Je Goed Recht: Proeftijd… Smaakt het?

13 oktober 2016 | Maarten van Opijnen

Maarten van Opijnen is advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht. Als horecaprofessional heb je te maken met personeel en op de werkvloer kom je de meest uiteenlopende situaties tegen, zowel positief als negatief. In deze bijdrage wordt de proeftijd besproken.

In arbeidsovereenkomsten is vaak een proeftijd opgenomen. Voorkom een nare nasmaak! Tijdens de proeftijd kunnen beide partijen (werkgever en werknemer) de arbeidsovereenkomst op ieder moment opzeggen. Om een beroep te doen op de proeftijd dient deze rechtsgeldig te zijn overeengekomen, en daarmee dient de proeftijd aan bepaalde voorschriften te voldoen. Worden die voorschriften niet nageleefd, dan kan de proeftijd nietig zijn, waardoor er vanuit wordt gegaan dat er geen proeftijd is overeengekomen. Geef je als werkgever dan een proeftijdontslag, dan is de kans groot op flinke financiële consequenties.

Voor de duur van de proeftijd geldt het volgende bij een contract voor:

Tot 6 maanden: geen proeftijd

Vanaf  6 maanden tot 2 jaar: maximaal één maand proeftijd

Vanaf 2 jaar of onbepaalde tijd: maximaal 2 maanden proeftijd  

 
Vergeet niet dat een proeftijd schriftelijk moet worden overeengekomen. Een werkgever die met een uitzendkracht werkt, kan weten of de betreffende persoon geschikt is voor de functie. Neemt de werkgever de (voorheen) uitzendkracht in dienst, dan is een proeftijd in beginsel niet meer mogelijk. Een proeftijd is dan wel mogelijk, wanneer van de persoon andere vaardigheden worden gevraagd als tijdens zijn werk als uitzendkracht.

Onlangs las ik een interessante uitspraak van de Kantonrechter van de Rechtbank Den Haag. Een werknemer krijgt een arbeidsovereenkomst aangeboden met een proeftijd van 1 maand. Enkele maanden later (nog voor de aanvang van de arbeidsovereenkomst) valt een grote opdrachtgever van de werkgever weg. De werkgever laat de werknemer weten dat de arbeidsovereenkomst ‘per heden’ komt te beëindigen met een beroep op de proeftijd.

De werknemer vordert schadevergoeding omdat de werkgever misbruik zou hebben gemaakt van het proeftijdbeding, althans niet als goed werkgever zou hebben gehandeld door de arbeidsovereenkomst te beëindigen voordat deze was aangevangen. De kantonrechter overweegt onder meer dat bij het afsluiten van de arbeidsovereenkomst het de werkgever nog niet bekend was dat haar vaste opdrachtgever de lopende opdracht zou terugbrengen. Dit betekende een aanzienlijk verlies in omzet. Op bedrijfseconomische gronden heeft werkgever moeten besluiten om nog voor de datum indiensttreding van de werknemer (en voordat de proeftijd was ingegaan) de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De noodzaak tot inkrimping van het personeelsbestand is immers gebleken nadat de arbeidsovereenkomst is gesloten. Een beroep op de proeftijd voor aanvang van het dienstverband onder deze omstandigheden is geen misbruik van bevoegdheid en niet strijdig met goed werkgeverschap. De vordering tot schadevergoeding van de werknemer is afgewezen.

Meer informatie of advies nodig?

www.mrmadvocatuur.nl | maarten@mrmadvocatuur.nl
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken wil 15 procent minder water verbruiken

Heineken ambieert om zijn watergebruik in waterarme regio's zoals spanje en Ethiopië met 15 procent omlaag te brengen, voor minder waterschaarse regio's streven zij naar tien procent. Niet alleen dat maar ze willen ook duurzamer handelen door middel van het hergebruik van afvalwater, he...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: