Uit eten tussen de koeien

26 april 2012 |
Uit eten tussen de koeien<

De zesde editie van het 'Boergondisch feestmaal' start dit jaar op 12 mei en loopt door tot december. In deze periode kan men culinair genieten op 33 biologische boerenerven.

Kennismaking biologisch eten
Onder de naam ‘Boergondisch feestmaal’ voeren Stichting Van Eigen Erf en de Biologische InfoCentra een landelijke campagne om mensen op culinaire en educatieve wijze kennis te laten maken met biologisch eten uit eigen ommeland.

Boer, boerin en chef-kok verwelkomen hun gasten aan mooi gedekte lange tafels in de wei, stal of boerenschuur.

Ingrediënten van het seizoen
Chef-koks koken speciaal voor het Boergondisch feestmaal een bijzonder drie- of viergangen menu met de verse biologische oogst van het seizoen. Een excursie over de landerijen, met de boer of tuinder als gastheer, maakt onderdeel uit van het culinaire programma.

Informatie over het Boergondisch feestmaal, de boerderijen en de reserveringsmogelijkheden zijn te vinden op Vaneigenerf.nl
Foto: Dick Boschloo

Frank Lindner

Overig nieuws

Drinks
Mitra drankenspeciaalzaak maakt doorstart

De doorstart van de drankenspeciaalzaakketen Mitra is een feit. Mitra, voorheen dochteronderneming van de Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager, is door De Monnik Dranken te Oldenzaal samen met de Mitra ondernemers overgenomen. Sinds juni 2015 heeft Mitra reeds een goede samenwerking met De Monni...

Restaurant
Uitbuiting en diefstal van Chinese kok door restauranthouders

Een Amsterdams echtpaar met een restaurant is vrijdag in hoger beroep veroordeeld wegens uitbuiting van een kok, de vrouw bovendien van diefstal van zijn geld. Twee Arnhemse restauranthouders, een moeder en zoon, zijn alleen veroordeeld wegens diefstal van diezelfde kok. Zij zijn vrijgesproken van u...

Domino’s in top 20 meest innovatieve groeiende bedrijven volgens Forbes

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft Domino’s Pizza Enterprises (DPE) opgenomen in de top 20 lijst van ‘Most Innovative Growth Companies’. 'Het hoofddoel van Domino’s is natuurlijk het snel leveren van een goede, handgemaakte en warme pizza. Toch staat Domino&...

SVH lanceert nieuwe Meestertitel

Meesterkok, Meestergastheer, Wijnmeester, Meesterschenker en Meesterijsbereider, aan dit rijtje van ambachtelijke meestertitels wordt een nieuwe toegevoegd: Meester Horecaondernemer. Op de Horecava 2017 wordt de nieuwe SVH Meestertitel officieel gelanceerd. In deze nieuwe meestertitel moet de hoo...

Opening
Antivoedselverspillings-restaurant Instock opent in Den Haag

Vandaag is de tweede vestiging van Instock aan het Buitenhof in Den Haag geopend. In het restaurant worden gerechten geserveerd die het resultaat zijn van onder meer onverkochte producten van Albert Heijn. Het gaat hierbij om producten als groente en fruit met een schoonheidsfoutje of vlees en vis w...

Research
Goedkoopste terrasrondje in Breda

Amsterdam mag zich wederom de duurste 'terrasstad' van Nederland noemen. Het goedkoopste rondje geef je weg in Breda. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. De onderzoekers van Van Spronsen bestelden afgelopen maand overal dezelf...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Account
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: