Britse pub krijgt tweede Michelinster

7 oktober 2011 |
Britse pub krijgt tweede Michelinster<

'The Hand and Flowers', een pub in het plaatsje Marlow ten westen van Londen, heeft in de nieuwe Michelingids voor Groot-Brittannië een tweede ster gekregen. Het is voor het eerst
dat een Britse pub zo hoog wordt gewaardeerd door de rode gids.

Al wel bekend met 'sterrendom'
Al sinds 2006 prijkt er één ster op de gevel van de 'kroeg' van eigenaren Tom en Beth Kerridge die hun zaak in 2005 openden.

Trots op Brits erfgoed
"Dit is een goednieuwsverhaal voor de Britse pub-industrie en bevestigt onze mening dat de Engelse pub waar goed eten wordt geserveerd degenen zijn die nog steeds groeien. We zijn zeer verheugd dat er 13 pubs met Michelin-sterren in de gids voor 2012 staan", aldus Rebecca Burr van Britse divisie van de bekende rode gids.

Ook tweede ster voor Sat Bains
Het tweede restaurant dat wordt bevorderd tot het tweesterrenniveau in de nieuwe uitgave is
Restaurant Sat Bains in Nottingham. Sats kookstijl was altijd al origineel en creatief en nu is daar een duidelijke focus aan toegevoegd. Het restaurant kreeg zijn eerste ster in 2003.

Overige verschuivingen
Restaurant 'Pied à Terre' in Londen heeft een van de twee sterren moeten inleveren. Verder is van zeven eensterrestaurants hun 'étoile' afgenomen. Vijftien restaurants zien hun harde werken beloond met één ster.

Alles rustig aan het front
Aan de absolute top zijn geen veranderingen waar te nemen. Engeland telt net als vorig jaar vier restaurants met drie sterren, te weten: 'The Fat Duck' en 'Waterside Inn' beide in Bray, en 'Gordon Ramsay' en 'Alain Ducasse at The
Dorchester' alle twee in Londen.

De gids voor Groot-Brittannië telt verder 27 nieuwe adressen met een Bib Gourmand en 15 raken hun vermelding voor een goed driegangendiner voor een schappelijke prijs kwijt.

Frank Lindner

Overig nieuws

Horeca Wijn
Wijntje bij de kapper? Van de VVD mag het

Een wijntje bij de kapper of een biertje bij de boekhandel: het mag allemaal niet. De VVD vindt dat niet meer van deze tijd en wil dit veranderen. Kamerlid Erik Ziengs heeft een intiatiefwet ingediend om winkeliers wat meer ruimte te geven. De Drank- en horecawet verbiedt winkeliers om alcohol te...

Awards Bier
Winnaars lekkerste huisbier van Nederland bekend

Marckensteijn Saison van De Drie Koningen in Groede (categorie licht) en Bitterzoet van Café Broer en Zus in Beverwijk (categorie zwaar) zijn verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2016. De 6-koppige jury proefde maandag 5 december alle ingezonden brouwsels in de Jopenkerk in Haarlem. ...

Events Advertorial
Online faillissementsveiling van horeca-apparatuur

Troostwijk Veilingen organiseert een online veiling van (industriële) horeca-apparatuur, bakkerij- en slagerijmachines te Almelo. Klik hier voor meer informatie en om mee te bieden op de veiling. In de veiling wordt een scala van grootkeukenmaterialen aangeboden zoals onder andere een vario ...

Restaurant
SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europe...

Rondreizend pop-up restaurant BAUT keert terug naar Amsterdam-Oost

Michiel van der Eerde, eigenaar en chef-kok van restaurant BAUT en tevens bekend van het programma Masterchef, brengt na vier succesvolle locaties zijn onderneming terug naar waar het allemaal begon. BAUT nummer vijf gaat back to the roots: terug naar Oost. Eerder vestigde BAUT zich op de Wibautstra...

Opening Restaurant
Groen Restaurant MOER opent in Amsterdam West

Restaurant MOER opent mid februari haar deuren en de chefs die deze innovatieve, biologische keuken gaan leiden, zijn aan boord. Dirk Mooren (links op de foto) was eerder onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van res...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: