen, zoals je ziet in de tabel op deze webpagina. Ondernemers ondervinden steeds minder vaak belemmeringen voor hun bedrijfsvoering. Aan het begin van het derde kwartaal gaf ruim de hel...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: