U heeft gezocht op :

22 mei 2019 Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

22 mei 2019 Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

22 mei 2019 Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

21 mei 2019 Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

21 mei 2019 Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

20 mei 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

20 mei 2019 Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

20 mei 2019 Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

17 mei 2019 Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

17 mei 2019 Events
Van Hessen viert honderd jarig bestaan met speciaal event

Ronald Huiskamp is conceptontwikkelaar, eigenaar van H-Hospitality en eigenaar van het restaurant Arles. Drie goede redenen om Ronald uit te nodigen om te spreken tijdens het 100-jarig event van Van Hessen. Een restaurant starten is één. Je doelstellingen realiseren is twee. Ronald ...

17 mei 2019 Onderwijs Culinair
Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op donderdag 16 mei jl. is SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof, Maître bij De Treeswijkhoeve in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Remon is hiermee de 8e SVH Meester die zowel de titel SVH Wijnmeester als de titel SVH Meestergastheer heeft behaald. Binnenkort wordt h...

17 mei 2019 Bezorgen Internationaal
Amazon investeert fors in Deliveroo

Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks. Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53...

16 mei 2019 Opening
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M...

16 mei 2019 Bezorgen Tech
Dit is de toekomst van online betalen: Takeaway.com krijgt PSD2-vergunning

Takeaway.com N.V. kondigt aan dat Takeaway.com Payments B.V., een 100% indirecte dochteronderneming van de onderneming, een vergunning heeft gekregen als betaalinstelling onder de Wet op het financieel toezicht van De Nederlandsche Bank. Door het verkrijgen van de vergunning kan het bedrijf toegang ...

15 mei 2019 Hotel Michelin
Carelshaven Delden toegetreden tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de hotelkamers en recent de restyling van het restaurant is dit een nieuwe mijlpaal voor de 33-jarige ondernemers Alco en Evelyn van Berkel, die het bijn...

14 mei 2019 Michelin Restaurant
WestCord restaurant élevé slaat een nieuwe weg in

Restaurant élevé, gelegen op de elfde verdieping van WestCord WTC Hotel Leeuwarden slaat een nieuwe weg in. Restaurant élevé krijgt hiermee een nieuw concept en een nieuw à la carte menu. Na vijf jaar succesvol een Michelinster te hebben gevoerd is het tijd om ...

14 mei 2019 Achtergronden
De gekste foodtrucknamen van het jaar

Vanochtend is bij het 100%NL-radioprogramma DeBarryPafShow de winnaar bekend gemaakt van de Namespotting Foodtrucknaam van het Jaar-verkiezing. De Meimaand staat niet alleen bekend om het zonnige lenteweer, maar ook om de start van veel foodtruckfestivals. Om op de talloze festivals op te vallen...

14 mei 2019 Interview Longread
Reportage: Verse Boerderij Friet uit de Hoeksche Waardse klei

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

13 mei 2019 Awards
Sterrenchefs nomineren hun favorieten voor TheFork Restaurant Awards

Nieuwe week, nieuw restaurant, nieuwe award. Gerenommeerde chefs zetten de spotlight op hun favoriete onlangs geopende restaurant voor TheFork Restaurants Awards. De 3 sterrenchefs waaronder Moshik Roth, Onno Kokmeijer en Lucas Rive nomineerden hun persoonlijke favorieten voor deze nieuwe award. Maa...

13 mei 2019 Columns Starten in de horeca
De ideale locatie voor jouw nieuwe horecazaak

Waar sta je over 1 jaar, 3 jaar of 10 jaar met jouw horecabedrijf? En wat heb jij voor ogen met jouw toekomst? Iedereen droomt, wenst of verlangt wel naar iets. Ook op zakelijk gebied. Ambities die je graag werkelijkheid ziet worden. Het bepalen van de toekomst en koers daarnaartoe gaat de ene on...

13 mei 2019 Personalia Bezorgen
Deliveroo benoemt Susana Voces als nieuwe vicepresident voor restaurants

Deliveroo heeft Susana Voces aangesteld als nieuwe ‘Global vicepresident voor Restaurants’. De aanstelling van Voces is het gevolg van Deliveroo’s wereldwijde groei; het bedrijf is momenteel in veertien markten actief en werkt wereldwijd met 80.000 restaurants samen. De benoemin...

13 mei 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Van Drank- en Horecawet naar Alcoholwet; wat betekent dit voor jou?

Omdat de tijd niet stilstaat en de ontwikkelingen op het gebied van winkel- en horecaconcepten zich blijven opstapelen, is de regering van mening dat vele bepalingen uit de huidige Drank- en Horecawet achterhaald zijn. Dat klopt ook wel: de basis van deze wet stamt uit 1964 en ondanks vele wijziging...

10 mei 2019 Achtergronden
Wordt het broodje kaas immaterieel erfgoed?

De 'broodjekaascultuur' is opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed. Hiermee komt het in aanmerking voor een plek op de echte lijst. Tja, Nederlanders houden van broodjes kaas. Op culinair vlak misschien niet verrassend of tongstrelend, maar het past de Nederlander wonderwel. We kunnen s...

9 mei 2019 Events KHN
De eerste Nationale Horecadag is in aantocht

Op dinsdag 21 mei vindt de eerste editie van de Nationale Horecadag plaats. Tijdens de grootste open dag van de horeca bieden horecabedrijven door heel Nederland bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen. Onder anderen SVH Meesters Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kra...

9 mei 2019 Opening
Papa John’s opent nieuwe vestiging in Hilversum

Papa John’s opende in april nog een nieuwe vestiging in Zoetermeer, nu is Hilversum aan de beurt. Op maandag 13 mei opent alweer de 22e vestiging, dit keer op de Bussumerstraat 8 in Hilversum. Franchisenemers Salah en Abdullah Assakaour en franchisemanager Hakim Aouninich zullen de vestigin...

9 mei 2019 Food Opening
Chef Han Ji introduceert Chinees streetfoodconcept in Nederland

Na het succes van zijn restaurantconcepten Red Chilli, UMAMI by Han en restaurant Zheng breidt chef en ondernemer Han Ji uit met een nieuw casual concept. Deze maand openen de deuren van Streetfood by Han in Rotterdam én Eindhoven. Een uniek, betaalbaar, gezond en vooral lekker vers alternati...

9 mei 2019 Drinks Interview
''Sinas schenken we niet meer, dat is voorbij''

Low-carb, sugarfree en natuurlijk vegan-proof. Ook frisdranken moeten geloven aan de wens van de consument. Denk aan vers gemberwater, biologische cola, granaatappelmelasse en zelfgemaakte ijsthee. Natuurlijk. Coca-Cola regular blijft nog altijd het meest populaire drankje in de horeca. Maar dat...

9 mei 2019 Culinair Bocuse d'Or
Kom je de kandidaten live aanmoedigen tijdens de voorronde?

De opdracht voor de kandidaten van de voorronde van Bocuse d'Or Nederland is bekend. De organisatie maakte zojuist bekend dat het mogelijk is om de kandidaten live aan te moedigen. Wil jij, samen met collega's, de kandidaten live komen aanmoedigen? Meld je dan aan vóór maan...

9 mei 2019 Advertorial
Online veiling sluiting restaurant

Wegens sluiting wordt alle inboedel van dit restaurant in Leiden geveild bij Troostwijk Auctions. Van Rational selfcooking centers, dubbele friteuses, snijmachines, vaatwassers tot parasols en terrasmeubilair. De veiling sluit maandag 20 mei en registreren is zeer gemakkelijk. Daarna kan er gelij...

8 mei 2019 Bier
BierTalent biedt innovatieve bieropleiding voor de horeca

Een brede variatie aan bier op de menukaart is niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. De consument is gewend aan een ruime keuze en steeds veeleisender. De nieuwe opleiding BierTalent biedt horecaondernemers een betaalbare en flexibele manier om bierkennis én enthousiasme van de m...

7 mei 2019 Restaurant
Restaurant Zout&Citroen viert 5-jarig bestaan met complete restyling

Vijf jaar geleden namen Bram en Patricia Helleman het Oosterhoutse restaurant Zout&Citroen over om daar hun droom waar te maken. Na 5 jaar keihard werken staat de keuken en het complete team als een huis. Tijd voor een tevreden terugblik en een verwachtingsvolle vooruitblik. En voor een nieuw ja...

7 mei 2019 Achtergronden Longread
De voor- en nadelen van kaas

Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagelijks. Nederlander kunnen niet zonder dit oer-Hollandse product. Ondanks alle lactose-intoleranties beukt kaas nog altijd door alle trends heen. Tra...

6 mei 2019 Events
Van Hessen kijkt terug op de afgelopen honderd jaar

Van Hessen bestaat dit jaar 100 jaar en viert dat met een personeelsfeest op 1 juni, en een inspirerend relatie event op 6 juni. Op een speciale website, namelijk 100jaarvanhessen.nl, worden herinneringen gedeeld en kunnen genodigden zich aanmelden. Gasten hebben een Van Hessen aftelkalender ontvang...

3 mei 2019 Achtergronden
5 tips om jouw horecazaak voor te bereiden op Moederdag

OpenTable, wereldleider in restaurantreservering, heeft 5 tips verzameld om als horecazaak het meeste uit Moederdag te halen. Door de juiste voorbereiding kun je een geweldige ervaring bieden aan je gasten: 1. Plan vooruit. Organisatie is essentieel rondom speciale data. Probeer vooruit te pl...

2 mei 2019 Opening Restaurant
Pop-up restaurant 'Vespucci' opent dit weekend haar deuren

Initiatiefnemers van Restaurant Daghap komen met een nieuw initiatief gerund door twee afgestudeerde hotello’s en een sterrenchef. Het restaurant in Amsterdam werkt op uitnodiging en biedt de mogelijkheid een viergangen diner met nieuwe smaakcombinaties te proeven in ongedwongen en levendige s...

2 mei 2019 Economie Bezorgen
Deliveroo samenwerking zorgt voor grote toename 'in-house' omzet

Uit een onafhankelijke analyse blijkt de economische bijdrage van Deliveroo aan de Nederlandse economie in de 12 maanden voorafgaand aan november 2018. De analyse is gedaan door de onafhankelijke adviseurs van economisch onderzoeksbureau Capital Economics. Het brengt de volledige economische impact ...

1 mei 2019 Wijn
Wijnreis: Ontdek Limburgse wijn anno 2019

Op maandag 27 mei 2019 organiseert de BBB Maastricht samen met sommelier en vinoloog Maurice Warnier van Vinteur een wijnreis naar vier verschillende wijngaarden en -bedrijven in Zuid-Limburg. De tour laat het verrassende wijnlandschap van limburg zien. Maurice Warnier startte in maart 2018 zijn ...

30 april 2019
SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing

Door het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Vakbekwaamheid Horeca heeft House of Hospitality een stap gezet in haar ambitie om de kwaliteit van toekomstig en huidig hospitality-personeel te vergroten en haar innovatieve slagkracht te versterken. SVH zet zich in om de vakbe...

30 april 2019 Opening Restaurant
Grootste restaurant van Nijmegen compleet vernieuwd

De Refter, het restaurant van de Radboud Universiteit, is compleet vernieuwd. Met 850 zitplaatsen en dagelijks meer dan 1600 bezoekers wordt het wel het grootste restaurant van Nijmegen genoemd. Nieuw zijn de zes foodcounters met elk een ander thema, sfeerbeleving en assortiment. De klassiek-zakelij...

30 april 2019 Bezorgen Achtergronden
Deliveroo gaat vermiste personen zoeken

Op 30 april lanceren Deliveroo en de politie de campagne ‘Ride to Find’. Deliveroo-bezorgers zullen in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen een maand lang maaltijden bezorgen met een verdwijningsposter op hun bezorgtas. Hiermee hoopt de politie waardevolle tips binnen te krijgen over v...

29 april 2019 Achtergronden
De Beren lanceert De Beren Academy

Restaurantketen De Beren lanceert op woensdag 1 mei de ‘De Beren Academy’. Met behulp van dit trainingsprogramma leren de medewerkers van de populaire horecaformule op een interactieve manier alle ins & outs over hun functie. Bijzonder én uniek aan het programma is dat het spe...

25 april 2019 Column David Bakker
Column: Gastheer of verkoper?

Iedere horecaondernemer zal de kop van deze column beantwoorden met: gastvrouw/heer, of toch niet? Zonder gastvrijheid geen gasten, zonder gasten geen omzet, zonder omzet geen zaak. Toch? Upselling is nog altijd een ondergeschoven kindje in de horeca, maar het is een omzetmonster, mits goed ingezet....

25 april 2019 Opening
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Vandaag opent friterie Par Hasard haar deuren in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door de ervaren en gedreven frietbakker Xander Poort die Par Hasard, gevestigd op de Pier in Scheveningen, op de kaart heeft gezet met de ambachtelijk bereide frites. Op de charmante locatie aan de Laat 179 in hartje...

25 april 2019
Insipiratiedag: Hoe bereik je de horecaondernemer?

Horecaplatform BBB, Tippr en the Social Selling Company organiseren een inspirerende middag op donderdag 13 juni 2019 voor horecatoeleveranciers bij Soho House in Amsterdam. Deze stijlvolle Engelse keten opende vorig jaar zomer zijn deuren in het statige Bungehuis en is normaal alleen toegankelijk v...

25 april 2019 Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha...

25 april 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten. Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook ku...

24 april 2019 Restaurant
Restaurant Wadapartja breidt uit

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug ...

24 april 2019 Brouwerijen Chefs
Swinckels' slaat handen ineen met sterrenchef Jacob Jan Boerma

Swinckels’ gaat opnieuw een samenwerking aan met een sterrenchef. Naast Ron Blaauw, wordt nu ook Jacob Jan Boerma ambassadeur van het biermerk. Als ambassadeur schenkt Boerma het superior pilsner exclusief in restaurants De Leest en Parc Broekhuizen en vertegenwoordigt hij Swinckels’ op ...

24 april 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Door werkzaamheden schade geleden?

Wegafzettingen en opengebroken straten: de resultaten kunnen gunstig zijn, maar de periode van de werkzaamheden is vervelend. Niemand vindt het leuk een blokje te moeten rijden. Als horecaondernemer heb je er wellicht wel eens last van gehad. Maar waar dit voor je gasten ‘gewoon vervelend&rsqu...

23 april 2019 Opening Restaurant
De Beren opent tweede restaurant in Capelle aan den IJssel

Het is voor de tweede keer raak in Capelle aan den IJssel. Naast de vestiging aan de Hoofdweg opent De Beren opnieuw een vestiging in de gemeente; restaurant De Beren Capelle - Zandrak. Gasten kunnen vanaf dinsdag 23 april iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, gezellige borr...

19 april 2019 Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

18 april 2019 Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

18 april 2019 Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

18 april 2019 Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

17 april 2019 Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

17 april 2019 Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

17 april 2019 Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

17 april 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

16 april 2019 Chefs
Structurele regeling om Aziatische koks naar Nederland te halen

Aziatische restaurants mogen binnenkort het aantal gespecialiseerde koks uit het buitenland halen dat nodig is voor hun restaurant. Ook kunnen de koks langer blijven dan gebruikelijk bij vergunningen: zij mogen niet voor één, maar voor twee jaar in Nederland aan de slag. Voorwaarde is ...

15 april 2019 Financieel
De belastingdienst geeft vier belastingtips voor horecaondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet je als ondernemer zelf invullen. Om ondernemers uit de horeca voor de inkoms...

15 april 2019 Personalia
Jelrick Claus en Robin Harting vormen nieuw management van Claus

Per 1 april jongstleden vormen Jelrick Claus en Robin Harting het nieuwe dagelijks management van Claus in Hoofddorp. Jelrick Claus vervult de rol van Commercieel Manager en Robin Harting promoveert tot Operationeel Manager. Claus biedt multifunctionele eventzalen, restaurants, drie escape rooms, ee...

15 april 2019 KHN
KHN maakt zich zorgen over horeca groei Groningen

Volgens de Groningse afdeling van KHN wordt leegstand in Groningen te veel opgevuld met horecazaken, zo lezen we op rtvnoord.nl. "Er moet wat gebeuren, als we zo doorgaan dan hebben we over drie jaar echt een probleem." aldus Irene van der Velde, afdelingsvoorzitter van de stad Groningen, ...

15 april 2019 Columns Starten in de horeca
Zodra de gast jouw horecabedrijf heeft uitgekozen, is 'ie wel klaar met kiezen

Verwachtingsvol stopt de gast in het voorbijgaan voor jouw restaurant. Het is een aantrekkelijke zaak met een groot terras voor de deur. Toch staat hij te aarzelen, alsof hij denkt ‘wat zal ik doen?’. Hij bestudeert de menukaart die mooi gedisplayed is bij de ingang van het terras. Het i...

11 april 2019 Awards
NHGP zoekt kandidaten beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland

Voor de 18e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zoekt de organisatie naar de beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar die werkzaam zijn in een toprestaurant of in een restaurant van een hotel dat de classificering 5 sterren draagt, kunnen zi...

11 april 2019 Achtergronden Restaurant
Onderzoek RTL: veel restaurants lappen hygiëneregels aan de laars

RTL Nieuws heeft na een lange tijd van wachten (ruim een jaar!) de inspectierapporten uit 2017 van de NVWA ontvangen. Uit deze documenten blijkt, dat steeds meer restaurants onder verscherpt toezicht staan van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), omdat zij de regels voor hygiëne en...

10 april 2019 Awards
Winnaars gastronomische wedstrijd Future Talents Bekend

Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks, gastheren- en vrouwen meegedaan. Van de 17 deelnemende teams aan de wedst...

10 april 2019 Restaurant
Restaurant RIJKS verhuist naar een ander continent

Restaurants Locavore (Ubud, Bali) en RIJKS (Amsterdam, Nederland) dagen zichzelf uit met het grootste grensoverschrijdende chefsevenement tot nu toe. Onder de noemer Trading Spaces ruilt chef Eelke Plasmeijer met Joris Bijdendijk van 23 t/m 26 mei van continent, restaurant en leven. Tijdens deze...

10 april 2019 Culinair Bocuse d'Or
10 kandidaten geselecteerd voor voorronde Bocuse d’Or Nederland

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft 10 kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland. Deze kandidaten zijn op basis van werkervaring, wedstrijdervaring en motivatie geselecteerd uit een totaal van 16 aanmeldingen. De voorronde vindt plaats o...

10 april 2019 Opening
Papa John's opent nieuwe vestiging in Zoetermeer

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Eindhoven, nu is Zoetermeer aan de beurt. Op 15 april gaat op de Oranjelaan 37 in Zoetermeer alweer de éénentwintigste vestiging open. De jonge franchisenemer Noa Koellin zal de vestiging feestelijk openen. “Ik heb t...

10 april 2019 Achtergronden
Grote kans op 'herhaalinbraak' bij bedrijven

Verzekeraar Reaal waarschuwt ondernemers die recent slachtoffer zijn geworden van een inbraak voor de toegenomen kans op herhaling. Uit een analyse van de eigen inbraakcijfers blijkt namelijk dat in 7% van de gevallen het dievengilde binnen een jaar terugkomt. In meer dan de helft van de gevallen vi...

10 april 2019 Economie Bezorgen
Takeaway.com noteert 51 procent groei in aantal bestellingen

Takeaway.com N.V. publiceerde vandaag een orderupdate voor het eerste kwartaal van 2019. Jitse Groen, CEO van Takeaway.com: "De voortdurende groei van Takeaway.com komt op een transformerend moment voor ons bedrijf. De overname van Delivery Hero Germany zal onze schaalgrootte verder vergroten e...

9 april 2019 Michelin
Team tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns neemt De Kop van Oost over

Van 29 april tot en met 1 mei 2019 komt de brigade van het twee sterrenrestaurant De Bokkedoorns uit Overveen koken bij De Kop van Oost in Amsterdam. Het jonge en dynamische team van De Bokkedoorns staat gedurende drie dagen garant voor een speciaal viergangenmenu, ontwikkeld door chef Roy Eijkelkam...

9 april 2019 Opening Achtergronden
Ambitieuze franchisenemers openen hun tweede De Beren restaurant in Den Bosch

Vanaf woensdag 10 april zijn de fijnproevers uit de Brabantse plaats en de wijde omgeving iedere dag vanaf 11.00 uur welkom om te genieten van een uitgebreide lunch, gezellige borrel of de beroemde grillspecialiteiten, zoals de streetfood saté, perfect gegaarde entrecote en verse zeebaars &am...

8 april 2019 Achtergronden Culinair
Meest noordelijke lid Euro-Toques Nederland geïnaugureerd

Op zaterdag 6 april werd het Eemshotel in Delfzijl officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland (ETN) en is daarmee het meest noordelijke lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland. Na een korte speech van ETN voorzitter Ted Janssen, die het belang van Euro-Toques In...

8 april 2019 Michelin Interview Longread
Interview: Flicka in Kerkdriel in eerste jaar bekroond met Michelinster

Halverwege het interview pakt chef-kok Thomas van Santvoort de zwarte kaars op tafel vast, die naar zijn mening waarschijnlijk niet recht genoeg in de kandelaar zit. “Ik probeer ieder stipje op ieder bord hetzelfde te zetten”, vertelt hij, terwijl hij naar tevredenheid de kaars loodrecht...

5 april 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Nederlandse wijn

Mijn gasten vanavond zijn collega's. In London hebben ze vier grote restaurants met veel livemuziek, een soort clubs met members. Het is hun eerste keer in Amsterdam. We raken, zoals vaker, in gesprek over wijn. Zowel in Engeland als in Nederland worden er de laatste jaren steeds meer wijnen ...

4 april 2019 Opening
Par Hasard breidt uit met zonnige locatie aan het Hoofddorpplein

Momenteel wordt er hard gebouwd aan de nieuwe vestiging van Par Hasard in een charmant hoekpand in de Amsterdamse Schinkelbuurt. Par Hasard Hoofddorpplein krijgt een groot zonnig terras, een friterie met een eigen entree en een sfeervol eetcafé. Aan franchise-ondernemer Vincent Weijl de eer o...

4 april 2019 Awards
Studenten concurreren in gastronomische wedstrijd Future Talents

Scalda studenten Tham Cao, Noa Tanghe, Levi Moeal, Collin Heijwegen en Sarah Wauters doen mee aan de negende editie van de Nederlandse gastronomische wedstrijd Future Talents. Op 8 april 2019 vindt de vakwedstrijd Future Talents plaats in het Miele Culinary Institute te Vianen. Tijdens deze internat...

4 april 2019 Chefs Michelin
Sterk deelnemersveld kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019

De finalisten voor kookwedstrijd Slag op de Schelde die op 21 mei op de Oosterschelde wordt gehouden, zijn bekend. Op het schip de Denick II strijden 6 toprestaurants met totaal 3 Michelinsterren om de titel. Het is de vijfde editie sinds de start van de wedstrijd in 2014. Voor de vijfde editie v...

4 april 2019 Personeel Interview Longread
Upselling in de horeca, zo pak je het aan

Baker & Moore won de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Hoofdsponsor Fuze Tea stelde een geweldige prijs beschikbaar: een personeelstraining voor het hele team. Natuurlijk delen we graag de kennis die wij hier hebben opgedaan, want het bleek een enorm leerzame ervaring! ...

3 april 2019 Chefs Michelin
Nederlandse topchefs naar Aruba voor het grootste Michelin pop-up restaurant

In juni staat Aruba in het teken van culinair genieten op Michelin-sterrenniveau. Alex Nieuwmeyer, managing director van de Divi Resorts op Aruba, haalt samen met culinair ondernemer Carsten Klint namelijk de fine fleur van de Nederlandse gastronomie naar het One happy island voor een exclusief ster...

3 april 2019 trends KHN
Ontbijt steeds relevanter in de horeca

Er wordt in Nederland steeds vaker buiten de deur ontbeten en naar verwachting zal dit in de komende jaren alleen maar meer worden. KHN laat zien dat 46 procent van de horecaondernemers de trend opmerkt en erop inspeelt, zo lezen we op khn.nl. De reden dat consumenten steeds vaker buiten de deur ...

3 april 2019 Food Chefs Michelin
Makro kondigt nieuw seizoen van barbecue wedstrijd ‘Baas BBQ’ aan

Makro gaat ook deze zomer weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland in een nieuw seizoen van ‘Baas BBQ’. Het format van dit nieuwe seizoen, waarbij 15 teams in een afvalrace strijden om de gewilde titel Baas BBQ, sluit volledig aan bij Makro’s lange termijndoelstel...

2 april 2019 Duurzaamheid KHN
Geen verplichting voor inzameling petflesjes met statiegeld in de horeca

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een voorstel voor statiegeld op petflesjes voor frisdrank en water tot 1 liter ontwikkeld. Dit voorstel houdt in dat de producenten en importeurs verantwoordelijk worden voor het heffen van statiegeld op deze petflesjes en voor de inzameling erva...

2 april 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Mag je zomaar terrasverwarming plaatsen?

Nu de zon alweer regelmatig is te zien, de strandtenten zijn opgebouwd en het terrasseizoen in veel Nederlandse gemeenten weer van start is gegaan, stromen de terrassen weer vol. Veel mensen vinden het heerlijk om buiten te zitten, maar in het voorjaar koelt het vaak nog snel af en lang niet iedere ...

1 april 2019 Tech Mensen
Ter Marsch & Co bezorgt burger per drone

Burgerbar Ter Marsch & Co staat bekend als innovatieve speler die inspeelt op baanbrekende trends. Vijf jaar geleden opende zij haar eerste burgerbar in de Witte de Withstraat in Rotterdam en inmiddels heeft zij landelijk naam en faam gemaakt met haar zaken in Rotterdam en Amsterdam. Om dit v...

1 april 2019 Economie Bezorgen
Takeaway.com voltooit overname Delivery Hero

Takeaway.com N.V., de toonaangevende online marktplaats voor de levering van levensmiddelen op het Europese vasteland, heeft vandaag de overname van de Duitse bedrijven van Delivery Hero afgerond. Betere propositie Op 21 december 2018 kondigde Takeaway.com aan dat het een overeenkomst heeft ...

1 april 2019 Amsterdam Toerisme
Stadscentrum Amsterdam krijgt toegangspoortjes

In navolging van Venetië heeft nu ook Amsterdam besloten om toegangsgeld te heffen voor een bezoek aan de binnenstad. Vanaf 14 oktober 2019 worden er poortjes geplaatst bij alle toegangswegen die toegang verschaffen tot het stadscentrum. Uiterlijk 1 januari 2020 zal de 'Touristic Payment Zo...

29 maart 2019 Opening Achtergronden
Pssstt. Pizzarestaurantje kopen?

Altijd al gedroomd van je eigen pizzarestaurant? Dan is dit je kans! De Pizzabakkers heeft per direct een locatie ter overname beschikbaar in hartje Arnhem. We zijn op zoek naar een lokale franchisenemer die met het sterke concept van De Pizzabakkers aan de slag wil en wil groeien. Wie zijn De Pi...

29 maart 2019
LaCena by Nola: een Spaanse oase opent in Nieuwkoop

Vrijdag 12 april zullen de deuren van LaCena by Nola openen aan de Noordenseweg in Nieuwkoop. Na drie succesvolle vestigingen in Spanje (Albir, Altea en Benidorm) brengt het restaurant de Europese keuken naar Nederland. Hiermee zal moederbedrijf Meinders Catering zich, naast de cateringbranche, nu o...

28 maart 2019 Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

28 maart 2019 Internationaal Michelin
IJsland en Kroatië voor het eerst in MICHELIN-gids Hoofdsteden van Europa

Michelin heeft de MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2019 gelanceerd en is verheugd de selectie van 2019 te onthullen. Amador in Wenen, onder leiding van chef-kok Juan Amador, heeft 3 sterren ontvangen. Dit stijlvolle kelderrestaurant, dat is gevestigd in de wijnmakerij Hajszan en in 2017 2 sterre...

27 maart 2019 Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

27 maart 2019 Chefs Interview
Dineren in Mediterrane sferen met Chef-kok Xander Backus

Ze zeggen dat de gerechten die je bereidt, veel zeggen over wie je bent. We gingen op een gastronomische expeditie om erachter te komen wie Xander Backus (24) - Chef-kok van Lucia's Restaurant - écht is en hoe zijn visie als kok wordt weerspiegeld in de gerechten die hij bereidt. Het bero...

25 maart 2019 Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

25 maart 2019 Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

22 maart 2019 Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

22 maart 2019 Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

22 maart 2019 Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

21 maart 2019 Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: