Van ’s morgens vroeg tot in de late uurtjes: Restaurant Salut opent zijn deuren in Amsterdam

Auteur: redactie
Opening 28 juli 2025
Van ’s morgens vroeg tot in de late uurtjes: Restaurant Salut opent zijn deuren in Amsterdam

Restaurant Salut heeft zijn deuren geopend in het hart van de bruisende Pijp in Amsterdam. Het charmante ‘all-day café’ ademt Franse flair en brengt een ode aan alledaagse verwennerij, van ‘s morgens vroeg tot in de late uurtjes.

Van een eerste koffie met een verse croissant op het sfeervolle terras tot een apéro met vrienden, gevolgd door een uitgebreid diner met late night cocktails. Na het diner worden de lichten wat gedimd en versterkt muziek de sfeer. De menukaart van Salut is ongedwongen en toch verfijnd, met een focus op de Franse en mediterrane keuken. Het interieur is geheel in deze lijn: uitnodigend, ontspannen en tegelijkertijd een tikkeltje flirterig op een stijlvolle manier.

Klassiek met een focus op de Franse en mediterrane keuken

De menukaart varieert van verse salades en sandwiches tot troostrijke klassiekers zoals steak met pepersaus en frites, Moules Pastis met een romige beurre blanc, en Pasta Diavola met een spicy tomatensaus. Alles wordt bereid met hoogwaardige ingrediënten die de smaken voor zich laten spreken, met een speciale rol voor de Noordzee en Zeeland.

De keuken van Salut wordt gerund door de half-Brits-Nederlandse chef Matthew Neve, die werkzaam is geweest in verschillende toprestaurants. Door zijn jarenlange ervaring beschikt hij over uitgebreide kennis van technieken en producten. Neve gaat daarom graag in de vroege ochtend op zoek naar de beste producten voor de dagverse ingrediënten en de visspecialiteit van de dag. Zijn visie: “Ik heb niet één bepaalde specialiteit, zolang het maar lekker en kwalitatief goed is en de gasten het naar hun zin hebben.”

Belgische designstudio JPMeyer&Co

De internationaal gerenommeerde Belgische designstudio JPMeyer&Co van Jean-Philippe Demeyer heeft getekend voor het interieur van Salut. Het design is uitgesproken en glamoureus, vol kleur, textuur en knipoogjes naar Parijse grandeur, met geel als stralende boventoon. “Met Salut wilden we een vrolijk, gedurfd ontwerp omarmen dat speels en persoonlijk aanvoelt; een dagelijkse dosis designplezier, verpakt in interieurcouture”, aldus Demeyer.

De drie ondernemers achter Salut

Achter Salut gaan Bas Noorman (27), Lowie Jansen (27) en Joris Keizer (28) schuil. Noorman en Jansen richtten vorig jaar het succesvolle restaurant Bisous op, waarbij Keizer een essentiële schakel was. Hij hielp mee aan de opbouw van het concept en zorgde er als general manager vanaf dag één voor dat de ‘voorkant’ van Bisous stevig in het zadel kwam. Hun gedeelde liefde voor stijl, sfeer en gastvrijheid leidde tot een gezamenlijke nieuwe droom: Salut. Een restaurant dat niet alleen culinair uitblinkt, maar ook voelt als een avondje uit. “We willen een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt, op elk moment van de dag. Bij Salut geniet je van het goede leven, in een setting met Parijse charme en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding,” aldus Keizer.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws