Je Goed Recht: Proeftijd… Smaakt het?

13 oktober 2016 | Maarten van Opijnen

Maarten van Opijnen is advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht. Als horecaprofessional heb je te maken met personeel en op de werkvloer kom je de meest uiteenlopende situaties tegen, zowel positief als negatief. In deze bijdrage wordt de proeftijd besproken.

In arbeidsovereenkomsten is vaak een proeftijd opgenomen. Voorkom een nare nasmaak! Tijdens de proeftijd kunnen beide partijen (werkgever en werknemer) de arbeidsovereenkomst op ieder moment opzeggen. Om een beroep te doen op de proeftijd dient deze rechtsgeldig te zijn overeengekomen, en daarmee dient de proeftijd aan bepaalde voorschriften te voldoen. Worden die voorschriften niet nageleefd, dan kan de proeftijd nietig zijn, waardoor er vanuit wordt gegaan dat er geen proeftijd is overeengekomen. Geef je als werkgever dan een proeftijdontslag, dan is de kans groot op flinke financiële consequenties.

Voor de duur van de proeftijd geldt het volgende bij een contract voor:

Tot 6 maanden: geen proeftijd

Vanaf  6 maanden tot 2 jaar: maximaal één maand proeftijd

Vanaf 2 jaar of onbepaalde tijd: maximaal 2 maanden proeftijd  

 
Vergeet niet dat een proeftijd schriftelijk moet worden overeengekomen. Een werkgever die met een uitzendkracht werkt, kan weten of de betreffende persoon geschikt is voor de functie. Neemt de werkgever de (voorheen) uitzendkracht in dienst, dan is een proeftijd in beginsel niet meer mogelijk. Een proeftijd is dan wel mogelijk, wanneer van de persoon andere vaardigheden worden gevraagd als tijdens zijn werk als uitzendkracht.

Onlangs las ik een interessante uitspraak van de Kantonrechter van de Rechtbank Den Haag. Een werknemer krijgt een arbeidsovereenkomst aangeboden met een proeftijd van 1 maand. Enkele maanden later (nog voor de aanvang van de arbeidsovereenkomst) valt een grote opdrachtgever van de werkgever weg. De werkgever laat de werknemer weten dat de arbeidsovereenkomst ‘per heden’ komt te beëindigen met een beroep op de proeftijd.

De werknemer vordert schadevergoeding omdat de werkgever misbruik zou hebben gemaakt van het proeftijdbeding, althans niet als goed werkgever zou hebben gehandeld door de arbeidsovereenkomst te beëindigen voordat deze was aangevangen. De kantonrechter overweegt onder meer dat bij het afsluiten van de arbeidsovereenkomst het de werkgever nog niet bekend was dat haar vaste opdrachtgever de lopende opdracht zou terugbrengen. Dit betekende een aanzienlijk verlies in omzet. Op bedrijfseconomische gronden heeft werkgever moeten besluiten om nog voor de datum indiensttreding van de werknemer (en voordat de proeftijd was ingegaan) de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De noodzaak tot inkrimping van het personeelsbestand is immers gebleken nadat de arbeidsovereenkomst is gesloten. Een beroep op de proeftijd voor aanvang van het dienstverband onder deze omstandigheden is geen misbruik van bevoegdheid en niet strijdig met goed werkgeverschap. De vordering tot schadevergoeding van de werknemer is afgewezen.

Meer informatie of advies nodig?

www.mrmadvocatuur.nl | maarten@mrmadvocatuur.nl
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: