Librije serveert driesterren-koek-en-zopie

7 februari 2012 |
Librije serveert driesterren-koek-en-zopie<

In Giethoorn werd maandagmiddag 6 februari schaatspret-geschiedenis geschreven met koek-en-zopie op het niveau van drie sterren. Jonnie en Thérèse Boer verzorgden met hun team van De Librije een unieke culinaire
koek-en-zopie op het ijs voor meer dan veertig Food Inspiration Pioneers. De sportieve en professionele foodies, afkomstig uit het hele land, maakten hun agenda’s vrij voor een pop-up schaatstocht onder aanvoering van de driesterrenchef zelf, na een social media oproep afgelopen zaterdag.


Jonnie Boer voert het peleton aan

Snert met truffelolie
Aan het eind van de pittige schaatstocht door de schitterende Weeribben en de Giethoornse grachten wachtte culinair genot als kreeftenbisque en erwtensoep met truffelolie, roggenbood met spek van de barbecue en hartverwarmende glühwein.

Reactie bedenkers
Voor de bedenkers en initiatiefnemers, Arjan de Boer en Hans Steenbergen van Food Inspiration Magazine, waren de enthousiaste reacties geen verrassing: “Deze culinaire koek-en-zopie is de geboorte van een schaatslegende en het begin van een mooie nieuwe traditie."

Op de foto: Jonnie Boer laat zich de warme soep goed smaken na een flinke schaatstocht

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca Wijn
Wijntje bij de kapper? Van de VVD mag het

Een wijntje bij de kapper of een biertje bij de boekhandel: het mag allemaal niet. De VVD vindt dat niet meer van deze tijd en wil dit veranderen. Kamerlid Erik Ziengs heeft een intiatiefwet ingediend om winkeliers wat meer ruimte te geven. De Drank- en horecawet verbiedt winkeliers om alcohol te...

Awards Bier
Winnaars lekkerste huisbier van Nederland bekend

Marckensteijn Saison van De Drie Koningen in Groede (categorie licht) en Bitterzoet van Café Broer en Zus in Beverwijk (categorie zwaar) zijn verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2016. De 6-koppige jury proefde maandag 5 december alle ingezonden brouwsels in de Jopenkerk in Haarlem. ...

Events Advertorial
Online faillissementsveiling van horeca-apparatuur

Troostwijk Veilingen organiseert een online veiling van (industriële) horeca-apparatuur, bakkerij- en slagerijmachines te Almelo. Klik hier voor meer informatie en om mee te bieden op de veiling. In de veiling wordt een scala van grootkeukenmaterialen aangeboden zoals onder andere een vario ...

Restaurant
SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europe...

Rondreizend pop-up restaurant BAUT keert terug naar Amsterdam-Oost

Michiel van der Eerde, eigenaar en chef-kok van restaurant BAUT en tevens bekend van het programma Masterchef, brengt na vier succesvolle locaties zijn onderneming terug naar waar het allemaal begon. BAUT nummer vijf gaat back to the roots: terug naar Oost. Eerder vestigde BAUT zich op de Wibautstra...

Opening Restaurant
Groen Restaurant MOER opent in Amsterdam West

Restaurant MOER opent mid februari haar deuren en de chefs die deze innovatieve, biologische keuken gaan leiden, zijn aan boord. Dirk Mooren (links op de foto) was eerder onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van res...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: