Je hebt gezocht op: verspilling

Januari 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant
26 januari 2024Nieuws

Januari 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Column Charlotte Mauritz: Gaat de horeca in 2024 AI echt goed gebruiken?
15 januari 2024Nieuws

Column Charlotte Mauritz: Gaat de horeca in 2024 AI echt goed gebruiken?

Tijdens de afgelopen Horecava hebben we de eerste stappen van AI binnen de horeca en de foodservice kunnen zien. Het lijkt erop dat AI nu eindelijk oo...

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars
8 januari 2024Nieuws

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars

De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersone...

Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een restaurant
28 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een restaurant

De horeca heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, maar deze ontwikkeling brengt uitdagingen met zich mee wat betreft kostenbeh...

Voorschot bij reservering zorgt voor onbegrip bij horecagast
14 december 2023Nieuws

Voorschot bij reservering zorgt voor onbegrip bij horecagast

Ruim 2 op de 5 (44 procent) Nederlanders begrijpt niet waarom ze een aanbetaling moeten doen bij het plaatsen van een online reservering voor een rest...

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
12 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?

Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...

Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden
27 oktober 2023Nieuws

Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden

Komende maanden zet een nieuwe lichting Rotterdamse restaurants en hotels de tanden in de challenges van Het Nieuwe Nassen, een hands-on programma om...

The Charles opent onder leiding van sterrenchef Alain Alders
30 september 2023Nieuws

The Charles opent onder leiding van sterrenchef Alain Alders

Op 29 september opent restaurant The Charles in Nistelrode, als onderdeel van de exclusieve members only business- en golfclub The Duke Club. SVH Mees...

SVH en Orbisk bundelen krachten om voedselverspilling in de horeca terug te dringen
26 september 2023Nieuws

SVH en Orbisk bundelen krachten om voedselverspilling in de horeca terug te dringen

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Orbisk werken samen om de voedselverspilling in de horeca terug te dringen. Dat is hard nodig, want jaarlijks...

Horeca verspilt 5,6 miljoen kilo minder voedsel, maar gooit nog steeds 647 miljoen euro per jaar weg
11 september 2023Nieuws

Horeca verspilt 5,6 miljoen kilo minder voedsel, maar gooit nog steeds 647 miljoen euro per jaar weg

De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2 procent minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5 miljoen kilo verspilde de horeca in 2023 nog...

Starten en groeien in de horeca: Dit zijn 11 basisregels voor het regelen van je inkopen
20 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Dit zijn 11 basisregels voor het regelen van je inkopen

Het goed regelen van inkopen voor een horecazaak is van belang voor het succesvol en efficiënt runnen van de onderneming. De voorraad op een effi...

InstockMarket opent nieuw Food Rescue Center
5 juni 2023Nieuws

InstockMarket opent nieuw Food Rescue Center

Duurzame horecagroothandel InstockMarket schaalt verder op en opent de deuren van een gloednieuw Food Rescue Center. Burgemeester Erik Boog van Diemen...

SEAsonality Symposium in restaurant Bij Jef*
4 mei 2023Nieuws

SEAsonality Symposium in restaurant Bij Jef*

Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te con...

Eerste particuliere plant-based chef opleiding van start
28 april 2023Nieuws

Eerste particuliere plant-based chef opleiding van start

Plantaardig koken is na een snelle opkomst niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Dit bleek ook uit het arbeidsmarktonderzoek (2022) van S...

Belangenvereniging restaurants: Euro-Toques Nederland
24 maart 2023Nieuws

Belangenvereniging restaurants: Euro-Toques Nederland

Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...

Too Good To Go Nederland: 18 miljoen maaltijden gered
21 maart 2023Nieuws

Too Good To Go Nederland: 18 miljoen maaltijden gered

Too Good To Go, is deze maand vijf jaar actief in Nederland. In een korte tijd heeft de app tegen voedselverspilling hier achttien miljoen maaltijden...

Het Nieuwe Nassen groeit in Rotterdam
8 maart 2023Nieuws

Het Nieuwe Nassen groeit in Rotterdam

Het Nieuwe Nassen van BlueCity is uitgegroeid tot een lokale beweging van voedselondernemers, natuur inclusieve boeren, Rotterdamse chefs en brancheor...

SVH en VANG Buitenshuis leren horeca duurzaam te ondernemen
24 januari 2023Nieuws

SVH en VANG Buitenshuis leren horeca duurzaam te ondernemen

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbe...

Duurzaamheid staat centraal op Horecava
5 januari 2023Nieuws

Duurzaamheid staat centraal op Horecava

Horecava, dé vakbeurs voor de horecabranche in Nederland, vindt van 9 t/m 12 januari 2023 weer plaats in Amsterdam RAI. Eén van de belan...

Zo word je verspillingsvrij in de horeca
5 januari 2023Nieuws

Zo word je verspillingsvrij in de horeca

De Horecava is na twee jaar afwezigheid weer helemaal terug. En hoe. De Amsterdamse RAI staat op 9, 10, 11 en 12 januari volledig in het teken van de...

Besparen op bier: effectief tappen en slim koelen
2 november 2022Nieuws

Besparen op bier: effectief tappen en slim koelen

Het tappen van bier is een stuk duurder geworden. Sinds januari 2021 is de afzetprijs van bier met 11 procent gestegen. Daarbij komt dat, door hogere...

KHN slaat handen ineen met Too Good to Go om voedselverspilling in horeca te voorkomen
1 november 2022Nieuws

KHN slaat handen ineen met Too Good to Go om voedselverspilling in horeca te voorkomen

Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedse...

5x besparend werken in de keuken
1 november 2022Nieuws

5x besparend werken in de keuken

Als horecaondernemer focus je je het liefste op gastvrijheid en lekkere gerechten. Maar je kunt niet om de financiële kant van het vak heen. Op a...

 Brasserie Carstens is heropend met een verfrissend concept
9 september 2022Nieuws

Brasserie Carstens is heropend met een verfrissend concept

Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens. De brasserie, gelegen tegenover het Amsterdam Centraal Station,...

Foto's: Brasserie Carstens heropent in september met nieuw en duurzaam concept
22 juli 2022Nieuws

Foto's: Brasserie Carstens heropent in september met nieuw en duurzaam concept

Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens, de brasserie die in september de deuren heropent pal tegenover het Am...

Rabobank: Horeca- en recreatiesector zit tussen herstel en vrees
7 juli 2022Nieuws

Rabobank: Horeca- en recreatiesector zit tussen herstel en vrees

De coronauitdagingen lijken naar de achterkant geschoven en het herstel in de sector is duidelijk zichtbaar. Omzetten herstellen zich snel, maar met d...

Rebel Foods; wereldwijd succes met Dark Kitchens
30 juni 2022Nieuws

Rebel Foods; wereldwijd succes met Dark Kitchens

Het summum van een slimme keuken is de zogenaamde Dark Kitchen. Het restaurant waar geen gasten worden ontvangen en waar strikt en alleen voor de bezo...

Brabantse restaurants realiseren ruim 50 procent minder verspilling
21 juni 2022Nieuws

Brabantse restaurants realiseren ruim 50 procent minder verspilling

Tien restaurants in de regio Midden-Brabant verspilden in de afgelopen periode 54,13 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname aan...

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken
13 juni 2022Nieuws

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken

Omdat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet, hebben wij een top zeven samengesteld van technologische ontwikkelingen die je slim laten wer...

Restaurants verschuiven digitale focus van gastervaring naar operationele efficiëntie in de keuken
10 juni 2022Nieuws

Restaurants verschuiven digitale focus van gastervaring naar operationele efficiëntie in de keuken

Software werd, tot hiertoe, bijna uitsluitend ingezet om de gastervaring te verbeteren, maar daar komt verandering in. Automatisering vindt steeds mee...

"Standaardiseren levert op de lange termijn zeker voordelen op"
3 juni 2022Nieuws

"Standaardiseren levert op de lange termijn zeker voordelen op"

Voor een slimme keuken is een goede database van gestandaardiseerde recepten nodig. Hierbij gebruikt het keukenpersoneel voor elk gerecht precies deze...

100e stakeholder sluit zich aan bij Samen Tegen Voedselverspilling
3 december 2021Nieuws

100e stakeholder sluit zich aan bij Samen Tegen Voedselverspilling

Zwanenberg Food Group is de 100e organisatie die zich heeft aangesloten als stakeholder bij de stichting Samen Tegen Voedselv...

Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program
1 december 2021Nieuws

Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program

Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat wordt...

Food Waste City Challenge Den Haag: ruim 40% minder verspilling
11 november 2021Nieuws

Food Waste City Challenge Den Haag: ruim 40% minder verspilling

Hotels in de regio Den Haag verspilden in de afgelopen periode 44,5 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname aan de Food Waste Ci...

Food waste warriors van Orbisk op Gastvrij Rotterdam
15 september 2021Nieuws

Food waste warriors van Orbisk op Gastvrij Rotterdam

De Nederlandse start-up Orbisk, opgericht in 2019, heeft het tot haar missie gemaakt om voedselverspilling te voorkomen en staat volgende week voor de...

Sterrenchef François Geurds kookt voor Rotterdamse daklozen
3 september 2021Nieuws

Sterrenchef François Geurds kookt voor Rotterdamse daklozen

Sterrenchef François Geurds gaat voedselverspilling tegen en in het kader van Verspillingsvrije Week kookt François Geurds met zijn team...

Walking dinner: 6 restaurants, 6 gangen en 6 bijpassende dranken
7 juni 2021Nieuws

Walking dinner: 6 restaurants, 6 gangen en 6 bijpassende dranken

Zes restaurants in Ede sluiten zich aan bij Dutch Cuisine, de nieuwe Nederlandse kook- en eetstijl. Als kick-off organiseren deze restaurants samen ee...

Food Management Platform Apicbase haalt 4 miljoen euro op
19 mei 2021Nieuws

Food Management Platform Apicbase haalt 4 miljoen euro op

Apicbase, leverancier van restaurant management software, kondigt aan dat het 4 miljoen euro ophaalde in een Serie A-financieringsronde, geleid d...

Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta
21 december 2020Nieuws

Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta

Dit jaar waren we meer thuis dan ooit, en met tijdelijke lockdowns waarbij we minder uiteten konden kwam er een omslag in hoe en wat we het liefste et...

Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch
19 oktober 2020Nieuws

Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het fami...