Je hebt gezocht op: verspilling
Waar je op moet letten bij de aankoop van glazen
Ondernemen is investeren. Horecaondernemers krijgen regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In ‘Waar moet je op lett...
![Lancering van de Dry Aged Biet Chefs Club: Een revolutie in de food service](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32287/bietstuk-60875_100x100_fit.jpg)
Lancering van de Dry Aged Biet Chefs Club: Een revolutie in de food service
Op dinsdag 8 juli is de innovatieve Dry Aged Biet Chefs Club officieel gelanceerd, een unieke samenwerking tussen vier vooraanstaande topchefs: Yornie...
![10 feiten die je helpen het perfecte brood te bakken voor jouw horecazaak](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32173/themamaand-brood-wist-je-dat-60608_100x100_fit.jpg)
10 feiten die je helpen het perfecte brood te bakken voor jouw horecazaak
Niets vult een horecazaak zo aangenaam als de geur van versgebakken brood. Deze geur kan een belangrijke marketingtool zijn, omdat het een gevoel van...
![Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32183/themamaand-brood-bier-en-brood-60628_100x100_fit.jpg)
Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld
Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...
![Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32110/20240402tomdoms-0698728-60476_100x100_fit.jpg)
Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis
Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van Locals in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere b...
![Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31824/groots-ondernemen-marjolein-de-jonght-riet-59847_100x100_fit.jpg)
Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Alarmbel bij restaurants: 15 procent van reserveringen annuleert niet
15 procent van de restaurantreserveringen in Nederland is een no-show. Dat blijkt uit de jaarlijkse Restaurant Monitor, uitgevoerd door BookDinners. 8...
![Januari 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31520/img7360583685858758930-59169_100x100_fit.jpg)
Januari 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
![Column Charlotte Mauritz: Gaat de horeca in 2024 AI echt goed gebruiken?](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31534/knipsel5752158004582455849758913-59198_100x100_fit.png)
Column Charlotte Mauritz: Gaat de horeca in 2024 AI echt goed gebruiken?
Tijdens de afgelopen Horecava hebben we de eerste stappen van AI binnen de horeca en de foodservice kunnen zien. Het lijkt erop dat AI nu eindelijk oo...
![Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31451/659beff6167ef-1-59027_100x100_fit.jpg)
Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars
De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersone...
![Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een restaurant](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31355/rendement-ai-58799_100x100_fit.jpg)
Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een restaurant
De horeca heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, maar deze ontwikkeling brengt uitdagingen met zich mee wat betreft kostenbeh...
![Voorschot bij reservering zorgt voor onbegrip bij horecagast](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31374/betaalpassen-creditcards-58835_100x100_fit.jpg)
Voorschot bij reservering zorgt voor onbegrip bij horecagast
Ruim 2 op de 5 (44 procent) Nederlanders begrijpt niet waarom ze een aanbetaling moeten doen bij het plaatsen van een online reservering voor een rest...
![Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31301/rendement-trends-58684_100x100_fit.jpg)
Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...
![Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31146/bc010hnn-het-nieuwe-nassen-ambassadeurs-perry-de-man-en-pepijn-schmeink-58360_100x100_fit.jpg)
Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden
Komende maanden zet een nieuwe lichting Rotterdamse restaurants en hotels de tanden in de challenges van Het Nieuwe Nassen, een hands-on programma om...
The Charles opent onder leiding van sterrenchef Alain Alders
Op 29 september opent restaurant The Charles in Nistelrode, als onderdeel van de exclusieve members only business- en golfclub The Duke Club. SVH Mees...
![SVH en Orbisk bundelen krachten om voedselverspilling in de horeca terug te dringen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30984/olafvanveenceoenfounderorbiskenricardoeshuis-liggend-57996_100x100_fit.jpg)
SVH en Orbisk bundelen krachten om voedselverspilling in de horeca terug te dringen
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Orbisk werken samen om de voedselverspilling in de horeca terug te dringen. Dat is hard nodig, want jaarlijks...
![Horeca verspilt 5,6 miljoen kilo minder voedsel, maar gooit nog steeds 647 miljoen euro per jaar weg](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30903/de-restaurantkrant-groente-57810_100x100_fit.jpg)
Horeca verspilt 5,6 miljoen kilo minder voedsel, maar gooit nog steeds 647 miljoen euro per jaar weg
De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2 procent minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5 miljoen kilo verspilde de horeca in 2023 nog...
![Starten en groeien in de horeca: Dit zijn 11 basisregels voor het regelen van je inkopen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30550/starten-en-groeien-inkopen-950-x-675-px-57056_100x100_fit.jpg)
Starten en groeien in de horeca: Dit zijn 11 basisregels voor het regelen van je inkopen
Het goed regelen van inkopen voor een horecazaak is van belang voor het succesvol en efficiënt runnen van de onderneming. De voorraad op een effi...
![InstockMarket opent nieuw Food Rescue Center](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30500/persfoto-instockmarket-56952_100x100_fit.jpg)
InstockMarket opent nieuw Food Rescue Center
Duurzame horecagroothandel InstockMarket schaalt verder op en opent de deuren van een gloednieuw Food Rescue Center. Burgemeester Erik Boog van Diemen...
![SEAsonality Symposium in restaurant Bij Jef*](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30362/vis-56684_100x100_fit.jpg)
SEAsonality Symposium in restaurant Bij Jef*
Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te con...
![Eerste particuliere plant-based chef opleiding van start](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30335/groenten-in-pan-56609_100x100_fit.jpg)
Eerste particuliere plant-based chef opleiding van start
Plantaardig koken is na een snelle opkomst niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Dit bleek ook uit het arbeidsmarktonderzoek (2022) van S...
![Belangenvereniging restaurants: Euro-Toques Nederland](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30186/1679663079338728752-56973_100x100_fit.jpg)
Belangenvereniging restaurants: Euro-Toques Nederland
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
![Too Good To Go Nederland: 18 miljoen maaltijden gered](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30167/1679396882-6926-28770_100x100_fit.jpg)
Too Good To Go Nederland: 18 miljoen maaltijden gered
Too Good To Go, is deze maand vijf jaar actief in Nederland. In een korte tijd heeft de app tegen voedselverspilling hier achttien miljoen maaltijden...
![Het Nieuwe Nassen groeit in Rotterdam](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30100/1678268889-5255-28836_100x100_fit.jpg)
Het Nieuwe Nassen groeit in Rotterdam
Het Nieuwe Nassen van BlueCity is uitgegroeid tot een lokale beweging van voedselondernemers, natuur inclusieve boeren, Rotterdamse chefs en brancheor...
![SVH en VANG Buitenshuis leren horeca duurzaam te ondernemen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/29890/1674557916-9081-29039_100x100_fit.jpg)
SVH en VANG Buitenshuis leren horeca duurzaam te ondernemen
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbe...
![Duurzaamheid staat centraal op Horecava](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/29817/1672915372-7156-29112_100x100_fit.jpg)
Duurzaamheid staat centraal op Horecava
Horecava, dé vakbeurs voor de horecabranche in Nederland, vindt van 9 t/m 12 januari 2023 weer plaats in Amsterdam RAI. Eén van de belan...
Zo word je verspillingsvrij in de horeca
De Horecava is na twee jaar afwezigheid weer helemaal terug. En hoe. De Amsterdamse RAI staat op 9, 10, 11 en 12 januari volledig in het teken van de...
![Besparen op bier: effectief tappen en slim koelen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/29552/1667386792-3878-29367_100x100_fit.jpg)
Besparen op bier: effectief tappen en slim koelen
Het tappen van bier is een stuk duurder geworden. Sinds januari 2021 is de afzetprijs van bier met 11 procent gestegen. Daarbij komt dat, door hogere...
![KHN slaat handen ineen met Too Good to Go om voedselverspilling in horeca te voorkomen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/29544/1667294042-409-29375_100x100_fit.png)
KHN slaat handen ineen met Too Good to Go om voedselverspilling in horeca te voorkomen
Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedse...
![5x besparend werken in de keuken](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/29475/1665735442-1553-29443_100x100_fit.jpg)
5x besparend werken in de keuken
Als horecaondernemer focus je je het liefste op gastvrijheid en lekkere gerechten. Maar je kunt niet om de financiële kant van het vak heen. Op a...
![Brasserie Carstens is heropend met een verfrissend concept](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/29296/1662719285-8435-29614_100x100_fit.jpg)
Brasserie Carstens is heropend met een verfrissend concept
Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens. De brasserie, gelegen tegenover het Amsterdam Centraal Station,...
![Foto's: Brasserie Carstens heropent in september met nieuw en duurzaam concept](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/29115/1658738677-9483-29782_100x100_fit.jpg)
Foto's: Brasserie Carstens heropent in september met nieuw en duurzaam concept
Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens, de brasserie die in september de deuren heropent pal tegenover het Am...
![Rabobank: Horeca- en recreatiesector zit tussen herstel en vrees](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/29074/1657191601-0065-29823_100x100_fit.jpg)
Rabobank: Horeca- en recreatiesector zit tussen herstel en vrees
De coronauitdagingen lijken naar de achterkant geschoven en het herstel in de sector is duidelijk zichtbaar. Omzetten herstellen zich snel, maar met d...
Rebel Foods; wereldwijd succes met Dark Kitchens
Het summum van een slimme keuken is de zogenaamde Dark Kitchen. Het restaurant waar geen gasten worden ontvangen en waar strikt en alleen voor de bezo...
![Brabantse restaurants realiseren ruim 50 procent minder verspilling](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/28983/1655793888-0199-29913_100x100_fit.jpg)
Brabantse restaurants realiseren ruim 50 procent minder verspilling
Tien restaurants in de regio Midden-Brabant verspilden in de afgelopen periode 54,13 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname aan...
![Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/28954/1655107745-5658-29942_100x100_fit.jpg)
Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken
Omdat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet, hebben wij een top zeven samengesteld van technologische ontwikkelingen die je slim laten wer...
![Restaurants verschuiven digitale focus van gastervaring naar operationele efficiëntie in de keuken](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/28940/1654690845-5761-29956_100x100_fit.jpg)
Restaurants verschuiven digitale focus van gastervaring naar operationele efficiëntie in de keuken
Software werd, tot hiertoe, bijna uitsluitend ingezet om de gastervaring te verbeteren, maar daar komt verandering in. Automatisering vindt steeds mee...
!["Standaardiseren levert op de lange termijn zeker voordelen op"](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/28920/1654590386-704-29976_100x100_fit.jpg)
"Standaardiseren levert op de lange termijn zeker voordelen op"
Voor een slimme keuken is een goede database van gestandaardiseerde recepten nodig. Hierbij gebruikt het keukenpersoneel voor elk gerecht precies deze...
![100e stakeholder sluit zich aan bij Samen Tegen Voedselverspilling](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/28134/1638521591-7878-30740_100x100_fit.jpeg)
100e stakeholder sluit zich aan bij Samen Tegen Voedselverspilling
Zwanenberg Food Group is de 100e organisatie die zich heeft aangesloten als stakeholder bij de stichting Samen Tegen Voedselv...
![Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/28125/1638375142-68-30749_100x100_fit.jpg)
Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program
Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat wordt...