Je Goed Recht: Aanzeggen, hoe zit dat ook alweer?

8 maart 2017 | Maarten van Opijnen

Een werkgever moet een tijdelijke arbeidsovereenkomst tegenwoordig aanzeggen. Wat wil de wetgever daarmee nou precies? Een maand voordat een arbeidsovereenkomst (met een duur van 6 maanden of langer) eindigt, moet een werkgever de werknemer schriftelijk mededelen of hij de arbeidsovereenkomst gaat verlengen, en zo ja, onder welke voorwaarden. Bij niet-tijdige aanzegging is de werkgever een boete verschuldigd van maximaal 1 maandsalaris.

Onlangs heeft een kantonrechter van de Rechtbank Noord-Holland uitspraak gedaan in een geval waarin de werkgever was vergeten aan te zeggen, en de werknemer heeft doorgewerkt na afloop van het tijdelijke contract.

De werknemer was in dienst getreden voor de duur van 1 jaar. Voor of op de datum dat de arbeidsovereenkomst zou eindigen, heeft werkgever de werknemer uitgenodigd voor een gesprek. In de 6 weken na het gesprek hebben partijen een gesprek gevoerd over het verlengen van de arbeidsovereenkomst. De werknemer heeft na de einddatum van de arbeidsovereenkomst echter wel doorgewerkt. Hierna verschillen partijen van mening omtrent hetgeen zich heeft afgespeeld. De werknemer stelt dat hij een arbeidsovereenkomst voor een jaar heeft getekend (waarvan hij geen kopie/afschrift heeft), de werkgever stelt dat een verlenging voor 6 maanden heeft plaatsgevonden. Op de arbeidsovereenkomst die de werkgever heeft, mist echter een handtekening van de werknemer.

De rechter overweegt dat vast staat dat werkgever niet voor de einddatum van de arbeidsovereenkomst heeft aangegeven onder welke voorwaarden zij de arbeidsovereenkomst na die datum wilde voortzetten. Verder is niet in geschil dat werknemer na de einddatum van de arbeidsovereenkomst feitelijk heeft doorgewerkt. Gelet op het voorgaande is de arbeidsovereenkomst dus (op grond van artikel 7:668 lid 4, onderdeel a, BW) na de einddatum voor dezelfde tijd en op de vroegere voorwaarden voortgezet, te weten voor een jaar. De werkgever krijgt nog wel de gelegenheid om te bewijzen dat de overeenkomst is voortgezet voor de duur van 6 maanden. Het is de vraag of dat zal lukken...

Werkgever en werknemer, wees alert bij het einde van een dienstverband voor betaalde tijd. Niet (tijdig) aanzeggen, onduidelijke afspraken of doorwerken na de einddatum kan verregaande consequenties hebben.

Deze bijdrage is geschreven door Maarten van Opijnen (advocaat | specialist arbeidsrecht) en oprichter van MRM Advocatuur, www.mrmadvocatuur.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

Column David Bakker
Column: gluten-noten-lactose-intolerantie

Veel horecaondernemers hebben een intolerantie-allergie; een allergie tegen mensen met een intolerantie. De vraag: “Moeten wij nog rekening houden met een intolerantie of allergie?”, is na “Wat mag ik voor u inschenken”, “Zal ik uw jas ophangen?” en “Smaakt ...

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: