In ons jaaroverzicht vind je de best gelezen nieuwsartikelen, interviews, columns en nog veel meer!
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...
De Lindehof** in Nuenen is nog maar enkele maanden open. Chef en eigenaar Soenil Bahadoer heeft namelijk besloten per 1 mei de deuren van zijn bekende...
Na elf jaar sluit het legendarische restaurant The Jane in Antwerpen definitief zijn deuren. Het restaurant, dat in 2014 werd opgericht door sterrench...
In Rotterdam opent op 16 mei ‘O Anatolian cafe & bakery’. O is het museumcafé van Fenix, het nieuwe kunstmuseum over migratie....
Sidney Schutte en zijn partner Gigi van Es zijn de nieuwe uitbaters van Restaurant Rust Wat in Blaricum. Het restaurant gaat vanaf 1 juni door het lev...
Soenil Bahadoer, eigenaar van het befaamde tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen, opent deze zomer restaurant GEM, een gloednieuw...
In het karakteristieke pand aan de Beekstraat in Nuenen, waar jarenlang restaurant De Lindehof** gevestigd was, begint binnenkort een nieuw culinair h...
Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen. Met sl...
Giethoorn… Een bijzondere locatie voor horecaondernemers, met haar vaarten, bruggetjes en authentieke sfeer. De omgeving vraagt om een aanpak d...
In april kwam het nieuws naar buiten dat Ralf Berendsen eind dit jaar, na een dienstverband van vijftien jaar, vijfsterrenhotel La Butte Aux Bois zou...
Ondernemen op Texel… In het hart van De Koog runt Daniëlle Vilten (48), samen met haar man Arjen Langendam, al ruim zes jaar met hart en z...
Wingstop kondigt 10 juli zijn uitbreiding naar Nederland aan. Nog deze zomer opent het eerste Nederlandse restaurant zijn deuren. Al maanden kijken sm...
Op 5 oktober 2025 opent sterrenchef Nick Bril de nieuwe vestiging van The Jane aan de Limbastraat 5, op ’t Eilandje in Antwerpen. Het nieuwe con...
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben dit jaar 42 nieuwe restaurants opgenomen in de gids. Deze nieuwe restaurants kregen meteen een perso...
Vijf restaurants kregen maandag 6 oktober in Maastricht een nieuwe Michelinster en twee restaurants mochten twee sterren in ontvangst nemen. Er werden...
Naar jaarlijkse gewoonte werd in het MECC te Maastricht het nieuwe palmares van de Gids bekendgemaakt. Twee restaurants werden onderscheiden met twee...
Daags na de Michelinceremonie voor restaurants, zijn ook de eerste Michelinsleutels uitgereikt aan hotels in Nederland. Op woensdagavond 8 oktober 202...
Ondernemen in Culemborg… Fortu de Haas en Patricia de Haas-Kraan zien het als een nieuwe uitdaging. Hun plannen voor ‘welkom! in Culembor...
Ondernemen in Duiven… Het openen van een eigen onderneming was een droom die Edwin Tunnissen (55) en Patricia Dhondt (52) samen deelden. De keu...
Onlangs was ik aanwezig bij de inspiratie dag van de Foodservice Homies van Mehmet Eser. We werden ondergedompeld in de ‘Horeca Druk’, geb...
De dag dat ik deze column schrijf, is ook de dag dat de uitvaart van Jonnie Boer plaatsvindt. Op 23 april stond de Nederlandse horecawereld even stil...
Eind vorig jaar deelde ik tien trends waarvan trendwatchers verwachtten dat we ze in 2025 zouden gaan zien. We zitten halverwege het jaar, dus tijd vo...