Librije serveert driesterren-koek-en-zopie

7 februari 2012 |
Librije serveert driesterren-koek-en-zopie<

In Giethoorn werd maandagmiddag 6 februari schaatspret-geschiedenis geschreven met koek-en-zopie op het niveau van drie sterren. Jonnie en Thérèse Boer verzorgden met hun team van De Librije een unieke culinaire
koek-en-zopie op het ijs voor meer dan veertig Food Inspiration Pioneers. De sportieve en professionele foodies, afkomstig uit het hele land, maakten hun agenda’s vrij voor een pop-up schaatstocht onder aanvoering van de driesterrenchef zelf, na een social media oproep afgelopen zaterdag.


Jonnie Boer voert het peleton aan

Snert met truffelolie
Aan het eind van de pittige schaatstocht door de schitterende Weeribben en de Giethoornse grachten wachtte culinair genot als kreeftenbisque en erwtensoep met truffelolie, roggenbood met spek van de barbecue en hartverwarmende glühwein.

Reactie bedenkers
Voor de bedenkers en initiatiefnemers, Arjan de Boer en Hans Steenbergen van Food Inspiration Magazine, waren de enthousiaste reacties geen verrassing: “Deze culinaire koek-en-zopie is de geboorte van een schaatslegende en het begin van een mooie nieuwe traditie."

Op de foto: Jonnie Boer laat zich de warme soep goed smaken na een flinke schaatstocht

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca Achtergronden
Social Media Horeca-Overzicht van vandaag

Ook op social media zijn horecaondernemers actief. We verzamelden weer enkele leuke tweets en posts voor je om de dag mee door te komen. Van nieuws over de horeca tot acties van horecaondernemers; je vindt het hier! ...

Awards Events
Horecabeurs BBB Maastricht in de race voor award

BBB Maastricht is in de race voor de Gouden Giraffe Event Awards in de categorie Beurzen. De nieuwe opzet van het succesvolle driedaagse horeca-event is zeer goed ontvangen. De organisatie is verheugd dat het event meedingt voor deze prestigieuze prijs voor effectieve, onderscheidende evenementen. ...

Events Achtergronden
Download gratis de HorecaMarketingKalender 2017!

De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Vroeger kon het gebeuren dat er geheel onverwacht een bus vol Duitsers bij een horecaondernemer op de stoep stond. De Duitsers vonden het blijkbaar nodig om de Dag van de Duitse Eenh...

Hotel Restaurant
Element Amsterdam lanceert nieuw restaurant

Voordat we je de leukste horecagelegenheden langs de Elfstedentocht presenteren, laten we je de plaatsen zien, waarlangs de tocht ons voert (bron: Wikipedia): Stad Fries Afstand vanaf startpunt (km) Leeuwarden (start) Ljouwert 0 Sneek Snits...

Horeca Achtergronden
Het horeca social media overzicht van vandaag

Ook op social media zijn horecaondernemers actief. We verzamelden enkele leuke tweets en posts voor je om de dag mee door te komen. Van nieuws over de horeca tot acties van horecaondernemers... ...

Achtergronden Restaurant
45-jarige kok jarenlang uitgebuit en bedreigd

Een 45-jarige man, die sinds 2011 werkzaam was als kok in een eetgelegenheid in Deventer, blijkt jarenlang uitgebuit te zijn. Hij werd bijna niet betaald voor zijn werkzaamheden, woonde in de horecagelegenheid en mocht geen gebruik maken van zijjn eigen bankpas. Ook zou hij fysiek zijn bedreigd doo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: