Ontslag, kom goed beslagen ten ijs…

16 juli 2020 | redactie
Ontslag, kom goed beslagen ten ijs…

Veel ondernemers (ook in de horeca) hebben last van de negatieve effecten die gepaard gaan COVID-19 / ‘Corona’. Wellicht dat een NOW-regeling tijdelijke verlichting heeft gebracht, op de langere termijn zal die geen soelaas bieden. Precies de reden waarom een ontslaggolf wordt verwacht…

Hierbij een korte uiteenzetting over hoe een ontslagtraject in zijn werk kan gaan, bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

1. De minnelijke regeling

Als een werkgever (of werknemer) een arbeidsovereenkomst wil beëindigen, kan je uiteraard met elkaar om tafel gaan zitten om de voorwaarden in goed onderling overleg samen af te stemmen. Een beetje rekening houden met de wederzijdse belangen kan in de regel geen kwaad…

Samen bepaal je een einddatum, kijkt naar eventuele openstaande vakantiedagen, en regelt wellicht wat over post-contractuele bedingen zoals een concurrentie/relatiebeding. Na de einddatum volgt een correcte eindafrekening en partijen zijn op een prima manier uit elkaar gegaan. Als je een eventueel beroep op een WW-uitkering wilt waarborgen, dan kan een juridische check geen kwaad.

2. De procedure

Wanneer een werknemer niet wil meewerken aan de door een werkgever gewenste beëindiging van het dienstverband, dan rest voor de werkgever een procedure, namelijk de weg naar het UWV of de kantonrechter.

De weg via het UWV gaat op in de gevallen dat er sprake is van: i) bedrijfseconomisch ontslag of ii) ontslag i.v.m. langdurige (2 jaar of langer) arbeidsongeschiktheid. Het doel van een procedure bij het UWV is het verkrijgen van een ontslagvergunning, waarmee de werkgever de arbeidsovereenkomst kan opzeggen. Wist je trouwens dat een werknemer geen vergunning nodig heeft om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd te kunnen opzeggen?  Zowel werkgevers als werknemer moeten wel de juiste opzegtermijn in acht nemen!

De overige gevallen (dus geen ontslag om bedrijfseconomische reden of langdurige ziekte) lopen via de kantonrechter. Een werkgever kan de kantonrechter verzoeken om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Hoe zo’n procedure verloopt zal ik in de volgende bijdrage behandelen.

Tot slot, vergeet bij ontslag de bepalingen in een CAO niet, waarin vast en zeker ook iets staat genoemd over de wettelijke transitievergoeding.

Ontslag, bij twijfel, begeef je niet op glad ijs en win tijdig advies in!

Deze bijdrage is geschreven door Maarten van Opijnen (advocaat | specialist arbeidsrecht) en oprichter van MRM Advocatuur, www.mrmadvocatuur.nl
Advies of hulp bij arbeidsrechtelijke kwesties? Neem eens contact op voor een gratis eerste afspraak: T: 030 – 2819700 E: maarten@mrmadvocatuur.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: