Je Goed Recht: Aanzeggen, hoe zit dat ook alweer?

8 maart 2017 | Maarten van Opijnen

Een werkgever moet een tijdelijke arbeidsovereenkomst tegenwoordig aanzeggen. Wat wil de wetgever daarmee nou precies? Een maand voordat een arbeidsovereenkomst (met een duur van 6 maanden of langer) eindigt, moet een werkgever de werknemer schriftelijk mededelen of hij de arbeidsovereenkomst gaat verlengen, en zo ja, onder welke voorwaarden. Bij niet-tijdige aanzegging is de werkgever een boete verschuldigd van maximaal 1 maandsalaris.

Onlangs heeft een kantonrechter van de Rechtbank Noord-Holland uitspraak gedaan in een geval waarin de werkgever was vergeten aan te zeggen, en de werknemer heeft doorgewerkt na afloop van het tijdelijke contract.

De werknemer was in dienst getreden voor de duur van 1 jaar. Voor of op de datum dat de arbeidsovereenkomst zou eindigen, heeft werkgever de werknemer uitgenodigd voor een gesprek. In de 6 weken na het gesprek hebben partijen een gesprek gevoerd over het verlengen van de arbeidsovereenkomst. De werknemer heeft na de einddatum van de arbeidsovereenkomst echter wel doorgewerkt. Hierna verschillen partijen van mening omtrent hetgeen zich heeft afgespeeld. De werknemer stelt dat hij een arbeidsovereenkomst voor een jaar heeft getekend (waarvan hij geen kopie/afschrift heeft), de werkgever stelt dat een verlenging voor 6 maanden heeft plaatsgevonden. Op de arbeidsovereenkomst die de werkgever heeft, mist echter een handtekening van de werknemer.

De rechter overweegt dat vast staat dat werkgever niet voor de einddatum van de arbeidsovereenkomst heeft aangegeven onder welke voorwaarden zij de arbeidsovereenkomst na die datum wilde voortzetten. Verder is niet in geschil dat werknemer na de einddatum van de arbeidsovereenkomst feitelijk heeft doorgewerkt. Gelet op het voorgaande is de arbeidsovereenkomst dus (op grond van artikel 7:668 lid 4, onderdeel a, BW) na de einddatum voor dezelfde tijd en op de vroegere voorwaarden voortgezet, te weten voor een jaar. De werkgever krijgt nog wel de gelegenheid om te bewijzen dat de overeenkomst is voortgezet voor de duur van 6 maanden. Het is de vraag of dat zal lukken...

Werkgever en werknemer, wees alert bij het einde van een dienstverband voor betaalde tijd. Niet (tijdig) aanzeggen, onduidelijke afspraken of doorwerken na de einddatum kan verregaande consequenties hebben.

Deze bijdrage is geschreven door Maarten van Opijnen (advocaat | specialist arbeidsrecht) en oprichter van MRM Advocatuur, www.mrmadvocatuur.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: