Britse pub krijgt tweede Michelinster

7 oktober 2011 |
Britse pub krijgt tweede Michelinster<

'The Hand and Flowers', een pub in het plaatsje Marlow ten westen van Londen, heeft in de nieuwe Michelingids voor Groot-Brittannië een tweede ster gekregen. Het is voor het eerst
dat een Britse pub zo hoog wordt gewaardeerd door de rode gids.

Al wel bekend met 'sterrendom'
Al sinds 2006 prijkt er één ster op de gevel van de 'kroeg' van eigenaren Tom en Beth Kerridge die hun zaak in 2005 openden.

Trots op Brits erfgoed
"Dit is een goednieuwsverhaal voor de Britse pub-industrie en bevestigt onze mening dat de Engelse pub waar goed eten wordt geserveerd degenen zijn die nog steeds groeien. We zijn zeer verheugd dat er 13 pubs met Michelin-sterren in de gids voor 2012 staan", aldus Rebecca Burr van Britse divisie van de bekende rode gids.

Ook tweede ster voor Sat Bains
Het tweede restaurant dat wordt bevorderd tot het tweesterrenniveau in de nieuwe uitgave is
Restaurant Sat Bains in Nottingham. Sats kookstijl was altijd al origineel en creatief en nu is daar een duidelijke focus aan toegevoegd. Het restaurant kreeg zijn eerste ster in 2003.

Overige verschuivingen
Restaurant 'Pied à Terre' in Londen heeft een van de twee sterren moeten inleveren. Verder is van zeven eensterrestaurants hun 'étoile' afgenomen. Vijftien restaurants zien hun harde werken beloond met één ster.

Alles rustig aan het front
Aan de absolute top zijn geen veranderingen waar te nemen. Engeland telt net als vorig jaar vier restaurants met drie sterren, te weten: 'The Fat Duck' en 'Waterside Inn' beide in Bray, en 'Gordon Ramsay' en 'Alain Ducasse at The
Dorchester' alle twee in Londen.

De gids voor Groot-Brittannië telt verder 27 nieuwe adressen met een Bib Gourmand en 15 raken hun vermelding voor een goed driegangendiner voor een schappelijke prijs kwijt.

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca Achtergronden
Social Media Horeca-Overzicht van vandaag

Ook op social media zijn horecaondernemers actief. We verzamelden weer enkele leuke tweets en posts voor je om de dag mee door te komen. Van nieuws over de horeca tot acties van horecaondernemers; je vindt het hier! ...

Awards Events
Horecabeurs BBB Maastricht in de race voor award

BBB Maastricht is in de race voor de Gouden Giraffe Event Awards in de categorie Beurzen. De nieuwe opzet van het succesvolle driedaagse horeca-event is zeer goed ontvangen. De organisatie is verheugd dat het event meedingt voor deze prestigieuze prijs voor effectieve, onderscheidende evenementen. ...

Events Achtergronden
Download gratis de HorecaMarketingKalender 2017!

De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Vroeger kon het gebeuren dat er geheel onverwacht een bus vol Duitsers bij een horecaondernemer op de stoep stond. De Duitsers vonden het blijkbaar nodig om de Dag van de Duitse Eenh...

Hotel Restaurant
Element Amsterdam lanceert nieuw restaurant

Voordat we je de leukste horecagelegenheden langs de Elfstedentocht presenteren, laten we je de plaatsen zien, waarlangs de tocht ons voert (bron: Wikipedia): Stad Fries Afstand vanaf startpunt (km) Leeuwarden (start) Ljouwert 0 Sneek Snits...

Horeca Achtergronden
Het horeca social media overzicht van vandaag

Ook op social media zijn horecaondernemers actief. We verzamelden enkele leuke tweets en posts voor je om de dag mee door te komen. Van nieuws over de horeca tot acties van horecaondernemers... ...

Achtergronden Restaurant
45-jarige kok jarenlang uitgebuit en bedreigd

Een 45-jarige man, die sinds 2011 werkzaam was als kok in een eetgelegenheid in Deventer, blijkt jarenlang uitgebuit te zijn. Hij werd bijna niet betaald voor zijn werkzaamheden, woonde in de horecagelegenheid en mocht geen gebruik maken van zijjn eigen bankpas. Ook zou hij fysiek zijn bedreigd doo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: