U heeft gezocht op :

20 augustus 2019 Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

16 augustus 2019 Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

16 augustus 2019 Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

16 augustus 2019 Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

13 augustus 2019 Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

12 augustus 2019 Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

9 augustus 2019 trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

8 augustus 2019 Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

8 augustus 2019 Sluiting Culinair
Iconisch restaurant Het Savarijn na ruim 35 jaar dicht

Het Savarijn is in Nijmegen en ver daarbuiten een begrip. Toch vonden de eigenaren, Nic en Ineke van Lokven, het na ruim 35 jaar wel genoeg. Het restaurant draaide overigens nog goed, de tafels waren goedgevuld, maar het moment was daar om afscheid te nemen. De RestaurantKrant was niet lang geleden ...

8 augustus 2019 Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

7 augustus 2019 Economie
Prijzen in de horeca harder gestegen dan consumentenprijzen

De prijs van een dagje uit is in de afgelopen vijf jaar gemiddeld sterker gestegen dan de consumentenprijzen, maar ook voor een bezoekje aan de horeca moet de portemonnee beter gevuld zijn dan voorheen. Vooral de toegangsprijs voor musea en dierentuinen is gestegen; deze was in juli 2019 17 procent ...

7 augustus 2019 Tech Advertorial
’t Vliegend paard kiest weer voor de kassa’s van Van Hessen

't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt vallen meteen twee grote muurschilderingen op van de Haagsche kunstschilder Geer Huybers. Achter het pand ligt een verrassend groot terras, mét ...

7 augustus 2019 Food Vega
Nu ook een vegan groente hotdog te koop bij de HEMA

Vanaf deze week ligt dé groente hotdog bij HEMA. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator &samhoud food. HEMA zet hiermee een belangrijke stap in de trend om lekkere en duurzamere alternatieven te bieden voor vlees. De hotdog is...

6 augustus 2019 Opening Interieur
Restaurantervaring in oud fort Nieuwegein [foto's]

Recentelijk opende Restaurant Céline in Fort Jutphaas in Nieuwegein haar deuren. Deze stoere en ruige locatie, die staatingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, werd getransformeerd naar een comfortabel en warm restaurant. Hier wordt vol passie gekookt met Frans en Scandinavische inv...

6 augustus 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: verwachtingen

"We hebben dus hele hoge verwachtingen voor deze avond. Onze dochter was hier een jaar geleden, ze stuurde ons allemaal foto's van fantastische gerechten, het water liep ons in de mond." "Daarom zijn we nu zelf hier. Onze verwachtingen zijn heel hoog en het is dus aan u om deze...

6 augustus 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Terrasregelgeving: even dimmen alsjeblieft!

Het is hartje zomer en dat betekent dat ook het terrasseizoen in volle gang is. Hopelijk zit je terras lekker vol en is het zo nu en dan erg gezellig. Goed voor de zaken, maar wellicht zijn omwonenden hier minder blij mee. Zij kunnen immers geluidhinder ervaren van jouw gasten. Gericht op het tegeng...

5 augustus 2019 Vis Interview
Interview: "Vis eet je in het seizoen!"

Ruim de helft van de vis die wereldwijd gegeten wordt, is gekweekt. Dat is niet erg, vindt visexpert Wil van Merkensteijn. “Het voordeel van gekweekte vis is de constante kwaliteit die gewaarborgd kan worden, daarmee is het al een vorm van convenience.” Wil van Merkensteijn is ruim 10...

5 augustus 2019 Achtergronden Vega
Hier kun je diervrije pizza's eten

Papa John’s geeft gehoor aan de snel rijzende vraag naar veganistische pizza’s door vanaf vandaag in alle Nederlandse vestigingen drie verschillende veganistische pizza’s aan te bieden. Zo kan iedereen die een volledig plantaardig dieet volgt of dieetbeperkingen heeft, genieten van...

5 augustus 2019
Wat is fermenteren precies?

Fermentatie is steeds populairder in de professionele keuken. Fermentatieprocessen met behulp van bacteriën en schimmels worden binnen de voedingsindustrie echter al lange tijd toegepast bij het bereiden van brood, alcoholische producten en andere producten, zoals karnemelk, koffie, chocola, yo...

2 augustus 2019 Columns Blog
Het is maar wat je gewend bent

Soms vraag je je af waarom gasten jouw harde werk, ambacht in je bedrijf, de kwaliteit en gastvrijheid niet naar waarde weten te schatten. Jij werkt met de beste producten en bent écht goed bezig met het vak. En toch heeft dat ‘all you can eat’ restaurant op de hoek een hogere sco...

2 augustus 2019 Amsterdam Achtergronden
Roze burgers ter ere van Pride Amsterdam

Ter ere van de Pride Amsterdam pakt Ter Marsch & Co het kleurrijk aan. Naast het eclectische interieur met een mix van kleuren, patronen en bloemen, biedt zij nu ook een spraakmakende kleur op het bord. Ter Marsch & Co Amsterdam serveert deze hele week fleurige roze burgers buns uit eigen ba...

1 augustus 2019 Drinks
Interview: Een ode aan de jenevercultuur

Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk archief in Weesp. Molenaar Christian Pfeiffer stookt ‘zijn’ Anker Weesp. “Een product moet een verhaal vertellen. Deze jenever voer ov...

1 augustus 2019 Wet- en regelgeving
Nieuwe wetgeving komt horeca duur te staan

In 2020 gaan de prijzen in de horeca opnieuw omhoog, mede door de aanstaande invoering van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Die wet beoogt vaste contracten aantrekkelijker te maken. Dat blijkt uit een rapport van ABN AMRO. Werkgevers die veel flexibele werkvormen aanbieden, krijgen te ...

31 juli 2019 Tech Ondernemen
Restaurants missen kansen door onbeveiligde en niet mobielvriendelijke website

Een goed werkende website is het online visitekaartje van bedrijven, maar dit geldt ook voor andere klantgerichte diensten zoals cafés en restaurants. Gasten kunnen op een webpagina namelijk terecht voor belangrijke informatie, zoals uw openingstijden, locatie en welke heerlijke gerechten op ...

31 juli 2019 Bezorgen
Takeaway levert 71 miljoen maaltijden in eerste halfjaar 2019

Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in de eerste maanden van 2019 71 miljoen orders verwerkt. daarmee groeide het aantal orders ten opzochte van het eerste halfjaar van 2018, met maar liefst 70 procent. Met de flinke groei aan orders, groeide ook de omzet van 110 miljoen euro n...

31 juli 2019 Ondernemen
Deliveroo: aanbod van restaurants met eigen bezorging sterk gegroeid in eerste jaar

De Marketplace+-dienst van Deliveroo viert zijn jubileum na een succesvol eerste jaar. De dienst biedt restaurants aan om bestellingen via het Deliveroo-platform te laten verlopen om vervolgens de bestelling te leveren door eigen bezorgmedewerkers. Daarvoor had het techbedrijf alleen partnerships me...

30 juli 2019 Awards KHN
Dok 14 uit Cadzand Beste Paviljoen van Nederland

Dinsdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Dok 14 uit Cadzand werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2019. De andere landelijke prijs die tijdens de verkiezingen werd uitgereikt was die van het Schoonste strand van Ne...

30 juli 2019 Achtergronden Tech
Horecaondernemers kunnen succesvoller worden door inzet van e-mailmarketing

Waarin onderscheiden succesvolle horecaondernemingen zich van hun concurrent? Vaak door een succesvolle marketingcampagne, waarbij e-mail nog steeds leidend en uiterst effectief is. Directe boekingen of reserveringen genereren is heel wat waard. Door je eigen kanalen in te zetten genereer je meer o...

29 juli 2019 Amsterdam Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurants scoren slecht op vlak van dierenwelzijn

De horeca, en met name sterrenrestaurants, scoort slecht op het vlak van dierenwelzijn. Dit blijkt uit onderzoek van Varkens in Nood. De dierenwelzijnsorganisatie ging in Amsterdam op pad en onderzocht de menukaarten van honderd Amsterdamse restaurants. De dierenwelzijnscheck werd vandaag gepublicee...

29 juli 2019 Bezorgen Achtergronden
Takeaway.com wil Just Eat in Groot-Brittannië overnemen

Maaltijdbezorger Takeaway.com is in gesprek met zijn Britse branchegenoot Just Eat over een overname, maar verdere details wil het Nederlandse bedrijf van oprichter Jitse Groen nog niet geven. Dominante positie De gesprekken zijn al enige tijd aan de gang. Eerder vertelde Groen nog dat een do...

29 juli 2019 Economie Bier
We gieten minder Heineken naar binnen

Heineken heeft gedurende het afgelopen half jaar meer bier verkocht, maar de verkopen in Europa vielen tegen. De bierbrouwer verkocht 3 procent meer bier en zag de netto omzet stijgen naar 11,5 miljard euro, dat is een toename van 5,6 procent. De nettowinst bedroeg 1,1 miljard euro, wat lager is dan...

28 juli 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: wilde Hilde

Deze week was ik bij Marcel, een bevlogen Nederlandse wijnmaker in St Agatha, bij Cuijk, Nijmegen. De wijngaard wordt door beukenhagen beschermd op een prachtige plek bij de Maas. De schoonvader van Marcel was in 1991 een van de eerste Nederlandse wijnmakers. Het is een mooie dag en de wijn...

26 juli 2019 Events
Populair whisky- en spiritsfestival nu ook gericht op zakelijke markt

Het populaire whisky- en spiritsfestival, The Spirit of Maastricht, gaat een nauwe samenwerking aan met horecavakbeurs BBB Maastricht welke jaarlijks in oktober in MECC Maastricht plaatsvindt. De samenwerking, een joint venture, heeft inmiddels geleid tot een eerste resultaat. Naast consumenten r...

26 juli 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als het boven de 37 graden raakt

Veel horecamedewerkers werken deze dagen gewoon door. Daarbij stijgt de temperatuur in menig bedrijf boven de 40 graden. Wat doet het eigenlijk met je lichaam als je zolang in de zinderende hitte werkt? En wat kun je het beste doen? We zochten het even uit. Je lichaam reageert op hitte. Zweten is...

25 juli 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: California vintners

Kapitein Niels kwam met een groepje winelovers uit California. Niels doet speciale riviercruises for winelovers. Stevige kerel; als hij in Amsterdam is, komt hij graag even langs met een groepje. Hij kwam zelf wat eerder. 'Sico, dit zijn wijnmakers uit California, geen kleine jongens. Ik blij...

25 juli 2019 Achtergronden Wijn
Wat is oranje wijn?

Oranje wijn is ineens populairder geworden en misschien wordt het wel een serieuze bedreiging voor rood, wit en rosé. Is het een modeverschijnsel, net als de blauwe wijn? Feitelijk niet, want oranje wijn was tijdens de Renaissance zeer gangbaar. Juist de volstrekt heldere witte wijn, zoals we...

25 juli 2019 Opening
Foodhallen Rotterdam opent zomers terras

Midden tussen de industriële pakhuizen en hypermoderne woontorens op de Kop van Zuid opent het zonnige en gezellige terras van de Foodhallen Rotterdam. Op het terras met ruim 200 zitplaatsen en geïnspireerd op de haven, kun je genieten van alle drankjes en gerechten uit de Foodhallen. E...

24 juli 2019 Economie
Zwolle wederom goedkoopste terrasstad, Amsterdam de duurste

Zwolle is wederom de goedkoopste terrasstad in Nederland en Amsterdam de duurste, mede doordat hier de grootste prijsstijging was. De verhoging van 7,8% betekent dat de consument voor een rondje drank op het terras in de hoofdstad € 27,05 kwijt is (gemiddeld € 3,40 per drankje). Ter ver...

23 juli 2019 Interview Longread
Interview Peter Klosse: "Vegetarisch is geen vleesgerecht zonder vlees"

Een verbinding leggen tussen de academische- en culinaire wereld. Dat is de missie van smaakprofessor Peter Klosse. “We kunnen ontzettend veel van elkaar leren.” Als er één iemand in Nederland midden in deze twee werelden staat, dan is het Peter Klosse. Als oprichter van...

23 juli 2019 Achtergronden
Belastingtips voor startende horecaondernemers

Het is zomervakantie. Dat betekent drukke tijden voor veel horecaondernemers. Voor een deel van hen is dit het eerste zomerseizoen. Ook voor startende ondernemers is het belangrijk om de administratie goed bij te houden, ondanks alle zomerdrukte. Een goede administratie geeft niet alleen inzicht ...

23 juli 2019 Food Events
Texel Culinair 2019 verwelkomt mystery guest in jury

De jurysamenstelling van Texel Culinair 2019 bestaat dit jaar uit wethouder Hennie Huisman, culinair journalist en Masterchef Marcus Polman, culinair verslaggever Marjolein Hurkmans en foodblogger & influencer Mariëtte van den Brande. Het vijfde jurylid is een op Texel woonachtige myst...

23 juli 2019 Drinks Koffie & thee
Welke dorstlessers hebben de laagste klimaatbelasting?

De mussen vallen van het dak en je terras zit vol met dorstige gasten. Wil je ze een klimaatbewuste dorstlesser adviseren? Lees dan vooral verder! Wat we drinken draagt immers voor bijna een kwart bij aan de totale klimaatbelasting van voeding. Tijdens deze tropische dagen maakt het voor het klimaat...

22 juli 2019 Achtergronden Restaurant
In dit restaurant eten de gasten van het scherm van hun smartphone

Restaurant 't Kleijn Geluck in Son bood donderdagavond wel een heel bijzonder menu aan. Men kon er die avond immers genieten van een achtgangendiner, geserveerd op je eigen telefoon. Nee, niet zo'n ouderwetse, zoals op de foto, maar op de smartphone van de gast zelf. Op die manier kunnen de ...

22 juli 2019 Achtergronden
Lunchroom Amersfoort beschadigd na explosie

In de vroege ochtend van vrijdag 19 juli (omstreeks 05.20 uur) werden omwonenden van De Kamp in Amersfoort gewekt door enorme knallen. Er is bij het afgaan van explosieven (vermoedelijk zwaar vuurwerk) schade ontstaan aan de deur van een lunchroom. De politie doet onderzoek. Op basis van camerabe...

19 juli 2019 Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

18 juli 2019 Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

18 juli 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

17 juli 2019 trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

16 juli 2019 Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

16 juli 2019 Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

16 juli 2019 Diner Internationaal Michelin
Franse topchef levert beide Michelinsterren in

Bevrijder dan ooit voelt hij zich. De Franse topchef Marc Veyrat levert na het verlies van zijn derde michelinster, zijn overige twee sterren in. In januari verloor hij zijn derde ster en is sindsdien depressief. Dat lezen we op de website van het Vlaamse Nieuwsblad. Zijn restaurant Maison des Bo...

16 juli 2019 Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

15 juli 2019 Food Achtergronden Fastservice
Groeiend aanbod in horecaconcepten die bijdragen aan gezonde en bewuste levensstijl

Op Schiphol Plaza kunnen reizigers nu ook terecht bij Eggs&Co, de Health Food Wall en Yoghurt Barn Na de opening van de Verspillingsfabriek in februari dit jaar, biedt Schiphol Plaza nu nog drie horecaconcepten die gericht zijn op gezond en bewust eten. De opening van de nieuwe ketens is een ant...

15 juli 2019 Achtergronden Tech
6 restaurant apps om van te smullen

Ga je vanavond uiteten of zoek je als restaurateur een app waar jouw zaak niet op mag ontbreken? Lees dan vooral verder. Een leuk restaurant vinden voor een simpele hap of juist een uitgebreid diner kan soms een flinke kluif zijn. Want, opties te over! Vooral als je in een stad bent waarvan je niet ...

15 juli 2019 Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

15 juli 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit...

15 juli 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: spacecake

Twee knauwende Amerikaanse pensionada's schuiven aan op mijn terras. Middelste tafeltje direct aan het water. Een capuccino en een glas water. Citroentaartje erbij, dames? Nee, dat was niet nodig. Ik breng de drankjes en zie een stukje spacecake dat ze lekker op mijn terrasje wil oppeuzz...

15 juli 2019 Michelin Interview Ondernemen Longread
Interview Rik Jansma, Basiliek*: "Een goeie kok is nog geen goeie ondernemer"

Rik Jansma zwaait af als voorzitter van de Nederlandse tak van de Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE). De eigenaar en chef cuisinier treedt toe tot het Europese bestuur. Een interview over de JRE, ondernemen en een tweede Michelinster. Al dertien jaar draagt Restaurant Basiliek een Michelins...

12 juli 2019 Wet- en regelgeving Column David Bakker
Column: rookvrij terras?

Vorig jaar zat ik in de Thaise stad Chiang Mai heerlijk aan de rivier Ping na te genieten van een uitgebreid diner, glaasje cognac erbij. Intens gelukkig. Ik frutsel mijn pakje Marlboro Light uit m’n korte broek, vis mijn zippo uit m’n andere zak en nog voordat ik een vlam uit de aanstek...

11 juli 2019 Opening
Albron sluit overeenkomst voor de horeca in Fashion Outlet Zevenaar

Ontwikkelingscombinatie FOZ BV (een samenwerking van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Stable International) en foodservice organisatie Albron zijn op 4 juli 2019 een partnership aangegaan, voor de horeca-exploitatie van een groot deel van de units bestemd voor horeca in Fashion Outlet Zeve...

11 juli 2019 Opening
Healthy food restaurantketen eazie opent in Hilversum

In 2018 bezochten maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders de healthy food restaurantketen eazie voor haar populaire wokmeals, poké bowls, salades, wraps en unieke Asian flavours. Een nieuw restaurant in Hilversum mocht dit jaar zeker niet uitblijven. Op woensdag 3 juli opende eazie dan ook haar ...

11 juli 2019 Economie Achtergronden
Prijzen hotels, restaurants en voedingsmiddelen in Nederland hoger dan Europees gemiddelde

Van de vijf meestbezochte vakantielanden is Spanje het voordeligst voor vakantiegangers die zelf de boodschappen doen. In Spanje zijn de prijzen voor voeding 4 procent lager dan gemiddeld in de Europese Unie. In Nederland liggen deze prijzen 1,1 procent boven dit gemiddelde. Dat meldt het CBS op bas...

11 juli 2019 Opening Interieur
Nayolie Voorschoten heropend na conceptwijziging en restyling

Chef Kelvin Lin heeft zijn Nayolie in Voorschoten na een sluiting van enkele maanden op 6 juli 2019 heropend als food & wine bar. Onder de nieuwe naam ‘Nayolie by Kelvin Lin’ wordt een zeer onderscheidende modern Aziatische keuken gevoerd met gerechten in bistronomiestijl, die uniek ...

11 juli 2019 Events Advertorial
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019: topwedstrijden en vakinformatie

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

10 juli 2019 Achtergronden Financieel
Startende ondernemer in de horeca: is de btw-aangifte al vakantieklaar?

De zomervakantie is in een deel van Nederland officieel gestart. Ook veel startende ondernemers gaan er binnenkort tussenuit. Voor hen is het belangrijk om naast alle vakantievoorbereidingen ook te zorgen dat zij uiterlijk woensdag 31 juli de btw-aangifte en -betaling over het tweede kwartaal indien...

10 juli 2019 Events
FNV Horecabond organiseert event voor horecaprofessionals

Op maandag 28 oktober 2019 komen horeca-, catering- en recreatieprofessionals vanuit het hele land samen op de GastvrijheidsTOP in Gooiland Hilversum. Dit unieke event vol workshops, food en fun wordt georganiseerd door FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie, onderdelen van vakorganisatie FNV Hor...

10 juli 2019 Rotterdam
Rotterdammers kunnen het dak op

Van 19 juli tot en met 3 augustus kan heel Rotterdam DÂK weer op. Na de noodgedwongen last minute annulering van vorig jaar, verrijst het pop-up stadspark dit jaar weer gewoon om de hoek van de populaire Witte de Withstraat op APCOA Parking Westblaak. DÂK is de plek bij uitstek om de Rot...

10 juli 2019 Food Achtergronden
Paprikapoeder, kaneel en ketjap manis: dit gebruikt de Nederlander in de keuken

Bij het opsommen van typisch Nederlands eten denken we vaak enkel aan de standaard producten stamppot, drop en kroketten. Die horen er zeker bij, maar er is zoveel meer dat de Nederlandse keuken te bieden heeft. Kijk maar eens in ons keukenkastje! Naast peper en zout hebben veel Nederlanders tegenwo...

9 juli 2019 Vega Aardappel
Onderzoek: De aardappel heeft de laagste milieudruk

De aardappel laat in vergelijking met pasta en rijst een zeer lage milieudruk achter. Dat blijkt uit cijfers van het Voedingscentrum. In een wereld waar ijskappen smelten en klimaatdoelstellingen niet worden gehaald, kijken consumenten met een kritische blik naar de footprint die een product achterl...

9 juli 2019 Michelin Restaurant
Prikkelende start van het nieuwe seizoen bij Restaurant Bord'Eau*

Bas van Kranen, de met een Michelinster bekroonde Executive Chef van Restaurant Bord'Eau in hotel De L’Europe Amsterdam, heeft het nieuwe seizoen met veel smaak ingeluid. De officiële start van de zomer luidde voor de keuken van Restaurant Bord'Eau tevens de overstap van vier, naa...

9 juli 2019 Achtergronden Longread
Zo gaat de NVWA te werk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit houdt toezicht op de voedselveiligheid bij horecabedrijven, brouwerijen en andere horecaleveranciers. Als ondernemer heb je veel invloed op een goede beoordeling en daarmee een lichtere vorm van toezicht door de NVWA. Zorg dus dat je weet wat de NVWA belangr...

8 juli 2019 Brood Interview
Voormalig wereldkampioen broodbakken luidt noodklok: "Brood verdient meer"

Nederland is nog altijd een typisch 'broodland'. Vreemd genoeg is de kennis over brood in Nederland laag. Althans, dat vindt François Brandt, broodpurist, Fransman, voormalig wereldkampioen broodbakken en hoofddocent aan de Bakery Institute. “De focus gaat bijna altijd uit naar ...

5 juli 2019 Personalia
Pierre Haenen nieuwe directeur en gastheer van Château Neercanne

Pierre Haenen (28) is op dit moment nog werkzaam als Manager Bistrot de Liège bij Château St. Gerlach. Pierre volgt Peter Harkema op, die na 35 jaar in de functie van directeur/gastheer op Château Neercanne met pensioen gaat. “Château Neercanne ademt schoonheid en h...

5 juli 2019 Achtergronden Den Haag
Debuut neemt exploitatie MaMa Kelly Den Haag over

Debuut Horeca heeft per 1 juli 2019 de exploitatie van MaMa Kelly in Den Haag overgenomen. MaMa Kelly is een succesvol en award winning urban bistro concept waarin kip & kreeft een belangrijke rol spelen. Deze uitbreiding is de tweede overname in de samenwerking tussen Waterland en Debuut die af...

5 juli 2019 Personalia Achtergronden
Joyce Teune is Country Manager TheFork  

Joyce Teune is vanaf heden de nieuwe Country Manager van TheFork in Nederland. TheFork is onderdeel van TripAdvisor en Europa's toonaangevende online restaurant-reserveringsplatform, met wereldwijd een netwerk van 60.000 restaurants en 23 miljoen maandelijkse bezoekers. Teune was voorheen B...

5 juli 2019 Opening
Fotoreportage: De nieuwe STAN&CO in Amsterdam ziet er zo uit

STAN&CO Amsterdam heeft haar deuren geopend in Capital C. In de voormalige Amsterdamse Diamantbeurs schittert nu een sfeervol bar-restaurant met een smakelijke menukaart. Hier bestel je wat je wilt en wanneer je wilt. Een steak for breakfast, cocktail bij de lunch of een brioche egg benedict ...

4 juli 2019
Terugroepactie van Société des Caves Roquefort

In overleg met het NVWA haalt Société des caves, Roquefort Société, uit de verkoop en roept het terug van bij de consumenten wegens de mogelijke aanwezigheid van salmonella.Société des caves vraagt haar klanten om volgende producten niet te consumeren: Be...

4 juli 2019 Events Culinair
Zeeuwse toprestaurants organiseren culinair evenement

Op 31 augustus 2019 organiseren de Zeeuwse toprestaurants van restaurantzeeland.nl een uniek culinair evenement in samenwerking met de Stoomtrein Goes-Borsele. Het is het eerste evenement dat de zeven restaurants gezamenlijk gaan organiseren. Gezamenlijke evenementen Tijdens de eerste deelneme...

4 juli 2019 Interview Longread
Exclusief interview met horecakeizer Casper Reinders: "Veel van wat je over mij leest is niet waar"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca...

3 juli 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: toekomst

Een robot rijdt door de wijngaard en controleert de druiven op de ontwikkeling van suikergehalte, kleur en aroma´s. Drones brengen de druivenmest na de persing exact naar die wijnranken die het nu nodig hebben. Ik was op de wijngaarden van Stan Beurskens, in het Zuidelijkste puntje van Limb...

3 juli 2019 Awards
James Chaib van The Tailor in Amsterdam is beste bartender van Nederland

Na een bloedstollende finale op 1 en 2 juli in de Nolet Distillery in Schiedam, werd James Chaib van The Tailor in Amsterdam bekroond tot Nederlandse DIAGEO WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2019 tijdens de Noord-Europese finale van de World Class Competition. 18 Bartenders uit 6 verschillend...

3 juli 2019 Blog
Blog Jeannine Sok: Schoolvoorbeeld van gastvrijheid

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en ervaringen binnen de gastronomie en dan met name de gastvrijheid. Sinds een paar jaar ben ik coördinator van de stichting Met je hart in Nijmegen, dat is...

3 juli 2019 Vega
Vegan chef Aaron Adams keynote tijdens TASTE Summit op de BBB (Video)

Eén van de meest invloedrijke chefs van de Verenigde Staten, Aaron Adams, gaat zijn unieke visie op de regionale keuken delen. Adams is keynote speaker op gastronomisch congres TASTE Summit op 8 oktober 2019, tijdens 65ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht in MECC Maastricht. Het do...

2 juli 2019 Interview Longread
Verslag: een dagje mee met de horeca-inspectie van de NVWA

Iedereen die in de horeca werkt, kent de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De instantie ziet toe op naleving van de hygiëneregels en controleert of er op de juiste manier wordt gewerkt. Je leest regelmatig over de NVWA, maar hoe ziet zo’n controle er in de praktijk uit en wa...

2 juli 2019 Opening Verbouwen
Ter Marsch & Co verbouwd vanwege verbouwing NH Hotel

De afgelopen maanden heeft bar en grillrestaurant Ter Marsch & Co hard gewerkt aan de heropening van haar zaak aan de Amsterdamse Bloemenmarkt en het resultaat is spraak- en smaakmakend. Ter Marsch & Co creëerde samen met ontwerpbureau Dark&Stormy een spraakmakend interieur waar zij...

2 juli 2019 Mensen
Eerste diploma's SVH Gastronomie uitgereikt

Op maandag 1 juli hebben deelnemers van het Alliance College een primeur gepakt: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst genomen. De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in restaurant Ciel Bleu in het Okura hotel te Amsterdam. 11 van de 15 deelnemers hebben met s...

1 juli 2019 Events Achtergronden Culinair
Snackmuur met Michelinster op Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross combineert culinaire wereldklasse met de efficiëntie van fastfood in de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’. Met een ramvol programma op de crossbaan en op de 33 podia is tijd een kostbaar goed op het grootste festival van Nederland. Fastfood biedt hierin uitera...

1 juli 2019 Opening
De Beren opent deze maand een filiaal in Veenendaal

Op dinsdag 2 juli vanaf 10.30 uur viert De Beren Restaurants voor de 41ste keer feest met de opening van alweer een nieuwe vestiging. Dit keer opent de restaurantketen een filiaal op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei: het dorpse Veenendaal. Aan de Rondweg-West 250A genieten g...

1 juli 2019 Opening Culinair
Oisterwijks restaurant Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars krijgt de naam Alma

De nieuwe zaak van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars in Oisterwijk krijgt de naam Alma. Het bedrijf, dat in oktober 2019 de deuren opent, bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega. Alma wordt gevestigd in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekend...

1 juli 2019 Amsterdam Culinair
Geniaal bedachte patisserie in Waldorf Astoria Amsterdam

Zon, zee, zand. Chillen aan het strand. Dobberen in zee, surfen over de golven, beachvolleybal in je bikini, schelpen zoeken langs de vloedlijn, bubbels om de zomer te vieren. Het eindeloze strandleven maakt van alle dagen een feest. Om dat strandgevoel te beleven hoef je deze zomer niet naar de kus...

28 juni 2019 Columns Interview Longread
Terras-etiquette: sta jij terrasterreur toe?

Als horecaondernemer ben je gastvrij, vriendelijk en geduldig. Maar er zijn van die momenten dat je letterlijk uit je vel kunt springen omdat gasten vervelend doen tegen jou en je personeel. Zeer zeker op het terras, waar de hitte kan zorgen voor horecagasten met een kort lontje. Inderdaad, een kort...

28 juni 2019 Awards
Eazie uitgeroepen tot beste Fastservice formule

Healthy food restaurantketen eazie mag zichzelf de titel ‘Beste Fastservice formule van Nederland’ toe-eigenen. Volgens het GfK Out of Home Formule Rapport 2019 dat gisteren verscheen, is eazie de grote winnaar in de categorie ‘Fastservice’. Uit een grootschalig onlineonderzo...

28 juni 2019 Wet- en regelgeving Achtergronden
Chinezen verdacht van enorme fraude in restaurants

Aankomende week staan vier Chinezen uit Rotterdam en Schiedam, in leeftijd variërend van 38 tot 63 jaar, voor de rechtbank. Ze worden verdacht van grootschalige belastingfraude, waarbij ze hun Oosterse restaurants gebruikten als 'dekmantel'. De mannen hebben vijf jaar lang de inkomst...

27 juni 2019 Michelin
Beste chef ter wereld komt naar RIJKS

De gisteren als werelds beste chef uitgeroepen Mauro Colagreco van restaurant Mirazur*, kookt dit najaar samen met chef Joris Bijdendijk van RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Het evenement RIJKS x Mirazur zal slechts één dag plaatsvinden. De datum wordt via het Instagram accou...

27 juni 2019 Opening
Nieuwe Papa John’s opent in Veldhoven

Papa John’s opende deze maand nog een nieuwe vestiging in Den Haag, nu is Veldhoven aan de beurt. Op 8 juli opent alweer de 24e vestiging, dit keer op de Burgemeester van Hoofflaan 79 in Veldhoven. Franchisenemer Terrence Agard zal de vestiging trots en feestelijk openen. Franchisenemer Te...

26 juni 2019 Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

26 juni 2019 Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

26 juni 2019 Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

26 juni 2019 Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

26 juni 2019 Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: