Pas op met toezeggingen, het is geen gebakken lucht…

19 maart 2018 | Maarten van Opijnen

Werkgever en werknemer zijn een nul-urenovereenkomst overeengekomen voor de duur van zes maanden en daarmee tot 28 oktober 2015. Zo’n anderhalve maand voor het einde van het dienstverband ontvangt de werknemer een gespreksverslag waarin te lezen is dat de arbeidsovereenkomst zal worden verlengd en in september wordt een nieuw contract gemaakt.

Op 27 september 2015 krijgt de werknemer bericht dat (na intern overleg) toch is besloten om de arbeidsovereenkomst niet te verlengen. Na 28 september 2015 heeft de werknemer geen werkzaamheden meer verricht.

Loonbetaling


De werknemer heeft bij de kantonrechter loonbetaling gevorderd en een verklaring voor recht dat er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is ontstaan. De kantonrechter oordeelt dat er sprake is van een verlengde arbeidsovereenkomst tot 28 april 2016, met inherente loonbetaling. De werkgever komt in hoger beroep tegen het oordeel dat de arbeidsovereenkomst is voortgezet voor dezelfde tijd als de eerdere arbeidsovereenkomst.

Het hof overweegt als volgt. Uit het gespreksverslag blijkt op geen enkele wijze van enig voorbehoud ten aanzien van de toegezegde verlenging van de arbeidsovereenkomst. De werknemer had al eerder (bij de sollicitatie) te maken gehad met de persoon uit het gespreksverslag, reden waarom zij erop mocht vertrouwen dat de mededelingen bevoegd zijn gedaan. Het hof oordeelt dat de arbeidsovereenkomst wordt geacht te zijn aangegaan voor dezelfde tijd op de vroegere voorwaarden. De verlengde arbeidsovereenkomst eindigde daarmee (na 6 maanden) op 28 april 2016, waarmee het oordeel van de kantonrechter juist was.

Samengevat, bij het doen van toezeggingen is oplettendheid geboden!

Maarten van Opijnen
MRM Advocatuur
www.mrmadvocatuur.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
Dit zijn de verschillen tussen THT en TGT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Awards Culinair
Peter Oreel is Nederlands enige Kampioen Oestersteken

Gisteren heeft op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. voor de achtste keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Peter Oreel uit Yerseke Nederlands Kampioen Oestersteken 2020. Deze we...

Culinair
Sterrenchef Jacob Jan Boerma keert terug op de Veluwe

Op zondag 27 september 2020 keert driesterrenchef Jacob Jan Boerma, bekend van restaurant de Leest, voor één avond terug naar de Veluwe. Niet in het oude vertrouwde Vaassen, maar bij Brasserie 14 in Nunspeet. Brasserie 14 is het a la carte restaurant van Hotel de Hoeve van Nunspeet aan...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: