Britse pub krijgt tweede Michelinster

7 oktober 2011 |
Britse pub krijgt tweede Michelinster<

'The Hand and Flowers', een pub in het plaatsje Marlow ten westen van Londen, heeft in de nieuwe Michelingids voor Groot-Brittannië een tweede ster gekregen. Het is voor het eerst
dat een Britse pub zo hoog wordt gewaardeerd door de rode gids.

Al wel bekend met 'sterrendom'
Al sinds 2006 prijkt er één ster op de gevel van de 'kroeg' van eigenaren Tom en Beth Kerridge die hun zaak in 2005 openden.

Trots op Brits erfgoed
"Dit is een goednieuwsverhaal voor de Britse pub-industrie en bevestigt onze mening dat de Engelse pub waar goed eten wordt geserveerd degenen zijn die nog steeds groeien. We zijn zeer verheugd dat er 13 pubs met Michelin-sterren in de gids voor 2012 staan", aldus Rebecca Burr van Britse divisie van de bekende rode gids.

Ook tweede ster voor Sat Bains
Het tweede restaurant dat wordt bevorderd tot het tweesterrenniveau in de nieuwe uitgave is
Restaurant Sat Bains in Nottingham. Sats kookstijl was altijd al origineel en creatief en nu is daar een duidelijke focus aan toegevoegd. Het restaurant kreeg zijn eerste ster in 2003.

Overige verschuivingen
Restaurant 'Pied à Terre' in Londen heeft een van de twee sterren moeten inleveren. Verder is van zeven eensterrestaurants hun 'étoile' afgenomen. Vijftien restaurants zien hun harde werken beloond met één ster.

Alles rustig aan het front
Aan de absolute top zijn geen veranderingen waar te nemen. Engeland telt net als vorig jaar vier restaurants met drie sterren, te weten: 'The Fat Duck' en 'Waterside Inn' beide in Bray, en 'Gordon Ramsay' en 'Alain Ducasse at The
Dorchester' alle twee in Londen.

De gids voor Groot-Brittannië telt verder 27 nieuwe adressen met een Bib Gourmand en 15 raken hun vermelding voor een goed driegangendiner voor een schappelijke prijs kwijt.

Frank Lindner

Overig nieuws

Regelgeving
Restaurants zijn boos op NVWA en eisen genoegdoening

Een groep van vijftien restaurants, waaronder dertien Chinese restaurants is boos op de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA wil verouderde en kritische rapporten over de betreffende zaken openbaren. Dinsdag wordt de zaak behandeld voor de bestuursrechter. De NVWA constateerde da...

Economie Horeca Achtergronden
Dagzaken vullen leegtes in winkelstraten op

Dagzaken, zoals koffiecafés, lunchrooms en ijszaken, vullen de leegte in op die in winkelstraten zijn ontstaan door het wegvallen van winkels. NVM Business signaleert deze trend in een rapport over de grootste tien winkelsteden. Panden die eerder een zuivere winkelfu...

Horeca Achtergronden
Wat is de ideale bedrijfsnaam voor een horecazaak?

Op donderdag 1 september 2016 verschijnt Hoe noem ik mijn tent?: gids voor het vinden van een bedrijfsnaam in de horeca, geschreven door copywriter en naamexpert Wouter van der Land. Het boek helpt startende horecaondernemers bij het vinden van een naam met een duidelijke meerwaarde voor hun zaak. ...

Hoe zit dat eigenlijk? Geen aanzegging en toch geen aanzegboete

Sinds 1 januari 2015 moet de werkgever een werknemer die werkzaam is op basis van een arbeidsovereenkomst voor 6 maanden of langer, schriftelijk inlichten over het wel of niet voortzetten daarvan. Deze schriftelijke aanzegging dient de werknemer uiterlijk een maand voordat het dienstverband eindigt,...

Diner Achtergronden
Enschedeërs maken voor 5 euro maand lang kennis met restaurants

Eten-bestelsite Hungry.nl is in Enschede een campagne gestart waarbij restaurants een maand lang speciaal samengestelde menu’s online aanbieden voor 5 euro. Liefst 30 restaurants doen mee met deze zogenoemde ‘Hungry 5 euro Mega Menu’ campagne. Deelnemende restaurants zijn v...

Culinair
Haute cuisine met ingrediënten van McDonald's

Culinaire grootheden worden uitgedaagd om met ingrediënten van McDonald’s iconen een haute cuisine gerecht te bereiden en doen onderzoek naar de herkomst van de ingrediënten. Dit is het recept voor een nieuw online videoconcept dat McDonald’s samen met LifeHunters heeft ontwikk...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: